Oostenrijk - Dachstein: bergwandelen vanuit een pension


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Dachstein: bergwandelen vanuit een pension


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Dachstein: bergwandelen vanuit een pension


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Dachstein: bergwandelen vanuit een pension


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Dachstein: bergwandelen vanuit een pension


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Oostenrijk
Tussen de Schladminger Tauern en het Dachsteinmassief ligt een familiepension waar wij al jaren komen. Het Gasthof is volledig omringd door weilanden van mals gras en biedt panoramisch uitzicht op het Ennstal. Het vee verblijft tijdens de zomermaanden op de bergalmen; de kalfjes, kippen, poezen en konijnen zijn altijd thuis. In het omliggende berglandschap met zijn glasheldere meren en beken, valleien en almen, is een waaier aan wandeltochten mogelijk. Bij uitstek geschikt voor kinderen, maar waarvan de zwaardere varianten vaak tot op de bergtoppen leiden en dus uitermate geschikt zijn voor wie stevig wil wandelen.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20AT5ENA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Grandioos berglandschap met meren, valleien en almen
 • Mooi gelegen, kindvriendelijk en kwaliteistvol 'Gasthof'
 • Schitterende tochten van uiteenlopend niveau
 • Talrijke kinder- en tieneractiviteiten in de buurt
 • Kastelen en burchten
 • Gratis 'Sommercard' 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

16 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Haus-im-Ennstal, in de nabijheid van Schladming en Ramsau. Het avondmaal wordt tussen 18 en 18.30 u. opgediend.

Dag 2 - 7

Aan de hand van een wandelkaart en beschrijvingen heb je de keuze uit een aantal tochten in het gebied rondom Haus. Langs de noordzijde is deze vallei begrensd door de indrukwekkende rotswanden van de Dachstein, aan de zuidkant verheffen zich de groene hellingen van het Tauernmassief. Je kan kiezen voor korte of lange tochten, de lichte zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 à 7 jaar, de zwaardere varianten leiden vaak door tot op de bergtoppen (waar je trouwens vaak met de kabelbaan naartoe kan). In het pension zijn ook twee E-bikes die je kan huren. 

Dit zijn de wandelingen:

 • Gradenbachwasserfall: een korte en heel eenvoudige wandeling van ongeveer een uur, een ideale start voor kleine kinderen. Doel is een waterval.
 • Bodensee: De Bodensee is een idyllisch gelegen bergmeer, niet ver van het pension.
  Je kan de wandeling eenvoudig houden door enkel een wandeling rond het meer te maken, of ze uitbreiden naar een waterval, of nog hogerop gaan tot de Hans Wödl Hütte.
 • Silberkarklamm: Een superleuke wandeling voor kinderen, door een kloof met veel trappen.
 • Giglachsee - Duisitzkarsee: Een wandeling rond 2 bergmeren en met mooie vergezichten. Je krijgt een echt hooggebergtegevoel en er is volop gelegenheid tot waterpret.
 • Luswandeling vanuit Schwarzenhof: Een wat pittiger wandeling vanuit het verblijf, over de flanken van het achterliggende gebergte. Je geniet van mooie uitzichten op het Ennstal.
 • Moaralmsee: Een rondwandeling die je tot ongeveer 1800 m hoogte brengt. Omhoog gaat het via de kabelbaan, naar beneden deels ook. Je passeert het Moaralm-bergmeertje. 
 • Luswandeling Reiteralmsee: Dit is ongetwijfeld één van de mooiste wandelingen in de streek, met op je route enkele prachtige bergmeren. Optioneel kan je tot op de top van de 2126 m hoge Rippeteg klimmen, waar je van een prachtig panorama geniet.
 • Luswandeling Ennstal vanuit Schwarzenhof: Een prachtige wandeling met mooie vergezichten en, voor de streek, een gering hoogteverschil. Er zit één steile helling in, na ca. een half uur en één steile afdaling, deze naar Pruggern, verder in de wandeling. Tenslotte een laatste redelijk steile klim van Aich naar Schwarzenhof.
 • Sattentalbach en Stierkarsee: Een wandeling die vrij makkelijk aanvangt (en die je ook tot dit stuk kan beperken), maar die pittiger wordt wanneer ze het hooggebergte ingaat tot de Stierkarsee. Om het echt sportief te maken kan je van hieruit nog verder omhoog tot bijna 2500 m.
 • Dachstein: Dit is een wandeling doorheen het lagere Dachsteinmassief, in en rond een dal met zicht op de nabije bergtoppen ten noorden, waaronder de Bischofsmutze (met dubbele top). Ook zicht op de verre bergketen met gletsjers ten zuiden en zuidwesten met o.a. de Grossglockner. Op het hoogste punt, net geen 2000 m, zit je in het echte hooggebergte.

Je krijgt een zogenaamde 'Schladming-Dachstein Sommer Card', een soort pasje dat gratis of tegen vermindering toegang verschaft tot een 40-tal activiteiten en attracties in de omgeving. Zowel met als zonder kinderen kan je het wandelen afwisselen of aanvullen met activiteiten in de omgeving. We geven in het infopakket enkele leuke, interessante suggesties.

Dag 8

Einde na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Geldig in 2020

€ 495 per volwassene voor 8 dagen/7 nachten

Kinderkortingen: zie onderaan.


Voorschot: € 135 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • 'Sommercard'
 • infopakket met wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaart
 • kaartenkopies met ingekleurde wandelingen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • middagmaal
 • dranken
 • transfers ter plaatse 
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Kortingen

Geldig voor kinderen in het gezelschap van 2 volwassenen:
 • Kinderen tot 4 jaar (max. 2) verblijven gratis op de kamer van 2 volwassenen
 • Kinderen van 4 tot 6 jaar (max. 2) op de kamer van 2 volwassenen: - € 280 per kind
 • Kinderen van 6 tot 13 jaar (max. 2): op de kamer van 2 volwassenen: - € 135 per kind
 • Kinderen tot 13 jaar op een eigen kamer : - € 100 per kind 

Met een gezin kan je ook in een familiekamer verblijven. Een familiekamer heeft twee aparte kamers met een tussendeur en een badkamer. Opgelet: in de maanden juli en augustus is een familiekamer (voor 4 of 5 personen) enkel boekbaar met aankomstdag op zaterdag. Geschikt voor 2 à 3 kinderen.

 • Kinderen tot 4 jaar in een familiekamer: - € 280 per kind
 • Kinderen van 4 tot 13 jaar in een familiekamer: € 110 per kind

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer voor 8d/7n in halfpension: € 90 
 • Prijs extra nacht in halfpension: € 65 per persoon
 • Prijs extra nacht in halfpension in een eenpersoonskamer: € 75 per persoon
 • Toeslag hond ter plaatse te betalen

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 15 mei tot/met 15 oktober 2020

Indien je graag een familiekamer boekt, is de aankomstdag tijdens de maanden juli en augustus op zaterdag voorzien. Voor andere kamerindelingen kan je zelf kiezen op welke dag je arriveert.


Heen- en terugreis

Deze reis onderneem je best met eigen wagen, aangezien je deze meestal nodig hebt om je naar/van het start/eindpunt van de wandelingen te begeven. De afstand vanuit Brussel bedraagt ongeveer 970 km. In Oostenrijk dien je te betalen voor het gebruik van snelwegen. Voor informatie over de toestand van de wegen in Europa, buitenlandse verkeersreglementen, een druktekalender, het autowegenvignet enz. kan je op deze link terecht.  


Niveau

Dit is een reis met wandelingen van niveau  tot . Ruime keuze uit goed gemarkeerde wandelingen waarbij de zwaarte sterk verschilt naargelang de lengte en niveauverschil. Sommige wandelingen zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees (staat aangeduid in de beschrijvingen).

Aanbevolen voor kinderen vanaf 6 jaar indien ze sportief aangelegd zijn en al eerder een wandelvakantie gemaakt hebben of interesse hebben in bergwandelen.

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Zeer rustig gelegen, kleinschalig en verzorgd gasthof in Oostenrijkse stijl. Je verblijft in verzorgde twee-, drie- of vierpersoonskamers met eigen balkon, douche en toilet. Er zijn ook 2 familiekamers met aparte slaapruimtes voor 4 tot 5 personen. 

Verder zijn in het gasthof te vinden: Finse en stoomsauna, erfdieren zoals kippen en konijnen, speeltuigen voor de kleintjes (schommel, klimtoren met glijbaan, zandbak, trampoline) en voor de grotere kinderen is er mogelijkheid tot tafeltennis, volleybal en voetballen.Maaltijden

 • Ontbijt in buffetvorm is inbegrepen
 • Lunch is niet inbegrepen. Je kan zelf een picknick aankopen in het dorp of een lunchpakket bestellen in het logies (€ 6)
 • Het avondmaal is inbegrepen en is een traditioneel bereid, vast driegangenmenu met soep, een hoofd- en nagerecht.

Sommercard

Elk reisgezelschap heeft recht op de 'Schladming-Dachstein Sommer Card', een pasje dat gratis of tegen vermindering toegang verschaft tot een 40-tal activiteiten in de omgeving, en die je in het pension ontvangt. Er is een uitgebreide keuze aan (openlucht-)zwembaden, kabelbanen, musea, avonturenparken, rafting, mountainbiken, golf, ziplijnen en een aantal themapaden (sprookjes-, geologisch-, wildwater-, natuur-,...). De kaart geeft je ook vrijstelling van tol op een aantal lokale bergwegen. 


Honden

Kleine en middelgrote honden toegelaten (echter niet in het restaurant; op het erf enkel aan de leiband). Ter plaatse te betalen (€ 7/dag).


Klimaat

Continentaal en gematigd Europees klimaat, d.w.z. vrij grote kans op mooi weer in de zomer. Niettemin is neerslag mogelijk, het weer in de bergen kan snel omslaan. Hou er rekening mee dat er tot begin juni en vanaf de tweede helft van september nog sneeuw kan liggen op hogere wandelingen

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • drinkfles of -zak
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen en oogmasker

EHBO

Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Oostenrijk betaal je met euro's. Je kan in de regio van het hotel terecht aan bankautomaten.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: