Argentinië - Het noorden doorkruist


15 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Argentinië - Het noorden doorkruist


15 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Argentinië - Het noorden doorkruist


15 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Argentinië - Het noorden doorkruist


15 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Argentinië - Het noorden doorkruist


15 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Argentinië
Na een paar dagen de Argentijnse sfeer opgesnoven te hebben in Buenos Aires zet je koers richting de indrukwekkende watervallen van Iguazu, op de grens van Brazilië en Argentinië. Tijdens de komende dagen bezoek je de watervallen van zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant. Salta is de best bewaarde koloniale stad van Argentinië en bovendien gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Te voet en te paard verken je het land van de Argentijnse cowboys of gaucho's alvorens verder naar het noorden te trekken richting de 'salinas grandes' of de grote zoutvlakten. Verder bezoek je het natuurgebied Quabrada, de Humahuaca en de Quebrada de las Conchas, de wijngaarden van Cafayate en de stad Mendoza omgeven door het imposante Andesgebergte.
Aantal dagen: 15 dagen
Reisnummer: 20AR5NDA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Buenos Aires, het Parijs van Zuid-Amerika
 • De indrukwekkende Iguazu watervallen
 • Salta, de meest koloniale stad van Argentinië
 • De rotsformaties, kloven en kleuren van Noord Argentinië
 • Mendoza, het hart van de Argentijnse wijnen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Internationale vlucht naar Buenos Aires

Welkom in Buenos Aires, de stad van de tango, dwaze moeders, Maradona en Evita Perón! Bij aankomst in de luchthaven wacht een chauffeur jullie op om je naar het hotel te brengen, gelegen in San Telmo.
Buenos Aires is een stad met vele wijken, ook wel ´barrios´ genoemd, die allen een eigen verhaal en geschiedenis hebben. Puerto Madero bijvoorbeeld is de meest dure en nieuwste wijk van de stad; hier komen 4 havens samen die ontworpen zijn door ingenieur Madero. Of ontdek de wijk Palermo, een residentiële en zeer trendy wijk. In Recoleta kennen vele gebouwen Frans-geïnspireerde architectonische stijlen, strekkend van neoclassicistisch tot ultramodern. Veel van de oude herenhuizen zijn nu tot ambassades omgebouwd, aangezien weinig inwoners van Buenos Aires het onderhoud van de luxe gebouwen nog kunnen bekostigen. De echte Argentijnse sfeer is te vinden in de wijk San Telmo, dat bol staat van de antiekwinkels en tango shows.

Hotelovernachting, in Buenos Aires. (-)

Dag 2

Buenos Aires, per fiets

Op de fiets zie je de stad op een originele manier aan je voorbijglijden. Buenos Aires is een kosmopolitische stad waar de invloed van de grote aantallen immigranten die hier in het verleden naartoe zijn gekomen goed te zien is. De tour begint en eindigt bij het historische plein San Martin en laat vele interessante plaatsen van de stad zien, zoals de hippe buurt Palermo Soho, het Parijse Recoletta met haar beroemde begraafplaats en het rustgevende bosgebied van Palermo Norte. (halve daguitstap, in groep). Van aan de Plaza San Martin kan je bijvoorbeeld terug naar het hotel wandelen en onderweg nog een aantal bezienswaardigheden bezoeken zoals de kathedraal en de Casa Rosada.

Hotelovernachting, in Buenos Aires. (O)

Tip! Gezien de waaier aan interessante bezienswaardigheden en de boeiende geschiedenis van Buenos Aires zou je hier een of meerdere extra dagen kunnen boeken (zie toeslagen).

Dag 3

Buenos Aires – vlucht naar Iguazú

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Iguazú, waar je wordt opgewacht door een medewerker die je naar het hotel brengt. Iguazú is wereldberoemd omdat men er het grootste complex watervallen van heel Zuid-Amerika vindt die liggen op de grens tussen de Argentijnse provincie Misiones en de Braziliaanse staat Paraná. In de namiddag bezoek je de watervallen aan de Braziliaanse kant.  Samen met een professionele gids rijd je richting Brazilië over de Juan D. Peron & Tancredo Neves brug, die de steden Puerto de Iguazú (Argentinië) en Foz do Iguaçú (Brazilië) met elkaar verbindt. Je rijdt verder over de Las Cataratas Avenue naar het Foz do Iguaçú Nationaal Park, één van de grootste vegetatie reservaten van Brazilië. Aan de Braziliaanse kant loop je over de paden langs de watervallen en geniet je van een fenomenaal zicht over San Martín Island en de watervallen Bozzeti, Two Sisters, San Martín en de Three Musketiers. (halve daguitstap, in groep).

Overnachting in een guesthouse met zwembad, in Puerto Iguazú. (O)

Belangrijk: Wanneer je lokale vlucht te laat toekomt in Iguazú wordt de excursie verschoven naar dag 5.

Dag 4

Iguazú

Vandaag bezoek je de watervallen aan de Argentijnse kant (onder begeleiding van een gids). Ervaar de alles verstommende geluiden van de watervallen, temidden van het 2.000 ha grote natuurreservaat. De omgeving is bedekt met planten en bloemen en je vindt er een grote hoeveelheid aan vlindersoorten. De paden zijn goed gemarkeerd, je kan over de loopbrug tot aan de rand van de watervallen tot aan de ¨Duivelskeel¨.
De liefhebbers kunnen (mits toeslag) het avontuurgehalte van de uitstap opkrikken door per zodiac de Iguazú rivier op te varen tot vlakbij het bulderend geweld van tonnen watermassa’s die van grote hoogte naar beneden vallen, aan het eind wachten dan een ontmoeting met de Gargante del Diablo (of ‘Duivelskeel’) en de San Martin-watervallen. Nadien word je aan land gedropt en wandel je een stukje door de indrukwekkende jungle om daarna per 4x2 de Yacaratia jungle verder te door kruisen. Deze Great Adventure trip levert spectaculaire beelden op.
(hele daguitstap, in groep).

Overnachting in een guesthouse met zwembad, in Puerto Iguazú. (O)

Dag 5

Vrije dag in Iguazú.

Mocht je op dag 3 niet in de mogelijkheid zijn geweest om de watervallen aan de Braziliaanse kant te gaan bekijken (owv een te late vlucht), dan kan dat op deze dag alsnog.
Of wie wenst kan een bezoek brengen aan de ruïnes van San Ignacio Miní (zie toeslagen), een site die je terug vindt op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Onderweg bezoek je de mijnen van Wanda. In deze voormalige, in 1632 opgerichte, nederzetting of reductie trachtten Spaanse Jezuïeten de inheemse bevolking te beschermen tegen slavernij. Halverwege de 18e eeuw woonden hier ca. 3000 mensen. Echter, na het opheffen van de jezuïeten door Spanje werd de stad in 1768 verlaten om uiteindelijk in 1817 verwoest te worden. San Ignacio Miní is één van de best bewaarde reducties in Zuid-Amerika.

Overnachting in een guesthouse met zwembad, in Puerto Iguazú. (O)

Dag 6

Iguazú - vlucht naar Salta

In de voormiddag transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Salta, gelegen in de Lerma Vallei. In Salta word je opgewacht door een medewerker die je naar het hotel brengt. Salta is één van de belangrijkste steden in het noordwesten van Argentinië. De stad ligt op 1187 m boven zeeniveau aan de voet van de twee bergen ‘20 de Febrero’ en de ‘San Bernardo’ temidden een prachtige natuurlijke omgeving. De zomers zijn mild en de winters warm en droog, met een gemiddelde temperatuur van 22 ºC, wat de plaats een geweldige vakantiebestemming maakt. De Hispaanse architectuur van de stad overtreft de architectuur van de andere steden in het land. De koloniale spirit uit de tijd van stichting zie je overal terug; in de huizen, straten, honderd jaar oude monumenten…

Hotelovernachting met zwembad, in Salta. (O)

Dag 7

Salta – Yungas Larga – Salta

Wandelduur: 8 u, wandelafstand: ca. 10 km, hoogteverschil: +600 m.
Pittige wandeldag van ca. 8 uur doorheen de Lerma Vallei en Yungas-wouden. Die laatsten vormen een smalle strook gelegen aan de oostelijke zijde van het Andes-gebergte en worden gekenmerkt door een typische, rijke vegetatie. Na een korte transfer trek je je stapschoenen aan en start je de trekking met een stevige klim doorheen een prachtig natuurreservaat. Onderweg word je getrakteerd op mooie vergezichten op de Selva bergketen en de Cordillera Oriental of Pre-Cordillera. Onderaan de bergketen leven voornamelijk gedomesticeerde dieren op zoek naar eten en drinken, maar hoe hoger je klimt, hoe groter de kans op wilde dieren zoals de Pavas del Monte (vogelsoort) en de corzuelas (klein reeën) 

Hotelovernachting met zwembad, in Salta. (O,L)

Dag 8

Vrije dag in Salta.

Salta is ook de ideale plaats om je stalen of een normaal ros te beklimmen en een avontuurlijke mountainbike- of paardrijdtocht te ondernemen (zie toeslagen).
De mountainbiketocht start in het dorp Campo Quijano, de toegangspoort tot de Andes, en laat je La Quebrada del Toro ontdekken die een natuurlijke weg vormt tussen de Lerma Vallei en Puna. Het gebied bestaat uit diepe canyons en een weelderige vegetatie. Onderweg passeer je de bekende Tren a las Nubes (letterlijk ‘trein in de wolken’), een toeristische trein die met zijn hoogte van 4220 meter, de vijfde hoogst rijdende trein ter wereld is. Na de lunch nabij de waterval Chorro Azul daal  je opnieuw af tot bij de wagen die je terug naar Salta brengt.
(hele daguitstap, in groep, transfers, lunch, fietsmateriaal en verzekering inbegrepen, opgelet: niet geschikt voor mensen met hoogtevrees gezien er een brug op 40 m hoogte dient te worden overgestoken)

Of je maakt een tocht te paard in de omgeving van Salta en leert er alles over de normen en waarden van de Argentijnse ‘cowboys’. Je gids zal je alles vertellen over de aanwezige flora en fauna en loodst je doorheen rivieren, valleien, bergtoppen en ravijnen. Zin voor avontuur is voor deze tocht wel een must! ’s Middags is er een lekkere asado (= BBQ) voorzien.
(hele daguitstap, in groep; transfers, lunch en verzekering inbegrepen)

Hotelovernachting met zwembad, in Salta. (O)

Dag 9

Salta –Salinas Grandes / Purmamarca - Salta

Op weg naar het noorden kom je vele interessante dorpjes tegen, zoals Santa Rosa de Tastil en San Antonio de los Cobres. Uiteindelijk kom je aan bij de Salinas Grandes of de Grote Zoutvlakten, je zal versteld staan bij de aanblik van deze gigantische witte vlakte tegen een strakblauwe hemel. De zoutvlakte is ongeveer 5 tot 10 miljoen jaar geleden ontstaan en vormt de derde grootste zoutvlakte ter wereld. Je keert terug via een spectaculaire bergweg en komt uit in het dorpje Purmamarca. Purmamarca is gelegen in de beroemde Quabrada de Humahuaca, een schitterend natuurgebied met o.a. de kloof van de Altiplano gevormd door vele jaren van wind en regen. Je geniet een prachtig uitzicht op de Cerro de los Siete Colores (= de Heuvel van de Zeven Kleuren) en een kort bezoek aan San Salvador de Jujuy voordat je terugkeert naar Salta.
(hele daguitstap, in groep).

Hotelovernachting met zwembad, in Salta. (O)

Dag 10

Salta -  Cafayate

In zuidelijke richting gaat het vandaag verder door de bekende Quebrada de las Conchas die in het Tertiair tijdsperk, 70 miljoen jaar geleden, ontstaan is en de scheiding vormt tussen de Lerma en de Calchaquí Vallei. Winderosie heeft hier grillige natuurlijke fenomenen gevormd, zoals de Garganta del Diablo (Keel van de Duivel), het Amphitheater (met uitstekende akoestiek) en El Sapo (De Pad).
Het dorre landschap verandert langzaam in gigantische wijngaarden, tot je aankomt in één van de meest belangrijke dorpen in de Calchaquí Vallei: Cafayate. Het gezellige stadje is omgeven door prachtige bergen, wijnvelden en bodega’s en er hangt een relaxte en gemoedelijke sfeer. Bovendien staat het bekend als hét wijncentrum van de provincie Salta en is het beroemd om zijn Torrontes wijn. Je vindt er vele mooie koloniale huizen en een kerk met vijf kerktorens. In de loop van de namiddag keer je terug naar Salta.

Hotelovernachting met zwembad, in Salta. (O)

Dag 11

Salta – vlucht naar Mendoza

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Mendoza, omgeven door het imposante Andesgebergte. De 6972 m hoge Cerro Aconcagua is de hoogste berg van het westelijk halfrond. Op de luchthaven van Mendoza word je opnieuw opgewacht door een van onze medewerkers die je naar je hotel brengt. Mendoza is het meest bekend als dé wijnstad van Argentinië, de wijnhuizen nemen er maar liefst 70% van de totale Argentijnse wijnproductie voor hun rekening. Mendoza biedt verder nog mooie schaduwrijke pleinen en een zacht klimaat.

Hotelovernachting met zwembadje, in Mendoza. (O)

Dag 12

Mendoza - trekking

Vandaag staat er een fantastische 4 à 5 uren durende bergtrekking in de Uco-vallei op 2400 m hoogte op het programma (enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag; mocht het niet uitkomen, kan de trekking verplaatst worden naar bv. morgen). De tocht start en gaat via het dorp Portrerillos, waarna je kan genieten van een mooi uitzicht bij de Mirador de la Hoyada, in de richting van de Quebrada del Condor (kloof van de condor). Daar aangekomen kan je genieten van een traditioneel ontbijt.
Aan de voet van de Cordón del Plata zal je versteld staan van de mooie natuur die hier gedijt. In de lucht cirkelende condors zullen tijdens je trip vergezellen. Hou je ogen ook open voor lama’s, vossen, langoorhazen en kleurrijke vogels. Oude paadjes leiden je tot een uitzichtpunt op 2800 m, dat letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van je dag is. Daarna gaat het weer bergafwaarts waar een lekkere asado op je staat te wachten. Einde van de tocht in de late namiddag en transfer terug naar Mendoza.
(hele daguitstap, in groep).

Hotelovernachting met zwembadje, in Mendoza. (O,L)

Dag 13

Vrije dag in Mendoza

Mogelijkheid tot het maken van een wijntour per mountainbike of een historische Alta Montana-tocht.

De MTB-tocht brengt je langs verschillende Argentijnse bodega’s en laat je kennismaken met enkele zeer lekkere wijnen. Onderweg bezoek je Lujan de Cuyo, een klein dorp prachtig gelegen tussen de wijngaarden en voorzien van mooie traditionele huizen. Lunchen doe je in een van de bodega’s. Aan het einde van de dag (rond 16u30) keer je moe, maar zeer voldaan weer terug naar Mendoza.
(halve daguitstap, in groep, lunch inbegrepen en enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag).

Of je kiest voor een autorit doorheen de Alta Montana waarbij je zicht krijgt op de prachtige landschappen van Potrerillos, Picheuta en Penitentes, onderweg halt houdt in het dorp Uspallata en bij de natuurlijke boog Puente del Inca die een brug vormt over de Vacas rivier. Ook krijg je onderweg zicht op de majestueuze Mount Aconcagua, de hoogste berg van Zuid-Amerika.

Hotelovernachting met zwembadje, in Mendoza. (O)

Dag 14

Mendoza – vlucht naar Buenos Aires

Vandaag vlieg je terug naar de Argentijnse hoofdstad. Bij aankomst in Buenos Aires word je ontvangen en naar je hotel gebracht. Je kan de rest van de dag gebruiken om een gedeelte van de stad te bezoeken dat je nog niet hebt gedaan of gewoon wat genieten van het zomerse. Natuurlijk kan je ook nog de laatste inkopen doen, voordat je terug naar huis reist.

Hotelovernachting, in Buenos Aires. (O)

Dag 15 (- Dag 16)

Buenos Aires – Internationale vlucht naar huis

Afhankelijk van je vluchturen heb je eerst nog wat tijd om een stukje Buenos Aires te bezoeken. Nadien transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht terug naar Brussel. Aankomst op dag 16 in België. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1960  per persoon (o.b.v. 2 deelnemers)

* De prijzen zijn geldig voor reizen in 2020. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden. 
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Logies zoals vermeld (in twee- en/of driepersoonskamer)
 • Transfers zoals vermeld (behalve op vrije dagen).
 • Maaltijden zoals aangegeven in het dag-aan-dagprogramma
 • Alle genoemde excursies zoals vermeld in het dagschema onder begeleiding van een Engelssprekende gids (behalve op vrije dagen).
 • Uitgebreid informatiepakket (ter plaatse) met algemene landinformatie en een kaart van Buenos Aires.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Binnenlandse vluchten (deze kunnen best samen met de internationale vluchten worden geboekt).
 • Eenpersoonskamer
 • Verblijftaks in Buenos Aires (ca. 1.5 USD per nacht)
 • Overige maaltijden en dranken.
 • Optionele excursies. 
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • Inkomgelden bij de Nationaal Parken.
 • Evt. verzekering.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer: op aanvraag.
 • Extra nacht Buenos Aires (obv kamer met ontbijt): op aanvraag
 • Optionele excursies:
  • Great Adventure Trip in Iguazú: € 74 euro per persoon.
  • Uitstap naar de ruïnes van San Ignacio Miní: € 83 per persoon.
  • Mountainbiketocht in Salta: € 126 per persoon.
  • Paardrijtocht in Salta: € 144 per persoon
  • Alta Montana Tour in Mendoza: € 66 per persoon

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

 De verschillende uitstappen en wandelingen zijn vrij eenvoudig. Je hoeft ook geen ervaring te hebben voor de moutainbike- en paardrijtocht, een avontuurlijke ingesteldheid volstaat. De bergtochten vanuit Salta en Mendoza zijn wat zwaarder en eerder .

Bagagevervoer

Je draagt enkel een dagrugzakje tijdens de wandelingen en excursies.

Logies

Hieronder een beschrijving van de accommodaties waarmee wij samenwerken voor deze reis. Deze zijn echter steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid!

Buenos Aires:
Een comfortabel hotel in de wijk San Telmo, het centrum van Buenos Aires. Alle kamers hebben een private badkamer en zijn voorzien van airconditioning en gratis wifi. In de omgeving van het hotel vind je vele restaurantjes, winkeltjes en gezellige cafeetjes.

Puerto Iguazú: Een kleinschalig, maar comfortabel guesthouse, vlak aan de ingang van het woud. Je slaapt in een bungalow met privé-badkamer en airconditioning. Het verblijf heeft een mooi onderhouden tuin en zwembad. Gratis wifi op het ganse terrein.

Salta:
Een mooi, klein hotel ondergebracht in een neokolonialistisch gebouw, op wandelafstand van het gezellige en levendige stadscentrum. De kamers hebben een private badkamer, airconditioning en bieden gratis wifi. Het hotel heeft een binnenplein met mooi tuintje en zwembad.

Mendoza: Een klein hotel met 7 kamers in het centrum van de stad, nabij het San Martin Park. De kamer heeft een eigen badkamer en biedt gratis wifi. Het hotel heeft een klein zwembad.

Maaltijden

In bovenstaand dag-aan-dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden op de betreffende dag genomen worden en inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Algemeen
Argentinië is natuurlijk gekend voor zijn vlees. Neem je een “Asado” (BBQ) dan krijg je een mix van vleessoorten. In vele restaurants en zeker in de typische vleesrestaurants zijn de andere stukken vlees ook op de grill (parilla) gebakken en zijn de porties ruim. Een Argentijn eet zijn vlees zonder saus. Wel wordt er vaak Chimichurri bij geserveerd, een koud sausje van olie, look, peterselie, chili. Je kan bij het vlees dan nog salade, frieten, puree etc bestellen.

Op de kaart vind je o.a. de volgende stukken rundsvlees:
Bife de Chorizo – entrecote- hier zit nog een vetrand aan en is normaal gezien heel mals en lekker.
Bife de lomo – Ossenhaas - Meestal het duurste stuk op de kaart. Kleiner, dik maar geen vet
Ojo de bife – Côte de Boeuf

Argentijnen hebben hun vlees graag goed doorbakken. Bestel het zoals een Argentijn als volgt:
Jugoso – saignant
A punto – a point
Bien Hecho – bien cuit

Pasta en pizza maken ook deel uit van de Argentijnse keuken. Vele migranten kwamen van Italië. Neem je op restaurant pasta, dan moet je de pasta en de saus afzonderlijk kiezen.

Argentinië als vegetariër?
Een iets grotere uitdaging maar doenbaar. Als je in een typisch vleesrestaurant gat eten is de keuze meestal beperkt to gegrilde kaas, salade en empanadas (gevulde deegzakjes). Elders en zeker in de toeristische centra, is er een grotere variatie te vinden.

Wellicht ook door de Italiaanse migratie wordt ook ijsroom als heel Argentijns beschouwd. Probeer zeker de ‘Dulce de Leche’ smaak – Argentijnser kan niet.

Een ontbijt in Argentinië is nooit zonder Dulce de Leche (een soort van karamel pasta).  Yerba mate is de typische warme drank die elke Argentijn drinkt. Dit komt van de van de matéplant en wordt uit een kleine kalebas met een rietje (bombilla) gedronken. De meest typische wijnsoort is de Malbec.

Heen- en terugreis

Voor deze reis vlieg je heen op en terug van Buenos Aires. Tijdens de reis zijn er ook een aantal binnenlandse vluchten vereist. Deze kunnen best samen met de internationale vluchten geboekt worden.

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen in de prijs van de reis. Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via ons doen. Bij boeking van vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Als je de vlucht via ons boekt, maakt deze ook deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van volgende bijkomende garanties:

- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).


Vervoer tijdens de reis

Ter plaatse wordt er gebruik gemaakt van privé-vervoer alsook van openbaar vervoer.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Argentinië is zo groot als de helft van Europa. Het heeft een lengte van 3700 km van noord naar zuid en een breedte van 1400 km van oost naar west. Omwille van de grote oppervlakte heeft het land verschillende klimaatzones. Men kan in het algemeen 4 streken onderscheiden.

De beste periode om een reis doorheen het noorden en het midden van Argentinië te ondernemen is ons voor- en najaar, nl de maanden april, mei en september, oktober. In die periodes kan je doorheen het ganse land reizen, met uitzondering van Patagonië, het diepe zuiden waar onze wintermaanden een beter reisseizoen is.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Je kiest beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. Een ruime rugzak is uiteraard ook een optie.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak) en 1 accessoire. Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen. Kijk op de website van de luchthaven voor richtlijnen over de toegelaten inhoud van je ruim- en handbagage.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne lagen. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • drinkfles of -zak
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • zak- of hoofdlamp
 • reisstekker zie https://www.wereldstopcontacten.nl/be/argentinie/
 • evt. wandelstokken

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Argentinië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet geldig zijn voor de duur van je verblijf.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Een visum is niet nodig.

In het geval van een huurwagen: denk er aan je gewone rijbewijs, alsook je internationale rijbewijs mee te nemen. Ook een kredietkaart op naam van de bestuurder is vereist.

Reizen met kinderen:
Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Check zeker vóór vertrek ook nog even de website van buitenlandse zaken op wijzigingen: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/ 


Geld

De Argentijnse munt is de Peso.
Het makkelijkst is om zowel euro’s als dollars in contanten mee te nemen (dollars zijn handig, maar geen must). Vermijd grote coupures, best briefjes van max. 20 dollar (zeker voor Chili moeten die volledig intact zijn).
Er zijn in Argentinië en Chili op de meeste plaatsen bankautomaten. Met je betaalkaart (type Maestro) kan je dus op vele plaatsen terecht. Je kan circa 4000 pesos per keer afhalen. Kosten tot 800 pesos.
In vele restaurants kan je ook betalen met een kredietkaart. Ook geld afhalen per kredietkaart lukt op de meeste grote plaatsen. Hou ook weer rekening met kosten tot 800 pesos.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: