Thailand - Familieavontuur - 20 dagen


20 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1440


Boek deze reis »

Thailand - Familieavontuur - 20 dagen


20 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1440


Boek deze reis »

Thailand - Familieavontuur - 20 dagen


20 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1440


Boek deze reis »

Thailand - Familieavontuur - 20 dagen


20 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1440


Boek deze reis »

Thailand - Familieavontuur - 20 dagen


20 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1440


Boek deze reis »
Individuele reizen Thailand
Laat je een paar dagen onderdompelen in de sfeer van de kleurrijke metropool Bangkok met zijn prachtige tempelcomplexen en beroemde klongs. Fiets voor de verandering eens door Chiang Mai en leer alles over het leven op het platteland als je een paar dagen te gast bent bij de mensen thuis in een bergdorpje. Bij een indrukwekkende waterval van 6 verdiepingen neem je een heerlijk warmwater-bad in een bron en maak je en prachtige tocht door de dichtbegroeide natuur. Op een tropisch eiland met lange zandstranden verteer je tenslotte je avontuur met een paar dagen dolce far niente. Deze reis is de ideale instapreis voor wie voor het eerst wil proeven van de Zuid-Oost-Aziatische cultuur en wil kennismaken met dit prachtige continent. Het verschil met het 16-daagse familieavontuur is dat je op deze reis een 3-daagse avontuurlijke trekking doet vanuit Chiang Mai in de regio van Chiang Dao. De trekking is voor kinderen vanaf 8 jaar toegankelijk en je overnacht in een lokaal huis of homestay. Ook blijf je één dag langer op Koh Chang dan in het 16-daagse familieavontuur.   
Prijs: vanaf € 1440
Aantal dagen: 20 dagen
Reisnummer: 19TH5ABF
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Leer het 'echte' Thailand kennen op een 3-daagse trekking
 • Verken bruisend Bangkok
 • De drijvende markt van Katchanaburi
 • Verdwaal tussen de tempels van Ayuthaya
 • Wandel door de jungle en overnacht bij mensen thuis
 • Watervallen en warmwaterbronnen
 • 4 dagen strand in Koh Chang
 • De fantastisch lekkere Thaise keuken

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Internationale vlucht naar Bangkok.

Dag 2

Bangkok
Aankomst te Bangkok waar een medewerker van het plaatselijk agentschap je komt oppikken en zorgt voor de transfer naar het hotel. De rest van de dag ben je vrij.
De hoofdstad Bangkok  is een drukke metropool ­waar het straa­tle­ven nooit tot rust komt. Het stads­beeld wordt geken­merkt door markten, ­tem­pels, gezelli­ge restau­rants, ­­...  en wat je zeker zal opvallen: de eeuwige Thaise glim­lach. 

Overnachting op hotel met zwembad. (-) 

Dag 3

Bangkok
Na het ontbijt staat er een eerste stadsverkenning op het programma. Per tuktuk (de typische open, kleurrijke, gemotoriseerde Thaise driewielertaxi) rijd je naar de indrukwekkende tempelcomplexen van Wat Pra Keo en Wat Po.
Bezoek aan de indrukwekkende tempelcomplexen van Wat Pra Keo en Wat Po. Wat Pra Keo is de tempel van de Smaragden Boeddha (hoewel het Boeddhabeeld eigenlijk van jade is). Het is een schitterende, vergulde tempel, versierd met glasmozaïeken en muurschilderingen. Aansluitend bij deze tempel bevindt zich het koninklijk paleis. Wat Po – of de tempel van de Rustende Boeddha – is de grootste van Thailand. Het reusachtige Boeddhabeeld op de tempelgrond is 15 m hoog en 46 m lang.
Na de lunch in een lokaal restaurantje word je naar de oevers van de Chao Phraya-rivier gebracht. Per boot vaar je over de beroemde klongs, de levende aders van Bangkok. De klongs bieden een mooie kijk op het dagelijks leven in Bangkok. Onderweg wordt er halt gehouden aan het Royal Barges Museum, een grote loods met een tiental praalboten en aan de tempel van Wat Arun. Deze tempel kijkt als een imposant religieus bouwwerk uit over de rivier. Via de witte mozaïekachtige stenen kan men omhoog klauteren van waaruit men een prachtig zicht heeft op het labyrint van wateren. Op dit punt komt de bijnaam van Bangkok als ‘Venetië van het Oosten’ volledig tot zijn recht.

Overnachting op hotel met zwembad. (O,L)

Dag 4

Bangkok – Kanchanaburi
Al vroeg brengt de minibus je naar de drijvende markt van Damnoen Sadoeak, 80 km ten westen van Bangkok. Onderweg houd je halt bij de zoutwinning van Samut Sakhon. Op de smalle ‘klongs’ (kanalen) ga je per boot shoppen. Het is een vrij toeristische bedoening geworden, maar o zo plezant om in die geweldige chaos verse kokosmelk of een leuk handtasje te kopen. Je rijdt verder tot Kanchanaburi en neemt er de trein (excl.) die je een eind over de Burma Railway brengt. Die werd tijdens WOII in opdracht van de Japanse bezetter gebouwd om Bangkok met Rangoon (in Birma/Myanmar) te verbinden en heeft het leven gekost aan naar schatting 120 000 arbeiders en krijgsgevangen. Je stapt af in Wangpo en rijdt per bus verder tot Pakseang. Daar neem je een longtail-boot die je over de rivier Kwai de jungle in brengt naar je logies.

Overnachting in bungalows op de River Kwai (O,L,A)

Dag 5

Kanchanaburi
Vrije dag, door te brengen met mountainbiken, een uitstap naar het dorp van de Mon -een etnische minderheid-, kanoën, raften of zwemmen. Ook een uitstap naar de Erawan watervallen is mogelijk (excl.).

Overnachting in bungalows op de Rivier Kwai. (O,A)

Dag 6

Kanchanaburi – Ayuthaya - Lampang
Vandaag ga je op pad voor een aantal tempelbezoeken. De eerste tempel die op het programma staat is Bang Pa-In waar je het voormalig koninklijke paleis kan bezoeken. Vervolgens ga je per longtail boot naar Wat Pananchoeng, de tempel met een reusachtige zittende Boeddha en waarvan de muurnissen gevuld zijn met honderden kleine beeldjes.
Na de lunch rijd je naar Ayuthaya, Siams hoofdstad van 1350 tot 1767. Per fiets verken je de site met meer dan 500 ruïnes van tempels en beelden die je een blik gunnen op een ver en intrigerend verleden. ’s Avonds scheep je in op de slaaptrein naar Lampang.

Treinovernachting. (O,L)

Dag 7

Lampang - Mae Kampong
Vroege aankomst in Lampang. Na het ontbijt rijd je naar Mae Kampong, een erg mooi op 1300 m gelegen bergdorp waar je 2 nachten logeert. Je begeeft je dan naar het door toeristen weinig bezochte Chae Sorn Nationaal Park, een dichtbegroeid, beschermd natuurgebied met een indrukwekkende waterval van 6 verdiepingen en warmwaterbronnen waarin het heerlijk baden is. In deze schitterende omgeving maak je een mooie tocht. Hierna word je terug naar Mae Kampong gebracht.
Bij aankomst in Mae Kampong maak je kennis met je gastgezin voor de komende twee nachten. Zij laten je hun dorp en de omgeving zien. Na een bezoek aan de lokale tempel en de Mae Kampong waterval wordt het diner geserveerd. 

Overnachting in een lokaal huis of homestay. (L,A)

Dag 8

Mae Kampong
Je rijdt dwars door de jungle terug naar het rangerstation van Chae Sorn en doet er de niet al te zware beklimming van de 1700 m-hoge Doi Mon Lan, met prachtige cirkelrond panorama over Noord-Thailand. Na de klim volgt de lange afdaling terug naar Mae Kampong. 

Overnachting in een lokaal huis of homestay (O,L,A)

Dag 9

Mae Kampong - Chiang Mai
Na het ontbijt rijd je dwars door de jungle en via de warmwaterbronnen van San Kamphaeng naar Chiang Mai, waar je rond de middag aankomt. Je rijdt over de Doi Suthep Mountain. Bezoek aan de Doi Suthep-berg (1676 m) en klim je de 300 treden op naar de Wat Phrathat Doi Suthep, de tempel die in de 14de eeuw door koning K Na op de top van de berg werd neer geplant en vanwaar je een overweldigend zicht krijgt op de Chiang Mai-vallei. Dan word je naar Chiang Mai gebracht, de tweede grootste stad van het land en centrum bij uitstek van ambachtelijk handwerk. De namiddag is vrij te besteden.

Overnachting op hotel met zwembad (O,L) 

Dag 10

Chiang Mai
Na het ontbijt word je opgehaald door je gids. Per fiets en over voornamelijk vlakke wegen verken je het plattelandsleven in de omgeving van Chiang Mai. Onderweg ontdek je de ondergrondse stad Wiang Kum Kam. Het is een aangename tocht en je fietst over kleine landwegen. Einde van de fietstocht tegen de middag. 
In de namiddag ben je vrij om de overige highlights van Chiang Mai te gaan ontdekken. De stad werd gesticht in 1296 door koning Mengrai en werd een eeuw later deel van het Lanna-koninkrijk.

Overnachting op hotel met zwembad. (O)

Dag 11

Chiang Mai – Chiang Dao – Pang Deng Nai (Palong)
Na het ontbijt verlaat je het hotel en rijdt noordwaarts. Onderweg breng je nog een bezoek aan het marktje van Mae Malai waar je samen met de gids inkopen doet voor de trekking. Vervolgens rit naar Chiang Dao waar je eerst de tijd neemt om de indrukwekkende grot te ontdekken. Na de lunch rijd je door naar een dorpje van de Akha waar je de driedaagse trektocht aanvangt.  De wandeltocht naar het dorp Pang Deng Nai van de Palong neemt ca. 2,5u à 3u in beslag. De Palong zijn een etnische minderheidsgroep die relatief recent van Myanmar naar Thailand zijn verhuist en staan bekend om hun opvallende traditionele klederdracht.

Tocht van ca. 2,5 uur à 3 uur wandelen

Overnachting in een lokaal huis of homestay (O,L,A).

Dag 12

Pang Deng Nai – Baan Mae Chon (Palong)
Na het ontbijt maak je nog een tochtje door het dorp en zet dan je trekking verder. Je wandelt ca. 5 à 6 uur door de jungle naar een ander dorpje van de Palong: Baan Mae Chon.

Tocht van ca. 5 à 6 uur wandelen

Overnachting in een lokaal huis of homestay (O,L,A).

Dag 13

Baan Mae Chon (Palong) – Thakilek (Karen) – Chiang Mai
Na het ontbijt zet je je schrap voor een tocht van ca. 2u naar het dorpje van de Karen Thakilek. Onderweg houd je halt in een dorpje van de Lahu. Na de lunch in een lokaal restaurantje breng je een bezoek aan de Buatong watervallen in het Sri Lanna nationaal park. In de waterval kan je een verfrissende duik nemen: de ideale afsluiter van de trekking! Daarna keer je terug naar Chiang Mai.

Tocht van ca. 2u wandelen.

Overnachting op hotel met zwembad (O,L)

Dag 14

Chiang Mai - Pattaya - Koh Chang
Transfer naar de luchthaven van Chiang Mai en vlucht naar Pattaya. Bij aankomst in Pattaya word je opgehaald en naar Ao Thammachat in Trat gebracht waar je de ferry neemt naar  het eiland Koh Chang in de Golf van Thailand (ritduur: ca. 3 à 4u.; vaartijd: ca. 25 min.). Transfer naar het resort. Op dit heerlijke tropische eiland – met lange zandstranden en een bergachtig binnenland – logeer je 5 nachten in een comfortabel resort dat vlak bij het strand is gelegen. Hier doe je enkel waar je  zin in hebt: het eiland verkennen te voet of per mountainbike, kajakken, zwemmen, een snorkeltrip maken, lezen, naar een ander eiland varen of gewoon niets!

Overnachting in resort met zwembad. (O)

Dag 15 - 18

Koh Chang
4 vrije dagen op Koh Chang. Eigen invulling.

Overnachting in resort. (O)

Dag 19

Koh Chang - Bangkok
Vrije ochtend. Rond de middag check je uit. Na het uitchecken zorgt iemand van het hotel voor de transfer naar de haven waar de ferry je terug naar het vasteland brengt. Daar wacht de taxichauffeur je op om je naar de luchthaven van Bangkok te brengen (ca. 5 u. rijden) voor de internationale vlucht richting Brussel.

(O)

Dag 20

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Van 1 november tot 30 april 2019

€ 2405 pp.  (op basis van 2 personen)
€ 2025 pp.  (op basis van 3 personen)
€ 1825 pp.  (op basis van 4 personen)
€ 1705 pp.  (op basis van 5 personen)
€ 1635 pp.  (op basis van 6 personen)

Van 1 mei tot 31 oktober 2019

€ 2215 pp.  (op basis van 2 personen)
€ 1835 pp.  (op basis van 3 personen)
€ 1635 pp.  (op basis van 4 personen)
€ 1510 pp.  (op basis van 5 personen)
€ 1440 pp.  (op basis van 6 personen)

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken.

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.

Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Alle transfers (tenzij anders vermeld). 
 • Binnenlandse vlucht Chiang Mai - Pattaya
 • Logies.       
 • Maaltijden zoals aangegeven (O=Ontbijt, L=Lunch, A=Avondmaal).
 • Engelssprekende gids (behalve op de vrije dagen).
 • Beschreven excursies + inkomgelden (tenzij anders vermeld). 

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.       
 • Overige inkomgelden van bezienswaardigheden, musea,...        
 • Overige maaltijden.
 • Bagagevervoer tijdens de 3-daagse (kan mits toeslag)       
 • Persoonlijke uitgaven en dranken.       
 • Fooien.
 • Evt. verzekering.

Toeslagen

 • Toeslag indien je aankomt met een vroege vlucht en vroeger dan 14u wil inchecken
 • Toeslag indien je de laatste dag later dan 18u in het hotel wil blijven voor terugvlucht naar huis
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 550 (van 01/11-30/04) of € 390 (van 01/05-31/10)
 • Toeslag dubbel bed (kingsize) in Koh Chang – standaard wordt er een twin-bed voorzien
 • Hoogseizoenstoeslagen
         * Binnenlandse vlucht indien deze valt tussen 14/12 en 20/01 en tussen 03/04 en 20/04: € 40 
         * Hotel Chiang Mai (21-25/11, 21/12-2/1, 1-10/2, 12-16/4): € 15 p.p. per nacht
         * Hotel Koh Chang (22/12-10/1): € 50 p.p. per nacht; (11/1-28/2): € 20 p.p. per nacht

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

  De wandelingen en de fietstochten zijn beperkt en niet zwaar.   voor de trekking. De wandelingen tijdens de trekking zijn avontuurlijk, maar toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar. Er is beperkt comfort in de overnachtingsplaatsen (bij mensen thuis). Hou er ook rekening mee dat de tochten in de moessonperiode of in een periode met hevige regenbuien zwaarder worden. Paden worden dan immers modderig en bijgevolg veel moeilijker begaanbaar. Je moet ook zelf je spullen voor deze trekking meedragen.

Geschikt voor sportieve kinderen met een flexibele ingesteldheid vanaf 8 jaar. Indien je met jongere kinderen wenst te reizen kunnen we een aangepast programma aanbieden.


Bagage

Je draagt enkel je dagrugzak. 
Tijdens de trekking draag je zelf je persoonlijke spullen voor drie dagen. Je kan, mits een toeslag, je bagage laten vervoeren.


Logies

In Bangkok overnacht je in een eenvoudig, maar goed gelegen hotel met zwembad. In Chiang Mai in een comfortabel hotel met zwembad (upgraden naar een meer luxueus hotel is mogelijk mits toeslag).
Op Koh Chang overnacht je in een mooi resort met zwembad aan het strand.

Voor de overnachting aan de River Kwai bieden wij twee opties, nl een bungalow op de River Kwai (Jungle Rafts) of een bungalow aan de River Kwai (Resotel). De Jungle Rafts zijn samengebundeld en liggen op een pier die niet afgesloten is met een balustrade. Indien je met kleinere kinderen reist, raden wij aan om te overnachten in het Resotel aan de River Kwai (de toeslag hiervoor is op aanvraag). 

Tijdens de trekking slaap je bij de mensen thuis. Uiteraard is het comfort hier beperkt. Matras, hoofdkussen en dekens zijn aanwezig. Een lakenzak verhoogt het comfort. 


Maaltijden

De traditionele Thaise keuken is ronduit lekker: al dan niet scherpe kerriegerechten (kerrie is een samenstelling van verschillende kruiden en specerijen), kruidige soepen, zure salades, verschillende soorten deegwaren en de ‘nam phrik’, sauzen van verse en gedroogde pepertjes en andere specerijen.


Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis verplaats je je met privé-vervoer, boten, trein en vliegtuig.

Reisperiode en klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat en het is er het hele jaar door warm met overdag temperaturen die kunnen oplopen tot 30° en meer en met een hoge luchtvochtigheid.
De moesson heerst van mei tot oktober. In deze periode kan je je verwachten aan korte maar hevige regenbuien die worden afgewisseld met zonnige periodes. 
De warmste periode loopt van einde maart tot mei en de minst warme en minst natte periode is november tot maart.
In het noorden zijn de nachten een stuk koeler (in december en januari zelfs slechts 3 à 4°C). 
 
Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

Voor deze reis neem je best het volgende mee:

Bagage

 • rugzak of reistas
 • dag rugzakje

Slaapgerief

 • lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.

Schoeisel & kousen

 • comfortabele (wandel)schoenen
 • lichte schoenen of (wandel)sandalen (voor de bezoeken aan tempels en huizen is snel aan-en uittrekbaar schoeisel makkelijk)
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen. 

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wollen trui of fleece
 • luchtige hemden of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van  zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • badpak/zwembroek
 • short/bermuda
 • pyjama (voor tijdens de trekking)

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). Tip voor vrouwen: neem een grote sjaal mee, type pareo. Het neemt weinig plaats in in je dagrugzak en komt vaak goed van pas.

Verzorging

 • toiletgerief van weinig plaats en gewicht
 • (bad)handdoek (handig zijn sneldrogende handdoeken)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift
 • after sun

Eet- en drinkgerei

 • (isolerende) drankfles (min. 1 liter)
 • evt. zakmesje (niet in de handbagage stoppen!)

Diversen

 • lakenzak
 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te  dragen (onder de kleren)
 • evt. slaapmasker (voor op de slaaptrein)
 • enkele plastiek zakken
 • zonnebril
 • wc-papier
 • zak- of  hoofdlamp
 • evt. verrekijker
 • reispas + kopie

EHBO           

Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Uitrustingslijst specifiek voor de trekking

Tijdens de trekking blijft je hoofdbagage in het hotel in Chiang Mai. Muskietennetten, dekens (en tijdens de winterperiode ook een slaapzak), kussens en matrassen zijn aanwezig, zorg wel dat je de volgende spullen zeker voorziet tijdens de trekking:

 • trekkingrugzak van 40 à 50 l voorzien van goede heupgordels en regenhoes
 • wandelschoenen, een paar goede loopschoenen is ook voldoende tijdens het droge seizoen (niet tijdens het regenseizoen want dan kunnen de paden erg glibberig worden)
 • slippers
 • t-shirts
 • paar sokken
 • short
 • zwemgerief
 • handdoek (evt. snel drogende)
 • toiletgerief
 • evt. drankfles van 1 l per persoon (de gids neemt wel flesjes water mee maar als je graag zelf watervoorraad mee neemt is dit wel handig)
 • pyjama met lange mouwen en lange broek (tussen november en maart kan het flink afkoelen ’s nachts – je kan ook een slaapzak huren). Voor de rest van het jaar volstaat een lakenzak.
 • zonnecrème
 • muggenwerend middel
 • hoed of pet
 • zaklamp of hoofdlampje
 • toiletpapier
 • evt. persoonlijke medicijnen
 • camera
 • geld: +/- 1500 à 2500 THB in kleine coupures voor drank, souvenirs en fooien (gids en chauffeur ca. 50 – 100 THB per persoon / dag. 

Reisdocumenten

Reispas:
Voor Thailand heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Een visum is niet nodig indien je minder dan 30 dagen in Thailand verblijft.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Ben je van plan een auto te huren, denk er dan aan je (internationaal) rijbewijs mee te nemen. Ook een kredietkaart op naam van de bestuurder is in dat geval vereist.

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geld

De Thaise munt is de baht.  Je kan zowel cash euro’s als reischeques ter plaatse wisselen. In de steden kan je steeds vaker aan de geldautomaat terecht.

In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.
Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Ook wanneer je vreemde deviezen moet aankopen, doe je dit best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Thailand door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.  

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Buiktyfus
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Malaria
Is een infectieziekte die verwekt wordt door een parasiet (Plasmodium) en die wordt overgebracht door de steek van de anopheles-mug. De incubatietijd (tijd tussen de besmettende steek en het uitbreken van de ziekte) schommelt tussen 10 dagen en 4 weken. De ziekte kan in het begin lijken op griep, maar gaat dan over in hevige koortsaanvallen. Indien geen correcte behandeling wordt toegepast, kan de dood na enkele dagen intreden. 
Er is geen malariarisico in Bangkok en in de andere grote steden noch in de voornaamste toeristische oorden. Voor een verblijf met 2 of meer overnachtingen in avontuurlijke primitieve omstandigheden op het platteland in deze gebieden (ook voor personen die vanuit Chiang Mai en Chang Rai een georganiseerde voettocht maken naar de bergstammen met enkele overnachtingen ter plaatse) zijn er dikwijls wel extra antimalaria maatregelen nodig, nl. Malarone of  Doxycycline. Dit alles dient individueel met de arts of de arts van het gespecialiseerd reisadviescentrum besproken te worden.
Men moet alleszins muggenbeten trachten te vermijden, wetende dat de anopheles-mug enkel steekt tussen valavond en dageraad en niet zoemt. U kan ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel op basis van DEET. Tijdens uw slaap kan u bijkomend muggen trachten weg te houden met: airconditioning, muggengaas voor de ramen, geïmpregneerd muskietennet, elektrische anti-muggenplaatjes.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: