Thailand - Jungle, tempels en bergvolkeren - 20 dagen


20 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1460


Boek deze reis »

Thailand - Jungle, tempels en bergvolkeren - 20 dagen


20 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1460


Boek deze reis »

Thailand - Jungle, tempels en bergvolkeren - 20 dagen


20 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1460


Boek deze reis »

Thailand - Jungle, tempels en bergvolkeren - 20 dagen


20 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1460


Boek deze reis »

Thailand - Jungle, tempels en bergvolkeren - 20 dagen


20 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1460


Boek deze reis »
Individuele reizen Thailand
Tijdens deze avontuurlijke reis krijgen zowel natuur als cultuur volle aandacht. Je start in de hoofdstad Bangkok en trekt langs culturele hoogtepunten zoals Ayuthaya en Korat naar het noorden van Thailand. Na een uitgebreid bezoek aan Chiang Mai trek je je stapschoenen aan en maak je een prachtige trekking waarbij je nauw in contact komt met de lokale bevolking. Op het einde van de reis kan je genieten van zon zee en strand op het tropische Koh Chang. Het verschil met de 15-daagse reis 'Jungle, tempels en bergvolkeren' is dat de trekking doorgaat in regio Chiang Dao, dat je ook een bezoek brengt aan Chiang Rai en de reis afsluit met enkele dagen zon, zee en strand op het tropische Koh Chang. 
Prijs: vanaf € 1460
Aantal dagen: 20 dagen
Reisnummer: 19TH5AAG
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Leer het 'echte' Thailand kennen op een meerdaagse trekking
 • Verken bruisend Bangkok
 • Khmer architectuur in Thailand
 • Verdwaal tussen de tempels van Ayuthaya
 • Wandel door de jungle en overnacht bij mensen thuis
 • Watervallen en warmwaterbronnen
 • De fantastisch lekkere Thaise keuken
 • Enkele dagen strand in Koh Chang

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Internationale vlucht Brussel-Bangkok. 

Dag 2

Bangkok
Aankomst te Bangkok waar een medewerker van het plaatselijk agentschap je komt oppikken en zorgt voor de transfer naar het hotel. De rest van de dag ben je vrij.
Hoofdstad Bangkok  is een drukke metropool waar het straatleven nooit tot rust komt. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door markten, tempels, gezellige restaurants, ...  en wat je zeker zal opvallen: de eeuwige Thaise glimlach. 

Overnachting op hotel met zwembad. (-)

Dag 3

Bangkok
Na het ontbijt staat er een eerste stadsverkenning op het programma. Per tuktuk (de typische open, kleurrijke, gemotoriseerde Thaise driewielertaxi) rijd je naar de indrukwekkende tempelcomplexen van Wat Pra Keo en Wat Po.
Bezoek aan de indrukwekkende tempelcomplexen van Wat Pra Keo en Wat Po. Wat Pra Keo is de tempel van de Smaragden Boeddha (hoewel het Boeddhabeeld eigenlijk van jade is). Het is een schitterende, vergulde tempel, versierd met glasmozaïeken en muurschilderingen. Aansluitend bij deze tempel bevindt zich het koninklijk paleis. Wat Po – of de tempel van de Rustende Boeddha – is de grootste van Thailand. Het reusachtige Boeddhabeeld op de tempelgrond is 15 m hoog en 46 m lang.
Na de lunch in een lokaal restaurantje word je naar de oevers van de Chao Phraya-rivier gebracht. Per boot vaar je over de beroemde klongs, de levende aders van Bangkok. De klongs bieden een mooie kijk op het dagelijks leven in Bangkok. Onderweg wordt er halt gehouden aan het Royal Barges Museum, een grote loods met een tiental praalboten en aan de tempel van Wat Arun. Deze tempel kijkt als een imposant religieus bouwwerk uit over de rivier. Via de witte mozaïekachtige stenen kan men omhoog klauteren van waaruit men een prachtig zicht heeft op het labyrint van wateren. Op dit punt komt de bijnaam van Bangkok als ‘Venetië van het Oosten’ volledig tot zijn recht.

Overnachting op hotel met zwembad. (O,L)

Dag 4

Bangkok - Korat
Vroeg in de ochtend word je met je gids noordwaarts gebracht naar het voormalige paleis van Bang Pa-In, gebouwd in de 17de eeuw. Het werd gerestaureerd en uitgebreid op het einde van de 19de eeuw en je treft er een mengelmoes van architecturale stijlen aan, van een Chinees paviljoen tot een Italiaans palazzo. Per boot vaar je de Wat Phananchoeng af voor een bezoek aan deze prachtige tempel.
Je rijdt nu verder noordoostwaarts naar een minder gekend en vandaag ook het meest achtergestelde deel van Thailand, en overnacht in Nakhon Ratchasima (of Korat). Je bezoekt er de kleurrijke centrale markt.
 
Overnachting op hotel met zwembad (O)

Dag 5

Korat
Vanuit Nakhon Ratchasima breng je een bezoek aan het meest indrukwekkende voorbeeld van Khmerarchitectuur buiten Cambodja: Phanom Rung, gelegen bovenop de top van een uitgedoofde vulkaan. Lager gelegen bevindt zich de kleinere, maar erg mooie Shiva-tempel van Muang Tam. Van Muang Tam wandel je terug naar Phanom Rung. Na de lunch keer je terug naar Nakhon Ratchasima en bezoekt onderweg het pottenbakkersdorp Dan Kwian.
 
Overnachting op hotel met zwembad (O,L)

Dag 6

Korat – Phimai – Ayuthaya - Lampang
Vertrek naar de stad Phimai. Hoe groots het Khmer-koninkrijk wel was, kan je nogmaals bewonderen in het tempelcomplex van Prasat Hin Phimai, pittoresk gelegen aan de Mun-rivier. Op de site tref je zowel hindoeïstische als boeddhistische bouwwerken aan. Je bezoekt ook het Nationaal Museum.  Een korte wandeling brengt je tot bij Sai Ngam, de grootste banyan-boom van Thailand, net buiten Phimai. Via Korat keer je terug naar Ayuthaya. Per fiets verken je de site, waar meer dan 500 ruïnes van tempels en beelden je een blik gunnen op een ver en intrigerend verleden. Je bezoekt Wat Sri Sanphet en Wat Chai Wattanaram.
's Avonds scheep je in op de slaaptrein naar Lampang.

Treinovernachting (O,L).

Dag 7

Lampang - Mae Kampong
Vroege aankomst in Lampang. Samen met je gids rijd je naar Mae Kampong, een erg mooi op 1300 m gelegen bergdorp waar je 2 nachten logeert. Je begeeft je dan naar het door toeristen weinig bezochte Chae Sorn Nationaal Park, een dichtbegroeid, beschermd natuurgebied met een indrukwekkende waterval van 6 verdiepingen en warmwaterbronnen waarin het heerlijk baden is. Ook de watervallen Mae Mon en Mae Piak zijn op wandelafstand. Vervolgens word je terug naar Mae Kampong gebracht.
 
Overnachting in een lokaal huis of homestay (L,A).

Dag 8

Mae Kampong
Je rijdt dwars door de jungle terug naar het rangerstation van Chae Sorn en doet er de niet al te zware beklimming van de 1700 m-hoge Doi Mon Lan, met prachtige cirkelrond panorama over Noord-Thailand. Na de klim volgt de lange afdaling terug naar Mae Kampong. 

Overnachting in een lokaal huis of homestay. (O,L,A)

Dag 9

Mae Kampong - Chiang Mai
Na het ontbijt rijd je via de warmwaterbronnen van San Kamphaeng naar Chiang Mai, waar je rond de middag aankomt. Je rijdt over de Doi Suthep Mountain. Bezoek aan de Doi Suthep-berg (1676 m), waarbij je de 300 treden opklimt naar de Wat Phrathat Doi Suthep, de tempel die in de 14de eeuw door koning K Na op de top van de berg werd neer geplant en vanwaar je een overweldigend zicht krijgt op de Chiang Mai-vallei. Dan word je naar Chiang Mai gebracht, de tweede grootste stad van het land en centrum bij uitstek van ambachtelijk handwerk. De namiddag is vrij te besteden.

Overnachting op hotel met zwembad. (O,L) 

Dag 10

Chiang Mai
Na het ontbijt word je opgehaald door je gids. Per fiets en over voornamelijk vlakke wegen verken je het plattelandsleven in de omgeving van Chiang Mai. Onderweg ontdek je de ondergrondse stad Wiang Kum Kam. Het is een aangename tocht en je fietst over kleine landwegen. Einde van de fietstocht tegen de middag. In de namiddag ben je vrij om de overige highlights van Chiang Mai te gaan ontdekken. De stad werd gesticht in 1296 door koning Mengrai en werd een eeuw later deel van het Lanna koninkrijk.

Overnachting op hotel met zwembad. (O)

Dag 11

Chiang Mai – Chiang Dao – Pang Deng Nai (Palong)
Na het ontbijt verlaat je het hotel en rijdt noordwaarts. Onderweg breng je nog een bezoek aan het marktje van Mae Malai waar je samen met de gids inkopen doet voor de trekking. Vervolgens rit naar Chiang Dao waar je eerst de tijd neemt om de indrukwekkende grot te ontdekken. Na de lunch rijd je door naar een dorpje van de Akha waar je de driedaagse trektocht aanvangt.  De wandeltocht naar het dorp Pang Deng Nai van de Palong neemt ca. 2,5u à 3u in beslag. De Palong zijn een etnische minderheidsgroep die relatief recent van Myanmar naar Thailand zijn verhuist en staan bekend om hun opvallende traditionele klederdracht.

Tocht van 2,5 à 3 uur wandelen.

Overnachting in een lokaal huis of homestay (O,L,A).

Dag 12

Pang Deng Nai – Baan Mae Chon (Palong) 
Na het ontbijt maak je nog een tochtje door het dorp en zet dan je trekking verder. Je wandelt ca. 5 à 6 uur door de jungle naar een ander dorpje van de Palong: Baan Mae Chon.

Tocht van ca. 5 à 6 uur wandelen

Overnachting in een lokaal huis of homestay (O,L,A).

Dag 13

Baan Mae Chon (Palong) – Thakilek (Karen) – Chiang Rai
Na het ontbijt zet je je schrap voor een tocht van ca. 2u naar het dorpje van de Karen Thakilek. Onderweg houd je halt in een dorpje van de Lahu. Na de lunch in een lokaal restaurantje word je naar Chiang Rai gebracht. De rest van de avond ben je vrij om Chiang Rai te gaan verkennen.

Tocht van ca. 2u wandelen.
 
Overnachting op hotel met zwembad (O,L)

Dag 14

Chiang Rai
Vroege start richting Chiang Rai, waar zich het drielandenpunt Thailand, Laos en Birma bevindt, de zogenaamde Golden Triangle. Onderweg kan je genieten van de adembenemende tocht over de Doi Tung Mountain en houd je nog even halt aan de botanische tuinen van Mae Fah Luang. In de namiddag bezoek je Mae Sai. Wie wil, kan even de grens oversteken naar Myanmar en de markt van Tachilek bezoeken (grenstol niet inbegrepen). De dag eindigt met een korte boottocht op de Mekong. Terugkeer naar Chiang Rai.
 
Overnachting op hotel met zwembad (O,L)

Dag 15

Chiang Rai - Bangkok - Koh Chang
Transfer naar de luchthaven van Chiang Rai en vlucht naar Bangkok. Bij aankomst in Bangkok word je opgehaald en naar Ao Thammachat in Trat gebracht waar je de ferry neemt naar het eiland Koh Chang in de Golf van Thailand (ritduur: ca. 5 u; vaartijd: ca. 25 min.). Transfer naar je resort. Op dit heerlijk tropische eiland – met lange zandstranden en een bergachtig binnenland – logeer je vier nachten in een comfortabel resort dat vlakbij het strand is gelegen. Hier doe je enkel waar je zin in hebt: het eiland verkennen te voet of per mountainbike, kajakken, zwemmen, een snorkeltrip maken, lezen, naar een ander eiland varen of gewoon niets!

Overnachting in een resort met zwembad. (O)

Dag 16 - 18

Koh Chang
3 vrije dagen op Koh Chang. Eigen invulling.

Overnachting in een resort met zwembad. (O)

Dag 19

Koh Chang - Bangkok
Vrije ochtend. Rond de middag check je uit. Na het uitchecken zorgt iemand van het hotel voor de transfer naar de haven waar de ferry je terug naar het vasteland brengt. Daar wacht de taxichauffeur je op om je naar de luchthaven van Bangkok te brengen (ca. 5 u. rijden) voor de internationale vlucht richting Brussel. 

(O)

Dag 20

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Van 1 november tot 30 april 2019

€ 2545 pp. (op basis van 2 personen)
€ 2100 pp.  (op basis van 3 personen)
€ 1855 pp.  (op basis van 4 personen)
€ 1710 pp.  (op basis van 5 personen)
€ 1625 pp.  (op basis van 6 personen)

Van 1 mei tot 31 oktober 2019

€ 2380 pp.  (op basis van 2 personen)
€ 1935 pp.  (op basis van 3 personen)
€ 1690 pp.  (op basis van 4 personen)
€ 1545 pp.  (op basis van 5 personen)
€ 1460 pp.  (op basis van 6 personen)

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken.

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Alle transfers (tenzij anders vermeld). 
 • Binnenlandse vlucht Chiang Rai - Bangkok
 • Logies.  
 • Maaltijden zoals aangegeven (O=Ontbijt, L=Lunch, A=Avondmaal). 
 • Engelssprekende gids (behalve op de vrije dagen). 
 • Beschreven excursies + inkomgelden (tenzij anders vermeld)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Overige inkomgelden van bezienswaardigheden, musea,... 
 • Overige maaltijden. 
 • Bagagevervoer tijdens de 3-daagse
 • Persoonlijke uitgaven en dranken.
 • Fooien.
 • Evt. verzekering.

Toeslagen

 • Toeslag indien je aankomt met een vroege vlucht en vroeger dan 14u wil inchecken
 • Toeslag indien je de laatste dag later dan 18u in het hotel wil blijven voor terugvlucht naar huis
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 500 (van 01/11-30/04) of € 365 (van 01/05-31/10)
 • Toeslag dubbel bed (kingsize) in Koh Chang – standaard wordt er een twin-bed voorzien
 • Hoogseizoenstoeslagen
        * Binnenlandse vlucht indien deze valt tussen 14/12 en 20/01 en tussen 03/04 en 20/04: € 40 
        * Hotel Chiang Mai (21-25/11, 21/12-2/1, 1-10/2, 12-16/4): € 15 p.p. per nacht
        * Hotel Koh Chang (22/12-10/1): € 50 p.p. per nacht; (11/1-28/2): € 20 p.p. per nacht

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

 De wandelingen en de fietstochten zijn beperkt en niet zwaar.  voor de trekking.  Hou er ook rekening mee dat de tochten in de moessonperiode of in een periode met hevige regenbuien zwaarder worden. Paden worden dan immers modderig en bijgevolg veel moeilijker begaanbaar. Je moet ook zelf je spullen voor deze trekking meedragen. Er is weinig comfort in de overnachtingsplaatsen.

Bagage

Je draagt enkel je dagrugzak. 
Tijdens de trekking draag je zelf je persoonlijke spullen voor drie dagen. Je kan mits een toeslag van € 20 per rit per truck je bagage later vervoeren.

Logies

In Bangkok overnacht je in een eenvoudig, maar goed gelegen hotel met zwembad. 
In Korat, Chiang Mai en  Chiang Rai wordt er overnacht in comfortabele en goed gelegen hotels met zwembad (in Chiang Mai kan je, mits toeslag, upgraden naar een meer luxueus hotel).  
Resort met zwembad op Koh Chang.

In Mae Kampong en tijdens de trekking overnacht je bij de mensen thuis, uiteraard is het comfort hier beperkt. Matras, hoofdkussen en dekens zijn aanwezig. Een lakenzak verhoogt het comfort. 


Maaltijden

De traditionele Thaise keuken is ronduit lekker: al dan niet scherpe kerriegerechten (kerrie is een samenstelling van verschillende kruiden en specerijen), kruidige soepen, zure salades, verschillende soorten deegwaren en de ‘nam phrik’, sauzen van verse en gedroogde pepertjes en andere specerijen.


Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis verplaats je je met privé-vervoer, boten, trein en vliegtuig.

Reisperiode en klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat en het is er het hele jaar door warm met overdag temperaturen die kunnen oplopen tot 30° en meer en met een hoge luchtvochtigheid.
De moesson heerst van mei tot oktober. In deze periode kan je je verwachten aan korte maar hevige regenbuien die worden afgewisseld met zonnige periodes.  
De warmste periode loopt van einde maart tot mei en de minst warme en minst natte periode is november tot maart.
In het noorden zijn de nachten een stuk koeler (in december en januari zelfs slechts 3 à 4°C).  

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Slaapgerief

 • lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • voor meerdaagse trekkings in het gebergte: hoge trekkingschoenen.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief

Diversen

 • een handdoek
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker zie: https://www.worldstandards.eu/nl/elektriciteit/soorten-stekkers/
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Uitrustingslijst specifiek voor de trekking

Tijdens de trekking blijft je hoofdbagage in het hotel. Muskietennetten, dekens (en tijdens de winterperiode ook een slaapzak), kussens en matrassen zijn aanwezig, zorg wel dat je de volgende spullen zeker voorziet tijdens de trekking:

 • trekkingrugzak van 40 à 50 l voorzien van goede heupgordels en regenhoes
 • wandelschoenen, een paar goede loopschoenen is ook voldoende tijdens het droge seizoen (niet tijdens het regenseizoen want dan kunnen de paden erg glibberig worden)
 • slippers
 • t-shirts
 • paar sokken
 • short
 • zwemgerief
 • handdoek (evt. snel drogende)
 • toiletgerief
 • evt. drankfles van 1 l per persoon (de gids neemt wel flesjes water mee maar als je graag zelf watervoorraad mee neemt is dit wel handig)
 • pyjama met lange mouwen en lange broek (tussen november en maart kan het flink afkoelen ’s nachts – je kan ook een slaapzak huren). Voor de rest van het jaar volstaat een lakenzak.
 • zonnecrème
 • muggenwerend middel
 • hoed of pet
 • zaklamp of hoofdlampje
 • toiletpapier
 • evt. persoonlijke medicijnen
 • camera
 • geld: +/- 1500 à 2500 THB in kleine coupures voor drank, souvenirs en fooien (gids en chauffeur ca. 50 – 100 THB per persoon / dag. 

Reisdocumenten

Reispas:
Voor Thailand heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Een visum is niet nodig indien je minder dan 30 dagen in Thailand verblijft.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Ben je van plan een auto te huren, denk er dan aan je (internationaal) rijbewijs mee te nemen. Ook een kredietkaart op naam van de bestuurder is in dat geval vereist.

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geld

De Thaise munt is de baht.  Je kan zowel cash euro’s als reischeques ter plaatse wisselen. In de steden kan je steeds vaker aan de geldautomaat terecht.

In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.
Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Ook wanneer je vreemde deviezen moet aankopen, doe je dit best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Thailand door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.  

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Buiktyfus
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Malaria
Is een infectieziekte die verwekt wordt door een parasiet (Plasmodium) en die wordt overgebracht door de steek van de anopheles-mug. De incubatietijd (tijd tussen de besmettende steek en het uitbreken van de ziekte) schommelt tussen 10 dagen en 4 weken. De ziekte kan in het begin lijken op griep, maar gaat dan over in hevige koortsaanvallen. Indien geen correcte behandeling wordt toegepast, kan de dood na enkele dagen intreden. 
Er is geen malariarisico in Bangkok en in de andere grote steden noch in de voornaamste toeristische oorden. Voor een verblijf met 2 of meer overnachtingen in avontuurlijke primitieve omstandigheden op het platteland in deze gebieden (ook voor personen die vanuit Chiang Mai en Chang Rai een georganiseerde voettocht maken naar de bergstammen met enkele overnachtingen ter plaatse) zijn er dikwijls wel extra antimalaria maatregelen nodig, nl. Malarone of  Doxycycline. Dit alles dient individueel met de arts of de arts van het gespecialiseerd reisadviescentrum besproken te worden.
Men moet alleszins muggenbeten trachten te vermijden, wetende dat de anopheles-mug enkel steekt tussen valavond en dageraad en niet zoemt. U kan ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel op basis van DEET. Tijdens uw slaap kan u bijkomend muggen trachten weg te houden met: airconditioning, muggengaas voor de ramen, geïmpregneerd muskietennet, elektrische anti-muggenplaatjes.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: