Portugal - De Azoren


8-12-15 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 630


Boek deze reis »

Portugal - De Azoren


8-12-15 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 630


Boek deze reis »

Portugal - De Azoren


8-12-15 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 630


Boek deze reis »

Portugal - De Azoren


8-12-15 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 630


Boek deze reis »

Portugal - De Azoren


8-12-15 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 630


Boek deze reis »
Individuele reizen Portugal
De Azoren. Misschien ken je deze naam enkel van het weerbericht. Nochtans biedt deze archipel van 9 eilanden in de Atlantische Oceaan een fantastische verscheidenheid aan landschappen. Een 'Tuin van Eden' voor liefhebbers van de natuurelementen in hun puurste en meest verscheiden vorm. Zwarte lava-stranden wisselen af met beboste bergwanden die steil in zee duiken, de vruchtbare bodem brengt een weelderige natuur voort en de heldere lucht biedt een altijd wisselend wolkenspel. Bovendien vind je er die typische eilandsfeer die hoort bij afgelegen eilanden en zeevaarders die hier zijn gepasseerd. Je kan een aantal eilanden verkennen, steeds vertrekkend vanaf het groene eiland São Miguel,  het grootste en meest gevarieerde eiland van de archipel. Keuze uit een verblijf op São Miguel of een combinatiereis met Faial en Pico.
Prijs: vanaf € 630
Aantal dagen: 8-12-15 dagen
Reisnummer: 19PT5AZA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Mogelijkheid om drie eilanden te verkennen
 • Typische eilandsfeer
 • Vulkanische landschappen met geisers en caldeira’s
 • Walvis- en dolfijnobservatie
 • Gezellige stadjes en vissersdorpjes 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

41 Beoordelingen

reviews van klanten

We hebben een super mooie reis gehad. Veel variatie in landschappen. Wel aan te raden om de verlenging te maken van drie eilanden, 15 dagen is zeker de moeite waard!

Datlien V. -

We maakten veruit de meest fantastische reis tot op vandaag met ons gezin. Ongelofelijke ervaring. Zeer divers en met heel wat afwisseling in het programma. Prachtige locaties en natuur. Prima hotels met een échte uitschieter op Pico. Perfect georganiseerd. Ook de voorbereiding en de afstemmingsmomenten met de Anders Reizen staff alsook hun flexibiliteit werd ten zeerste geapprecieerd. Wij kunnen deze formule voor mensen die liever niet in groep reizen met groter wordende kinderen alleen maar aanraden !

Gert V. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

8-daagse: São Miguel

Dag 1 Ponta Delgada

Aankomst in Ponta Delgada, het is er gezellig druk en het landschap is er hartveroverend. Je wordt er als het ware ondergedompeld in de typische Azoren-atmosfeer: een heldere lucht met wisselend wolkenspel,  uitbundige bloemenpracht, modderketels, geisertjes en dampende rotsen…Vanuit de hoofdstad Ponta Delgada en het idyllische Furnas maak je mooie tochten door het binnenland; je trekt naar kraters en watervallen, wandelt langs levada’s (waterkanaaltjes), verkent mooie stranden en oude dorpjes. Transfer naar het logies.

Hotelovernachting.

 Dag 2 Ponta Delgada

Wandeling door de vruchtbare streek van Rocha da Relva, gekend omwille van het micro-klimaat en de vele wijngaarden (en wijnkelders), vijgen- en fruitboomgaarden. Tocht van 2,5 uur stappen.

Hotelovernachting. (O = ontbijt)

 Dag 3 Ponta Delgada

Wandeling naar de grote krater van Sete Cidades met daarin het Blauwe en het Groene meer, beiden omgeven door steile kraterwanden vol bloemen en bomen. Tijdens de ganse tocht heb je een prachtig zicht op de oceaan en de twee meren. Tochten van 7,5 en 11 km. 2 of 3 uur stappen.

Hotelovernachting. (O)

 Dag 4 Ponta Delgada

Wandeling naar de Serra Devassa van bij het meer Lagoa do Canário. Hier vind je het grootste aantal meren van het eiland en je passeert het aquaduct dat Ponta Delgada van water voorzag, genaamd “Wall of the 9 windows". Tocht van 4,2 km of 2 uur stappen.

Hotelovernachting. (O)

 Dag 5 Furnas

Lagoa do Fogo is het meest 'ruige' en onherbergzame meer van de Azoren.  Je wandelt langs een levada door de bergen en valleien naar een mooi strand waar je een duikje in zee kan nemen. Luswandeling van 12 km, 5 uur stappen.

Transfer naar het volgende logies in Furnas. In het dal van Furnas ligt het gelijknamige dorp met een stomende en borrelende collectie warm- en heetwaterbronnen, geisers, solfataren en fumarolen waar je, met de nodige voorzichtigheid, tussendoor kan wandelen terwijl je neus af en toe 'gestreeld' wordt door een vleug zwaveldamp. Liefhebbers kunnen ook de botanische tuin 'Parque Terra Nostra'  met een schitterende collectie eeuwenoude bomen bezoeken.

Hotelovernachting. (O)

 Dag 6 Furnas

Van bij Pico do Ferro wandel je naar het meer van Furnas, een ontdekkingstocht naar inheemse planten en vogels. Op de noordelijke oever van het meer vind je borrelende hete bronnen en modderketels. De gaten in de grond worden in het weekend door de lokalen gebruikt als natuurlijke vuurtjes. In de stad Furnas is het Caldeiras meer spectaculair. Uit de vele openingen in de aarde ontspruiten geisers van kokend heet water. Het meer heeft een licht gekleurd fijn puimstenen strand en het is er perfect om te zwemmen, in de zomer maanden kan je er tevens een bootje huren. Luswandeling van 9,2 km, 3 uur stappen. 

Hotelovernachting. (O)

 Dag 7 Furnas

Van bij Faial da Terra leidt een pad naar het oude verlaten dorpje Sanguinho en langs een mooie waterval waar je eventueel een duik kan nemen in het ijskoude water. Sanguinho fungeert tegenwoordig als duurzaam toeristisch dorp. Luswandeling van 5 km of 2 uur stappen.

Hotelovernachting. (O)

 Dag 8 Einde

Einde, transfer naar de luchthaven. (O)

 

 

12-daagse: São Miguel, Pico en Faial

Dag 1 Ponta Delgada

Aankomst in Ponta Delgada op het eilandje São Miguel, het is er gezellig druk en het landschap is er hartveroverend. Je wordt er als het ware ondergedompeld in de typische Azoren-atmosfeer: een heldere lucht met wisselend wolkenspel,  uitbundige bloemenpracht, modderketels, geisertjes en dampende rotsen…Vanuit de hoofdstad Ponta Delgada en het idyllische Furnas maak je mooie tochten door het binnenland; je trekt naar kraters en watervallen, wandelt langs levada’s (waterkanaaltjes), verkent mooie stranden en oude dorpjes. Transfer naar het logies.

Hotelovernachting in Ponta Delgada. 

 Dag 2 Ponta Delgada

Wandeling naar de grote krater van Sete Cidades met daarin het Blauwe en het Groene meer, beiden omgeven door steile kraterwanden vol bloemen en bomen. Tijdens de ganse tocht heb je een prachtig zicht op de oceaan en de twee meren. Tochten van 7,5 en 11 km. 2 of 3 uur stappen.

Overnachting in Ponta Delgada. (O = ontbijt)

 Dag 3 Furnas

Lagoa do Fogo is het meest 'ruige' en onherbergzame meer van de Azoren.  Je wandelt langs een levada door de bergen en valleien naar een mooi strand waar je een duikje in zee kan nemen. Luswandeling van 12 km, 5 uur stappen.

Transfer naar het volgende logies in Furnas. In het dal van Furnas ligt het gelijknamige dorp met een stomende en borrelende collectie warm- en heetwaterbronnen, geisers, solfataren en fumarolen waar je, met de nodige voorzichtigheid, tussendoor kan wandelen terwijl je neus af en toe 'gestreeld' wordt door een vleug zwaveldamp. Liefhebbers kunnen ook de botanische tuin (Parque Terra Nostra)  met een schitterende collectie eeuwenoude bomen gaan bezoeken. 

Hotelovernachting. (O)

Dag 4 Furnas

Van bij Pico do Ferro wandel je naar het meer van Furnas, een ontdekkingstocht naar inheemse planten en vogels. Op de noordelijke oever van het meer vind je borrelende hete bronnen en modderketels. De gaten in de grond worden in het weekend door de lokalen gebruikt als natuurlijke vuurtjes. In de stad Furnas is het Caldeiras meer spectaculair. Uit de vele openingen in de aarde ontspruiten geisers van kokend heet water. Het meer heeft een licht gekleurd fijn puimstenen strand en het is er perfect om te zwemmen, in de zomer maanden kan je er tevens een bootje huren.  Luswandeling van 9,2 km, 3 uur stappen. 

Hotelovernachting. (O)

Dag 5 Pico

Vlucht naar Pico, een vrij ruig en weinig toeristisch eilandje dat vooral bekend is omwille van de berg Pico, die met zijn 2351 m de hoogste van Portugal is. Boven heb je een uitzicht over heel de centrale eilandengroep. Bij mooi weer kan je je aan de beklimming wagen, een stevige tocht en uitdaging voor iedereen die van bergwandelen houdt. Je wordt tot Cabeço das Cabras op een hoogte van 1200 m gebracht om vervolgens te voet en onder begeleiding van een lokale gids de klim naar de kratertop aan te vatten. Terugweg via hetzelfde pad. Klim van +/- 4 uur en een even lange afdaling. Aangezien je voor deze tocht een ganse dag nodig hebt, raden wij je aan deze beklimming op dag 6 of 7 te doen i.p.v. de standaardwandelingen. Prijs varieert afhankelijk van het aantal deelnemers, richtprijs: vanaf € 100 p.p. Ter plaatse te betalen. 

Overnachting in een aparthotel. (O)

Dag 6 Pico

Mooie wandeling door een groen landschap met prachtige zichten op de noordkust van Pico van Lagoa do Capitão naar Cais São Roque. Van op de Cabeço do Piquinho Mountain heb je een prachtig uitzicht over de noordkust van Pico en je eindbestemming – Cais do Pico. Als de zichtbaarheid goed is, kan je van hieruit ook de eilanden São Jorge en Graciosa zien. Tocht van 9,2 km of 3 uur stappen. 

Overnachting in een aparthotel. (O)

Dag 7 Pico

Wandeling van Santana via Gasparal Bay naar Lajido en Sao Roque: langs een smal paadje wandel je naar een uniek uitzichtpunt vanwaar walvissen kunnen worden gespot. Gasparal Bay werd vele jaren gebruikt als haven om Pico’s ‘verdelho’ wijn te exporteren.  Verschillende aanwijzingen herinneren je aan dit verleden, zoals de ruïne van een voormalig wijnpakhuis en het brede terrein van ronde stenen genaamd "rola pipas" of "tonnen rollers", waardoor het gemakkelijker was om de vaten te vervoeren naar de boten.  Tocht van 8,7 km of 3 uur stappen.

Overnachting in een aparthotel. (O)

Dag 8 Faial

Transfer naar de haven van Madalena waar je inscheept voor de ferry naar Fajal. Faial’s binnenland is bijna onbewoond, enkel langs de glooiende kusthellingen liggen wat bekoorlijke dorpjes genesteld in groene valleien. De levendige hoofdstad Horta was eeuwenlang een belangrijke tussenstop voor schepen die naar Amerika voeren. Bovendien zijn de eilanden Faial en Pico zijn zeer geschikt voor walvis – en dolfijnobservatie…
Bij aankomst transfer naar je volgende logies in Horta, uitvalsbasis voor de komende 3 nachten.

Hotelovernachting. (O)

Dag 9 Faial

Wandeling van Capelo naar Capelinhos waarbij je drie natuurparken passeert. Capelinhos is een brok woest land dat op de uiterste westpunt van het eiland ontstond door een vulkaanuitbarsting in 1957-'58. Je kan er een bezoekje brengen aan het museum en de  sportief­sten kunnen zich hier een weg banen tussen lava, rotsen en zee. Tocht van 7 km of 2,5 uur.

Hotelovernachting. (O)

Dag 10 Faial

Tocht naar “Miradouro da Caldeira”. Deze Caldeira is een natuurreservaat en een speciaal beschermde zone. Daarom is het ook onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de bescherming ervan. Net omwille hiervan stuurt ons plaatselijk agentschap begeleiding mee, deze zal heel wat kunnen vertellen over de geologie, fauna en flora. Tocht van 8 km of 2,5 uur stappen.

Hotelovernachting. (O)

Dag 11 São Miguel (Ponta Delgada)

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug richting São Miguel waar je overnacht in hetzelfde logies als bij de start van de reis.

Hotelovernachting. (O)

Dag 12 Einde

Transfer naar de luchthaven, einde van de reis. (O)


15-daagse: São Miguel, Pico en Faial

Dag 1 Ponta Delgada

Aankomst in Ponta Delgada op het eilandje São Miguel, het is er gezellig druk en het landschap is er hartveroverend. Je wordt er als het ware ondergedompeld in de typische Azoren-atmosfeer: een heldere lucht met wisselend wolkenspel,  uitbundige bloemenpracht, modderketels, geisertjes en dampende rotsen…Vanuit de hoofdstad Ponta Delgada en het idyllische Furnas maak je mooie tochten door het binnenland; je trekt naar kraters en watervallen, wandelt langs levada’s (waterkanaaltjes), verkent mooie stranden en oude dorpjes. Transfer naar je logies.

Hotelovernachting. 

Dag 2 Ponta Delgada

Wandeling naar de grote krater van Sete Cidades met daarin het Blauwe en het Groene meer, beiden omgeven door steile kraterwanden vol bloemen en bomen. Tijdens de ganse tocht heb je een prachtig zicht op de oceaan en de twee meren. Tochten van 7,5 en 11 km. 2 of 3 uur stappen.

Overnachting in Ponta Delgada. (O = ontbijt)

Dag 3 Ponta Delgada

Wandeling Rocha da Relva: Vruchtbare streek gekend omwille van het microklimaat en de vele wijngaarden (en wijnkelders), vijgen- en fruitboomgaarden. Tocht van 2,5 uur stappen. 

Overnachting in Ponta Delgada. (O)

Dag 4 Furnas

Lagoa do Fogo is het meest 'ruige' en onherbergzame meer van de Azoren.  Je wandelt langs een levada door de bergen en valleien naar een mooi strand waar je een duikje in zee kan nemen. Lusvormige tocht van 12 km, 5 uur stappen.

Transfer naar het volgende logies in Furnas. In het dal van Furnas ligt het gelijknamige dorp met een stomende en borrelende collectie warm- en heetwaterbronnen, geisers, solfataren en fumarolen waar je, met de nodige voorzichtigheid, tussendoor kan wandelen terwijl je neus af en toe 'gestreeld' wordt door een vleug zwaveldamp. Liefhebbers kunnen ook de botanische tuin (Parque Terra Nostra)  met een schitterende collectie eeuwenoude bomen gaan bezoeken. 

Hotelovernachting in Furnas. (O)

Dag 5 Furnas

Van bij Pico do Ferro wandel je naar het meer van Furnas, een ontdekkingstocht naar inheemse planten en vogels. Op de noordelijke oever van het meer vind je borrelende hete bronnen en modderketels. De gaten in de grond worden in het weekend door de lokalen gebruikt als natuurlijke vuurtjes. In de stad Furnas is het Caldeiras meer spectaculair. Uit de vele openingen in de aarde ontspruiten geisers van kokend heet water. Het meer heeft een licht gekleurd fijn puimstenen strand en het is er perfect om te zwemmen, in de zomer maanden kan je er tevens een bootje huren. Luswandeling van 9,2 km, 3 uur stappen. 

Hotelovernachting in Furnas. (O)

Dag 6 Furnas

Van bij Faial da Terra leidt een pad naar het oude verlaten dorpje Sanguinho en langs een mooie waterval waar je eventueel een duik kan nemen in het ijskoude water. Sanguinho fungeert tegenwoordig als duurzaam toeristisch dorp. Luswandeling van 5 km of 2 uur stappen.

Hotelovernachting in Furnas. (O)

Dag 7 Pico

Vlucht naar Pico, een vrij ruig en weinig toeristisch eilandje dat vooral bekend is omwille van de berg Pico, die met zijn 2351 m de hoogste van Portugal is. Boven heb je een uitzicht over heel de centrale eilandengroep. Bij mooi weer kan je je aan de beklimming wagen, een stevige tocht en uitdaging voor iedereen die van bergwandelen houdt. Je wordt tot Cabeço das Cabras op een hoogte van 1200 m gebracht om vervolgens te voet en onder begeleiding van een lokale gids de klim naar de kratertop (2351 m) aan te vatten. Terugweg via hetzelfde pad. Klim van +/- 4u en een even lange afdaling. Aangezien je voor deze tocht een ganse dag nodig hebt, raden wij je aan deze beklimming op dag 8 of 9 te doen i.p.v. de standaardwandelingen. Prijs varieert afhankelijk van het aantal deelnemers, richtprijs: vanaf € 100 p.p. Ter plaatse te betalen. 

Overnachting in een aparthotel. (O)

Dag 8 Pico

Mooie wandeling door een groen landschap met prachtige zichten op de noordkust van Pico van  Lagoa do Capitão naar Cais São Roque. Van op de Cabeço do Piquinho Mountain heb je een prachtig uitzicht over de noordkust van Pico en je eindbestemming – Cais do Pico. Als de zichtbaarheid goed is, kan je van hieruit ook de eilanden São Jorge en Graciosa zien. Tocht van 9,2 km of 3 uur stappen. 

Overnachting in een aparthotel. (O)

Dag 9 Pico

Wandeling van Santana via Gasparal Bay naar Lajido en Sao Roque: langs een smal paadje wandel je naar een uniek uitzichtpunt vanwaar walvissen kunnen worden gespot. Gasparal Bay werd vele jaren gebruikt als haven om Pico’s ‘verdelho’ wijn te exporteren.  Verschillende aanwijzingen herinneren je aan dit verleden, zoals de ruïne van een voormalig wijnpakhuis en het brede terrein van ronde stenen genaamd "rola pipas" of "tonnen rollers", waardoor het gemakkelijker was om de vaten te vervoeren naar de boten.  Tocht van 8,7 km of 3 uur stappen.

Overnachting in een aparthotel. (O)

Dag 10 Faial

Transfer naar de haven van Madalena waar je inscheept voor de ferry naar Faial. Faial’s binnenland is bijna onbewoond, enkel langs de glooiende kusthellingen liggen wat bekoorlijke dorpjes genesteld in groene valleien. De levendige hoofdstad Horta was eeuwenlang een belangrijke tussenstop voor schepen die naar Amerika voeren. Bovendien zijn de eilanden Faial en Pico zijn zeer geschikt voor walvis – en dolfijnobservatie…
Bij aankomst transfer naar het volgende logies in Horta, uitvalsbasis voor de komende 4 nachten. 

Hotelovernachting. (O)

Dag 11 Faial

Wandeling van Capelo naar Capelinhos waarbij je drie natuurparken passeert. Capelinhos is een brok woest land dat op de uiterste westpunt van het eiland ontstond door een vulkaanuitbarsting in 1957-'58. Je kan er een bezoekje brengen aan het museum en de  sportief­sten kunnen zich hier een weg banen tussen lava, rotsen en zee. Tocht van 7 km of 2,5 uur. 

Hotelovernachting. (O)

Dag 12 Faial

Tocht naar de 'Miradouro da Caldeira'. Deze Caldeira is een natuurreservaat en een speciaal beschermde zone. Daarom is het ook onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de bescherming ervan. Net omwille hiervan stuurt ons plaatselijk agentschap begeleiding mee, deze zal heel wat kunnen vertellen over de geologie, fauna en flora. Je maakt een pittige afdaling in de caldeira waarbij je af en toe zal moeten klauteren. De meeste mensen vinden deze afdaling absoluut de moeite maar als je het echt niet ziet zitten kan je ook gewoon een luswandeling rond de caldeira maken. Lusvormige tocht van 8 km of 2,5 uur stappen.

Hotelovernachting. (O)

Dag 13 Faial

Vrije dag voor een bezoekje aan de stad Horta met haar mooie jachthaven en kleurige havenmuur, het is namelijk een traditie voor de bemanning van de jachten om een muurschildering aan te brengen op de havenmuur.

Een zeer geliefde excursie rond de Azoren eilanden is het 'whale watching'. Op de kust staan talrijke uitkijkposten of 'vigia's' met waarnemers die de kapiteins verwittigen als er een walvis wordt gespot. Tot in de jaren '80 werd er op walvissen gejaagd, maar gelukkig is de harpoen voorgoed opgeborgen en ingeruild voor de camera. De meest voorkomende soorten zijn de potvis, de gewone dolfijnen, de grote tuimelaars en de risso-dolfijnen. In het voor- en najaar komen er ook blauwe vinvissen en bultruggen voor. Prijs: € 45p.p. excl. vervoer.

Overnachting in Horta. (O)

Dag 14 São Miguel (Ponta Delgada)

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Faial terug naar São Miguel. Overnachting in hetzelfde logies als bij de start van de reis. 

Hotelovernachting. (O)

Dag 15 Einde

Einde, transfer naar de luchthaven. (O)

Walvissen

Op elk van deze drie eilanden kan je walvissafari's maken. Als deze activiteit voor jou een topprioriteit is dan raden we aan op voorhand te reserveren. Anders Reizen maakt hiervoor GEEN reservaties. Nadat je je reis hebt geboekt kan je zelf kiezen wanneer je de safari wenst te maken. De wandelingen zijn meestal niet zo lang zodat er voldoende tijd overblijft. Indien de safari enkel in de voormiddag kan dan kan je eventueel een wandeling laten vallen. Je moet dit dan ter plaatse met onze correspondent afspreken. Opgelet: de safari's zijn vaak op voorhand te betalen en het is niet altijd 100 % zeker dat ze kunnen doorgaan. 

Prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers, het eiland en het seizoen, richtprijs: € 45 à € 50 voor een halve dagtrip. Kinderen genieten van een verlaagd tarief.

Het spotten van zeegzoogdieren (dolfijnen, walvissen, zeeleeuwen, robben...) is erg leuk en interessant en wordt steeds populairder. Het komt er dus op aan om deze ontmoeting tussen mens en dier op een manier te laten verlopen die voor alle betrokkenen duurzaam is op lange termijn. Wij raden hier enkele bedrijven aan waarvan wij denken dat ze een goeie kijk hebben op het zeezoogdierentoerisme, dus zowel op het sociaal-economische vlak als op het vlak van klantveiligheid, respect voor het milieu in het algemeen en het welzijn van de dieren in het bijzonder. Zwemmen met dolfijnen is een activiteit die op het eiland Faial niet meer georganiseerd wordt. Veiligheidsredenen en een moeilijk te schatten impact op het leven van deze gevoelige dieren liggen aan de basis voor deze beslissing. Op São Miguel wordt het voorlopig wel nog aangeboden.

Pico São Miguel: //www.futurismo.pt/en
Faial: //azoresexperiences.com/en/home-2/

Beklimming Pico

Indien je tijdens je reis graag de Pico wenst te beklimmen, kan je dit doen op dag 6 of 7 in geval van het 12-daags programma of op dag 8 of 9 van het 15-daags programma. De standaardwandeling zoals beschreven in het dagschema valt dan weg. Deze beklimming kan enkel onder begeleiding van een professionele gids:

 • Prijs per persoon (o.b.v. 2 personen) + permit: € 85
 • Prijs voor 1 persoon + permit: € 180
 • Prijs transfer logies – Madalena - logies: € 65 / wagen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

Prijzen geldig in 2019:

 • 8 dagen: € 630 p.p.
 • 12 dagen: € 1360 p.p.
 • 15 dagen: € 1590 p.p.

Voorschot: € 189 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • luchthaventransfers 
 • bagagevervoer 
 • transfers in het kader van de wandelingen zoals beschreven in het dagschema
 • binnenlandse vluchten en ferry bij de combinatiereizen (afhankelijk van de beschikbaarheid van de binnenlandse vlucht, kan er een toeslag gevraagd worden van 35 euro p.p.)
 • gids bij de wandeling in de Miradouro de Caldeira op Faial (12- en 15-daagse)
 • infopakket met routebeschrijvingen
 • originele Kompass-wandelkaarten 
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden en dranken
 • extra activiteiten
 • evt. extra transfers
 • beklimming Pico (zie dag-aan-dag schema)
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. verzekering

Kortingen

 • o.b.v. 3 personen op een kamer met een extra bed:
  • 8 dagen: € 110 p.p.
  • 12 dagen: € 170 p.p.
  • 15 dagen: € 200 p.p.
 • kinderen tem 8 jaar op kamer ouders: op aanvraag


Toeslagen

 • éénpersoonskamer (samenreizend): € 145 p.p.  (8d.) / € 350 p.p.  (12 d.) / € 450 p.p. (15 d.) 
 • hoogseizoen 12-daagse + 15-daagse (23/06 t.e.m. 27/08): € 75 p.p.
 • binnenlandse vlucht (indien van toepassing): € 35 p.p.

 


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 april tot 28 september (uiteraard afhankelijk van de vluchtdagen). Het hele jaar door is de temperatuur eerder mild en zacht, de beste reisperiode valt echter tussen mei en oktober. 

Heen- en terugreis

Met het vliegtuig

 rechtstreekse vlucht (of via Lissabon) tot Ponta Delgada op het eiland São Miguel. 

8- en 15-daagse reis: dagelijks vertrek mogelijk met een lijnvlucht via Lissabon + vertrek en terugkeer op maandag met TUIfly. Deze maatschappij biedt bovendien tussen 24/06 en 06/09 vluchten aan met vertrek op maandag en vrijdag. Dit maakt ook een 12-daagse reis mogelijk. Opgelet, het vertrek moet op een maandag en de terugkeer moet op vrijdag, niet omgekeerd! Buiten deze periode is het 12-daags arrangement enkel mogelijk met lijnvluchten.

Voor de 12- en 15-daagse combinatiereizen zijn de binnenlandse vluchten en de ferry inbegrepen. Voor de binnenlandse vlucht kan er mogelijk een toeslag worden aangerekend, snel boeken is dus aan te raden). 

Transfers ter plaatse: 

Alle transfers in het kader van de wandelingen zijn inbegrepen en worden geregeld door een taxi maatschappij. 


Niveau

. Tochten van ca. 2,5 tot 4 u.

De optionele beklimming van de Pico Alto (2351 m) is . Het is een 3,5 tot 4 uur durende klim afhankelijk van je conditie en de weersomstandigheden. De tocht verloopt over groen en gestolde lava, soms over een pad, soms over 'sporen van een pad'. De afdaling duurt even lang en is zeker niet te onderschatten gezien de belasting voor de knieën. Deze tocht is technisch niet moeilijk maar toch enkel aan te raden voor ervaren wandelaars. Hoogtevreesgevoelig.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Wordt vervoerd. Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Je neemt zelf je bagage mee op de ferry en de binnenlandse vluchten.

Maaltijden

 • Het ontbijt is inbegrepen. Naar Portugese normen is dat niet meteen het culinair hoogtepunt van de dag…
 • De tweede maaltijd is een zelf aangekochte picknick of een snack, niet inbegrepen
 • Het avondmaal is vrij te nemen op restaurant.

Op de Azoren zijn vooral de zeevruchten om van te smullen; ‘cavaco’, ‘cracas’ (een soort eendenmosselen) en ‘lapas à cabeça’ (napslakjes). Zij vormen, net als de vis, vers gegrild of in vis-stoofpotten en vissoepen, het gastronomisch erfgoed van alle eilanden. ‘Polvo guisado’ (gestoofde octopus) is een andere gemeenschappelijke delicatesse.

Wat het vlees betreft, vallen meteen de ‘alcatra’ van het eiland Terceira op en de alom gewaardeerde ‘cozido das Furnas’ op het eiland São Miguel, waarbij hermetisch afgesloten pannen onder de grond worden geplaatst en het voedsel gekookt wordt door de warmte van de aarde. Noemenswaardig is ook het typische gerecht ‘inhames com linguiça’ (yam met worst) op verschillende eilanden.

Elk eiland heeft zijn eigen kazen van uitstekende kwaliteit. Op wijngebied is de ‘Verdelho’ beslist het vermelden waard. De bekendste is die van het eiland Pico, wier wijngaarden op de Werelderfgoedlijst staan. Bij de nagerechten overheerst de ‘massa sovada’, een soort zoete broodjes. Wat je echter beslist niet mag missen, is de heerlijk zoete ananas van de Azoren.


Logies

 • Ponta Delgada: groot hotel met eigen restaurant, eveneens op 10' wandelen van het strand. 
 • Furnas: eenvoudig hotelletje in het centrum van het plaatsje Furnas. 
 • Pico: aparthotel met 12 ruime en comfortabele appartementen voorzien van kitchenette en badkamer. Je hebt een mooi zicht op de rotskust en de oceaan (20 m). Buitenzwembad en sauna.
 • Faial (Horta): groot ****-hotel met alle modern comfort gelegen op 10' wandelen van het strand en aan de rand van het historisch centrum van Horta. Binnen- en buitenzwembad, restaurant, jacuzzi, sauna, Turks bad, gym, tennisveld.

Gezien de populariteit van deze bestemming kunnen wij bovenstaande hotels niet altijd garanderen. Of een hotel al dan niet beschikbaar is hangt samen met het moment van de reservatie, we raden dus aan tijdig te boeken. Bovendien kunnen wij geen opties nemen op kamers en vaak moet er daarom uitgeweken worden naar een duurder alternatief.  

 


Klimaat

De Azoren hebben een mild subtropisch oceaanklimaat met temperaturen variërend van 16°C in de winter tot een comfortabele 26°C in de zomer. Over het algemeen heerst er een aangenaam klimaat dat regelmatig wordt afgewisseld met hevige buien. De grote vochtigheid heeft dan weer tot gevolg dat het een schitterde groene eilandengroep is. Ook wanneer het niet regent kunnen de bergen gehuld zijn in een laaghangende bewolking die boven 400m mist veroorzaakt. De weersomstandigheden zijn bijna nooit dezelfde op alle delen van één eiland, zelfs in de zomer verzamelen wolken zich boven de bergtoppen terwijl iets verder op de zon schijnt aan de kust. 

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Portugal betaal je met euro's. Je neemt best wat cash geld mee. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Formaliteiten

Voor reizen naar Portugal volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis. 

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden.

Tip: Laat weten waar je bent!

In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen