Peru - Familieavontuur in Zuid-Peru


16 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1760


Boek deze reis »

Peru - Familieavontuur in Zuid-Peru


16 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1760


Boek deze reis »

Peru - Familieavontuur in Zuid-Peru


16 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1760


Boek deze reis »

Peru - Familieavontuur in Zuid-Peru


16 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1760


Boek deze reis »

Peru - Familieavontuur in Zuid-Peru


16 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1760


Boek deze reis »
Individuele reizen Peru
Amazone, tropisch woud, papegaaien en toekans...deze reis start lekker warm in de jungle. Je ontdekt er een wereld van vreemde planten en dieren waar je het bestaan nog niet vermoedde! Van de lage jungle trek je naar de indrukwekkende Andes met de Heilige Vallei van de Inca’s, de verborgen stad Machu Picchu en het Titicaca-meer.  Hier, op een hoogte van zowat 3800 m verblijf je een nacht bij een lokale familie en proef je van het echte Peru. Door een prachtig landschap met alpaca's en lama's, vulkanen en besneeuwde toppen bereik je de Colca-canyon met zijn spectaculaire condors. Deze reis is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, je legt relatief weinig afstand af in de bus door inbegrepen binnenlandse vluchten.
Prijs: vanaf € 1760
Aantal dagen: 16 dagen
Reisnummer: 19PE5AAF
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Amazone met kaaimannen en papegaaien
 • De machtige Inca stad Machu Picchu
 • Bij mensen thuis op het Titicaca meer
 • Condors aan de Colca canyon

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Lima.
Je wordt opgewacht door een medewerker van het lokale agentschap. Transfer naar je logies in de wijk Miraflores. De eerste dag kan je zelf de stad wat verkennen en uitrusten van de reis.

Hotelovernachting, in Lima. (-)

Dag 2

Lima – vlucht naar Puerto Maldonado – Amazonewoud
Je vliegt vanuit Lima in ca. 1 uur naar Puerto Maldonado, vanwaar je in ca. 40 minuten per boot verder reist naar een lodge midden in het regenwoud. Wij werken in dit gebied samen met verschillende lodges die allemaal gelijkaardige activiteiten organiseren, doch legt elke lodge zijn eigen accenten waardoor de invulling van het hierna beschreven programma nog kan wijzigen. Elke lodge zal je echter hartelijk verwelkomen met een drankje en een woordje uitleg geven over het unieke natuurgebied waarin je je bevindt. Nadat je je intrek hebt genomen in een van de bungalows maak je een eerste excursie in het tropische woud met een grote variëteit aan medicinale planten, tropische bomen, insecten en vlinders. Je stopt even bij een uitkijkpunt om naar toekans en andere vogels te speuren. De wandeling duurt zo’n 2,5 à 3 uur. Vóór het avondmaal maak je nog een boottochtje in het donker om kaaimannen te spotten.

Overnachting in een lodge, nabij Puerto Maldonado. (O,L,A)

Dag 3

Amazonewoud
Vanochtend maak je het fascinerend schouwspel van de 'mackaw lick' mee, je ziet er 5 verschillende soorten papegaaien die neerdalen uit de bomen om er te likken aan een kleiformatie. Bij het ‘apeneiland’ leven de apen nog in volle vrijheid, en bij het prachtige Sandoval-meer. maak je een tropische wandeling incl. jungle picknick. Met de kano vaar je rond op het Sandoval-meer, een bijzondere plaats waar je met wat geluk bijzondere dieren kan spotten, zoals de reuzenotter, tropische vogels, slangen en apen, pirañas en de paiche-vis die wel 2,5 meter groot kan zijn!

Overnachting in een lodge, nabij Puerto Maldonado. (O,L,A)

Dag 4

Vlucht naar Cuzco + transfer naar Ollantaytambo en de Heilige vallei
Per boot keer je terug naar Puerto Maldonado, waar je (indien het vluchtschema het toelaat) nog een kort bezoek kan brengen aan de fruitmarkt. Vlucht van 35 minuten naar Cuzco. Je gaat letterlijk ‘de berg over’, en dat hoogteverschil voel je ook als je landt! In Cuzco staat op de luchthaven een voertuig te wachten die je in een uurtje naar de prachtige, lager gelegen Heilige Vallei brengt. Hier drink je je eerste coca-thee om te wennen aan de hoogte.

Hotelovernachting, in Ollantaytambo. (O)

Dag 5

Heilige Vallei van de Inca’s: Pisac en Ollantaytambo
Onder leiding van een Engelstalige gids bezoek je de Heilige Vallei van de Inca’s waarin de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo, de laatste nog bewoonde Incastad, liggen. De huizen, straten en bruggen zijn origineel. De ruïnes van Pisac liggen hoog boven het dorp, wat een prachtig uitzicht op de omgeving oplevert. Op zondag, dinsdag en donderdag kun je ook een bezoek brengen aan de markt in Pisac en proeven van het lokale maïsbier in een 'chicha'-brouwerij. Gepakt met de nodige spullen voor deze nacht en de uitstap voor morgen neem je in de namiddag vanuit Ollantaytambo de trein naar Aguas Calientes (je neemt slechts een deel van je bagage mee, de rest blijft in het logies in Ollantaytambo), waar je een bad kan nemen in de heerlijke warmwaterbronnen.

Hotelovernachting, in Aguas Calientes. (O)

Dag 6

Machu Picchu
Hier neem je ‘s morgens heel vroeg (in groep, internationaal gezelschap) de bus naar het legendarische Machu Picchu, weergaloos gelegen op 2400 m hoogte tussen de steile bergen. Je bezoekt de eeuwenoude “verloren” Incastad met een gids (bezoekduur met gids is 2u). Deze stad dateert van het midden van de 15de eeuw en werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham. Je bezoekt het hoofdplein, het koninklijk kwartier, de tempel van de 3 ramen, de ronde torens, de zonnetempel en de offerplaats,... Deze stad is door de Unesco erkend als werelderfgoed en pre-Columbiaanse hoofdstad van Latijns-Amerika. Om 12u loopt je bezoek aan de site ten einde en neem je de bus en trein terug naar respectievelijk Aguas Calientes en Ollantaytambo. Hier word jij (en daarna je hoofdbagage) opgepikt en naar Cuzco gebracht.

Tip! De prachtige site Machu Picchu kan ook bezocht worden tijdens een 2- of 4 daagse trekking over de Inca Trail. Een zeer unieke en intense beleving (vroeg boeken is wel noodzakelijk)!

Hotelovernachting, in Cuzco. (O)

Dag 7-8

Cuzco 
2 vrije dagen om Cuzco en zijn omgeving op eigen houtje te gaan ontdekken. Cuzco betekent in de taal van de Inca´s: de navel van de wereld. Eens was de stad het machtige en religieuze centrum van de Inca´s en nog steeds ademt Cuzco de mystieke sfeer van die tijd uit. In 1533 werd de Inca-stad veroverd door de Spanjaarden. De Spanjaarden bouwden het huidige Cuzco letterlijk op de ruïnes van de oude Inca-stad. In veel huizen zijn dan ook delen van Inca-muren verwerkt, waarin de typische Inca-bouwstijl onmiddellijk te herkennen is. Grenzend aan de Plaza de Armas vind je de imposante kathedraal met daaraan vast de kerken El Triunfo, Jesus María en de kerk La Compañía die hier schuin tegenover staat. De Qorikancha was ooit de belangrijkste en rijkste tempel van het Inca-rijk. Boven op de grondvesten werd de Santo Domingo kerk gebouwd, maar nog steeds kun je hier het fraaie metselwerk van de tempels bewonderen. Het straatbeeld in Cuzco is met zijn vele indianen en markten heel levendig. Inbegrepen is een ticket voor een rit van een uurtje in een dubbeldekker bus of houten trammetje zodat je een mooi overzicht krijgt van wat Cuzco te bieden heeft.

Buiten de stad liggen interessante Inca ruïnes, zoals de watertempel Tambo Machay, Puca Pucara, Qenko en Sacsayhuaman. Deze laatste kijkt uit over Cuzco en was eens een machtig fort en religieus centrum. Kolossale blokken graniet zijn zo gehouwen dat ze precies in elkaar passen. Ter plaatse heb je de keuze om deze ruïnes te voet (tocht van ca. 10 km) of op de rug van een paard (halve dag) te gaan bekijken (inbegrepen).

Tip! In Cuzco kunnen nog een paar andere, toffe activiteiten worden ingepland zoals een raftingtocht, een mountainbiketocht in Moray Maras en een zware, maar aanbevelingswaardige wandeltocht in de Rainbow Mountains.

Hotelovernachting, in Cuzco. (O)

Dag 9

Cuzco - Puno
‘s Morgens rond 8 uur vertrek je met een goede toeristenbus naar Puno. Er is een Engelssprekende gids aan boord. De bus rijdt in ongeveer 7 u dwars door de Andes over de ruige bergen en de hoogvlaktes, de Altiplano. Onderweg zie je het landschap langzaam veranderen. De bus stopt op een viertal interessante plaatsen en ook voor de lunch, die is inbegrepen. Je passeert de hoogste pas bij La Raya (4300 m) en ziet dan in de verte het Titicaca-meer verschijnen, het hoogst bevaarbare meer ter wereld.

Hotelovernachting, in Puno. (O,L)

Dag 10

Titicacameer en Amantani
Vanuit Puno (waar je het merendeel van je bagage achterlaat) ga je naar het Titicaca-meer, waar je inscheept voor een boottocht over dit hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt de drijvende Uros-eilanden, bewoond door de afstammelingen van de Uros-indianen en volledig in riet gebouwd. Nadien vaar je verder naar het eiland Amantani, waar je een mooie natuurwandeling maakt en bij de lokale bevolking overnacht, die een klein geschenk in de vorm van rijst, melk, en fruit zeker zullen waarderen.

Overnachting in eenvoudige homestay op Amantani. (O,L,A)

Dag 11

Titicacameer en Taquile - Puno
De boottocht wordt verder gezet van Amantani naar Taquile, een klein eiland in het Titicacameer, op circa 3 uur varen van Puno. Het eiland bestaat eigenlijk uit één grote rots, waar bovenop het dorp ligt. Op de flanken staan wat huisjes en er zijn wat akkertjes. Het is de woonplaats van de afstammelingen van de Inca's die de fijnste stoffen van Peru weven. Ook de mannen breien en weven mee. Na het middageten wandel je door de natuur terug naar de boot, die je weer naar Puno brengt.
 
Hotelovernachting, in Puno. (O)

Dag 12

Colca-canyon
Mooie rit in een comfortabele bus (ritduur: ca. 7 uur, met gids en in groep, internationaal gezelschap) door prachtige landschappen richting  de Colca-canyon en over hoge pas van 4900 meter naar Chivay. Eventueel kan je nog naar de warmwaterbronnen van La Calera. Een weldoend bad in open natuur omgeven door de bergen, neem je niet elke dag.

Hotelovernachting in Chivay. (O)

Dag 13

Cruz del Condor - Arequipa
Zeer vroeg uit de veren, om op tijd bij Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend zie je overal pre Inca terrassen in deze uiterst spectaculaire canyon, de diepste ter wereld ! Bij de Cruz del Condor kan je met wat geluk condors observeren, een enorme imposante vogel met een vleugelspanwijdte van meer dan drie meter. Hij maakt gebruik van de ochtendthermiek om zich in grote cirkels omhoog te laten voeren langs de bergwand. Een indrukwekkend schouwspel! Rit naar Arequipa.

Hotelovernachting, Arequipa. (O)

Dag 14

Arequipa
Arequipa is één van de mooiste steden van Peru. ’s Ochtends word je opgepikt voor een ‘reality tour’ waarbij je een ander beeld van Peru te zien krijgt: de silar-steenhouwers, de lokale markt, de achterbuurten waarin mensen trachten te overleven. Een deel van de inkomsten van de tour gaat naar een goed doel. De rest van de dag ben je vrij om Arequipa te gaan ontdekken. De stad is gelegen op 2350 m hoogte in de schaduw van de 5821 metershoge El Misti-vulkaan, en kent een aangenaam klimaat. Ze wordt ook La Ciudad Blanca (de witte stad) genoemd, omwille van de vele huizen die opgetrokken zijn uit het witte vulkaangesteente silar. Op het programma staat uiteraard het Santa Catalinaklooster, voor velen het mooiste religieus-koloniale bouwwerk in gans Peru. Meer dan 20 ha ‘stad in de stad’, vooral een oase van rust en stilte. Ook het Museo Santuario Andino kan worden bezocht, waar zich de perfect bewaarde, 7 eeuwen oude mummie van een 14-jarig geofferd meisje bevindt (Juanita), alsook het cultureel complex Chavez de la Rosa, het huis Ricketts, de residentiële zone Selva Alegre en de wijk Yanahuara.

Tip! In Arequipa kunnen nog een paar andere, toffe activiteiten worden ingepland zoals een kookcursus, een dagwandeling naar de Capua waterval of naar de Chiguata terrassen, raften op de Chileno rivier of een mountainbiketocht met afdaling langs Picchu Picchu.

Hotelovernachting, Arequipa. (O)

Dag 15

Arequipa – vlucht naar Lima.
Je wordt opgewacht door een medewerker van het lokale agentschap en transfer naar je logies in de wijk Miraflores. Nadien stadsbezoek (al dan niet in groep, afhankelijk van de gekozen logiesformule) o.l.v. een Engelstalige gids die je langs de mooiste plekjes van de Zuid-Amerikaanse hoofdstad loodst. ‘s Avonds ga je (in groep) naar het park van de waterfonteinen, met de hoogste fontein van Zuid-Amerika en een mooie lazershow! Een mooie afsluiter van je reis!

Hotelovernachting, in Lima. (O)

Dag 16

Internationale vlucht
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lima, aansluitend internationale vlucht naar Brussel. Afhankelijk van de vluchturen land je de avond van dag 16 of op dag 17 in België. (O) 

Verlenging Inca Trail

Verleng je reis met de 4-daagse Inca Trail

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

In hostalformule:
€ 1925 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 1760 per persoon (o.b.v. 3 personen)
€ 1745 per persoon (o.b.v. 4 personen)
€ 1710 per persoon (o.b.v. 5 personen)

In hotelformule:
€ 2190 per persoon (o.b.v. 2 personen)
€ 1965 per persoon (o.b.v. 3 personen)
€ 1910 per persoon (o.b.v. 4 personen)
€ 1870 per persoon (o.b.v. 5 personen)

Deze prijzen zijn geldig voor reizen in 2019. 

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.

Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Logies volgens de gekozen optie (obv twee- en driepersoonskamers).
 • Maaltijden zoals vermeld in het dag-aan-dagprogramma.
 • Transfers zoals vermeld in het programma.
 • Excursies zoals vermeld in het programma
  • Excursies vanuit jungle lodge : in groep
  • Heilige vallei tour met wandeling – met privé gids  (tenzij bij verblijf in hostals)
  • Machu Pichu – in groep
  • Wandel- of paardrijtour boven Cuzco
  • Titicaca meer: in groep
  • Colca Canyon: in groep
  • Lima: stadstour – met privé gids
 • Lokale gidsen waar vermeld.
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Binnenlandse vluchten  (deze kan je meestal het voordeligst met je internationale vluchten boeken).
 • Luchthaventaksen (voor binnenlandse vluchten, maar ook voor de Nazca-vlucht: 25 sol).
 • Overige maaltijden (een maaltijd vind je in Peru gemakkelijk voor een prijs tussen de 5 en 10 euro).
 • Dranken.
 • Inkomgelden monumenten, musea, etc. (onderstaande prijzen onder voorbehoud):
 • Evt. optionele activiteiten.
  • Dagwandeling naar Capua waterval of Chiguata terrassen: ca. 100 usd
  • Mountainbiketocht nabij Picchu Picchu: 70 usd
  • Rainbow Mountain wandeltocht (in groep): 59 usd
  • Raften in Cuzco: 60 usd
  • Mountainbiketocht in Moray Maras: 60 usd
 • Fooien.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Evt. verzekering.

Benodigd budget: ca. € 350 p.p. is een realistische inschatting voor maaltijden en inkomgelden.Toeslagen

 • Extra overnachting in Lima (obv kamer met ontbijt): 48 p.p. (hotelformule), 38 p.p. (hostalformule)
 • Extra overnachting in Cuzco (obv kamer met ontbijt): 48 p.p. (hotelformule), 33 p.p. (hostalformule)
 • Eenpersoonskamertoeslag: op aanvraag

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

 voor de reis in zijn geheel, die hoofdzakelijk een culturele rondreis is.  Enkel in de omgeving van Cuzco zijn er enkele kortere wandeltochten voorzien. Gezien je verblijf op aanzienlijk hoogte op sommige plaatsen kan de reis wel neigen naar . Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Bagage

Voor het vervoer van je bagage ben je zelf verantwoordelijk. Tijdens de tochten draag je enkel een dagrugzak met je persoonlijke spullen.

Tijdens de 2-daagse op het Titicaca-meer en tijdens het bezoek aan Machu Picchu draag je zelf je spullen die nodig zijn voor 1 nacht. De hoofdbagage laat je na in de logies in Puno en Ollantaytambo.

Logies

Naar keuze in hostals, hotels of casas andinas.
Allen hebben een privé badkamer, maar hostals zijn iets kleiner en meer familiaal. Ze worden uitgekozen op basis van netheid en service.
Casas Andinas zijn een soort keten van stijlvolle, charmehotels. 
De belangrijkste verschillen tussen hostals en hotels:            
 • De ontbijten in hostals zijn basic (2 broodjes en jam), terwijl dit in hotels meestal beter is. 
 • In hostals zijn de kamers kleiner dan in hotels.          
 • In hotels zijn de badkamers groter  en ligt er meestal zeep + shampoo enz, in hostals ligt er meestal enkel een basic zeepje.
 • In hotels zijn er geregeld kluisjes op de kamer, in hostals nooit. 
 • Hotels hebben meer kamers en soms een lift, hostals zijn kleiner en alles per trap.
 • Hotels hebben aan de receptie iemand die Engels verstaat, hostals meestal enkel Spaanssprekend.
Tijdens het bezoek aan de jungle slaap je in een mooie lodge.
Op Amantani slaap je in eenvoudig logies bij de lokale bevolking.
In Ollantaytambo is er geen casa andina.

Maaltijden

Ontbijten zijn steeds bij het logies inbegrepen. In de jungle zijn alle maaltijden inbegrepen. Tijdens je verblijf op Amantani is een avondmaal inbegrepen.

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis verplaats je je met privaat vervoer, per boot, per trein en met plaatselijke bussen. 

Reisperiode en klimaat

Peru kent verschillende klimaatzones. De weersomstandigheden in een bepaalde regio worden bepaald door de geografische ligging, de hoogte, door dag of nacht. De eenvoudigste raad die we je kunnen geven is dat je best rekening houdt met zowel koude als zeer warme temperaturen. Hoewel het regensei­zoen pas eind oktober-begin november begint, is regen ook in de zomermaanden niet 100 % uitgesloten.

In de bergen is het weer tussen mei en augustus vrij stabiel. De temperaturen schommelen sterk tussen dag (20 à 25°) en nacht (-5°). Als er storingen met bewolking en/of regen voorkomen, duren die gewoonlijk nooit langer dan 48 u. 

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief:

 • evt. lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal
 • evt. thermisch ondergoed (enkel nodig indien je een meerdaagse trekking op de Inca Trail zou hebben geboekt).

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker zie: https://www.worldstandards.eu/nl/elektriciteit/soorten-stekkers/
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Peru heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.
Voor de reservaties van het binnenlands vervoer, hebben wij een kopie van je reispas nodig. Gelieve deze door te mailen aan peter@andersreizen.be.

Een visum is niet nodig.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Opgelet indien je vlucht via de VS gaat:  In de Verenigde Staten de Terrorist Travel Prevention Act in voege. In de praktijk betekent dit dat je als Belg niet in aanmerking komt voor een ESTA (de online toestemming om zonder visum naar de US te reizen) indien je tussen 2011 en nu in Iran, Irak, Soedan of Syrië bent geweest om andere redenen dan in opdracht van de Belgische overheid of een internationale hulporganisatie. Er zijn heel wat Belgen (ook Anders-Reizigers) die de afgelopen jaren als toerist Iran hebben bezocht. Als dat het geval is, kan je nog steeds naar de USA reizen, maar dien je tijdig een visum aan te vragen.

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geld

De Peruviaanse munt is de Nuevo Sol (PEN). Euro’s zijn probleemloos inwisselbaar. Tenzij je cash dollars liggen hebt, hoef je die van hieruit niet mee te nemen. Er zijn geldautomaten te vinden in grotere centra als Lima, Nasca, Puno, Arequipa, Cuzco, enz. Uit ervaring weten we dat je daar niet al te veel op moet rekenen, dus we raden aan om voldoende cash mee te nemen.

In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Ook wanneer je vreemde deviezen moet aankopen, doe je dit best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Peru door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Latijns-Amerika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.
 
Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Buiktyfus
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Gele koorts en malaria
In het algemeen wordt preventie tegen malaria en gele koorts vooral aanbevolen als je reist naar de junglegebieden beneden 2300 m. Je kan best met je arts overleggen wat voor jou de voor- en nadelen zijn van malariapillen en gele-koortsvaccinatie.

Ziekte van Chagas
In landelijke gebieden in Latijns-Amerika bestaat het risico op infectie door een eencellige parasiet, trypanosoma cruzi, overgebracht door grote wantsen (triatomen) die zich ophouden in spleten en gaten van muren en daken, vnl. in ‘primitievere’ woningen. Beschermen doe je met een muggennet, insecticidenspray en/of voor het slapengaan een insectenwerend middel op de
blootgestelde huidgedeelten aanbrengen.

Hoogteziekte
Kan optreden vanaf 2000 m ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. 

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: