Nieuw-Zeeland - Zuidereiland


18 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1350


Boek deze reis »

Nieuw-Zeeland - Zuidereiland


18 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1350


Boek deze reis »

Nieuw-Zeeland - Zuidereiland


18 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1350


Boek deze reis »

Nieuw-Zeeland - Zuidereiland


18 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1350


Boek deze reis »

Nieuw-Zeeland - Zuidereiland


18 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 1350


Boek deze reis »
Individuele reizen Nieuw-Zeeland
Behalve uit een aantal kleine eilandjes, bestaat Nieuw-Zeeland uit 2 grote landmassa's, het Noorder- en het Zuidereiland. Ze zijn compleet verschillend van elkaar. Het spectaculaire Zuidereiland is  dunbevolkt en vrijwel ongerept. Het bezit uitgestrekte nationale parken en bergtoppen tot bijna 4000 meter hoogte: kortom een eldorado voor de natuurliefhebber.
Prijs: vanaf € 1350
Aantal dagen: 18 dagen
Reisnummer: 19NZ5ZDA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Abel Tasman nationaal park
 • Walvissen in Kaikoura
 • Gletsjers en vulkanen
 • Mount Cook en Milford Sound
 • Actiesporten in Queenstown

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1 - 2

Vlucht naar Nieuw-Zeeland

Dag 3

Aankomst in Christchurch, 
Christchurch is een typisch Britse stad en meteen ook de grootste op het Zuidereiland. Ophalen van de huurwagen. 

Hotelovernachting. (-)

Dag 4

Vrije dag in Christchurch.
Je kan een boottochtje maken over de rivier of met de kabelbaan naar de prachtig gelegen Mount Cavendish vanwaar je per mountainbike kan afdalen (als extra te boeken). ’s Avonds is het mogelijk om een typisch Maori-feest (met dansvoorstelling) bij te wonen. Je wordt op traditionele wijze ontvangen in een origineel Maori-dorp. Weliswaar toeristisch, maar zeker de moeite waard. Dit feest is niet standaard in de reissom inbegrepen. Wij raden aan dit op voorhand te reserveren (NZ$ 130 pp).


Hotelovernachting. (-)

Dag 5

Rit naar Kaikoura en optioneel walvissafari
Je rijdt in noordwaartse richting door een prachtig groen landschap naar Kaikoura. Wat eens een uitgestorven stadje was is nu het centrum van de walvissafari’s op het zuidelijk halfrond. Meerdere keren per dag vertrekken boten voor een tocht op zee om op zoek te gaan naar deze imposante zeezoogdieren. Walvissafari als extra te boeken (NZ$ 150). Je kan ook een excursie boeken om samen met dolfijnen in open zee te zwemmen (NZ$ 175).

Hotlovernachting (-)

Dag 6

Abel Tasman
Verder noordwaarts rij je naar het Abel Tasman National Park. Hier zette de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel van Tasman als eerste Europeaan voet aan wal in 1642 en hij doopte het gebied Nieuw-Zeeland, naar de Nederlandse provincie. Het is een regio met eeuwenoude bossen en paradijselijke zandstranden, die bekend staat als het zonnigste stukje van Nieuw-Zeeland.

Je overnacht in Motueka. (-)

Dag 7

Bezoek aan het Abel Tasman park 
Dit park is vooral bekend om zijn gouden stranden en de zwarte granieten rotsblokken die her en der verspreid liggen over de kust. Geniet er van een heerlijk dagje en maak een mooie wandeling langs de stranden en bossen. Vanaf Motueka rijd je naar Marahau vanwaar je per watertaxi naar Bark Bay gebracht wordt, middenin het park vanwaar je in ca. 6 uur terug wandelt naar Marahau.

Overnachting opnieuw in Motueka. (-)

Dag 8

Verder naar het zuiden
Koers richting zuiden, dwars door het vrijwel verlaten binnenland naar de kust bij Westport. Hier bezoek je de beroemde zeehondenkolonie bij Cape Foulwind. 
 
Hotelovernachting. (-)

Dag 9

Gletsjer Country
Langs de westkust gaat het noordwaarts via het oude goudgraversstadje Greymouth naar 'Glacier Country', met de twee machtige ijsrivieren van de gletsjers Fox en Franz Josef. Hier, in het meest regenrijke gebied van Nieuw-Zeeland komen de gletsjers van de Nieuw-Zeelandse Alpen bijna tot aan de zee, wat een erg spectaculair zicht biedt en uniek is op deze geografische breedte.

Hotelovernachting in Franz Josef Glacier. (-)

Dag 10

Vrije dag in Franz Josef Glacier
Een optionele activiteit voor de avontuurlijke wandelaar is een bezoek aan en wandeling op de Franz Jozef Glacier. Je maakt een helikoptervlucht van ca. 10 minuten naar de bovenkant van de gletsjer en maakt een prachtige en indrukwekkende tocht met gids over de gletsjer langs diepe spleten en door ijslabyrinthen. Kosten NZ$ 459 per persoon.

Hotelovernachting opnieuw in Franz Josef Glacier. (-)

Dag 11

Lake Wanaka
Dwars door het vrijwel verlaten binnenland rij je in zuidelijke richting naar het Lake Wanaka. Hier kan je een prachtige wandeling maken in het Mount Aspiring National Park. 

Hotelovernachting in Wanaka. (-)

Dag 12

Fjordland Nationaal Park
Via Queenstown gaat het naar het kleine toeristische plaatsje Te Anau, midden in het bosrijke Fiordland National Park, het grootste natuurpark van Nieuw-Zeeland. Het dorpje ligt aan het Te Anaumeer, het tweede grootste meer van het land en wordt ook wel eens de 'wandelhoofdstad' van de wereld genoemd vanwege het grote aantal beroemde trektochten die je er kan maken. Zie optionele activiteiten.

Hotelovernachting in Te Anau. (-)

Dag 13

Milford Sound
Vrije dag in Te Anau. Je kan een prachtige excursie naar de Milford Sound maken (met eigen wagen). De Milford Sound is 22 km lang en gelegen aan de voet van de 1695 m hoge Mitre Peak. Het is één van de grootste fjorden ter wereld en één van de meest regenrijke plaatsen op aarde. Optionele activiteit: boottocht (ter plaatse te boeken).  Je kan er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan het rustigere broertje van Milford Sound, de veel minder bezochte maar minstens zo mooie Doubtful Sound. De heenreis is een dagvullende excursie per bus en cruiseboot in een klein gezelschap (maximaal 75 passagiers). Kosten NZ$ 235 per persoon.

Hotelovernachting in Te Anau. (-)

Dag 14

Queenstown
Vandaag keer je terug naar Queenstown. Deze plaats is de hoofdstad van de actiesporten zoals bungeejumping, rafting, zorbie, parapent, … . Iedere sport waarvan je wel eens, of misschien juist nog nooit hebt gehoord, kan je hier beoefenen. Deze activiteiten zijn ter plaatse te boeken. 

Hotelovernachting (-)

Dag 15

Mount Cook
Je bereikt Mount Cook Village, een klein toeristisch dorpje aan de voet van de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, de Mount Cook (3724 m). 

Overnachting in Mount Cook. (-)

Dag 16

Dagwandeling
Je maakt een dagwandeling naar een prachtig uitzichtpunt aan de voet van Mount Cook. De berg maakt deel uit van het Nationaal park Aoraki / Mount Cook en is door de Unesco als Werelderfgoed erkend. Het park is een aaneenschakeling van bergtoppen en gletsjers die uiteraard voor fantastische uitzichten zorgen.

Overnachting opnieuw in Mount Cook. (-)

Dag 17 -18

Vlucht naar huis
‘s Ochtends reis je terug naar Christchurch. Terugvlucht in de loop van de namiddag.

Optionele activiteiten

Alle prijzen voor activiteiten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Maori hangi feest en bezoek Maori Village vanuit Rotorua NZ$ 130 per persoon
 • Trekking in het Tongariro National Park (4 dagen / 3 nachten). 
  € 235 p.p. (inclusief overnachting in berghutten en 3 dagen extra autohuur).
 • Driedaagse wandeltocht langs de Abel Tasman Coastal track. 
  Vanaf € 194 p.p. (3 dagen / 2 nachten) met overnachtingen in berghutten op slaapzalen en 2 dagen extra autohuur.
 • Eendaagse zeekajaktocht Abel Tasman National Park: NZ$ 225 p.p.
 • Combinatie zeekajaktocht (halve dag) en wandelen NZ$ 125 p.p
 • Vierdaagse wandeltocht in Fiordland (Te Anau) over de Milford track.
  • Met gids: € 1532 p.p. (op meerpersoonskamer) of  € 1898 (tweepersoonskamer) (5 dagen / 4 nachten) in luxe berghutten; alles inbegrepen (maaltijden, transport, douches etc. en 4 dagen extra autohuur).
  • Individueel :  € 388 per persoon (4 dagen / 3 nachten, voor alleen overnachtingen in eenvoudige berghutten, boot- en bustransport en 3 dagen extra autohuur)
 • Trekking over de minstens zo mooie Routeburn Track of Kepler track.
  • Trekking Routeburn Track individueel: vanaf € 392 p.p. (4 dagen / 3 nachten, inclusief overnachtingen in berghutten, bustransport en 3 dagen extra autohuur).
  • Trekking Kepler Track individueel: vanaf € 352 p.p. (4 dagen / 3 nachten, inclusief overnachtingen in berghutten en 3 dagen extra autohuur).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

vanaf € 1350

Basisprijs

€ 1350 per persoon (o.b.v. 2 personen met overnachting in eenvoudige wandelherbergen) 
€ 1695 per persoon (o.b.v. 2 personen met overnachting in motels)
€ 2295 per persoon (o.b.v. 2 personen met overnachting in luxe hotels)

Indien de reis (en met name de autohuur) aanvangt tussen 15 december en 10 januari is er een toeslag op de autohuur van EUR 178 per boeking (ongeacht het aantal personen).Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen op basis van logies alleen.
 • Type huurwagen op basis van de gekozen overnachting.
 • Autoverzekering (CDW), afkoop eigen risico, drop-off kosten en luchthaventaks.
 • Uitgebreide reisbeschrijving met suggesties voor uitstappen en wandelingen en wegenkaart Nieuw-Zeeland.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Maaltijden.
 • Brandstof voor de huurwagen, extra chauffeurs en eventueel GPS.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Extra activiteiten en excursies.
 • Evt. verzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

  tot . De meeste wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en variëren in wandelduur van 4 tot max. 7 u. De dagwandelingen kunnen meestal zo kort of zo lang gemaakt worden als je zelf wil. Je krijgt steeds heel wat mogelijkheden mee in het roadbook.

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel een dagrugzak met picknick, regenkleding enz. 

Logies

Naargelang je budget heb je de keuze uit drie verschillende overnachtingsmogelijkheden: 

 • Eenvoudige wandelherbergen (backpackershostels) en chalets op vakantieparken waar je meestal op tweepersoonskamers slaapt. Douche en toilet zijn vaak op de gang en meestal is er een uitgebreide keuken aanwezig waar je zelf kan koken. Dit is een goede prijs/kwaliteitverhouding maar je moet er rekening mee houden dat de accommodaties wat meer "basic" zijn. Er is meestal geen restaurant en ontbijt is nooit inbegrepen.
 • Motels (categorie */**hotels), op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet. Dit zijn motels, goedkopere hotels en motel cabins op vakantieparken waarbij je steeds een tweepersoonskamer met eigen sanitair hebt. Soms is er ook een klein keukentje in de kamer aanwezig. Grotere gemeenschappelijke keukens zijn er in een aantal gevallen. Ontbijt is nooit inbegrepen. Voor wie iets meer luxe wil is dit de beste optie.
 • Meer comfortabele hotels (categorie **/***), op basis van tweepersoonskamers met douche, toilet en tv. Dit zijn de betere hotels. Ontbijt is hier ook nooit inbegrepen, maar tegen betaling heb je hier wel de mogelijkheid een ontbijt te nemen.

Maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen.

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis verplaats je je met een huurwagen.

 • bij 2/3 personen per auto wordt altijd een wagen uit de volgende categorie gehuurd
  • bij wandelherbergen (budgettrio) een economy klasse wagen (huurauto type EDAR / EDMR) voorbeeldtype Holden Spark / Toyota Yaris of soortgelijk
  • bij motels/hotels een middenklasse wagen (huurauto\type CDAR) type Toyota Corolla / Ford Focus of soortgelijk
 • bij 4 of meer personen wordt altijd een monovolumewagen / minivan gereserveerd met voldoende zitplaatsen + bagageruimte (huurauto type SVAR) bv. Kia Grand Carnaval minivan
 • Voor alle verhuringen gelden de algemene voorwaarden van de verhuurmaatschappij. Voor gedetailleerde voorwaarden verwijzen we naar het contract zelf.
 • Het merk van wagen kan zonder vooraf te melden worden vervangen door een ander type voertuig. Men behoudt zich het recht voor om wagens die niet beschikbaar zijn te vervangen door een andere wagen; 
 • Huurtermijnen moeten worden gerespecteerd en bij overschrijding van de huurtermijn zonder fout worden meegedeeld aan de verhuurder. Indien je dit niet doet ben je op geen enkele manier verzekerd;
 • Je bent niet verzekerd in het geval dat er verwaarlozing van het voertuig werd vastgesteld; dit betekent oa. rijden onder invloed, onverantwoord en gevaarlijk rijgedrag.
 • De chauffeur en elke eventueel bijkomende chauffeur moet ouder zijn dan 20, minstens 2 jaar rijervaring hebben en in bezit zijn van een gewoon rijbewijs, alsook een geldig internationaal rijbewijs.
 • Denk er aan dat de hoofdbestuurder ALTIJD in het bezit moet zijn van een geldige creditcard. Laat de limiet van je kaart eventueel verhogen want de lokale verhuurder zal een bedrag via je creditcard 'reserveren' als waarborg voor eventuele schade die buiten de verzekering valt. Daardoor kan het zijn dat je al snel de limiet van je kaart bereikt, zodat je ze niet voor andere vakantie uitgaven kan aanwenden. 


Reisperiode en klimaat

Reistijd: De beste reisperiode voor het Noordereiland is van oktober tot april.
 
Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat, dat varieert van subtropisch in het gebied ten noorden van Auckland tot subpolair in de berggebieden van het Zuidereiland. De jaargetijden zijn precies tegenovergesteld aan België. (Het is met Kerstmis dus hartje zomer.) Het is dus zomer van december tot maart. Het kan vrij winderig zijn en regen is niet uitgesloten, zeker in het zuidwesten. Maar ook lange, zonnige en warme periodes zijn net zo goed mogelijk.

Klimaattabel:

 Plaats

midden zomer

midden winter

gemiddelde jaarlijkse neerslag

jaarlijks aantal  uren zon

 Christchurch

 22°

 12°

 658 mm

 1990

 Dunedin

 19°

 10°

 772 mm

 1700

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • voor trekkings waarbij je zelf al je bagage draagt: trekkingrugzak met een volume tussen 70 en 100 liter.rugzak of trolley (een reiskoffer is niet zo handig).

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Breng een label met je naam aan op elk stuk bagage.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • voor meerdaagse trekkings in het gebergte: hoge trekkingschoenen.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • evt. lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal
 • evt. thermisch ondergoed

Tip: buff: multifunctioneel kledingstuk dat je kan dragen als sjaal, monddoek, hoofddoek, muts,…

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker type A https://www.worldstandards.eu/nl/elektriciteit/soorten-stekkers/
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Nieuw-Zeeland heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 3 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Voor reizen vanaf 1 oktober 2019 heb je eveneens een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) nodig, zijnde een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven. Tevens dien je een IVL of ‘International Visitor Conservation and Tourism Levy’ aan te kopen.
Het NZeTA vraag je aan vóór vertrek via de gratis app of het online invulformulier dat je vindt op volgende website https://nzeta.immigration.govt.nz/ en kost NZD $9 via de app en NZD $12 via het online formulier. Hou je paspoort en kredietkaart (Visa of Mastercard) bij de hand. De IVL kan samen met de ETA-aanvraag aangekocht worden en komt op NZD$35.

Aangezien je met een huurwagen reist, is het noodzakelijk in het bezit te zijn van een gewoon rijbewijs, alsook een geldig internationaal rijbewijs.   

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.


Geld

De munt is de NZ dollar; je kan overal terecht met kredietkaarten en je kan makkelijk geld afhalen aan bankautomaten.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Vreemde deviezen aankopen doe je best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…), maar voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

In de meeste landen kan je vlot met vlot geld uit de automaat halen, doch raden wij aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Nog een tip? Je kan ook meerdere kaarten meenemen, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Nieuw-Zeeland door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: