Nieuw-Zeeland - Noordereiland


14 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 975


Boek deze reis »

Nieuw-Zeeland - Noordereiland


14 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 975


Boek deze reis »

Nieuw-Zeeland - Noordereiland


14 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 975


Boek deze reis »

Nieuw-Zeeland - Noordereiland


14 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 975


Boek deze reis »

Nieuw-Zeeland - Noordereiland


14 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 975


Boek deze reis »
Individuele reizen Nieuw-Zeeland
Behalve uit een aantal kleine eilandjes, bestaat Nieuw-Zeeland uit 2 grote landmassa's, het Noorder- en het Zuidereiland. Ze zijn compleet verschillend van elkaar. Het Noordereiland is voorzien van een relatief mild klimaat dat in het uiterste noorden zelfs subtropisch is. Het overgrote deel van de bevolking woont  in en rond de twee grote steden Auckland en Wellington. Maar je vindt er ook tal van prachtige natuurgebieden en een aantal zeer actieve vulkanen.
Prijs: vanaf € 975
Aantal dagen: 14 dagen
Reisnummer: 19NZ5NDA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • De Maori cultuur in Rotorua
 • Tongariro nationaal park
 • De Bay of Islands
 • Vulkanen en geothermische activiteit

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1 - 2

Vlucht naar Nieuw-Zeeland

Dag 3

Aankomst in Auckland
Ophalen van de huurwagen en transfer naar je logies. Auckland is de grootste stad van het Noordereiland. Bij aankomst kan je meteen de huurwagen ophalen en je reis in Nieuw-Zeeland starten. 

Hotelovernachting (-)

Dag 4

Vrije dag in Auckland
Deze stad is gelegen op een landengte tussen de Golf van Hauraki en de Tasmanzee, ze is daarbij een van de weinige steden ter wereld die over twee havens bezit. In deze fascinerende stad kom je tijd tekort om van alle prachtige dingen te genieten. Je kan o.a. de Auckland Tower, het National Museum en Kelly Tarntons Underwater World gaan bezoeken.

Hotelovernachting. (-)

Dag 5

Whangarei
Je rijdt in noordwaartse richting door een prachtig groen landschap naar Whangarei. 


Hotelovernachting. (-)

Dag 6

Bay of Islands
Vanuit Whangarei maak je een dagtrip naar het uiterste noorden waar je de spectaculaire Bay of Islands verkent. De Bay of Islands is zonder twijfel een van de mooiste regio's van het land. Een 150-tal eilandjes liggen er verspreid in het warme water van de Grote Oceaan, je kan er oa. mooie boottochten maken, zwemmen, wandelen, dolfijnen spotten,...

Hotelovernachting. (-)

Dag 7

Thames en Coromandel
Vanaf Auckland gaat het in zuidoostelijke richting naar de historische stad Thames gelegen tussen de rivier de Firth of Thames en het prachtige Coromandel schiereiland. Dit schiereiland is steil en heuvelachtig en wordt voor het overgrote deel bedekt met subtropisch regenwoud.

Hotelovernachting in Coromandel. (-)

Dag 8

Maori cultuur in Rotorua
Na een rondrit over het schiereiland rij je langs de prachtige kustlijn van de Bay of Plenty naar het toeristische plaatsje Rotorua aan het Rotoruameer. Het stadje dankt haar populariteit aan de geothermische activiteit van vulkanische oorsprong. Tot in de wijde omgeving ervan vind je tal van geisers, modderpoelen en heetwaterbronnen, overal ruik je de soms erg doordringende geur van zwavel. Verder is het een belangrijke plaats in de Maori-cultuur, aangezien de stad het toneel vormde voor een van de grote liefdesgeschiedenissen in de traditie.

Hotelovernachting (-)

Dag 9

Thermale gebieden
Vandaag heb je de hele dag om de diverse thermale gebieden rondom Rotorua te bezoeken. ‘s Avonds is het mogelijk om een typisch Maorifeest (met diner) bij te wonen. Tijdens de zgn. “hangi” word je op traditionele wijze ontvangen in een origineel Maoridorp. Weliswaar toeristisch, maar zeker de moeite waard. Dit feest is niet standaard in de reissom inbegrepen. Kosten “hangi” bedragen NZ$ 130 pp. 

Hotelovernachting. (-)

Dag 10

Tongariro
Je rijdt via het enorme kratermeer van Lake Taupo richting zuiden, naar het Tongariro National Park. Hier vind je een aantal van de mooiste en meest actieve vulkanen van Nieuw-Zeeland: Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro. Deze vulkanen zijn vrij uniek aangezien ze regelmatig uitbarsten en omwille van de vele vulkanische luchtgaten. 

Hotelovernachting in het National Park. (-)

Dag 11

Dagwandeling in Tongariro
Vandaag heb je de ganse dag de tijd om een van de prachtige wandelingen te maken in het Tongariro National Park. De Tongariro Crossing staat bekend als één van de mooiste dagwandelingen die je in Nieuw-Zeeland kunt maken. Het is een pittige wandeling van een 7 à 8-tal uren doorheen een schitterend maanlandschap. Af en toe moet er flink wat geklommen en geklauterd moet worden. Transfer H/T beginpunt/eindpunt wandeling bedraagt NZ$ 45 per persoon (kan vooraf of ter plaatse geboekt worden). Je kan hier ook opteren om een 4-daagse trekking te maken. Zie optionele activiteiten.

Hotelovernachting in het National Park. (-)

Dag 12

Wellington
Vanuit Tongariro rijd je via een mooie route langs de Wanganui River naar het uiterste zuidpuntje van het Noordereiland. Je komt toe in Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Een must om te bezoeken is zonder meer het prachtige museum van 'New Zealand Te Papa' waar een audiovisueel beeld van Nieuw-Zeeland gegeven wordt. 

Hotelovernachting. (-)

Dag 13 - 14

Einde van de reis. Terugvlucht.

Optionele activiteiten

Alle prijzen voor activiteiten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Maori hangi feest en bezoek Maori Village vanuit Rotorua NZ$ 130 per persoon
 • Trekking in het Tongariro National Park (4 dagen / 3 nachten). 
  € 235 p.p. (inclusief overnachting in berghutten en 3 dagen extra autohuur).
 • Driedaagse wandeltocht langs de Abel Tasman Coastal track. 
  Vanaf € 194 p.p. (3 dagen / 2 nachten) met overnachtingen in berghutten op slaapzalen en 2 dagen extra autohuur.
 • Eendaagse zeekajaktocht Abel Tasman National Park: NZ$ 225 p.p.
 • Combinatie zeekajaktocht (halve dag) en wandelen NZ$ 125 p.p
 • Vierdaagse wandeltocht in Fiordland (Te Anau) over de Milford track.
  • Met gids: € 1532 p.p. (op meerpersoonskamer) of  € 1898 (tweepersoonskamer) (5 dagen / 4 nachten) in luxe berghutten; alles inbegrepen (maaltijden, transport, douches etc. en 4 dagen extra autohuur).
  • Individueel :  € 388 per persoon (4 dagen / 3 nachten, voor alleen overnachtingen in eenvoudige berghutten, boot- en bustransport en 3 dagen extra autohuur)
 • Trekking over de minstens zo mooie Routeburn Track of Kepler track.
  • Trekking Routeburn Track individueel: vanaf € 392 p.p. (4 dagen / 3 nachten, inclusief overnachtingen in berghutten, bustransport en 3 dagen extra autohuur).
  • Trekking Kepler Track individueel: vanaf € 352 p.p. (4 dagen / 3 nachten, inclusief overnachtingen in berghutten en 3 dagen extra autohuur).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

vanaf € 975

Basisprijs

€ 975 per persoon (o.b.v. 2 personen met overnachting in eenvoudige wandelherbergen)
€ 1235 per persoon (o.b.v. 2 personen met overnachting in motels)
€ 1575 per persoon (o.b.v. 2 personen met overnachting in luxe hotels)

 

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen op basis van logies alleen.
 • Type huurwagen op basis van de gekozen overnachting.
 • Autoverzekering (CDW), afkoop eigen risico, drop-off kosten en luchthaventaks.
 • Uitgebreide reisbeschrijving met suggesties voor uitstappen en wandelingen en wegenkaart Nieuw-Zeeland.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Maaltijden.
 • Brandstof voor de huurwagen, extra chauffeurs en eventueel GPS.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Extra activiteiten en excursies.
 • Evt. verzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

 tot . De meeste wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en variëren in wandelduur van 4 tot max. 7 u. De dagwandelingen kunnen meestal zo kort of zo lang gemaakt worden als je zelf wil. Je krijgt steeds heel wat mogelijkheden mee in het roadbook.
 
Als je beslist om de Tongariro Crossing te wandelen, moet je rekenen op een zware dagtocht van 7 à 8 u.

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel een dagrugzak met picknick, regenkleding enz. 

Logies

Naargelang je budget heb je de keuze uit drie verschillende overnachtingsmogelijkheden: 

 • Eenvoudige wandelherbergen (backpackershostels) en chalets op vakantieparken waar je meestal op tweepersoonskamers slaapt. Douche en toilet zijn vaak op de gang en meestal is er een uitgebreide keuken aanwezig waar je zelf kan koken. Dit is een goede prijs/kwaliteitverhouding maar je moet er rekening mee houden dat de accommodaties wat meer "basic" zijn. Er is meestal geen restaurant en ontbijt is nooit inbegrepen.
 • Motels (categorie */**hotels), op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet. Dit zijn motels, goedkopere hotels en motel cabins op vakantieparken waarbij je steeds een tweepersoonskamer met eigen sanitair hebt. Soms is er ook een klein keukentje in de kamer aanwezig. Grotere gemeenschappelijke keukens zijn er in een aantal gevallen. Ontbijt is nooit inbegrepen. Voor wie iets meer luxe wil is dit de beste optie.
 • Meer comfortabele hotels (categorie **/***), op basis van tweepersoonskamers met douche, toilet en tv. Dit zijn de betere hotels. Ontbijt is hier ook nooit inbegrepen, maar tegen betaling heb je hier wel de mogelijkheid een ontbijt te nemen.

Maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen.

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis verplaats je je met een huurwagen.

 • bij 2/3 personen per auto wordt altijd een wagen uit de volgende categorie gehuurd
  • bij wandelherbergen (budgettrio) een economy klasse wagen (huurauto type EDAR / EDMR) voorbeeldtype Holden Spark / Toyota Yaris of soortgelijk
  • bij motels/hotels een middenklasse wagen (huurauto\type CDAR) type Toyota Corolla / Ford Focus of soortgelijk
 • bij 4 of meer personen wordt altijd een monovolumewagen / minivan gereserveerd met voldoende zitplaatsen + bagageruimte (huurauto type SVAR) bv. Kia Grand Carnaval minivan
 • Voor alle verhuringen gelden de algemene voorwaarden van de verhuurmaatschappij. Voor gedetailleerde voorwaarden verwijzen we naar het contract zelf.
 • Het merk van wagen kan zonder vooraf te melden worden vervangen door een ander type voertuig. Men behoudt zich het recht voor om wagens die niet beschikbaar zijn te vervangen door een andere wagen; 
 • Huurtermijnen moeten worden gerespecteerd en bij overschrijding van de huurtermijn zonder fout worden meegedeeld aan de verhuurder. Indien je dit niet doet ben je op geen enkele manier verzekerd;
 • Je bent niet verzekerd in het geval dat er verwaarlozing van het voertuig werd vastgesteld; dit betekent oa. rijden onder invloed, onverantwoord en gevaarlijk rijgedrag.
 • De chauffeur en elke eventueel bijkomende chauffeur moet ouder zijn dan 20, minstens 2 jaar rijervaring hebben en in bezit zijn van een gewoon rijbewijs, alsook een geldig internationaal rijbewijs.
 • Denk er aan dat de hoofdbestuurder ALTIJD in het bezit moet zijn van een geldige creditcard. Laat de limiet van je kaart eventueel verhogen want de lokale verhuurder zal een bedrag via je creditcard 'reserveren' als waarborg voor eventuele schade die buiten de verzekering valt. Daardoor kan het zijn dat je al snel de limiet van je kaart bereikt, zodat je ze niet voor andere vakantie uitgaven kan aanwenden. 


Reisperiode en klimaat

Reistijd: De beste reisperiode voor het Noordereiland is van oktober tot april.
 
Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat, dat varieert van subtropisch in het gebied ten noorden van Auckland tot subpolair in de berggebieden van het Zuidereiland. De jaargetijden zijn precies tegenovergesteld aan België. (Het is met Kerstmis dus hartje zomer.) Het is dus zomer van december tot maart. Het kan vrij winderig zijn en regen is niet uitgesloten, zeker in het zuidwesten. Maar ook lange, zonnige en warme periodes zijn net zo goed mogelijk.

Klimaattabel:

 Plaats

midden zomer

midden winter

gemiddelde jaarlijkse neerslag

jaarlijks aantal  uren zon

 Bay of  Islands

 25°

 15°

 1648 mm

 2020

 Auckland

 23°

 14°

 1268 mm

 2140

 Wellington

 20°

 11°

 1271 mm

 2020

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • voor trekkings waarbij je zelf al je bagage draagt: trekkingrugzak met een volume tussen 70 en 100 liter.rugzak of trolley (een reiskoffer is niet zo handig).

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Breng een label met je naam aan op elk stuk bagage.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • voor meerdaagse trekkings in het gebergte: hoge trekkingschoenen.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • evt. lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal
 • evt. thermisch ondergoed

Tip: buff: multifunctioneel kledingstuk dat je kan dragen als sjaal, monddoek, hoofddoek, muts,…

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker type A https://www.worldstandards.eu/nl/elektriciteit/soorten-stekkers/
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Nieuw-Zeeland heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 3 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land.
Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Voor reizen vanaf 1 oktober 2019 heb je eveneens een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) nodig, zijnde een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven. Tevens dien je een IVL of ‘International Visitor Conservation and Tourism Levy’ aan te kopen.
Het NZeTA vraag je aan vóór vertrek via de gratis app of het online invulformulier dat je vindt op de volgende website https://nzeta.immigration.govt.nz/ en kost NZD $9 via de app en NZD $12 via het online formulier. Hou je paspoort en kredietkaart (Visa of Mastercard) bij de hand. De IVL kan samen met de ETA-aanvraag aangekocht worden en komt op NZD$35.

Aangezien je met een huurwagen reist, is het noodzakelijk in het bezit te zijn van een gewoon rijbewijs, alsook een internationaal rijbewijs.   

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.


Geld

De munt is de NZ dollar; je kan overal terecht met kredietkaarten en je kan makkelijk geld afhalen aan bankautomaten.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Vreemde deviezen aankopen doe je best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…), maar voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

In de meeste landen kan je vlot met vlot geld uit de automaat halen, doch raden wij aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Nog een tip? Je kan ook meerdere kaarten meenemen, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Nieuw-Zeeland door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: