Italië - Wijnheuvels in de Chianti


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 495


Boek deze reis »

Italië - Wijnheuvels in de Chianti


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 495


Boek deze reis »

Italië - Wijnheuvels in de Chianti


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 495


Boek deze reis »

Italië - Wijnheuvels in de Chianti


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 495


Boek deze reis »

Italië - Wijnheuvels in de Chianti


8 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 495


Boek deze reis »
Individuele reizen Italië
Als geen andere streek in Italië combineert Toscane een rijke cultuur met een sierlijk landschap. Het hart van Toscane, de streek van de Chianti, strekt zich uit tussen Firenze en Siena. Op de beboste heuvels rijpen beroemde wijnen. De wandelingen door het karakteristieke landschap worden afgewisseld met bezoeken aan de kunststeden San Gimignano en Siena.
Prijs: vanaf € 495
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 19IT5CHA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Uitzonderlijk mooi landschap - hartje Toscane
 • Lekkere Italiaanse keuken 
 • Prachtige kunststeden zoals Siena en San Gimignano
 • Mooi logies telkens met zwembad
 • Chianti classico-wijnen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

10 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1 Greve in Chianti

Aankomst in het hotel in Greve in Chianti, mooi gelegen op het gezellige marktpleintje. 

Stadshotelletje met zwembad. 

Dag 2 - 3 Greve in Chianti

Greve is één van de wijndorpen in het 'Chianti Classico'-gebied, waar de bekendste wijnen worden gemaakt. Al wandelend geniet je van het prachtige Chianti-landschap; steeds heuvelend en af en toe wat inspannend. Loof- en naaldbossen wisselen af met uitgestrekte wijngaarden. Vanuit een bebost dal stijg je naar een weids heuvelland of hooggelegen dorpjes als Panzano, Verrazzano, Uzzano, Lamole,.... De Chianti is overal aanwezig op je pad: een wijngaard met een wijnkasteel er middenin, een gehucht waar wijn centraal staat, een wijnproeverij onderweg...

Tocht van Greve via Uzzano naar Verrazzano en terug: 22 km. 6 tot 7 uur. + / - 500 m.
Tocht Panzano via Lamole en Ruffoli naar Greve: 21 km, 6 tot 6,5 uur. + 500 m / - 600 m.

Stadshotelletje met zwembad. (O)

O = ontbijt

Dag 4 San Gimignano

Na het ontbijt rijd je verder naar het logies in San Gimignano. Van daaruit neem je de bus naar het startpunt van de wandeling in Colle di Val d'Elsa. Indien je geen wagen hebt word je per taxi naar Colle di Val d'Elsa gebracht terwijl je bagage meteen naar het logies in San Gimignano wordt gebracht.

Na een wandeling door de middeleeuwse bovenstad, met palazzi en overwelfde straatjes, belandt men vrij plots op de Toscaanse ‘buiten’. Wijn- en olijfgaarden, cipressen en pijnbomen geven die typische accenten aan het landschap. Eerst gaat de weg op en neer, met soms een wat avontuurlijke beekoversteek. Nadien loop je een hele tijd op een heuvelrug met uitzicht op het silhouet van San Gimignano, het stadje met zijn 14 middeleeuwse 'wolkenkrabbers'. Tocht van 17 km; ca. 4 uur stappen. + 587 m / - 475 m.

Overnachting in een B&B of hotel, beiden met zwembad. (O)

Dag 5 San Gimignano

Rondwandeling over aardewegen en paden via wijngaarden, bossen en mini-dorpjes als San Donato en Santa Lucia, vaak slechts een kerk en enkele huizen groot. Eenzame cipressen zijn soms het enige richtpunt in het landschap. De ‘skyline’ van San Gimignano zorgt regelmatig voor fotogenieke panorama's. Luswandeling van 14 km; 4 uur stappen. + / - 511 m.

Overnachting in een B&B of hotel, beiden met zwembad. (O)

Dag 6 Siena

Doorreis naar Siena, alweer zo’n prachtige kunststad. Het is aangenaam wandelen over de beroemde schelpvormige Piazza del Campo, langs de indrukwekkende kathedraal en zoveel mooie middeleeuwse kerken en palazzi.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 7 Siena

Vandaag krijg je uitgebreid de tijd om Siena te bezoeken. Je kan een mooie wandeling maken in het Sienese landschap: een korte busrit brengt je bij een klooster in een buitenwijk van Siena, Basilica dell’Osservanza. Hier beland je weer in de rustige Toscaanse natuur, waarbij vaak prachtige villa's, landgoederen en gehuchten, een meertje zelfs, de revue passeren. Terugkeer naar Siena per bus. Tocht van Basilica dell’ Osservanza tot Ponte a Bozzone: 12 km of 22 km, 3 uur of 6 uur stappen. + 580 m / - 690 m.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 8 Einde

Einde na het ontbijt. (O)

Uitbreiding

Combineer dit wandelprogramma met een bezoekje aan Firenze. Anders Reizen werkt samen met een comfortabel en kleinschalig hotel, zeer goed gelegen in het centrum van de stad.

Prijs in een 2-persoonskamer met ontbijt: € 69 p.p. per nacht

Prijs in een eenpersoonskamer met ontbijt: € 104 p.p. per nacht

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2019

8 dagen / 7 nachten: € 495 p.p.


Voorschot: € 155 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • infopakket met routebeschrijvingen
 • wandelkaarten 
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen -en terugreis    
 • openbaar vervoer indien je niet met de wagen reist
 • middag- en avondmaal 
 • verblijfstaks ter plaatse te betalen
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer: op aanvraag.
 • Toeslag logies indien je reist met openbaar vervoer (omwille van ander logies in San Gimignano): € 20 p.p.
 • Toeslag taxitransfer indien je reist met openbaar vervoer: € 140/4 pers.

Extra overnachtingen

 • 1N K&O Greve: € 68 p.p.
 • 1N K&O San Gimignano (wagen): € 46 p.p.
 • 1N K&O San Gimignano (openbaar vervoer): € 55 p.p.
 • 1N K&O Siena: € 55 p.p. 
 • 1N K&O verlenging Firenze: € 70 p.p.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Van april tot eind oktober. De zomermaanden zijn eigenlijk te heet om te wandelen. Het voor- en najaar zijn ideale periodes.

Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand Brussel - Greve in Chianti: ca. 1250 km. Je kan de wagen achterlaten op een publieke parking op slechts enkele minuten wandelen van het logies. In San Gimignano en in Siena zijn de hotels voorzien van een eigen parking.

Op de website van de VTB-VAB kan je terecht voor extra informatie zoals bijvoorbeeld toltarieven, files, verkeersreglementen in het buitenland,…

Met het vliegtuig

 • Vlucht tot Firenze, daarna pendelbus tot het centraal station Santa Maria Novelle. Van daaruit reis je per bus (SITA) tot Greve in Chianti (ritduur ca. 1 u.). Indien je met Ryanair vliegt moet je eerst nog de trein vanuit Pisa tot Firenze nemen, een rit van 1,5 uur.
 • Doorreis van Greve in Chianti naar San Gimignano: transfer noodzakelijk die door ons wordt geregeld. Zie toeslagen.
 • Doorreis van San Gimignano naar Siena: bus lijn 130/R of 131/R naar Siena. Er zijn ongeveer twee vertrekken per uur, ritduur: ca. 1u10'. Je neemt zelf je bagage mee.
 • Voor de terugreis neem je in Siena de snelbus tot Firenze, ritduur 1u15’.

Voor een vlotte bereikbaarheid is het in je eigen belang dat je voor de heenreis geen late avondvlucht en voor de terugreis geen ochtendvlucht boekt. Voor een paar wandelingen is een verplaatsing met de bus noodzakelijk. 

 

Reizen met het openbaar vervoer in Italië is goedkoop. In en rond grote steden zijn bussen en treinen over het algemeen goed op elkaar afgestemd. Dit moet je zeker weten als je de trein of bus neemt:

 • Bustickets koop je best voor het vertrek aan de automaat, in een kiosk, een tabakswinkel (‘tabacchi’, herkenbaar aan de grote ‘T’) of krantenwinkel. Als die er niet is kan je ze vaak ook op de bus aankopen (zorg dan wel dat je kleingeld bij de hand hebt). Je moet je ticket ook ontwaarden bij het opstappen.
 • Het grootste deel van de Italiaanse spoorwegen wordt beheerd door Trenitalia. Tickets koop je ter plaatse aan de automaat of het loket. In Italië zijn verschillende soorten treinen:
  • Diretto en de Interregionali = lokale treinen
  • Intercity (IC): deze verbinden de verschillende regio’s en grote steden met elkaar, ze zijn iets duurder. Je kan op voorhand een zitplaats reserveren.
  • Eurostar (ES): dit is de Italiaanse versie van de hogesnelheidstrein, hij verbindt grote steden met elkaar. Dit is de duurste trein, je moet op voorhand een zitplaats reserveren. Dat kan ter plaatse bij het loket of online.
 • Blijf je een paar dagen in een stad dan is een dag- of meerdagenkaart vaak het voordeligst, soms in combinatie met een kortingkaart voor bezienswaardigheden, ga hiervoor langs op het toerismebureau of check online voor je vertrek.
 • Afkortingen die vaak worden gebruikt in uurregelingen van treinen en bussen:

  F: Rijdt van maandag tot en met zaterdag, soms ook aangeduid met twee gekruiste hamertjes (corso solo feriari)
  H: Rijdt op zon- en feestdagen (corso solo festiva)
  G: Rijdt dagelijks (giornaliera)
  L: Rijdt van maandag tot en met vrijdag, op werkdagen dus (corso solo feriari da lunedi a venerdi)
  S: Rijdt enkel op schooldagen (scolastica)
  †: Rijdt enkel op feestdagen (festivi)

Treinen: http://www.trenitalia.com
Bussen: http://www.tiemmespa.it/


Niveau

. Dagtochten van ca. 3 tot 7 uur.  De zwaarte van de wandelingen wordt eerder bepaald door de lengte van sommige tochten en de weersomstandigheden. De hoogteverschillen zijn eerder beperkt, tot ongeveer 500 m stijgen en 600 m dalen. Tijdens de hete zomermaanden zullen de wandelingen veel zwaarder uitvallen dan in het voor- of  najaar.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

 • Vanaf 10 jaar.
 • Zwembad in elk logies.
 • Niveau van de tochten is aanpasbaar.
 • Heerlijke Italiaanse keuken!

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je een dagrugzak. Tijdens de verplaatsingen van het ene naar het andere logies zorg je zelf voor je bagage.

Indien je reist met het openbaar vervoer zal je bagage van Greve in Chianti naar het logies in San Gimignano worden gebracht terwijl jij naar het startpunt van de wandeling wordt gebracht. Je betaalt een toeslag voor deze transfer (zie toeslagen).


Logies

Je verblijft overal op basis van tweepersoonskamers met eigen badkamer:

3 x in Greve in Chianti:

Eenvoudige kamers in stadshotelletje met zwembad pal in het centrum, aan een gezellig pleintje, vlakbij winkeltjes en restaurantjes. Hotelletje mede gerund door Belgen.

 

2 x in San Gimignano: indien je geen wagen hebt ter plaatse logeer je in een kleinschalig hotelletje met zwembad op 1,5 km van het centrum, je kan dan 's avonds makkelijk met de bus of te voet naar het centrum.

Indien je met de wagen reist logeer je in een mooie B&B met zwembad, net buiten het centrum met prachtig zicht op de stad.


2 x in Siena:

Je verblijft in een hotel met zwembad aan de rand van het centrum, op 2,5 km wandelafstand van de duomo. Comfortabele kamer met zicht op het zwembad (indien beschikbaar).Maaltijden

 • Het ontbijt is inbegrepen. 
 • De lunch is niet inbegrepen. Een picknick koop je best aan in een lokale supermarkt.
 • Het avondmaal is niet inbegrepen. Het hotel in Greve biedt ook lunch en avondmaal aan, in Siena en San Gimignano is er een overvloed aan restaurantjes...

Over het algemeen ontbijten Italianen nauwelijks: een snelle cappuccino staand aan de bar: 'al banco'. Wanneer je wil zitten, betaal je een andere prijs: 'a tavola'. De koffie nuttigt men dan vaak met een zoetigheid zoals een gevulde croissant (cornetto alla crema). Een echte broodmaaltijd zoals bij ons zal je hier niet gemakkelijk vinden.

Een volledige maaltijd bestaat uit enkele aperitiefhapjes (antipasti) met een lekker aperitief (vb. Aperol Spritz), een voorgerecht (primo piatto: vaak een bord pasta) en het hoofdgerecht (secondo piatto: een stuk vlees of vis, vaak gecombineerd met een bijgerecht (contorno) zoals groenten. Wil je ook een aardappelgerecht, zal je dit er specifiek moeten bijvragen). Als dessert (dolci) krijg je vaak fruit, ijs of gebak. Hierna volgt nog een espresso (na 11u ’s morgens is het immers not done om nog een cappuccino te bestellen), vaak vergezeld van een digestivo (amaro) of een lokale cognac (grappa).

Natuurlijk eten niet alle Italianen twee keer per dag zo uitgebreid! In de praktijk bestaat de lunch (pranzo) vaak enkel uit de primo piatto, die men redelijk laat nuttigt (tussen 13u en 15u), en bestaat het avondmaal (cena) vaak uit de secondo piatto alleen. Ook dineren doe je niet al te vroeg, nl. vanaf 20u. Ga je op restaurant, heb je natuurlijk wel de keuze om zowel een primo als secondo piatto te nuttigen en af te sluiten met een lekker dessertje. Buon appetito!


Klimaat

Toscane kent een warm zomerklimaat met temperaturen die kunnen oplopen tot 30 à 35 graden. In juli en augustus kan het erg warm zijn, hoewel wordt gezegd dat de tweede helft van augustus beter is omdat onweersbuien vaak de lucht zuiveren. Hoewel de kans op regen in juli, augustus en begin september eerder klein is, is regen niet volledig uit te sluiten (bv. in de vorm van onweders). In het voor- en najaar is er meer kans op regen; anderzijds zijn de temperaturen dan aangenamer.
Het is raadzaam om 's ochtends zo vroeg mogelijk te vertrekken, en tijdens de grootste hitte, van 13u-16u, te pauzeren. Evt. kan je op dagen waarop het langer licht blijft, ook in de namiddag starten met de wandeling.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld


In Italië betaal je met euro's.

In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Let op: voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Ben je van plan een auto te huren, denk er dan aan je rijbewijs mee te nemen. Ook een kredietkaart op naam van de bestuurder is in dat geval vereist.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden.

Tip: Laat weten waar je bent!

In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. https://travellersonline.diplomatie.be/


Huisdieren

Honden zijn toegelaten indien je met de wagen komt, mits je dit bij de boeking duidelijk vermeldt. Eventuele toeslag ter plaatse te betalen. 

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Literatuurtip: Ine Roox: ‘De schaduwkant van een zonovergoten land’

Italië: het is geen buurland en toch voelt het vaak precies zo aan. Maar hoe goed kennen wij dat land en zijn volk? Italianen zouden passioneel en gedreven zijn, maar ook luidruchtig, oppervlakkig en chaotisch. We verwijten Italianen dat in hun land de georganiseerde misdaad al generaties lang wonderwel gedijt. Tegelijk slikken we gretig het 'romantische beeld' dat tv-series en de filmindustrie ons van de maffia voorschotelen. Zou onze kennis van Italië en van Italianen, bijna zeventig jaar nadat zij massaal naar onze contreien emigreerden, inmiddels niet wat verder mogen reiken?

In Italië. De schaduwkant van een zonovergoten land reist Ine Roox door dat andere Italië en verwerpt zij niet zozeer alle clichés, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang. Aan de hand van vijftien verhalen - over onder meer politiek, religie, gastronomie, emigratie en cultuur - schetst Ine Roox op meeslepende wijze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van een land dat het verdient om beter gekend te worden.

InternetWijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: