Groot-Brittannië - Coast to Coast - Oost


10-11 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 880


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Coast to Coast - Oost


10-11 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 880


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Coast to Coast - Oost


10-11 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 880


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Coast to Coast - Oost


10-11 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 880


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Coast to Coast - Oost


10-11 dagen

Periode zelf te bepalen

vanaf € 880


Boek deze reis »
Individuele reizen Groot-Brittannië
Het Coast to Coast Path is een erg geliefde langeafstandswandeling in het noorden van Engeland en loopt in 309 km van St. Bees aan de westkust tot Robin Hood’s Bay aan de oostkust. Het is het geesteskind van één man, gepassioneerd ‘fell walker’ Alfred Wainwright, die met zijn mooie en gedetailleerde wandelbeschrijvingen wandelaars uit de hele wereld blijft inspireren. De tocht passeert door maar liefst drie nationale parken die elk op zich al de moeite van het bewandelen waard zijn: Lake District, Yorkshire Dales en North York Moors. Het brengt je door Engelands meest dramatische landschappen: van uitdagende heuvels, romantische valleien en lieflijke meren, tot prachtige loofbossen en onherbergzame veengebieden. Deze reis beslaat het oostelijke deel van het pad, met start in Kirkby Stephen en waarbij je het 'zwaardere' Lake District dus links laat liggen. In 8 of 9 etappes wandel je verder naar Robin Hood's Bay aan de Noordzeekust. Je kan ook het volledige Coast to Coast-pad boeken, of enkel het westelijke deel.
Prijs: vanaf € 880
Aantal dagen: 10-11 dagen
Reisnummer: 19GB5CCO
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Zeer geliefde populaire langeafstandswandeling
 • 2 nationale Parken: Yorkshire Dales en North York Moors 
 • Prachtige landschappen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

3 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1 Kirkby Stephen

Aankomst in het aangename marktstadje Kirkby Stephen. Loop even binnen in de 13de-eeuwse kathedraal, de ‘Cathedral of the Dales’, opgetrokken in rode zandsteen. 

Dag 2 Kirkby Stephen-Keld

Oversteek van de Pennine Hills, ook wel de ruggengraat van Engeland genoemd en die tevens een belangrijk waterwingebied is. Afhankelijk van de weersomstandigheden, kan je kiezen voor een lage of hoge route; de ondergrond kan immers erg moerassig zijn. Eens je het uitzichtpunt van de Nine Standards Rigg (662 m) bereikt hebt, daal je af naar het fotogenieke landschap van de Swaledale. Op de malse groene en vaak bloemenrijke weiden van deze vallei graast het fotogenieke Swaledale-schaap. 

Tocht van 21 km, + 460 m / - 315 m via de hoge route. 

Dag 3 Keld-Reeth

De snelstromende Swale-rivier is het hart van de Swaledale. Bij Stony Hill maak je de keuze: ofwel volg je de lage route door de riviervallei, ofwel trek je richting Melbecks Moor en Reeth High Moor waar je ’s ochtends vroeg veel kans maakt om herten en fazanten te spotten. 
Deze etappe staat voor een groot deel in het teken van de 19de-eeuwse loodmijnindustrie, de broodwinning van het overgrote deel van de bevolking hier. Overnachting in Reeth, een typisch Yorkshire Dales-dorpje; hier vervoegen de twee routes elkaar weer. 

Tocht van 18 km, + 300 m / - 400 m voor de hoge route. De lage route verloopt vlak.

Dag 4 Reeth-Richmond

De komende drie dagen verken je de wouden en vruchtbare regio van de ‘Vale of Mowbray’, een eerder vlak landbouwgebied doorsneden door met hoge hagen omzoomde weggetjes. Je passeert verschillende charmante dorpjes en de overblijfselen van een oude abdij. Na de spectaculaire landschappen in de Pennines zal je dit gedeelte van de route misschien minder uitdagend vinden maar een aangename afwisseling is het zeker. Overnachting in Richmond, het grootste stadje op de route, gebouwd rond een 11de-eeuws kasteel. 

Tocht van 17 km, amper hoogteverschillen.

Dag 5 Richmond-Danby Wiske

Je verlaat Richmond langs de oevers van de Swale en trekt door een rustig vlak landschap van velden, boerderijen en dorpjes als Colburn, Catterick Bridge en Brompton-on-Swale. Ter hoogte van Bolton-on-Swale verlaat je de riviervallei om uit te komen bij Danby Wiske,  een klein, maar gezellig gehuchtje met een 11de-eeuwse Normandische kerk.  

Tocht van 22,5 km, amper hoogteverschillen.

Dag 6 Danby Wiske-Osmotherley

Hoewel je in de verte al de Cleveland Hills ziet opdoemen, verloopt deze tocht voornamelijk vlak. Je wandelt, voornamelijk over wegen en langs de gehuchtjes Ingleby  Arncliffe en Ingleby Cross. Op het einde duik je nog even Arncliffe Wood in alvorens uit te komen bij  Osmotherley, dat op ca. 20 min. wandelen van het Coast-to-Coast-pad ligt maar een gezellige plek is om te overnachten. 

Tocht van 18 km, amper hoogteverschillen.

Dag 7 Osmotherly-Clay Bank Top

Voorbij Arncliffe Wood verloopt het Coast-to-Coast-pad gedeeltelijk parallel met de Cleveland Way. Je betreedt het North York Moors National Park, een enorm veengebied dat zich in het oosten uitstrekt tot aan de steile kliffen van de Noordzee-kust. Het pad kronkelt door uitgestrekte heidevelden en door de Cleveland-heuvels. In totaal maak je een vijftal kleine klimmetjes waarbij je een spectaculair uitzicht hebt over de laagvlakte in het noorden en de heidevelden in het zuiden.

Boven op de Clay Bank is een transfer voorzien (inbegrepen) naar een nabijgelegen dorpje. 

Tocht van 18 km, + / - 600 m.

Dag 8 Clay Bank Top-Grosmont

Liefhebbers van mooie Engelse dorpjes in een romantisch landschap komen aan hun trekken vandaag. Vanuit Clay Bank Top maak je een korte klim naar de top van de Urra Moor, het hoogste veengebied in het North York Moor National Park. Je blijft op hoogte tot Blakey Ridge en bent dan bijna halverwege. Loop zeker even binnen in de super gezellige Lion Inn en waan je terug in de 16de eeuw.  
Je bent nu klaar voor de lange maar makkelijke afdaling van de ‘moors’ naar de landelijke, rustieke vallei van Esk. Overnachting in Grosmont. 

Tocht van 35,5 km, + 200 m / - 400 m.

Deze etappe kan worden opgesplitst in 2: eentje van 13,5 km en eentje van 22 km. De reis wordt dan 1 dag langer en je overnacht op dag 8 in Blakey Ridge.

Dag 9 Grosmont-Robin Hood’s Bay

Het venijnige klimmetje naar Sleights Moor, meteen bij het verlaten van Grosmont, vereist een stevig ontbijt. Dan volgt een wandeling met ups en downs, letterlijk dan, met o.a. mooie zichten op de ruïne van Whitby Abbey in het noordoosten en het mistige dal van Eskedale. Net voorbij het schattige dorpje Littlebeck kom je terecht in Little Beck Wood, een prachtig stukje houtland met oude eiken, watervalletjes en holle wegen. Met de neus in de wind wandel je noordwaarts, richting de Noordzee-kliffen en bereik je Robin Hood’s Bay, het eindpunt van de tocht.

Tocht van 25 km, + 500 m / - 450 m.
Het traject is inkortbaar indien je om 8.17 u. (10 u. op zondag) de trein neemt van Grosmont naar Whitby en vandaar de resterende 15 km verder wandelt. Of je kan naar Whitby wandelen en daar de bus nemen (elk uur 36) naar Robin Hood's Bay.

Je wordt opgepikt voor de transfer terug naar Kirkby Stephen. Deze transfer is automatisch voor jou gereserveerd en inbegrepen. Het busje vertrekt vanuit Robin Hood’s Bay om 16 uur (of vroeger als alle passagiers aan boord zijn). De aankomst in Kirkby Stephen is voorzien rond 18.15 uur.

Dag 10 Kirkby Stephen

Einde van het programma na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2019:

10 dagen / 9 nachten: € 880 per persoon

11 dagen / 10 nachten (in geval je de etappe op dag 8 in twee splitst): € 965 per persoon


Voorschot: € 250 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt 
 • bagagevervoer
 • uitgebreid infopakket, ook met GPS-tracks
 • Engelstalige  routebeschrijvingen in een handig gidsje en met aanvullende achtergrondinformatie (Henry Stedman Walking Guide)
 • originele wandelkaart (AZ Adventure Atlas)
 • transfer van Robin Hood’s Bay naar Kirkby Stephen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden 
 • bewaakte parking voor de wagen in Kirkby Stephen (£5/nacht)
 • evt. inkomgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer alleenreizend (10 dagen / 9 nachten): € 285
 • Eenpersoonskamer alleenreizend (11 dagen / 10 nachten): € 315

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is boekbaar van begin april tot half oktober. De beste periode om het C2C-pad te wandelen is tijdens de maanden mei, juni, juli en augustus. In april kan het nog erg koud zijn en zijn de dagen korter. In september en oktober valt er meer regen (vooral in het Lake District en de Pennines). Wij verkiezen het pad van west naar oost te lopen, met de Atlantische wind en de regen (meestal) in de rug.

Heen- en terugreis

Met de trein

Eurostar naar Londen St-Pancras (2 u.; vanaf € 80 heen en terug), gevolgd door de trein naar Kirkby Stephen (verschillende trajecten mogelijk). Voor de terugweg neem je vanuit Robin Hood's Bay de bus naar Scarborough en reis je vandaar verder met de trein (verschillende trajecten mogelijk). In beide richtingen ben je van/tot Brussel-Zuid 9 à 10 u. onderweg. g.

Met het vliegtuig

Vlucht op Manchester Airport, gevolgd door de trein naar Kirkby Stephen. Er zijn rechtstreekse vluchten naar Manchester vanuit Brussel met Brussels Airlines en vanuit Charleroi met Ryanair. Indien je zelf een vlucht zou boeken, hou dan rekening met het feit dat je nog een eind moet reizen van en naar de luchthaven, dus boek voor de heenreis al zeker geen avondvlucht en voor de terugreis geen ochtendvlucht. In Manchester Airport neem je de trein naar Kirkby Stephen. Er zijn meerdere trajecten mogelijk. De reistijd is ca. 4 u.

De tocht eindigt in Robin Hood's Bay. Vandaar word je na de laatste wandeling met een shuttlebusje terug naar Kirkby Stephen gebracht voor de laatste overnachting. (Manchester Airport is nl. vlotter bereikbaar vanuit Kirkby Stephen dan vanuit Robin Hood's Bay.) De reistijd naar de luchthaven is ca. 3,5 u.

Voor grotere afstanden met de trein raden we aan om op voorhand je reis goed te plannen. Het spoor is geprivatiseerd en er bestaan enkele tientallen treinmaatschappijen, vele soorten tickets (offpeak tickets, advance rail tickets, anytime tickets,…). Je onthoudt best een paar dingen:

 • Reservaties voor de trein op het vasteland zijn niet nodig, maar soms levert de aankoop van een treinticket op voorhand via de website wel een goedkoper tarief op dan aan het loket.
 • Indien mogelijk koop je best meteen een retour-kaartje = goedkoper dan twee one-way tickets.
 • ‘Anytime’ tickets bieden de meeste flexibiliteit maar zijn het duurst.
 • Reizen tijdens de spitsuren (voor 10 u. – tussen 15 en 17 u.) van maandag tot vrijdag is duurder.
 • Op zaterdag, zondag en feestdagen rijden er minder frequent treinen.

Klik hier voor de website van National Rail (de overkoepelende organisatie van alle treinmaatschappijen) waar je je reis helemaal kan uitstippelen en reserveren. En klik hier voor de website van Transpennine Express.

Met de ferry en de wagen

 • Met ferrymaatschappij P&O Ferries van Calais naar Dover (90 min., vanaf € 50 heen en terug; meerdere afvaarten per dag) en verder naar Kirkby Stephen (ca. 550 km).
 • Met de autotrein (Eurotunnel) tot Folkestone (35 min., vanaf € 200 heen & terug) en verder naar naar Kirkby Stephen (ca. 550 km).
 • Met de nachtferry van Zeebrugge naar Hull (19 uur varen) en verder naar Kirkby Stephen (212 km). 

In Kirkby Stephen kan je je wagen achterlaten op een bewaakte parking aan £5 per nacht. De tocht eindigt in Robin Hood's Bay. Vandaar word je na de laatste wandeling met een shuttlebusje terug naar Kirkby Stephen gebracht voor de laatste overnachting.


Niveau

Dit is een wandelreis van niveau , geschikt voor wie regelmatig wat aan sport doet en ervaring heeft met wandelen. Het gaat om wandelingen van 16 tot 35 km en hoogteverschillen tot 600 m per dag. De lange etappe van Clay Bank Top naar Grosmont kan in twee delen worden opgesplitst mits een extra overnachting in Blakey Ridge.

De paden zijn meestal vrij duidelijk en regelmatig ‘belopen’ maar kunnen door de regen zompig en moerassig worden. 

Het Coast to Coast Path is geen ‘officieel’ lange-afstandspad. De Wainwright Society heeft een deel van de route gemarkeerd en sommige wandelgroepen en individuele personen hebben hier en daar hun eigen borden geplaatst om de wandelaars te helpen (‘CtC’, ‘C2C’ of ‘Coast to Coast’). Maar het is geen route die je enkel op basis van bewegwijzering kan lopen, waardoor een goeie wandelbeschrijving en degelijke kaarten, zoals deze die in dit pakket worden verschaft, van groot belang zijn. Je dient dus in staat te zijn om een kaart te lezen. Ook kennis van het gebruik van een kompas kan handig zijn op delen van het traject – echter vnl. in het Lake District – in geval van slechte zichtbaarheid. (Op de meeste smartphones staat standaard een digitaal kompas dat ook de geografische coördinaten van je locatie weergeeft.)

Voor deze reis zijn GPS-tracks beschikbaar. Klik hier voor meer info over wandelen met GPS.

En last but not least: per overnachtingsplaats zijn er verschillende logies boekbaar. Het is dus mogelijk dat je hier en daar in meer of mindere mate van het pad moet afwijken om je logies te bereiken, waardoor de aangegeven wandelafstand wat langer wordt. Maar het gaat telkens om kleine afstanden.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzak. Je grote bagage wordt vervoerd.

Logies

 • Je overnacht in B&B’s, soms in guesthouses of hotels.
 • Het aanbod van logiesplaatsen is in sommige plaatsen niet groot en soms moet er uitgeweken worden naar naburige dorpen of gehuchten, echter meestal op op vlakbij het wandelpad gelegen. Een voorbeeld: indien er geen beschikbaarheid is in Grosmont, slaap je mogelijks in Egton Bridge, waardoor het traject van die dag 3 km korter en de dag erna 3 km langer wordt.
 • Je houdt er best rekening mee dat in de meeste logiesplaatsen de ruimte eerder beperkt is. Dat heeft te maken met de eigenheid van de accommodatie op het Britse platteland. Wanneer je de grote (en dure) hotels wil vermijden, kom je automatisch terecht in een categorie van B&B’s, guesthouses of kleine hotels die, behalve betaalbaar, ook een familiaal karakter hebben en vaak gevestigd zijn in 'gewone' huizen. Op comfort wordt niet ingeboet (goeie bedden en voldoende handdoeken), maar qua ruimte is het vaak een maatje kleiner. 

Maaltijden

 • Engels ontbijt in het logies.
 • Je kan vragen aan de eigenaar van de B&B om een lunchpakket voor jou klaar te maken (niet inbegrepen, prijs ca. £6 pp.) In de gids staat bij iedere etappe vermeld of je onderweg een horeca zaak tegenkomt.
 • Het avondmaal is vrij te nemen.

De Britse keuken heeft in de rest van Europa lang – en ten onrechte - een slechte reputatie gehad. Maar bekende chefs als Jamie Oliver, Gordon Ramsey, Nigella Lawson en Heston Blumenthal hebben Groot-Brittannië bij het grote publiek op de culinaire wereldkaart gezet.


Honden

Toegelaten mits reservatie (prijs op aanvraag).

Klimaat

Deze reis is boekbaar van begin april tot half oktober. De beste periode om het C2C pad te wandelen is tijdens de maanden mei, juni, juli en augustus. In april kan het nog erg koud zijn en zijn de dagen korter. In september en oktober valt er meer regen (vooral in het Lake District en de Pennines). Wij verkiezen het pad van west naar oost te lopen, met de Atlantische wind en de regen (meestal)  in de rug.

Het Britse klimaat heeft de faam grillig en veranderlijk te zijn. Net zoals bij ons, is het “geklaag” over het weer een favoriet gespreksonderwerp. Als je wil wandelen, vermijd je best de maanden november t.e.m. februari. Het credo is: check de weersvoorspellingen en voorzie kledij voor zowel warm & zonnig als fris & regenachtig weer. Want: “there is no such thing as bad weather, only unsuitable clothing”.

De temperaturen zijn vergelijkbaar met die van België,  hoewel het in de bergen gevoelig kouder kan zijn, vooral bij wind en regen. Doorgaans daalt de temperatuur met 1° per 150 m stijging.
Het weer kan er snel omslaan: zowel van goed naar mistig en regenachtig, als omgekeerd. De vaak snel opkomende mist kan hinderlijk zijn, en het wandelen bemoeilijken. Evenzeer kan het weer sterke plaatselijke verschillen vertonen. Je voorziet je steeds best van regenkledij op de wandelingen.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • Voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • Voor de wandelingen: comfortabel zittende dagrugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg ofwel voor een model met regenhoes, koop deze hoes apart of stop je spullen eerst in een plastiek zak; zo blijft je dagbagage droog.
 • Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Dit staat vermeld op je eTicket. Lees zeker de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport. 

Schoenen & kousen

 • comfortabele, enkelomsluitende wandelschoenen met een goed zoolprofiel
 • schoenen voor 's avonds en binnen 
 • wandelkousen (zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort, drogen snel en geven minder kans op blaren)
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers die voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur. En hoe zonnig het ook is op het ogenblik van je vertrek, neem altijd je regenjas mee.

 • wind- en waterdichte jas
 • wandelbroek(en)
 • wind- en waterdichte overbroek
 • evt. regencape

Diversen

 • drankfles of -zak
 • lunchbox
 • stevige plastieken zak of matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Enkele suggesties om een EHBO-set samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen (*)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

(*) In Schotland kan je 's zomers last hebben van enkele vervelende beesten, nl. muggen en 'midges' (knutten in het Nederlands). Het gezegde ging dat de Wall ook de midges tegenhield. Maar het laatste decennium zijn ze ook steeds vaker te vinden in Noord-Engeland en zelfs Wales. De mate waarin de midges voorkomen is afhankelijk van de omstandigheden: ze hebben stilstaand water nodig, ze komen zelden voor boven 700 m en houden niet van wind en zon. Dus op een donkere, windstille dag in de buurt van een poel, hou je maar beter een goeie spray/créme op basis van DEET bij de hand. 


Geld

In Groot-Brittannië betaal je met ponden (Great Britain Pond Sterling - GBP). Voor een recente wisselkoers van de Britse pond kan je terecht op Oanda.


Formaliteiten

Voor reizen naar Groot-Brittannië volstaat je identiteitskaart (wat er ook gebeurt met de Brexit, deal of no deal). Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: