Slowakije - Bergwandelen in de Mala Fatra en Tatras


8 dagen

6/08/2023 - 13/08/2023

prijs € 1970


Slowakije - Bergwandelen in de Mala Fatra en Tatras


8 dagen

6/08/2023 - 13/08/2023

prijs € 1970


Slowakije - Bergwandelen in de Mala Fatra en Tatras


8 dagen

6/08/2023 - 13/08/2023

prijs € 1970


Slowakije - Bergwandelen in de Mala Fatra en Tatras


8 dagen

6/08/2023 - 13/08/2023

prijs € 1970


Slowakije - Bergwandelen in de Mala Fatra en Tatras


8 dagen

6/08/2023 - 13/08/2023

prijs € 1970


prijs € 1970
8 dagen
Reisdatum: 6/08/2023 - 13/08/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23SK1HTA1
Al 4 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

56-652
65+2

Geslacht:

mannen4
vrouwen0
Waarvan 4 individueel ingeschreven
Groepsreis Slowakije
Slowakije is een echt bergland. En die bergen zijn woest en verrassend ongerept. Vanuit 3 comfortabele logiesplaatsen ondernemen we fikse wandelingen in de Malá Fatra, het Slowaaks Paradijs, de Lage en de Hoge Tatras, 4 massieven met elk hun eigen karakter en uitzicht.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

11 Beoordelingen

reviews van klanten

Het laaggebergte van de Mala Fatra en Lage Tatras is lieflijk, bedekt met prachtig groen en een kleurrijke, gevarieerde vegetatie. De pieken van de Hoge Tatras zijn majestueus en ontzagwekkend. De wandelingen in deze gebieden kunnen kuitenbijters zijn, maar je wordt continu beloond met prachtige vergezichten! Overdag een Kofola (de plaatselijke Coca-Cola uit communistisch vervlogen tijden) om de dorst te lessen en 's avonds de wandeldag afsluiten met een glaasje TatraTea (sterker dan de naam doet vermoeden ;). Dit steeds in goed reisgezelschap. Wat wil een mens nog meer? Een prachtige reiservaring! Ik kom zeker en vast nog eens terug naar de Tatras!

Sofie V. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Krakow (in Polen) en transfer (ca.3 u.) naar het pittoreske dorp Terchova-Stefanova, gelegen in de Malá Fatra, een klein massief in centraal Slowakije.

We overnachten vandaag en morgen in een comfortabel en gezellig pension.

Dag 2

In Malá Fatra reiken de toppen niet zo hoog, maar je vindt er plekjes die van een haast ongekende schoonheid zijn. De kabelbaan en een korte wandeling brengen ons algauw op de hoogste piek van de Mala Fatra, de Velky Krivan (1709 m). De volgende uren wandelen we vooral op de centrale bergkam, met zichten over zowat half Slowakije. 

11 km, ca. 5 u., ↑ 428m, ↓ 1202 m

Dag 3

Een transfer van zo’n anderhalf uur brengt ons naar de Lage Tatras, een golvend laaggebergte dat doorsneden wordt met dichtbeboste valleien en enkele kale, granieten bergpieken. Vertrekpunt Jasna is in het winterseizoen het belangrijkste skioord van Slowakije. Alweer gaan we eerst met de kabellift de hoogte in naar de top van de Chopok (2024 m). Vandaar stappen we over de kam oostwaarts naar de top van de Dumbier, met zijn 2043 m de hoogste top van de Lage Tatras, en langs dezelfde weg weer terug.

9 km, ca. 3,5 u. ↑ 571 m, ↓ 571 m

Transfer na de wandeling naar Levoča, een stadje als een postkaart met prachtige historische gebouwen. We overnachten er vandaag en morgen in een goed hotel gelegen aan een sfeervol plein.

Dag 4

De Slowaken prijzen hun Hoge Tatras aan als ‘het kleinste hooggebergte ter wereld’. Het is slechts 26 km lang en de maximale  breedte is 17 km. Het is een ruig gebergte met gekartelde toppen, waarvan er een twintigtal 2500 m en hoger halen, met duizelingwekkende ravijnen, donderende watervallen en meer dan 100 uitzonderlijk mooie, blinkende bergmeren

Transfer naar het startpunt van de wandeling in de schilderachtige Velicka-vallei, gelegen is aan de voet van de hoogste berg in Slowakije, Gerlachovsky Peak (2655 m). We passeren een mooi bergmeer en picknicken met uitzicht op de waterval. We volgen een stuk van het Tatranska Magistrala-pad dat zich door een labyrint van dwergdennen en sparren slingert.

13,5 km, ca. 5,5 u., ↑ 840 m, ↓ 840 m

Dag 5

Een klein uurtje rijden en we zitten in het Slowaaks Paradijs dat er op het eerste zicht uitziet als een zacht-heuvelachtige streek. Maar schijn bedriegt: talloze waterlopen hebben in dit kalkstenen middengebergte nauwe ravijnen, grotten en holen uitgesleten en je vindt er ontelbare bronnen en watervallen. Wij ontdekken twee van de mooiste kloven - Sucha Bela en Prielom Hornadu. Zeker in Sucha Bela, een zeer populaire wandeling bij binnen- en buitenlandse wandelaars, liggen enkele trappenpaden, klimladders, rotsplatformen en bruggetjes op onze weg. Het is geen ‘klettersteig’ in de strikte van het woord, maar best wel avontuurlijk.

14,4 km, ca. 5,5 u., ↑ 630 m, ↓ 630 m

Transfer naar Stara Lesna, waar we de komende 3 nachten slapen in een fijn en comfortabel pension met een kleine wellness in het hart van de Hoge Tatras.

Dag 6

Transfer van ca. 20 min. naar een van de meest populaire plaatsen in de Hoge Tatras: het meer Strbske Pleso, gelegen in een prachtig landschap van majestueuze toppen. Vanaf daar brengt een rustige en ontspannende wandeling ons naar Popradske Pleso. ‘Pleso’ betekent niet alleen bergmeer maar ook zeeoog, want men geloofde ooit dat deze meren verbonden waren met de zee.

10 km, 3,5 u., ↑ 380 m, ↓ 380 m

Dag 7


We nemen voor het laatst de kabelbaan en in ons dorp Tatranska Lomnica. Zo bereiken we makkelijk het Skalnate-meer, gelegen op 1600 m. De eigenlijke wandeling begint bij het meer van Strbske, waar we gisteren al waren, en brengt ons naar de top Velka Svistovka (2037 m), een prachtig uitkijkpunt met zicht op de ruige vallei waar we in zullen afdalen. Zo komen we bij het Zelené Pleso of Groene Meer terecht, waarna we nog een bosrijk traject afleggen tot het eindpunt van de wandeling.

15 km, ca. 6 u., ↑ 480 m, ↓ 1320 m

Dag 8

Rustig ontbijten en dan dan zetten we aan naar de luchthaven van Krakow voor de terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1970
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 220
Voorschot: € 690 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 11.21)
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • transfers per bus
 • 3 x kabelbaan
 • inkomgeld nationale parken
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Slowaakse berggids
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden, optionele activiteiten (bv. wellness in laatste logies)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 à . Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. De wandeling op dag 5 bevat trappenpaden, klimladders, rotsplatformen en bruggetjes. Het is geen ‘klettersteig’ in de strikte van het woord, maar best wel avontuurlijk.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Kleinschalige, verzorgde en comfortabele hotels/pensions. Je overnacht in tweepersoonskamers met privé-sanitair.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal gebruiken we in het logies, traditionele kost met degelijke en lokale ingrediënten. Het middagmaal is een picknick.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
LH 5587Brussel 06/08/2023 07:00Frankfurt 06/08/2023 08:10
LH 1384Frankfurt 06/08/2023 10:20Krakow 06/08/2023 11:50
OS 598Krakow 13/08/2023 14:30Wenen 13/08/2023 15:30
SN 2906Wenen 13/08/2023 18:10Brussel 13/08/2023 19:55

Ter plaatsen maken we gebruik van een privé-bus en nemen we de kabelbaan.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De Slowaakse zomers kunnen erg warm zijn, met zelfs in de bergen temperaturen tot ver in de 20°. Maar ook regen en onweer met zware regenval zijn mogelijk. Hou ook rekening met grote temperatuursverschillen overdag tussen bv. noordflanken en zuidflanken, tussen zon en schaduw.  Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Bagage

 • reistas of kleine koffer
 • dagrugzak (met ook plaats voor picknick en drank)

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • waterdichte (over)broek
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • pull/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • zwemhanddoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of –zak
 • lunchbox

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • enkele plastiek zakjes
 • wc-papier

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Een identiteitskaart volstaat.


Geld

De Slowaakse munt is de euro. Je kan geld afhalen in grotere plaatsen en in de horeca ook vaak betalen met de kaart.

Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je uitzonderlijk oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen in Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in de regio waar deze reis plaatsvindt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt 2 weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: