Oman - Verrassend Arabië


11 dagen

3/03/2023 - 13/03/2023

prijs € 3120


Oman - Verrassend Arabië


11 dagen

3/03/2023 - 13/03/2023

prijs € 3120


Oman - Verrassend Arabië


11 dagen

3/03/2023 - 13/03/2023

prijs € 3120


Oman - Verrassend Arabië


11 dagen

3/03/2023 - 13/03/2023

prijs € 3120


Oman - Verrassend Arabië


11 dagen

3/03/2023 - 13/03/2023

prijs € 3120


prijs € 3120
11 dagen
Reisdatum: 3/03/2023 - 13/03/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23OM1AAA1
Al 7 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

56-654
65+3

Geslacht:

mannen4
vrouwen3
Waarvan 3 individueel ingeschreven
Groepsreis Oman
Als enige in het rijtje van rijke Golfstaten, is het politiek stabiele en veilige Oman er vrij goed in geslaagd om oud en nieuw te verzoenen. Het is een modern Arabisch land met een goeie infrastructuur en met een schat aan bezienswaardigheden, zowel op het vlak van cultuur als natuur. Voor deze kampeerreis kozen wij voor een traject dat ons van de interessante hoofdstad Masqat naar de Jebel Akhdar of Groene Bergen brengt, waar we enkele mooie tochten ondernemen. Het traditionele Oman gaan we opsnuiven in de oude stad Nizwa en het pittoreske bergdorp Misfat. Een flink eind rijden, maar onmogelijk om niét te doen, is Wahiba Sands en een onvergetelijk nachtje in de eindeloze woestijn. En we sluiten af met de ontdekking van enkele wadi's, bijzondere en enigszins exotische landschappen waarin het aangenaam wandelen is. Ahlan wa sahlan!

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Een modern land met een rijk cultureel erfgoed
 • Vriendelijke en gastvrije Omani's
 • Kamperen op mooie plaatsen in volle natuur
 • Bergen en kusten
 • Woestijn en wadi's

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

11 Beoordelingen

reviews van klanten

Een heel afwisselende reis, prima georganiseerd, met een fijne reisbegeleider.

Greta W. -

Oman is een land waar de natuur hoogtij viert. Stevige, kuitenbijtende wandelingen in een unieke omgeving laten je in een warme (snikhete) sfeer wegdromen. Canyons, droge rivierbeddingen, verfrissende watertjes, grootse rotspartijen, verlaten dorpen en unieke kampeerplaatsen geven een gevoel van 'hier-kom-ik-tot-rust'. Een aanrader voor diegene die op zoek is naar een 'verrassend Arabië'

Karel S. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Masqat. Aankomst en korte transfer naar het hotel.

Dag 2

De vroege vogels kunnen voor het ontbijt al wat baantjes gaan trekken in het zwembad om de stijfheid van de vliegreis van zich af te zwemmen. Na een rustig ontbijt trekken we de stad in voor een bezoek aan de indrukwekkende Sultan Qaboes-moskee, het geschenk van de (ondertussen overleden) sultan Qaboes aan zijn volk ter ere van zijn 30-jarig sultanaat in 2001. Dé must-see in Masqat is echter het oude stadsdeel Muttrah, dat zicht uitstrekt langs een aantrekkelijke, 3 km lange 'corniche' van traliewerkgebouwen, moskeeën, winkels cafés en restaurants. We bezoeken de vismarkt en uiteraard de soek, waar zowat alles aan de man wordt gebracht maar het vooral de juwelen en traditionele kleding zijn die de show stelen.

In de late namiddag, wanneer het licht op z'n mooist is, wandelen we (3.8 km) tussen Riyam en Muttrah, en ontdekken hoe in vroegere tijden de bewoners van Masqat tussen de stad en de bergen op en neer trokken.

Tweede overnachting in een hotel.

Dag 3

We laten de stad en de zee achter ons en rijden zuidwestwaarts naar Birkat Al-Mawz, een oud en de deels vervallen oasestadje waar we even halt houden.

We rijden verder naar de Westelijke Hajjar, een bergmassief van 600 km lang dat in vroegere tijden een haast onoverkomelijke barrière vormde tussen de kust- en bergbewoners. We trekken de wandelschoenen aan voor een pittige, voornamelijk afdalende wandeling van Aqur via Al-Ayn naar Ash-Shirayjah.

We kamperen nabij Ar-Ruz.

Dag 4

In de Jebel Akhdar of Groene Bergen, zoals dit deel van het massief wordt genoemd, maken we een lusvormige tocht op het met jeneverbesstruiken bezaaide Sayq-plateau. We wandelen deels over oude paden, deels over geaccidenteerd terrein met losse keien.

Tweede kampeernacht nabij Ar-Ruz.

Dag 5

In de voormiddag wandelen we door de Wadi Muaydin, waarbij we zo'n 300 m afdalen in een prachtig landschap. De ondergrond is niet evident; veel losliggende keien (een wadi is in feite een rivierbedding) en hier en daar rotsblokken die wat klauterwerk vereisen.

In de namiddag bezoeken we Nizwa, de door dadelpalmplantages omgeven voormalige hoofdstad met interessante zilversoek en een 17de-eeuwse (maar niet zo geslaagd gerestaureerd) fort.

Verder naar de kampplaats bij de Jebel Shams, met zijn 3000 m de hoogste berg van het Hajjar-gebergte.

Dag 6

Vandaag ondernemen we de uiterst spectaculaire en niet al te moeilijke “Grand Canyon” balkonwandeling. Het pad daalt af langs de 1000 m dieper gelegen Al-Nakhurkloof. Je loopt onder overhangende rotsen en door het verlaten dorp Sap Bani Khamis. Op deze ongewone, door rotspartijen beschermde en goed van water voorziene plaats woonden ooit zo’n 15 families die leefden van groenten- en veeteelt. Het eindpunt van onze tocht is een (al dan niet droogstaand) meer dat uitkijkt over de kloof.

Aan de voet van het Hajjar-gebergte bezoeken we het dorp Al-Hamra, een van de oudste in Oman en interessant vanwege de goed bewaard gebleven lemen rijhuizen met twee of drie verdiepingen in Jemenitische stijl. In de hogere delen van het dorp zijn de meeste huizen verlaten. 

Verder naar Misfat al-Abriyeen, een sfeervol dorp waar we logeren in een authentiek guesthouse.

Dag 7

We maken een wandeling in het dorp Misfat en langs de oude irrigatiekanalen. Hier krijg je een goed beeld van het 'oude', rurale Oman.

Daarna gooien we het over een andere boeg en rijden zuidwaarts naar de Wahiba-woestijn. Een eind voorbij de toeristische (en lawaaierige) kampen slaan wij onze tenten op en genieten van de zonsondergang. Eens de nacht valt, is het de wondermooie sterrenhemel die de show steelt.

Dag 8

Na zonsopgang maken we een korte ochtendlijke wandeling om de haast perfecte, door de wind gerimpelde, koperkleurige duinen van deze woestijn te ontdekken.

We rijden terug noordwaarts naar een ander stuk woestijn waar zich de Wadi Bani Khalid bevindt. We volgen deze mooie wadi een eindje langs palmboomplantages en hoge rotsflanken, waarbij wij misschien al eens over rotsblokken moeten klauteren. Ons doel zijn natuurlijke waterbekkens waarin de liefhebbers kunnen zwemmen. 

We slaan onze tenten op nabij Thamer, een prachtig, smal stukje woestijn.

Dag 9

We rijden naar de kust en naar havenstad Sur, waar we zien hoe de ‘dhows’ (traditionele zeilschepen) worden gebouwd. Daarna volgen we de kust noordwaarts tot aan de Wadi Tiwi. De wandeling die we hier maken, gaat voornamelijk naar beneden, soms over het pad, dan weer langs de 'falaj' (irrigatiekanaal) met vaak keien als ondergrond.

We kamperen op het strand vannacht. 

Dag 10

Genieten van de zonsopgang boven zee en dan rijden we naar de Wadi Shab voor een laatste wandeling naar een mooie zwempoel. Na een verfrissende plons vatten we de terugtocht aan naar Mutrah. Hier kunnen we gebruik maken van kamers om te douchen en ons om te kleden voor de vlucht.

Laatste avondmaal en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 11

 Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 3120
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 280
Voorschot: € 1100 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het avondmaal op dag 9
 • flessenwater
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Engelstalige lokale gids
 • luchthaventaksen.

Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • inkomgelden
 • fooien
 • visumkosten
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip


Begeleiding:

Gerd Westhof


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een kampeer-wandelreis met wandelingen van niveau  en . Op de wandeldagen wordt er max. 4 u. effectief gewandeld op paden die vaak rotsachtig en oneffen zijn en waarbij tredzekerheid een absolute vereiste is. We wandelen ook in wadi’s (deels uitgedroogde rivierbeddingen), bezaaid met losliggende keien en soms ook rotsblokken op onze weg. Dit impliceert soms wat klauterwerk, maar nooit van die aard dat het gevaarlijk is.

Het gebrek aan comfort dat kamperen met zich meebrengt, vereist bovendien een soepele ingesteldheid.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Kleinschalig logeren in Oman is niet evident. De overheid zet naar westerse toeristen toe in op 'high end tourism', dus grote en dure resort- en congreshotels. Een andere categorie zijn de middenklassehotels die uitgebaat en geboekt worden door ZO-Aziaten en die zeker proper en comfortabel zijn, maar die qua stijl en smaak niet in de Arabische sfeer van Oman passen. B&B's, guesthouses en kleinschalige Omaanse hotelletjes vind je, op een paar uitzonderingen na, niet. 
 
Wij overnachten in een mooi hotel bij Masqat en in een authentiek guesthouse in Misfat. Elders kiezen we voor kamperen in de mooie natuur. Je moet dan wel afstand nemen van het dagelijks comfort van bad en bed, maar in de praktijk blijkt dit allemaal best mee te vallen. Alle kampeermateriaal is aanwezig, ook matrasjes. Jij brengt enkel je slaapzak mee. Samen met de persoon met wie je de tent deelt, zet je zelf je tent recht, uiteraard met aanwijzingen van de lokale ploeg en de begeleid(st)er. Er zijn jerrycans met een paar liter water aanwezig, zodat je je elke dag kan opfrissen. Voor wie dit nog nooit heeft gedaan, lijkt het misschien wat vreeswekkend. Maar na elke reis blijkt het voor alle deelnemers een uitzonderlijke ervaring te zijn geweest.


Maaltijden

's Morgens en 's avonds eten we op de plaats van overnachting. Dat kan in het hotel zijn, op restaurant, maar meestal op de kampeerplaats. Het middagmaal nemen we op restaurant of is een picknick. Er is elke dag voldoende en energierijk eten voorzien met soms bij de wandelingen een tussendoortje. Als je van jezelf weet dat je snel door je energiereserves heen gaat, kan je van thuis uit nog wat extra’s voorzien.

Tijdens het kamperen wordt het geapprecieerd wanneer ook de deelnemers een handje toesteken bij het bereiden van het eten.

De geografische ligging van Oman wordt weerspiegeld in de keuken, met zowel invloeden uit de Indische keuken als uit het Midden-Oosten. Hou er rekening mee dat dit in principe een alcoholvrije reis is. Alcohol is wel te verkrijgen in de grote hotels maar erg duur. Het is absoluut verboden om alcohol in je bagage het land binnen te brengen.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EY 058Brussel 03/03/2023 10:05Abu Dhabi 03/03/2023 19:25
EY388Abu Dhabi 03/03/2023 21:25Muscat 03/03/2023 22:35
EY381Muscat 12/03/2023 23:40Abu Dhabi 13/03/2023 00:45
EY057Abu Dhabi 13/03/2023 03:10Brussel 13/03/2023 07:20

Ter plaatse maken we gebruik van privé-vervoer, nl. jeeps met chauffeur. Hou rekening met dagelijkse jeeptransfers, gaande van een tiental minuten tot anderhalf uur. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In Oman is het overdag altijd warm, met de heetste temperaturen tussen mei en augustus. In het zuiden heerst van half juni tot eind augustus de ‘khareef’, de zuidoostelijke moesson. De beste periode om het land te bezoeken is tussen november en april. Het is dan niet overdreven warm (maar toch altijd min. 25 à 30° of warmer in de laagliggende gebieden). Het wordt koeler naarmate je hoger de bergen intrekt en ’s nachts kan het daar uitgesproken koud worden. Aan de kust heerst een vrij hoge vochtigheidsgraad. Regen is mogelijk. Tijdens een aantal wandelingen is er weinig tot geen schaduw.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak of reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak

Belangrijk om weten: in Misfat kunnen de jeeps ons niet voor de deur van het pension afzetten. We moeten een 20-tal minuten door het dorp wandelen. Indien je al je bagage wil meenemen naar het pension, voorzie je best een rugzak aangezien het met een reistas nogal sukkelen is door de hobbelige straatjes met vele trappen. Een alternatief is dat je enkel je gerief voor 1 dag/nacht in je dagrugzak of een andere, makkelijk draagbare tas stopt en deze meeneemt naar het pension. De rest van je bagage blijft veilig achter in de jeep.

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. (wandel)sandalen en/of lichte schoenen om te dragen buiten het wandelen (wandelsandalen zijn, ondanks de mogelijke warmte, niet aangeraden om te dragen tijdens het wandelen)
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak (tot – 5°) 
Tenten, slaapmatjes en gemeenschappelijk kampeermateriaal worden ter plaatse voorzien. het staat je uiteraard vrij je eigen slaapmatje mee te brengen.

Kledij

 • wandelbroek(en)
 • lichte regenjas
 • pull of fleece 
 • hemden of T-shirts met mouwen
 • degelijke zonnehoed of –pet 
 • zwemkledij (geen bikini)
Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Omani’s. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). 

Verzorging

 • handdoeken (makkelijk zijn die van het sneldrogende type die ook weinig plaats innemen) 
 • toiletgerief (ook vochtige doekjes)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig; ook aangeraden voor vrouwen om om te slaan tijdens het zwemmen

Geld

 • De munt is de riyal. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/.
 • Cash euro’s worden probleemloos omgewisseld in riyals. Je doet er goed aan om verschillende coupures mee te nemen, dus zowel briefjes van 10, 20 als 50. Als je bv. naar het einde van de reis toe nog geld nodig hebt, hoef je geen € 50 meer om te wisselen indien je slechts € 10 of 20 nodig hebt. Bovendien mogen fooien ook deels of volledig in euro (enkel briefjes uiteraard) gegeven worden aan het lokale team op het einde van onze trip. 
 • In Masqat en Nizwa kan je met je betaalkaart geld afhalen aan de geldautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
 • Voor deze reis voorzie je best zo’n € 175. Dit bedrag dekt de niet-alcoholische dranken, fooien en het visum. . 

Formaliteiten

Reispas

Voor Oman heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Oman. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Voor deze reis dien je vooraf een e-visum aan te vragen (een ‘Tourist Visit Visa 10D, type 26A). Dit moet gebeuren op de officiële overheidswebsite (klik hier). Op de bijeenkomst zal je alle nodige info krijgen over de aanvraag van het visum, dus wacht met de aanvraag tot dan.

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • Wilfred Thesiger beschrijft in Arabian Sands (1959) op een prachtige manier hoe hij 5 jaar lang samen met de bedoeïenen de woestijnen van Arabië doorkruist. Een weergaloos verhaal over Arabië vóór de olie.
 • Het fotoboek Wilfred Thesiger, Crossing the Sands (1999) geeft, aan de hand van mooie zwart-wit foto’s die Thesiger tijdens zijn expedities maakte, een aanvullend visueel beeld van de woestijn en haar bewoners.
 • The DNA of Salalah-Dhofar, De Vlaamse Mia Dekeersmaeker schreef een (Engelstalig) boek dat de sfeer, het leven, de historiek, de architectuur, de muziek van de regio in het zuiden van het Sultanaat van Oman uitademt.
 • Whispers of Oman, eveneens van Mia Dekeersmaeker.

Kennisma­king

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online. Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip