Dag 1
Heenreis van Brussel via Parijs naar Antananarivo, gemakkelijkheidshalve afgekort tot Tana. Transfer naar een comfortabel hotel.
Dag 2
Transfer per minibus naar Antsirabe. Vanaf Ambatolampy kunnen we ten westen van ons de heuvels van het Ankaratra-massief bewonderen. Na een rit van een goeie 5 u. bereiken we Antsirabe, de hoogst gelegen stad van Madagascar. In de late 19de eeuw hebben Noorse missionarissen hier de eerste badinrichting gebouwd en Franse kolonialen hebben er later een chic kuuroord van gemaakt. Wie van vergane glorie houdt, is hier dus zeker aan het juiste adres. Vandaag is het een levendige nijverheidsstad en de hoofdplaats van de 'pousse pousse', de felgekleurde riksja.
Overnachting even buiten Antsirabe, in een mooi en kleinschalig hotel dat ontstaan is vanuit het idee om werkgelegenheid en -ervaringsplekken te creëren voor jongeren uit Ambositra en om inkomsten te genereren voor andere projecten (vooral voor wezen en alleenstaande moeders).
Dag 3
Een dagvullende tocht brengt ons naar het Nationaal Park Ranomafana.
Overnachting in een hotel in Ranomafana.
Dag 4
Het Nationaal Park Ranomafana is een van de 6 sites die deel uitmaken van het Unesco-beschermde regenwoud van Atsinanana. Ranomafana NP werd in 1991 vooral gecreërd om twee zeldzame lemuur-soorten te beschermen, de gouden bamboe- en de grote bamboelemuur. Het park heeft een zeer gevarieerde flora en fauna met 29 zoogdierensoorten, een rijke aanwezigheid van reptielen, amfibieën en vogels (hoewel die laatste door de dichte vegetatie vaak moeilijk te zien zijn).
Tweede overnachting in Ranomafana.
Dag 5
We vervolgen onze weg over de Route National 7 zuidwaarts tot in Ambalavao. Ambalavao, een stadje met een hoog 'Hans en Grietje'-gehalte, is een zaligheid om doorheen te kuieren. We gaan een kijkje nemen bij een lokaal project waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt.
Overnachting in een hotel.
Dag 6
In de voormiddag staat het kleine Parc d'Anja op het programma. Het is het resultaat van een 'community based' toerisme-project dat meermaals bekroond werd. Lokale boeren werden succesvol betrokken werden bij het behoud van de gebieden die ze voordien enkel voor landbouw gebruikten, en zo kon dit prachtig stukje natuur opengesteld worden voor verantwoord toerisme waar ook de plaatselijke bevolking de vruchten van plukt. Een korte wandeling in het park brengt ons al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s, misschien wel de meest bekende van alle lemuren.
Na de middag ruilen we de bus in voor een 4x4-truck die ons naar een kamp in de Tsaranoro-vallei brengt. Deze vallei is gelegen in het schitterende Andringitra-gebergte, een onderdeel van de lange noord-zuidbergketen van Madagascar. Onze overnachtingsplaats voor de volgende drie nachten is een bijzonder mooi gelegen kamp, te midden van dit gebergte.
Dag 7-8
Onder begeleiding van een lokale gids trekken we er op uit om dit gebergte te verkennen. Het Andringitra Nationaal Park dat hier gesitueerd is, kent een enorme natuurlijke diversiteit. De begroeiing varieert er van dicht regenwoud tot barre grasvlakten die bezaaid zijn met granieten rotsblokken. Vooral de vergezichten zullen je nog lang bijblijven.
Onze eerste dagwandeling voert ons naar een bijzondere top, die de bijnaam 'de kameleon' draagt. Het is een wandeling door een prachtig landschap, waarbij we in zo'n 6 uur tijd zo'n 600 m omhoog klimmen, om nadien weer naar ons kamp af te dalen.
De wandeling van dag 8 neigt zeker naar niveau 

. Via een kloof stijgen we 900 m, soms over hellende granietplaten waar een touw voor extra houvast zorgt, tot boven op de rand van de vertikale Tsaraonoro-rotswand (een paradijs voor klimmers). Een pittige tocht, maar met als beloning een 360 graden panorama over het hele gebergte. Voor wie deze wandeling te zwaar uitvalt of aan hoogtevrees lijdt, is er een lichtere variant in de vallei mogelijk.
Tweede en derde overnachting in het kamp in de Tsaranoro-vallei.
Dag 9
Per 4x4-truck rijden we terug naar de hoofdweg, waar de bus ons opwacht om ons verder zuidwestwaarts richting Ranohira te brengen.
We overnachten in een hotel.
Dag 10
Vlakbij Ranohira ligt Isalo Nationaal Park. Het is echter niet dit overbekende natuurpark dat ons doel is, maar het afgelegen, amper bezochte Makay-massief, diep in het binnenland ten noordwesten van Isalo. Je komt er enkel na een avontuurlijke 'off road' tocht van 4 à 5 uur met terreinwagens. Hier vind je geen infrastructuur die het de toeristen aangenaam maakt, wel een woeste, ongerepte natuur waar je wegens de moeilijke bereikbaarheid weinig bezoekers tegenkomt.
Bij zonsopgang vertrekken we voor de pittige rit die ons tot bij de Mangoky-rivier brengt. We steken deze over met een veerboot. Afhankelijk van tijdstip van de oversteek, zal de begeleider beslissen om hier op de oever te kamperen of door te rijden tot in Beronono, aan de voet van het Makay-massief.
Kamperen.
Dagen 11-14
Evt. verdere transfer van de Mangoky-rivier naar Beronono.
Het Makay-massief is een ruige locatie: onbewoond, geïsoleerd en weinig verkend. De landschappen zijn zeer divers: hoge plateaus, gedeeltelijk bedekt met droge bossen die typerend zijn voor de westkant van Madagaskar, doorkliefd door grote en diepe, vochtige canyons die een tropische vegetatie herbergen.
Onder begeleiding van gidsen en met dragers voor de bagage maken we een avontuurlijke trektocht door dit gebied dat de bijnaam 'Lost World' draagt. We dalen af in steile canyons en wandelen in de schaduwrijke kloven, regelmatig wadend door de rivier. Soms loopt het pad - als je hiervan kan spreken - over rotsrichels langs de wanden. Watervallen stromen van de hellingen. Van tijd tot tijd klimmen we kort maar steil weer het ravijn uit en bereiken we terug de hoogvlakte, waar het droge landschap een totaal andere vegetatie toont.
's Avonds kamperen we op geschikte plaatsen in de vrije natuur, zoals op kleine zandbanken. Het gebrek aan een douche wordt ruimschoots gecompenseerd door de watervallen en natuurlijke zwempoelen, waarin het heerlijk baden is.
Dag 15
Ofwel vertrekken we in de namiddag van dag 14 terug naar de kampplaats op de oever van de Mangoky-rivier, ofwel deze ochtend voor de rit terug naar Ranohira.
Overnachting in een hotel.
Dagen 16-18
We volgen de Route National 7 verder westwaarts tot in Tulear. Het landschap met zijn rotsformaties maakt plaats voor een vlakker savanne-landschap. We krijgen nu ook onze eerste baobabs te zien. Aan de zee gekomen, volgen we de kustweg tot het badplaatsje Ifaty. Een paradijselijke plaats voor een welgekomen genietmoment. Ifaty heeft namelijk een erg mooie lagune en dito zandstranden.
Dagen 17 en 18 zijn zalige rustdagen; tijd ook om alle opgedane indrukken te laten bezinken. Ifaty is bekend om zijn snorkel- en duikmogelijkheden. Of je kan onder een palmboom gaan liggen met een boek...
We logeren er 3 maal in een aangenaam strandhotel.
Dag 19
Een binnenlandse vlucht brengt ons in een goed uur terug naar de hoofdstad waar we overnachten in hetzelfde hotel van dag 1.
Het vreselijk verkeer zorgt ervoor dat veel reizigers Tana mijden, maar het zou een vergissing zijn om de hoofdstad te omzeilen. Het is al drie eeuwen de thuisbasis van de macht van Madagaskar en er valt een enorme hoeveelheid geschiedenis en cultuur te ontdekken. In de stad zelf is de Haute-Ville, met zijn prachtige koloniale gebouwen, steile straten en koel klimaat (gemiddelde hoogte in Tana 1400 m), een geweldige plek om rond te dwalen. Er zijn ook enkele uitstekende markten en winkels die producten en ambachten uit het hele land aanbieden, ideaal dus om op souvenir-jacht te gaan.
Dag 20
Verder bezoek aan Tana.We kunnen onze hotelkamers gebruiken tot we naar de luchthaven vertrekken voor de terugvlucht naar Parijs.
Dag 21
Trein Parijs-Brussel.