Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten


21 dagen

5/10/2023 - 25/10/2023

prijs € 5180


Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten


21 dagen

5/10/2023 - 25/10/2023

prijs € 5180


Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten


21 dagen

5/10/2023 - 25/10/2023

prijs € 5180


Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten


21 dagen

5/10/2023 - 25/10/2023

prijs € 5180


Madagascar - Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten


21 dagen

5/10/2023 - 25/10/2023

prijs € 5180


prijs € 5180
21 dagen
Reisdatum: 5/10/2023 - 25/10/2023
Deelnemers: min. 5 - max. 13
Beschikbaar: Ja, afreis gegarandeerd
Reisnummer: 23MD1AAA1
Al 6 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-453
56-653

Geslacht:

mannen3
vrouwen3
Waarvan 2 individueel ingeschreven
Groepsreis Madagascar
Bijna 30 jaar geleden organiseerde Anders Reizen voor het eerst een reis naar Madagascar. Sindsdien heeft dit bijzondere eiland ons nooit losgelaten. Het is een niet altijd voor de hand liggende bestemming, maar wel eentje vol afwisseling: in landschappen, in mensen, in belevenissen. De natuur varieert er van frisgroen regenwoud, roodkleurige hoogplateaus en boomsavanne tot baobabs, halfwoestijn en palmomzoomde eilanden. En in al deze gebieden tref je een uitgebreide dierenpopulatie aan, waaronder de lemuur (of maki) die enkel op Madagascar leeft. Deze reis richt zich naar avontuurlijke reizigers, die Madagascar op een actieve manier willen ontdekken: aan de hand van meerdere dagtochten en een vierdaagse kampeertrekking.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • De prachtige hooglanden met hun aangename stadjes
 • Op zoek naar de gouden bamboelemuur in Ranomafana
 • Pittige dagtochten in het bergachtige Andringitra Nationaal Park
 • Vierdaagse kampeertrekking in de 'lost world' van het unieke, weinig bezochte Makay-massief
 • Relax afsluiten in het exotische Ifaty aan zee

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Een zeer avontuurlijke reis met unieke ervaringen en verrassende wendingen.

Ludo V. -

Het was een fantastische beleving. Ik zou zeggen: bij momenten zwaar en vermoeiend, maar een prachtige en onvergetelijke reis.

Kris C. -

Avontuurlijke reis door een ongerepte natuur, ver weg van massatoerisme, met fantastische verbijfplaatsen met lekkere keuken…

Paul G. -

Het was een zeer avontuurlijke reis , met zeer vriendelijke mensen, mooie natuur, lekker en afwisselend eten. Ook op de trekking werd heel goed gekookt . En de lokale muziek en danspassen maakten ons blij .

Pirre W. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel via Parijs naar Antananarivo, gemakkelijkheidshalve afgekort tot Tana. Transfer naar een comfortabel hotel.

Dag 2

Transfer per minibus naar Antsirabe. Vanaf Ambatolampy kunnen we ten westen van ons de heuvels van het Ankaratra-massief bewonderen. Na een rit van een goeie 5 u. bereiken we Antsirabe, de hoogst gelegen stad van Madagascar. In de late 19de eeuw hebben Noorse missionarissen hier de eerste badinrichting gebouwd en Franse kolonialen hebben er later een chic kuuroord van gemaakt. Wie van vergane glorie houdt, is hier dus zeker aan het juiste adres. Vandaag is het een levendige nijverheidsstad en de hoofdplaats van de 'pousse pousse', de felgekleurde riksja.

Overnachting even buiten Antsirabe, in een mooi en kleinschalig hotel dat ontstaan is vanuit het idee om werkgelegenheid en -ervaringsplekken te creëren voor jongeren uit Ambositra en om inkomsten te genereren voor andere projecten (vooral voor wezen en alleenstaande moeders).

Dag 3

Een dagvullende tocht brengt ons naar het Nationaal Park Ranomafana. 

Overnachting in een hotel in Ranomafana.

Dag 4

Het Nationaal Park Ranomafana is een van de 6 sites die deel uitmaken van het Unesco-beschermde regenwoud van Atsinanana. Ranomafana NP werd in 1991 vooral gecreërd om twee zeldzame lemuur-soorten te beschermen, de gouden bamboe- en de grote bamboelemuur. Het park heeft een zeer gevarieerde flora en fauna met 29 zoogdierensoorten, een rijke aanwezigheid van reptielen, amfibieën en vogels (hoewel die laatste door de dichte vegetatie vaak moeilijk te zien zijn).

Tweede overnachting in Ranomafana.

Dag 5

We vervolgen onze weg over de Route National 7 zuidwaarts tot in Ambalavao. Ambalavao, een stadje met een hoog 'Hans en Grietje'-gehalte, is een zaligheid om doorheen te kuieren. We gaan een kijkje nemen bij een lokaal project waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt.

Overnachting in een hotel.

Dag 6

In de voormiddag staat het kleine Parc d'Anja op het programma. Het is het resultaat van een 'community based' toerisme-project dat meermaals bekroond werd. Lokale boeren werden succesvol betrokken werden bij het behoud van de gebieden die ze voordien enkel voor landbouw gebruikten, en zo kon dit prachtig stukje natuur opengesteld worden voor verantwoord toerisme waar ook de plaatselijke bevolking de vruchten van plukt. Een korte wandeling in het park brengt ons al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s, misschien wel de meest bekende van alle lemuren.

Na de middag ruilen we de bus in voor een 4x4-truck die ons naar een kamp in de Tsaranoro-vallei brengt. Deze vallei is gelegen in het schitterende Andringitra-gebergte, een onderdeel van de lange noord-zuidbergketen van Madagascar. Onze overnachtingsplaats voor de volgende drie nachten is een bijzonder mooi gelegen kamp, te midden van dit gebergte. 

Dag 7-8

Onder begeleiding van een lokale gids trekken we er op uit om dit gebergte te verkennen. Het Andringitra Nationaal Park dat hier gesitueerd is, kent een enorme natuurlijke diversiteit. De begroeiing varieert er van dicht regenwoud tot barre grasvlakten die bezaaid zijn met granieten rotsblokken. Vooral de vergezichten zullen je nog lang bijblijven. 

Onze eerste dagwandeling voert ons naar een bijzondere top, die de bijnaam 'de kameleon' draagt. Het is een wandeling door een prachtig landschap, waarbij we in zo'n 6 uur tijd zo'n 600 m omhoog klimmen, om nadien weer naar ons kamp af te dalen. 

De wandeling van dag 8 neigt zeker naar niveau . Via een kloof stijgen we 900 m, soms over hellende granietplaten waar een touw voor extra houvast zorgt, tot boven op de rand van de vertikale Tsaraonoro-rotswand (een paradijs voor klimmers). Een pittige tocht, maar met als beloning een 360 graden panorama over het hele gebergte. Voor wie deze wandeling te zwaar uitvalt of aan hoogtevrees lijdt, is er een lichtere variant in de vallei mogelijk.

Tweede en derde overnachting in het kamp in de Tsaranoro-vallei.

Dag 9

Per 4x4-truck rijden we terug naar de hoofdweg, waar de bus ons opwacht om ons verder zuidwestwaarts richting Ranohira te brengen.

We overnachten in een hotel. 

Dag 10

Vlakbij Ranohira ligt Isalo Nationaal Park. Het is echter niet dit overbekende natuurpark dat ons doel is, maar het afgelegen, amper bezochte Makay-massief, diep in het binnenland ten noordwesten van Isalo. Je komt er enkel na een avontuurlijke 'off road' tocht van 4 à 5 uur met terreinwagens. Hier vind je geen infrastructuur die het de toeristen aangenaam maakt, wel een woeste, ongerepte natuur waar je wegens de moeilijke bereikbaarheid weinig bezoekers tegenkomt.

Bij zonsopgang vertrekken we voor de pittige rit die ons tot bij de Mangoky-rivier brengt. We steken deze over met een veerboot. Afhankelijk van tijdstip van de oversteek, zal de begeleider beslissen om hier op de oever te kamperen of door te rijden tot in Beronono, aan de voet van het Makay-massief. 

Kamperen.

Dagen 11-14

Evt. verdere transfer van de Mangoky-rivier naar Beronono.

Het Makay-massief is een ruige locatie: onbewoond, geïsoleerd en weinig verkend. De landschappen zijn zeer divers: hoge plateaus, gedeeltelijk bedekt met droge bossen die typerend zijn voor de westkant van Madagaskar, doorkliefd door grote en diepe, vochtige canyons die een tropische vegetatie herbergen.

Onder begeleiding van gidsen en met dragers voor de bagage maken we een avontuurlijke trektocht door dit gebied dat de bijnaam 'Lost World' draagt. We dalen af in steile canyons en wandelen in de schaduwrijke kloven, regelmatig wadend door de rivier. Soms loopt het pad - als je hiervan kan spreken - over rotsrichels langs de wanden. Watervallen stromen van de hellingen.  Van tijd tot tijd klimmen we kort maar steil weer het ravijn uit en bereiken we terug de hoogvlakte, waar het droge landschap een totaal andere vegetatie toont. 

's Avonds kamperen we op geschikte plaatsen in de vrije natuur, zoals op kleine zandbanken. Het gebrek aan een douche wordt ruimschoots gecompenseerd door de watervallen en natuurlijke zwempoelen, waarin het heerlijk baden is.

Dag 15

Ofwel vertrekken we in de namiddag van dag 14 terug naar de kampplaats op de oever van de Mangoky-rivier, ofwel deze ochtend voor de rit terug naar Ranohira. 

Overnachting in een hotel. 

Dagen 16-18

We volgen de Route National 7 verder westwaarts tot in Tulear. Het landschap met zijn rotsformaties maakt plaats voor een vlakker savanne-landschap. We krijgen nu ook onze eerste baobabs te zien. Aan de zee gekomen, volgen we de kustweg tot het badplaatsje Ifaty. Een paradijselijke plaats voor een welgekomen genietmoment. Ifaty heeft namelijk een erg mooie lagune en dito zandstranden.

Dagen 17 en 18 zijn zalige rustdagen; tijd ook om alle opgedane indrukken te laten bezinken. Ifaty is bekend om zijn snorkel- en duikmogelijkheden. Of je kan onder een palmboom gaan liggen met een boek... 

We logeren er 3 maal in een aangenaam strandhotel.

Dag 19

Een binnenlandse vlucht brengt ons in een goed uur terug naar de hoofdstad waar we overnachten in hetzelfde hotel van dag 1. 

Het vreselijk verkeer zorgt ervoor dat veel reizigers Tana mijden, maar het zou een vergissing zijn om de hoofdstad te omzeilen. Het is al drie eeuwen de thuisbasis van de macht van Madagaskar en er valt een enorme hoeveelheid geschiedenis en cultuur te ontdekken. In de stad zelf is de Haute-Ville, met zijn prachtige koloniale gebouwen, steile straten en koel klimaat (gemiddelde hoogte in Tana 1400 m), een geweldige plek om rond te dwalen. Er zijn ook enkele uitstekende markten en winkels die producten en ambachten uit het hele land aanbieden, ideaal dus om op souvenir-jacht te gaan. 

Dag 20

Verder bezoek aan Tana.We kunnen onze hotelkamers gebruiken tot we naar de luchthaven vertrekken voor de terugvlucht naar Parijs.

Dag 21

Trein Parijs-Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 5180
Voorschot: € 1810 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 tot en met avondmaal op dag 20 (behalve lunches op dagen 17-20)
 • gebruik kampeergerief: tent en matje
 • drinkwater tijdens de trekking
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Franstalige lokale gids, kok & dragers tijdens de trekking.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • lunch op dagen 17 t.e.m. 20 
 • fooien
 • visumkosten (€ 35)
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Geert Oppeel


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelingen van niveau  en . Kortere wandelingen, zoals in Parc d'Anja, zijn , maar de eerste dagtocht in Tsaranoro (dag 7) en de trekking in Makay zijn van niveau . Deze tochten duren zo'n zo'n 5 à 6 uur en lopen over paden, soms over en tussen rotsen. Tijdens de trekking dienen we af en toe door een riviertje te waden of over een richel te lopen, maar blijven de hoogteverschillen beperkt. De tweede dagtocht in Tsaranoro (dag 8) daarentegen neigt wegens de hoogteverschillen (ca. 1000 m), de aard van het terrein (gedeelten over hellende granietplaten waar je je met de handen aan een touw kan vasthouden) en de duur (7-8 uur) naar . Er is een lichter alternatief voor deze wandeling.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.

Je dient onvoorwaardelijk te beschikken over zin voor avontuur, een open geest en een flinke dosis relativeringsvermogen. Houd ook rekening met de (onvermijdelijk) lange verplaatsingen op bepaalde dagen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 9 x comfortabel hotel
 • 1 x in een guesthouse
 • 3 x in een kamp (lemen bungalows met eenvoudig privaat sanitair)
 • 5 x kamperen in het wild, waarbij je zelf een lichte slaapzak dient te voorzien. Onze lokale agent voorziet tenten en matrasjes. Er is een eenvoudig toilet op de kampplaatsen aanwezig, maar verder zijn er geen voorzieningen. Wassen of douchen doen we met water uit de rivier.

Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in het logies en het avondmaal in het logies of in een restaurant. ’s Middags wordt er meestal gepicknickt. Op de trekking gaat een kok mee die het eten klaarmaakt. 


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak. Tijdens de trekking gaan er dragers mee voor de bagage.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
De verplaatsing naar Parijs en terug zal met bus of trein worden georganiseerd en is in de prijs inbegrepen
 VertrekAankomst
AF934Parijs CDG 05/10/2023 10:10Antananarivo 05/10/2023 21:40
AF935Antananarivo 24/10/2023 23:55Parijs CDG 25/10/2023 09:55

We leggen in Magadascar aanzienlijke afstanden af over soms 'avontuurlijke' wegen in een privé-bus en in jeeps. Zo is de jeeprit naar Makay zeer pittig en bijwijlen oncomfortabel. Het aantal rij-uren wordt bepaald door de toestand van de weg en de regenval. 

We maken ook gebruik van een ferry over de rivier en nemen op het einde van de reis een binnenlandse vlucht naar Tana.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De uitgestrektheid van het eiland en de verscheidenheid van de landschappen maken dat de klimaatverschillen op Madagascar groot kunnen zijn. Er heerst over het algemeen een tropisch klimaat dat echter sterk varieert naargelang de hoogteverschillen, de temperatuur en de hoeveelheid neerslag. Hoe hoger je komt, hoe koeler het is. Het hoogland, waarin steden als Antananarivo en Antsirabe liggen, heeft een vrij koel en nat klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur rond 18°. De westkust heeft van mei tot oktober een warm en droog klimaat.
Maar ook hier doet de klimaatverandering zich gevoelen met zowel bovengemiddelde regenval als met extreme droogte (zoals dat in het uiterste zuiden de afgelopen jaren het geval was).
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas 
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen
 • waterschoenen of -sandalen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je bagage.

Kampeeruitrusting

 • lichte slaapzak of lakenzak (liner)

Kledij

Kies voor lichte, sneldrogende kledij die het lichaam (incluis armen en benen) bedekt zonder aanspannend te zijn. Dat is het aangenaamst om te wandelen, beschermt tegen insectenbeten en is respectvol naar de lokale bevolking toe.

 • soepele, luchtige (wandel)broek(en)
 • licht wind- en waterdicht jasje
 • lichte trui of fleece voor 's avonds
 • T-shirts/hemden
 • degelijke zonnehoed of –pet
 • zwemkledij

Verzorging

 • handdoek, best van het sneldrogende type
 • toiletgerief  (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • vochtinbrengende crème
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen tropische muggen- en andere insectenbeten op basis van Deet
 • middel ter behandeling van insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor Madagascar heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de laatste dag van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Je hebt eveneens een toeristenvisum nodig. Dat kan je op voorhand online aanvragen, maar even goed ter plaatse bij aankomst op de luchthaven van Antananarivo. Voor deze groepsreis maken we gebruik van deze tweede optie.


Geld

De munt van Madagascar is de ariary. In banken in de meeste steden kan je euro’s omwisselen (euro heeft de voorkeur op dollar). De begeleider voorziet aan het begin van de reis ook een afspraak in het hotel met een geldwisselaar. Opgelet: soms worden biljetten met zelfs maar een klein scheurtje niet aanvaard. In de grote steden kan je met Visa of Mastercard geld opnemen bij een bankautomaat. Je voorzie best een bedrag van € 250.

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.  


Gezondheid

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online. Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: