Marokko - De Marokkaanse Sahara met het Taragalte-festival


9 dagen

21/10/2023 - 29/10/2023

prijs € 1780


Marokko - De Marokkaanse Sahara met het Taragalte-festival


9 dagen

21/10/2023 - 29/10/2023

prijs € 1780


Marokko - De Marokkaanse Sahara met het Taragalte-festival


9 dagen

21/10/2023 - 29/10/2023

prijs € 1780


Marokko - De Marokkaanse Sahara met het Taragalte-festival


9 dagen

21/10/2023 - 29/10/2023

prijs € 1780


Marokko - De Marokkaanse Sahara met het Taragalte-festival


9 dagen

21/10/2023 - 29/10/2023

prijs € 1780


prijs € 1780
9 dagen
Reisdatum: 21/10/2023 - 29/10/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja, afreis gegarandeerd
Reisnummer: 23MA1SHA2
Al 6 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-452
46-551
56-652
65+1

Geslacht:

mannen0
vrouwen6
Waarvan 4 individueel ingeschreven
Groepsreis Marokko
In het oasestadje M'Hamid eindigt de Route National en begint de Sahara. We vangen er een trektocht aan die zich afspeelt in de Erg Chegaga: vijf dagen pure woestijn, omringd door een indrukwekkende stilte, de gezellige avonden, de eindeloze sterrenhemels,... Om af te sluiten gaan we nog een avond genieten op het weergaloze woestijnfestival van Taragalte. Lichaam en ziel zijn helemaal opgewarmd om de donkere winter in België aan te kunnen.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Magie van de woestijn
 • Genieten van warmte en licht
 • Stilte en rust
 • Goede omkadering door lokale ploeg
 • Taragalte-woestijnfestival 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

67 Beoordelingen

reviews van klanten

Supermooie reis, prachtige landschappen, fantastische reisbegeleiding, fijne groep, overtrof mijn verwachtingen!

Patricia C. -

Een fantastische ervaring. Een aanrader voor wie op zoek is naar de stilte, de eenvoud, het loskoppelen van het dagelijks leven en de prachtige sterrenhemel. De reisbegeleidster is gepassioneerd in wat ze doet. Top vakantie!!

Carine V. -

Voor liefhebbers van de woestijn is dit DE reis. Een onverwacht wisselend landschap: steenwoestijn, hoge zandduinen, plat hard zand in een compleet vlak landschap, zand met doornstruiken...op de meest onverwacht plaatsen duikt ineens een boom of een struik op...heel divers landschap. Je wandelt op het ritme van de kamelen. De maaltijden 's middags zijn ontzettend lekker met frisse slaatjes. Het slapen onder de sterrenhemel en ontbijten in open lucht heeft een charme die zijn weerga niet kent. Zeker aan te raden. De duurvan de reis is net lang genoeg, niet te kort of niet te lang.

Birgit M. -

Een prachtige reis naar de woestijn met zijn unieke landschap. Wandelen tussen zand en zon en slapen onder de sterren. In de goede handen van de gids en locale begeleiders is er beleving, ontspanning, lekker eten en water of thee in overvloed.

Wim V. -

Een bijzondere ervaring, in een prachtig landschap! Top team van dromedarissen en begeleiders! Zij zorgden zo goed voor ons! Mede dankzij de reisbegeleidster, beleefden we een prachtreis!

Frank O. -

Indrukwekkende woestijnreis. Je wordt meegenomen op het ritme van de karavaan, je bent omringd door een adembenemende natuur, waar elke dag weer anders oogt en waar je 's nachts overweldigd wordt door een fonkelende sterrenhemel. Ongelooflijk ook wat een culinair spektakel er dagelijks tevoorschijn getoverd wordt. Het was een weekje heel erg genieten onder fijne begeleiding zowel van de reisbegeleidster als van de lokale ploeg.

Ann G. -

Wandelen in de woestijn is een bijzondere ervaring; bij momenten wat zwaar, gezien de dagelijkse wandelafstand in een warme en droge omgeving. Als groepsgebeuren en dank zij de degelijke begeleiding was het zeer geslaagd

Marijke B. -

De Marokkaanse Sahara was voor mij een ware belevenis, de stilte, de prachtige kleuren van de woestijn, de zorgzame groep, de culinaire maaltijden en de prachtige reisbegeleiding!

Wendy H. -

De reis naar de Marokkaanse Sahara is er één van de deugddoende soort: warme zon, warme mensen en alles perfect georganiseerd.

Sabine C. -

De rust, stilte en oneindigheid van de Marokkaanse Sahara, in combinatie met de samenhorigheid van de groepsleden, hebben ons heel goed gedaan. De lokale ploeg slaagde er elke dag in om ons te verrassen met warme, lekkere en een gevarieerde maaltijden. Een echte aanrader om eens volledig onze (soms hectische) eigen leefwereld achter ons te laten.

Peter L. -

Fantastische belevenis, top maaltijden, super lieve kamelenbegeleiders, top reisbegeleidster, super lieve buschauffeur. Uitdagender dan beschreven.

Rita A. -

Fantastische reis met topbegeleidster en topploeg ter plekke! Weg van de wereld, genieten van de magie van de woestijn, slapen onder de sterrenhemel: ZALIG !

Lieve D. -

Fantastische reis voor wie even alles en allen wil loslaten en zich wil laten inspireren door de onmetelijke stille schoonheid van de woestijn. Berbers en 'kamelen' begeleiden je en nemen je in al hun waardigheid op sleeptouw. Een aanrader voor wie enkele dagen zonder al te veel comfort zichzelf en anderen (de medereizigers) wil vinden in een prachtig land.

Nele V. -

Het was een zeer fijne reis in een mooi decor met een geweldige groep. De uitstap naar de lokale hamman en het bezoek aan de kasbah waren memorabel.

Kristine P. -

Fantastische ervaring, zo door de woestijn stappen en s nachts slapen onder een schitterende sterrenhemel, ver weg van de bewoonde wereld. Uitstekende cuisine onderweg door de Berberploeg.

Ria G. -

Deze reis was perfect om eens van alles weg te zijn. De pracht en de stilte van de woestijn zijn geweldig. Ook het slapen onder de blote sterrenhemel was een unieke ervaring. We zijn op 6 dagen trekking slechts 2 keer een andere groep tegengekomen.

Olivier V. -

Een geweldige reis die zoveel meer was dan een vakantie. De prachtige natuur, eindeloze uitzichten, geweldige reisbegeleiding en het lekkere eten (tweemaal per dag warm in de woestijn met verse groenten!) zorgden voor een onvergetelijk avontuur. Het gebrek aan comfort neem je er graag bij, want zelf als je wakker wordt doorheen de nacht word je getrakteerd op een sterrenhemel waarvan wij in België enkel kunnen dromen!

Yannick D. -

Prachtige bestemming. De woestijn blijft uniek en indrukwekkend. Zalig om onder de blote hemel te slapen en wakker te worden onder de sterren. De lokale gidsen en begeleiders leggen je in de watten met heerlijke maaltijden.

Koen G. -

Een adembenemende reis welke je losweekt van de Belgische bodem, met bijzonder ontmoetingen en overweldigende natuur. Een langgerekte wandeling als reis, met volledige ontheemding als succesvol doel.

Sandra B. -

Goed georganiseerde trip door de woestijn van Marokko. Het was een sterke ervaring.

Cristophe D. -

Algemene reistips

Waarom woestijn?

Anders Reizen organiseert al meer dan 30 jaar reizen naar woestijnen. Dankzij onze jarenlange contacten met de mensen ter plaatse hebben wij een expertise en ervaring opgebouwd die uniek is in Vlaanderen.  Antoine de Saint-Exupéry, de schrijver van De Kleine Prins, schreef ooit: "Ik heb altijd van de woestijn gehouden. Je zet je op een zandduin. Je ziet niets. Je verwacht niets. En toch, in stilte straalt er iets."

Veel mensen die op reis zijn geweest in de woestijn, kunnen niet anders dan er naar terugkeren. Hoewel het een primitieve vorm van reizen is zonder comfort, is het tegelijk ook een pure reisvorm. Je moet een knop omdraaien en je openstellen voor de woestijn, met haar schoonheid die steeds andere vormen aanneemt, haar indrukwekkende stilte en rust, haar grootse nachtelijke sterrenhemels. Het wandelen op het rustige ritme van de dromedarissen, de gezellige avonden samen met je medereizigers en de lokale ploeg, het zijn deze ervaringen die je nooit meer vergeet.

Belangrijk: de datum van deze reis kan nog veranderen en wordt pas definitief als de datum van het festival 100% is bevestigd.

Dag 1

Heenreis van Brussel naar woestijnstad Ouarzazate en transfer naar het logies.

Dag 2

We rijden de mooie rit van enkele uren zuidwaarts naar M’Hamid, het startpunt van de trekking, en maken kennis met de drijvers en de dromedarissen die ons de komende week zullen vergezellen. In M’Hamid eindigt de Route National en vanaf hier is er enkel nog de Sahara. Goed beschermd tegen de zon en de dieren gepakt en gezakt, laten we M’Hamid achter ons en lopen die eindeloze zandwoestijn tegemoet. Vandaag wandelen we een uur of 2 en slaan voor het eerst onze tenten op in de luwte tussen de zandduinen.

Dag 3-6

Vier volle dagen leven we op het ritme van de natuur, omringd door een alomtegenwoordige stilte en rust. Niet de klok, maar zon, maan en sterren bepalen de tijd. Niet de mens, maar de natuurelementen hebben de omgeving hier vormgegeven. Af en toe passeren we een kampement of een waterput waar de Berbers zich komen bevoorraden.

Het vlakke landschap is van een tijdloze schoonheid en wordt onderbroken door hoge zandduinen (zoals die van Bouguerne en Erg Zahar), de droge bedding van de Draa-rivier, een klein bergmassief…

Als de zon achter de einder is verdwenen, wordt het al snel donker. Maar de duisternis wordt verjaagd door de schittering van duizenden sterren.

Dag 7

Na het ontbijt worden we opgepikt en naar het hotel in M'hamid gebracht.

Na een verfrissende douche en/of duik in het zwembad, vertrekken we naar het Taragalte-festival en worden de de rest van de dag - tot laat in de avond - ondergedompeld in het nomadische cultureel erfgoed en wereldmuziek, in het prachtige kader van de woestijn. Wat een afsluiter! 

Dag 8

We keren terug naar Ouarzazate en brengen een bezoek aan deze woestijnstad, het eindpunt van onze reis. 

Dag 9

Terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1780
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 180
Voorschot: € 620 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological 
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. avondmaal op dag 8
 • drinkwater tijdens de trekking
 • gebruik kampeeruitrusting en tenten
 • begeleiding+ diensten van gids en drijver
 • huur van kamelen
 • inkomgeld festival

Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d. (bv. kasba ca. € 1, hammam met massage ca. € 9)
 • fooien (ca. € 30)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Doorgaande trekking waarbij ca. 5 uur per dag gewandeld wordt over overwegend vlak terrein. Het gebrek aan comfort dat kamperen met zich meebrengt, draagt ook bij tot de ‘zwaarte’ van deze reis.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen in een hotel in Ouarzazate en M'Hamid.

Tijdens de tocht slapen we in tenten. Als je op woestijnreis vertrekt, dan moet je voor korte tijd afstand nemen van het dagelijks comfort van bad en bed. In de praktijk blijkt dit allemaal best mee te vallen. Bij aankomst op de bivakplaats kiest ieder zijn favoriete slaapplekje uit. Sommigen liggen graag dicht bij het kampvuur, anderen liever verscholen tussen enkele zandduinen. Weer anderen kiezen voor een plekje dat hen een prachtig uitzicht biedt op de kleurrijke zonsopgang. Wanneer er tenten meegaan, stel je deze zelf op. Vaker slapen we echter onder de blote sterrenhemel – voor velen een openbaring! Enkel slaapmatje en warme slaapzak vormen dan je ‘slaapkamer’. Met een eindeloos uitzicht rondom en ontelbare sterren als plafond! Vochtige doekjes vervangen gedurende enkele dagen water en zeep, want water is leven. Toch heb je nooit echt het gevoel dat je erg vuil wordt, want door de lage luchtvochtigheid raak je minder bezweet. 


Maaltijden

 • In Ouarzazate en M'Hamid eten we in het hotel en/of op restaurant.
 • Tijdens de trekking moeten we alle water en voedsel meenemen op de kamelen (het water in jerrycans). Het eten wordt bereid door de gids en de drijvers; de deelnemers steken beurtelings een handje toe. Alcohol is tijdens de tocht niet verkrijgbaar. Het eten is net datgene wat heel wat beginnende woestijnreizigers verrast. Zelfs met eenvoudige middelen blijken ervaren woestijnkoks heerlijke maaltijden op “tafel” te kunnen toveren. Met honger zal je in de woestijn niet in je slaapzak kruipen...
 • Tijdens deze reis is er alle dagen méér dan voldoende eten, maar uit ervaring raden we toch aan – zeker aan wie graag tussendoor wat snackt – om energierijke tussendoortjes van thuis mee te brengen.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen wordt de bagage door dromedarissen (eenbultige kamelen) gedragen. Je draagt enkel je dagrugzakje.


Vervoer

Voor deze reis vliegen we met luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (AT),

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
AT833Brussel 21/10/2023 18:35Casablanca 21/10/2023 21:00
AT1460Casablanca 21/10/2023 23:20Ouarzazate 22/10/2023 01:05
AT1461Ouarzazate 29/10/2023 07:50Casablanca 29/10/2023 09:25
AT832Casablanca 29/10/2023 13:10Brussel 29/10/2023 16:35

Ter plaatse maken we gebruik van privé-vervoer.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Warm overdag en koud ’s nachts. Een zandstorm is niet uitgesloten. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • stevige reistas of plunjezak
 • overtrek om je reistas in te stoppen of mee te omwikkelen tijdens het  vervoer op de dierenruggen (tegen stof en vuil)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je reistas.

Kampeeruitrusting

 • warme slaapzak (er zijn ter plaatse ook dekens voorhanden)
 • slaapmatje

Kleding

 • luchtige (wandel)broek(en)
 • trui/fleece
 • lichte wind -en waterdichte jas
 • T-shirts/hemden (geen topjes)
 • short
 • degelijke zonnehoed of –pet of sjaal (om hoofd én nek tegen de zon te beschermen)
 • zwemkledij
 • handschoenen en muts (voor mogelijk koude ochtenden en avonden).

Tip: Hoewel een populaire toeristische bestemming, blijft Marokko een conservatief land op het vlak van kledij, zeker op het platteland. Er niets verplicht of verboden, het is eerder een kwestie van ‘goede smaak’. We raden het dragen van een lange broek aan, een short tot tenminste boven de knie en geen topjes. Een afritsbare broek is handig. Die kan je aan- en afritsen al naargelang de situatie het vereist. 

Verzorging

 • handdoek
 • toiletgerief (zeker ook vochtige doekjes, desinfecterende handzeep en vochtinbrengende crème)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 2 liter)
  .

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • zonnebril
 • indien je graag snackt: evt. energierijke tussendoortjes (geen chocolade)
 • kleine papieren zakjes waarin gebruikte vochtige doekjes en evt. maandverband kunnen verpakt worden tot bij de terugkeer naar de bewoonde wereld
 • grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Reispas (internationaal paspoort).
De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 


Geld

De Marokkaanse munt is de dirham. Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren. Je kan ter plaatse probleemloos euro’s wisselen en in Ouarzazate kan je geld afhalen bij een bankautomaat.
Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

 • S. Adolf, Steven  - Marokko achter de schermen. De wedloop voor een betere toekomst
 • T. Ben Jelloun             
  -Gebed voor de afwezige (roman)
  -Gewijde nacht (roman)
  -Met neergeslagen ogen (roman)
  -Een gebroken man (roman)
  -Duivelse Liefdes (roman)
 • M. Chafik - Imazighen, De Berbers en hun geschiedenis
 • D. Chraibi - De beschaving is mijn moeder (roman)
 • H. De Haas - Aroemi, aroemi, een vreemdeling in Marokko (roman)
 • E.W. Fernea - Een straat in Marrakech (roman)
 • E. & H. Jouad - Marrakech, culture populaire de la medina
 • L. Lalami - Hoop en andere gevaarlijke verlangens (roman)
 • R. Lamrabet - Vrouwland (roman)
 • A. Maalouf - Leo Africanus (historische roman)
 • F. Mernissi - Het verboden dakterras (sociologische roman)
 • C. Nooteboom - Het geluid van zijn naam, Reizen door de islamitische wereld
 • H. Obdeijn, P. De Man & P. Hermans - Geschiedenis van Marokko (met o.a. aandacht voor de betrekkingen tussen Marokko en de Lage Landen)
 • G. Riemersma - Het land van zijn vader, de schrijfster is een Nederlandse die gehuwd is met een Marokkaan en een realistische kijk geeft op de verhoudingen/verschillen tussen de Marokkaanse cultuur en gebruiken en deze van onze Westerse wereld
 • K. Strobbe - De Gazellen, Marokkaanse vrouwen vertellen (ervaringen van Marokkaanse vrouwen in België)
 • G. Van camp - Mijn Marokko (reisverhaal)
 • S. Venema - Een man met suikerhaar, verhalen uit Marokko (reisverhaal)

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online. Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Taragalte 2017