Marokko - Over het Kik-plateau naar de Hoge Atlas


9 dagen

20/05/2023 - 28/05/2023

prijs € 1170


Marokko - Over het Kik-plateau naar de Hoge Atlas


9 dagen

20/05/2023 - 28/05/2023

prijs € 1170


Marokko - Over het Kik-plateau naar de Hoge Atlas


9 dagen

20/05/2023 - 28/05/2023

prijs € 1170


Marokko - Over het Kik-plateau naar de Hoge Atlas


9 dagen

20/05/2023 - 28/05/2023

prijs € 1170


Marokko - Over het Kik-plateau naar de Hoge Atlas


9 dagen

20/05/2023 - 28/05/2023

prijs € 1170


prijs € 1170
9 dagen
Reisdatum: 20/05/2023 - 28/05/2023
Deelnemers: min. 5 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23MA1KMA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-557
56-651
65+5

Geslacht:

mannen4
vrouwen9
Waarvan 5 individueel ingeschreven
Groepsreis Marokko
Deze parel van een trektocht - gericht op wie een goeie wandelaar is zonder daarom een atleet te zijn - vormt een indrukwekkende kennismaking met de rust en de schoonheid van de Atlas, 'Idraren Draren’ (Bergen der Bergen) zoals de Berbers hen noemen. Vanuit het drukke Marrakech belanden we al snel in de lagere regionen van de Hoge Atlas. Als een voorpost van de Hoge Atlas rijst het Kik-plateau uit de vlakte op. In de lente, als de glooiende graanvelden doorspekt zijn met kleurrijke bloemen, waan je je hier bijna in Toscane. Met muilezels voor de bagage en een zorgzaam lokaal team, trekken we in enkele dagen over het plateau tot in het hart van de Atlas. We slaan het dagelijks leven in de dorpen gade en zien gaandeweg het landschap veranderen van glooiende heuvels tot hooggebergte.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Bezoek Marrakech
 • Decennialange expertise in deze regio
 • Zeer ervaren lokaal team
 • Kik-plateau, een stukje Toscane in de Atlas

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

5 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige wandelreis, een mooie kennismaking met de Hoge Atlas.

Evelien A. -

Prachtige streek, vriendelijke mensen. Goed georganiseerde trekking met lekker eten. Wat kan je meer wensen?

Dirk K. -

Op deze reis kom je op plaatsen waar je als doorsnee toerist nooit zou komen. Een dikke pluim aan de plaatselijke drijvers en kok die, met de weinige middelen, telkens weer een fantastische maaltijd voor ons toverden!

Véronique D. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Marrakech en transfer naar het logies. 

Voor de buitenlandse bezoeker is Marrakech Marokko op z’n best: een overrompeling van kleuren, geuren en geluiden, charme en sfeer, steegjes en straatjes in een labyrint van licht en schaduw. Wie niet te moe is, kan al naar het het Jemaa El-Fnaa-plein, hét symbool van Marrakech. Je wordt er meteen ondergedompeld in de typische sfeer van de stad: met zangers, muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, astrologen, waarzeggers, …

Dag 2

Marrakech is één van de ‘keizerlijke steden’, gesticht in 1062 door de Almoraviden aan de voet van de Hoge Atlas. De Almoraviden maakten haar tot hoofdstad van hun rijk dat zich uitstrekte tot Zuid-Spanje, waardoor de afgelegen woestijnstad een ‘touch’ kreeg van de verfijnde Andaloesische cultuur. Minder dan een eeuw later namen de Almohaden het roer over en zij bouwden in 1162 de statige en imponerende Koutoubia-moskee, één van de belangrijkste bouwwerken in de Noord-Afrikaanse architectuur, met een minaret van 67,5 m hoog.
Vanaf het Jemaa El-Fnaa-plein kunnen we in de voormiddag al een deel van de historische medina verkennen. 

Na de lunch brengt de bus ons in ca. 1,5 u. tot Wizilne, een dorpje in het Atlasgebergte op 1300 m. In de valleien van deze bergketen leeft een volk van boeren en herders die duidelijk anders zijn dan hun Arabische landgenoten: de berbers. Een inloopwandeling warmt ons alvast op. We overnachten in een gîte op 1330 m.

5 km - 200 m zacht stijgen.

Dag 3

Na het ontbijt worden de muilezels geladen: bagage en voedsel voor de vijfdaagse tocht die ons tot in het hart van de Hoge Atlas zal brengen.  We starten met een zachte klim tot op het Kik-plateau. Olijfbomen en citroenboomgaarden geven aan deze hoogvlakte een totaal ander karakter dan het ruige landschap elders in deze streek. Het is lente, de mooiste periode om dit plateau te bezoeken en overal zien we kleurrijke veldbloemen. Naarmate we verder trekken ontvouwt zich aan de ene kant het eindeloze uitzicht over de vlakte van Marrakech, terwijl  aan de andere kant graanvelden de zachte contouren van de heuvels volgen. Onze volgende overnachtingsplaats is een gîte in Tinzert (1400 m). Op het terras van de gîte heb je een mooi uitzicht over de vallei en kan je de bedrijvigheid gadeslaan.

22 km - 6 à 6,5 u. stappen – 600 m stijgen en 600 m dalen

Dag 4

We laten het mooie Kik-plateau achter ons en dringen dieper door in de Hoge Atlas. Hier lijkt het wel of we teruggaan in de tijd: kleine dorpjes van uit leem opgetrokken huizen waar het boerenleven zijn traditionele gang gaat. Opvallend zijn de grote kleurverschillen tussen de dorpen, mooi in harmonie met de kleur van de berghelling. Na de middag gaat het flink de hoogte in tot Id Aïssa (1500 m), waar we overnachten.

13 km - ca. 4,5 u. stappen - 800 m stijgen en 300 m dalen

Dag 5

Vandaag klimmen we naar en over de col Tizi-n-Tacht (1998 m). De vegetatie verandert geleidelijk. We merken hoger in vallei vooral populieren en notelaars op. Akkers zijn gebouwd in terrasvorm tegen de berghelling aan. Men kweekt hier vooral graan en maïs, aangevuld met aardappelen. Eenmaal op de col krijgen we uiteraard een mooi vergezicht over de hoogste toppen van het Atlasgebergte. We zakken af tot in de vallei voor ons en bereiken  Imi Oughlad (1357 m).

We gaan verder over de Tizi el Bour (1550 m) tot Imsker (1381 m). Vanop het terras van de gîte hebben we een mooi zicht op de hele vallei.

13,7 km - max. 4 u. wandelen - 450 m stijgen en 800 m dalen 

Dag 6

De langste, maar ook mooiste dag vandaag. We wandelen vanuit Imsker de hoogte in door een weinig belopen gebied in de richting van het bergdorp Tissili. We gaan nog hoger en steken twee verschillende bergpassen over (telkens van 2200 m hoogte), van elkaar gescheiden door een korte afdaling. Vanop de laatste pas zien we, in zuidelijke richting, de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste van het Atlasgebergte én van heel noordelijk Afrika. We zakken af naar Amssakrou (1707 m) en volgen de rivier tot Tinghourine.

23 km - 6,5 u. stappen - 1000 m stijgen en 1000 m dalen. Deze wandeling kan evt. vervangen worden door een makkelijker alternatief

Dag 7

Op onze laatste stapdag trekken we door de prachtige vallei van Tacheddirt tot Ouaneskra. Vanuit dit dorp stijgen we tot de Tamatert-pas (2280 m), het hoogste punt van de trektocht. We zijn er omgeven door enkele van de hoogste Atlastoppen, elk met zijn eigen vorm en kleur. Aan de andere zijde van de pas zien we ons einddoel liggen, het dorpje Tamatert (1800 m). We zijn er te gast bij onze gids en zijn familie.

8 km - 350 m stijgen en 500 m dalen. Optioneel kan vanop de Tamatert-pas nog doorgestoten worden naar de top van Tamalaroute (2724 m).

Na de siësta verkennen we Imlil en omgeving, met o.a. een waterval. In Imlil kan je een coöperatieve bezoeken die arganolie produceert en verkoopt. 

7 km - 300 m stijgen en 300 m dalen.

Dag 8

Transfer naar Marrakech, waar we in de loop van de voormiddag aankomen en we de rest van de dag kunnen doorbrengen met stadsbezoek, en verdergaan waar we op dag 2 gestopt zijn. Enkele van de mogelijkheden zijn:

 • De Ben Youssef Medersa (12de eeuw), één van de grootste van Marokko én volledig toegankelijk voor het publiek. Mooi staaltje van religieuze architectuur, versierd met bewerkt Carrara-marmer en cederhout.
 • De Sa’adische graven, laat 16de-eeuwse mausolea voor de Sa’adische sultans en hun familie.
 • Het Bahia-paleis, een sprookjesachtig paleis-met-tuinen, gebouwd in de 19de eeuw door de vizier (envoormalige slaaf) Bou Ahmed.
 • Het Museum voor Marokkaanse kunst, met een prachtige collectie kunstvoorwerpen.
 • Shoppen in de soeks.

Indien gewenst, kunnen we op pad gaan met een gids, waarvoor de kost ca. 35 euro bedraagt (voor de gehele groep).

Dag 9

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1170
Voorschot: € 410 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Marokkaanse gids & ploeg
 • huur lastdieren.

Niet inbegrepen

 • fooien (ca. € 30)
 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Karin Middel


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Voor de precieze afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. De wandeling op dag 6 is , maar kan (ook individueel) vervangen worden door een lichter alternatief. We bewandelen doorgaans goede paden, die ook door de lokale mensen worden gebruikt. Soms is het pad bezaaid met losse stenen. Af en toe steken we een rivier over (watersandalen of oude sportschoenen nodig).

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • In Marrakech slapen we 2x in een traditioneel Marokkaans hotel, gelegen in het hart van de stad.

 • Tijdens de tocht slapen we in  "gîtes" (6x): eenvoudige dorpshuizen met 1 of 2 ruime kamers met matrassen. Er is overal een (Frans) toilet en douches (met niet altijd overal en voor iedereen warm water). Er is geen verwarming in de huizen en je dient zelf een slaapzak mee te nemen. 

Maaltijden

In Marrak­ech ontbijten en dineren we in het hotel of op restaurant. 's Middags eten we een snelle hap in de stad. 

Het eten tijdens de tocht wordt door een kok klaargemaakt. De kok en de drijvers zorgen voor alles (bereiden van de maaltijden, opdienen, afruimen, afwassen). We krijgen lekkere picknicks met salade en pasta/linzen/brood en dessert. ‘s Avonds steeds soep, couscous/tajine en dessert.


Bagagevervoer

Tijdens de tocht draag je enkel je dagrugzak en wordt de bagage door muilezels vervoerd.

Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TP0647Brussel 20/05/2023 11:45Lissabon 20/05/2023 13:35
TP1450Lissabon 20/05/2023 14:50Marrakech 20/05/2023 16:25
TP1451Marrakech 28/05/2023 17:10Lissabon 28/05/2023 18:45
TP0642Lissabon 28/05/2023 19:50Brussel 28/05/2023 23:35
Het vervoer ter plaatse gebeurt met een privé-bus.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In Marrakech is het zonnig en warm. Naarmate we hoger de bergen intrekken wordt het frisser. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. 

Bagage

 • stevige reistas zonder wieltjes (geen harde koffer)
 • overtrek (b.v. grote vuilniszak) om je reistas in te stoppen of mee te omwikkelen tijdens het  vervoer op de ezelruggen
 • dagrugzak
 • tas/zak om de zaken in te steken die je niet meeneemt op trekking en die je in het hotel in Marrakech kan achterlaten

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.
 • watersandalen of oude sportschoenen die nat mogen worden

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je bagage.

Kleding

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdicht jas
 • trui of fleece
 • zonnehoed of –pet

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Marokkanen. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij. Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon (en in dit geval ook tegen de kou) beschermt.

Verzorging

 • handdoek, best van het sneldrogende type
 • toiletgerief  (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 l)
 • evt. (zak)mesje (kan van pas komen tijdens de picknick)

Diversen

 • slaapzak (in de gîtes is er geen verwarming en is het kan nog koud worden 's nachts)
 • zaklamp
 • zonnebril
 • wc-papier
 • evt. wandelstokken
 • evt. speelkaarten of reisspelletjes (voor ’s avonds).

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De Marokkaanse munt is de dirham. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter.
 • Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren.
 • Je kan ter plaatse probleemloos euro’s wisselen en in de luchthaven in Marrakech kan je met je betaalkaart geld afhalen bij een bankautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
 • Voor de niet-inbegrepen posten, voorzie je best 60 à 70 euro (souvenirs niet inbegrepen).

Reisdocumenten

Voor Marokko heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  geldig zijn tijdens de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst Burgerzaken in je woonplaats. Hou hierbij rekening met een tiental kalenderdagen. Maak een kopie of foto van de identiteitsbladzijde van je reispas.


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • S. Adolf, Steven - Marokko achter de schermen; de wedloop voor een betere toekomst. 
 • T. Ben Jelloun  - Gebed voor de afwezige (roman), Gewijde nacht (roman), Met neergeslagen ogen  (roman), Een gebroken man (roman), Duivelse Liefdes (roman)
 • M. Chafik - Imazighen, De Berbers en hun geschiedenis
 • D. Chraibi - De beschaving is mijn moeder (roman)
 • H. De Haas - Aroemi, aroemi, een vreemdeling in Marokko (roman)
 • E.W. Fernea - Een straat in Marrakech (roman)
 • E. & H. Jouad - culture populaire de la medina
 • L. Lalami - Hoop en andere gevaarlijke verlangens (roman)
 • R. Lamrabet - Vrouwland (roman)
 • A. Maalouf - Leo Africanus (historische roman)
 • P. Mansfield - The Arabs (sociale, politieke en historische analyse van de Arabische wereld)
 • F. Mernissi - Het verboden dakterras (sociologische roman)
 • C. Nooteboom - Het geluid van zijn naam, Reizen door de islamitische wereld
 • H. Obdeijn, P. De Man & P. Hermans - Geschiedenis van Marokko (met o.a. aandacht voor de betrekkingen tussen Marokko en de Lage Landen)
 • G. Riemersma - Het land van zijn vader, de schrijfster is een Nederlandse die gehuwd is met een Marokkaan en een realistische kijk geeft op de verhoudingen/verschillen tussen de Marokkaanse cultuur en gebruiken en deze van onze Westerse wereld
 • K. Strobbe - De Gazellen, Marokkaanse vrouwen vertellen (ervaringen van Marokkaanse vrouwen in België)
 • G. Van camp - Mijn Marokko (reisverhaal)
 • S. Venema - Een man met suikerhaar, verhalen uit Marokko (reisverhaal).

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés  of online.

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: