Jordanië - Cultuur, woestijn en gastvrijheid


12 dagen

24/12/2023 - 4/01/2024

prijs binnenkort online


Jordanië - Cultuur, woestijn en gastvrijheid


12 dagen

24/12/2023 - 4/01/2024

prijs binnenkort online


Jordanië - Cultuur, woestijn en gastvrijheid


12 dagen

24/12/2023 - 4/01/2024

prijs binnenkort online


Jordanië - Cultuur, woestijn en gastvrijheid


12 dagen

24/12/2023 - 4/01/2024

prijs binnenkort online


Jordanië - Cultuur, woestijn en gastvrijheid


12 dagen

24/12/2023 - 4/01/2024

prijs binnenkort online


prijs binnenkort online
12 dagen
Reisdatum: 24/12/2023 - 4/01/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Ja
Reisnummer: 23JO1AAA3
Al 1 deelnemer
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-551, waarvan 1 in optie.

Geslacht:

mannen1, waarvan 1 in optie.
vrouwen0
Waarvan 1 individueel ingeschreven
Groepsreis Jordanië
Het gastvrije koninkrijk Jordanië herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na een tweedaags bezoek aan Amman en de ‘highlights’ rond Amman - Jerash, Mount Nebo, Dode Zee en Madaba -, rijden we zuidwaarts voor twee uitzonderlijke wandelavonturen. Eerst nemen wij je mee naar Petra voor een meerdaagse verkenning te voet van deze magische rotsstad. Dan is er de trekking in Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen en hun levenswijze,… Dat zijn belevenissen die je nooit meer vergeet.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Arabische gastvrijheid
 • Jarenlange samenwerking met onze Jordaanse collega's
 • Meerdaagse ontdekking van wereldwonder Petra te voet
 • Trekking in de Wadi Rum-woestijn
 • Zwemmen in de Dode en Rode Zee

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

124 Beoordelingen

reviews van klanten

Overweldigend mooie ervaring, mooie balans tussen cultuur en natuur en actie; goede groepssfeer en toch voldoende privacy, fijn contact met de bevolking en ervaring met hun leefwijze, zeer goede gidsen en reisleider die het geheel absoluut goed beheerste en voor goede activiteiten en restaurants zorgde.

Katelijne R. -

Ben blij deze reis meegemaakt te hebben. Fantastische historische plaatsen en landschappen gezien in een opperbeste sfeer. D begeleiding was uitstekend. .

Marcel H. -

Prima organisatie van de reis. Alles vloeide naadloos in elkaar. Jordanië is een mooie bestemming om een andere cultuur en een totaal ander landschap te ontdekken. Hoogtepunten: uitgebreid bezoek aan Petra (en omgeving) en intensieve 3-daagse door de Wadi Rum woestijn. De begeleider speelde heel goed in op de groep en had ook oog voor elke deelnemer.

Michael O. -

Deze reis overtrof mijn verwachtingen, want het voelde vooraf wel een beetje buiten mijn 'comfortzone'. De begeleider, de groepssfeer, het afwisselend programma, het aangenaam weer en het boeiend karakter van het land maakten deze ervaring uniek en beklijvend. Een echte aanrader!

Ann S. -

Deze reis was alles wat ik in gedachten had: culturele hoogtepunten, voldoende wandeldagen, fantastische natuur en mooie momenten met de lokale bevolking. En dat werd allemaal mogelijk aan elkaar geweven door een super begeleider!

Sven L. -

Super genoten van een fantastische reis, elke dag wondermooie dingen gezien. SuperMOOi Petra, het was de moeite om nog eens apart 's morgenvroeg door de kloof te stappen, hoe indrukwekkend en machtig kan de natuur toch zijn, om stil van te worden. Zalig was ook de rust in Wadi Rum, genieten van de uitgestrektheid, de pure natuur en smullen van het lekker eten van de lokale kok. Ook een geweldige groepssfeer. Kortom een TOPPER van een reis, bedankt !!!

Chris E. -

Prachtige reis met cultuur, geschiedenis, gastvrijheid; en 'back to basics' in de woestijn...Ook de uitstekende service van Turkish Airlines was voor mij een aangename verrassing .

Paul G. -

Jordanië is een echte aanrader! Prachtige sites Jerash en Petra! Onwezenlijke ervaringen aan de Dode Zee en Wadi Rum woestijn met super vriendelijke gids en kookploeg . Ik heb mij regelmatig de vraag gesteld : Is dit echt of is dit een film?

Magda D. -

Prachtig land, mooie bezienswaardigheden, gastvrije en vriendelijke inwoners. Zeer fijne deelnemers met de juiste reisingesteldheid onder een deskundige en gemotiveerde begeleiding. Ik ben uiterst tevreden van Anders Reizen en mijn Jordanië reis!

Mark G. -

zeer gevarieerd aanbod van activiteiten. Zeer aangename contacten met de lokale bevolking. Dit alles uitstekend begeleid door een vakkundige begeleidster die haar liefde voor het land enthousiast wist over te brengen.

Ria M. -

Ik vond het een fantastische reis, vooral de combinatie van het contact met de lokale bevolking (vooral met de Bedoeïnen), de info over de problematiek in het Midden-Oosten, een zeer goeie lokale gids, en uiteraard de cultuur en de natuur. Petra en de Wadi Rum laten je niet meer los! Een absolute aanrader.

Nadine L. -

De reis naar Jordanië was overweldigend mooi, elke dag nieuwe indrukken, Petra was WONDERmooi elk zicht geeft andere indrukken. Een tweede hoogtepunt is de Wadi Rum woestijn, laat je niet afschrikken door de wandelingen door de nu eens mulle dan hardere zandvlakten, je kijkt er je ogen uit. 't Was puur genieten van de gastvrijheid van de Bedoeïnen. De groepssfeer was supe Bedankt allemaal!

Tine D. -

Een unieke ervaring, vooral de oude stad Petra en de overnachtingen in Wadi Rum Een goede begeleider die die weet waar hij mee bezig is en weet wat hij doet. Ben heel tevrede.n

Jo B. -

Deze reis overtrof mijn verwachtingen, een mooie mix van cultuur en natuur !

An V. -

Het was een prachtige reis, met een ideale combinatie van cultuur en natuur. De stad Petra was overweldigend mooi en het verblijf in tenten in de woestijn een onvergetelijke ervaring. Een aanrader voor iedereen die van een uitdaging houdt.

Matthias D. -

Hoewel alle indrukken nog wat moeten bezonken kan ik nu al stellen dat deze reis onvergetelijk is. De omschrijving dekt de lading volledig: cultuur, natuur en zeker ook avontuur. Combineer dat met de beloofde gastvrijheid en je hebt het recept voor een fantastische reiservaring. Bovendien een eerste groepsreis en een eerste keer Anders Reizen, ik kan niet wachten tot mijn volgende.

Ivo B. -

Mijn eerste reis met Anders Reizen was direct een schot in de roos. Mijn verwachtingen over Jordanië waren hooggespannen en ze werden in Petra en in Wadi Rum meer dan waargemaakt. Het programma zit super goed in mekaar, de wandelingen 'off the beaten track' waren fantastisch mooi, de begeleiding was professioneel en de neuzen van iedereen in de groep stonden in dezelfde richting. Een aanrader!

Nele H. -

Deze reis was een geweldige ervaring. Vooral het wandelen in het prachtige Petra gaf deze reis een enorme meerwaarde en dan het slapen in tentjes, midden in de woestijn... wat een ervaring. Dit is iets dat mijn hele leven zal bijblijven...de stilte van de woestijn, de prachtige sterrenhemel...een reis om nooit te vergeten. In een woord PRACHTIG.

Nicole N. -

Hele mooie bestemming, met een fijne groep en een top begeleidster! Echt genoten.

Annemie P. -

Onvergetelijke, wondermooie reis met een perfect evenwicht tussen cultuur en natuur. Petra en de woestijnbeleving met stip op 1, maar elke andere dag in Aman, Jerash, de Dode Zee... laat evengoed grote indruk na. Dagen in de woestijn zijn wel fysiek uitdagender dan de andere dagen, maar zeker doenbaar ook dankzij de goede zorgen van het Jordaanse team ter plaatse en de reisbegeleiding. Reizen met beperkte middelen in pure luxe! Aanrader... zonder twijfel!

Karen V. -

Een heerlijke reis, met veel afwisseling, goed georganiseerd, een zeer aangename groep en een top begeleidster!

Greet W. -

Zeer mooie reis. Ik had geen idee dat Petra zo uitgestrekt is. Jerash, Petra en de trekking in de Wadi Rum: totaal verschillende ervaringen en dit aangevuld met de Dode en de Rode Zee...kortom fantastisch!

Ria T. -

Heel erg genoten van deze prachtige reis met een topbegeleidster en leuke medereizigers. Absoluut een aanrader.

Thierry C. -

Reizen naar Jordanië is je laten doordringen door oude culturen, verwonderd staan van de grillige rotsformaties, eindeloze woestijnen en uitzonderlijke zeeën en zonder twijfel ook culinair genieten.

Marieke R. -

Heb enorm genoten van de deskundige uitleg van de plaatselijke gidsen. Programma zat goed in elkaar. De 3 dagen in Petra zijn zeker nodig om een algemene indruk te krijgen van de grootsheid.

Louis D. -

Gewoonweg fantastisch; opeenvolging van hoogtepunten met Dode Zee; Petra en Wadi Rum als uitschieters!!! Wondermooi!!! Ongelooflijk genoten. Alleen maar superlatieven. Heb al vrienden warm gemaakt voor deze reisbestemming met de foto's die ik tussendoor doorstuurde.

Sofie D. -

Voldeed volledig aan mijn verwachtingen, een goeie mix van cultuur en natuur. En heel veel wandelplezier in een kleine groep van allemaal fijne mensen.

Lie D. -

Dit is een fantastische reis! De bestemming is super en de manier waarop je die bezoekt nog meer. Het is een ongelofelijke ervaring om in de dode zee te drijven, naar Petra te wandelen via de 'achterdeur' en midden in de woestijn wakker te worden met verse thee die op je wacht. Voor ons ook het perfecte wandelniveau, gecombineerd met cultuur en toch een beetje beach-time.

Iline S. -

Echt een super vakantie. Rust in de woestijn en wat een zicht. Een geweldig mooi Petra waar je kunt naar blijven staren en ontdekken. Natuurlijk blijft de dode zee ook een aparte ervaring.

An G. -

Een pareltje van een reis. Met drie wandeldagen in Petra en drie wandeldagen in Wadi Rum doe je het land de eer aan die het verdient.

Goedele K. -

Ideale winterbreak in een land dat zowel op het vlak van cultuur als natuur twee absolute toppers te bieden heeft (Petra en Wadi Rum) en zijn culinaire reputatie alle eer aandoet.

Filip T. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Amman. Trans­fer naar het hotel.

Dag 2

Bezoek Amman en Jerash

Indien gewenst, kunnen we de mooie King Abdullah moskee gaan bezoeken, gebouwd door de overleden koning Hussein, de vader van de huidige koning, als eerbetoon aan zijn grootvader. (Dit dient, omwille van de beperkte openingsuren, te gebeuren voor we naar Jerash rijden. In het eigenlijke gebedsgedeelte zijn enkel mannen toeglaten.)

We worden naar Jerash gebracht, een van de mooiste en best bewaarde Ro­meinse provincie­steden in het Midden-Oosten. Daar wandelen we door de antieke straten met colonnade, thea­ter, tempels, nymphaeum, propy­leeën, enz.

Na het bezoek keren we terug naar Amman. Vanaf de citadel wandelen we 'downtown', naar het oude centrum van de stad met een levendig (om niet te zeggen lawaaierig) straatleven, winkeltjes, koffieshops, straatventers. Op ons pad liggen het Romeins amfitheater en de Al-Hussein moskee, het spirituele centrum van de stad.

Overnachting in een hotel in Amman.

Dag 3

Dode Zee, Mt Nebo en Madaba

We verlaten Amman en dalen af naar de Dode zee, gelegen op 394 m onder de zeespie­gel en meteen het laagste punt op aarde. Wie zin heeft kan wat ronddobberen op het uiterst zoute water; kopje-ondergaan is er hier niet bij.

Dan rijden we naar de berg Nebo (1200 m), waar Mozes voor het eerst het heilige land mocht aanschouwen en waar hij – volgens sommige bronnen althans – ook stierf. Op een heldere dag kan je van hier Jeruzalem zien liggen.

Verder naar Madaba, waar we de 6de-eeuwse mozaïek­kaart van Palestina in de St.-Gregoriuskerk bezichtigen. 

Overnachting in een guesthouse in Madaba.

Dag 4-6

Petra

Vroeg uit de veren voor de rit over de Desert Highway naar Petra, één van de meest fascinerende archeo­logische sites ter wereld. Petra werd, op enkele gebouwen na, volledig uitgehouwen in de rotsen door de Naba­teeërs en was tussen de 4de eeuw v.Chr. en 106 n.Chr. het centrum van hun rijk. Het werd enkele jaren geleden verkozen tot een van de nieuwe wereldwonderen. De ligging alleen al is adembe­ne­mend: aan de rand van Wadi Araba, volledig om­ringd door grote en kleine heuvels en bergen.

De meeste toeristen wandelen vanaf de inkom door de 'siq' (kloof), met aan het einde het beroemde en enorm fotogenieke zicht op de 'Treasury', en keren dan terug. Maar Petra is veel te mooi om het enkel hierbij te houden. Wij blijven dan ook enkele dagen en wandelen langs tem­pels, graven, theater, offer­plaats, triclinia, colonnades, enz. Soms gaan we door kloven tussen de bergen, soms klimmen we naar heuveltop­pen. We bezoe­ken eveneens het nabijgelegen Al-Beidha, waar de oudste ruïnes tot 9000 jaar teruggaan, en het zgn. Little Petra. 

We overnachten 3 x in een hotel in Petra. 

Dag 7-9

Wadi Rum-woestijn

Afscheid van Petra. We rijden eerst over de Desert Road, nadien over een klein wegje tussen veelbelovende indrukwekkende rotsmassieven naar Rum. Daar bevindt zich het 'hoofdkwartier' van de Deser­t Patrol, die in vroegere tijden over de stammenvrede waakte en zich verplaatste per kameel, en de ingang van de 'Wadi Rum Protected Area'. In dit gebied van 720 km² zijn de Bedoeïenen de baas en speelt ons woes­tijnavontuur zich af.

Geen hele of halve dag met jeep of quad, wat overigens maar in een heel klein hoekje van Wadi Rum is toegelaten, maar drie heerlijke dagen lang trekken we te voet door deze fotogenieke woestijn, dichtbij de grens met Sa­oedi-Arabië en in de voetsporen van Lawrence of Arabia. De afgeronde, veelkleurige zandsteenrot­sen nemen grillige vormen aan en de vergezichten zijn adembenemend mooi. Niet voor niets is Wadi Rum de laatste jaren een favoriete locatie in vele topfilms (waarvan Dune de laatste in het rijtje is). We leven enkele dagen op het ritme van de Bedoeïenen en genieten van de stilte en de schoonheid. De woestijn is dé plaats bij uitstek om tot rust te ko­men...

We overnachten 3 x in tenten, telkens op een andere plaats.

Dag 10

Aqaba

Vandaag loopt ons woestijnavontuur ten einde. En het is geen honderd kilometer rijden om van de absolute droogte van de woestijn het diepblauwe water van de Golf van Aqaba te kunnen aanschouwen. Aqaba en Eilat, de badplaats aan de Israëlische zijde van de grens, zijn bijzonder mooi gelegen, ingesloten door de Rode Zee aan de ene en de bergen aan de andere kant. Mogelijkheid tot zwemmen en snorkelen boven de prachtige tropische koraalriffen.

Overnachting in een hotel in Aqaba.

Dag 11

Terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs binnenkort online
Voorschot: € 870 per persoon

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • logies (incluis het gebruik van de tenten en het gemeenschappelijk kampeermateriaal)
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. avondmaal dag 11, behalve lunch op dag 10
 • water tijdens de trekking en koffie/thee bij het ontbijt
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding + lokale Engelstalige gidsen + chauffeurs
 • groepsvisum.

Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • lunch op dag 10
 • fooien (ca. 30 dinar)
 • inkomgelden:  reken op ca. 105 dinar  (het inkomgeld voor Petra voor 3 dagen alleen al bedraagt 60 dinar)
 • evt. huur dromedaris in Wadi Rum (25 dinar voor 2 u.)
 • evt. reisverzekering.     

Voor de omrekening van Jordaanse dinar (JOD) naar euro: klik hier.


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . De eerste twee dagen staat het wandelen in functie van de bezienswaardigheden. Het echte wandelen gebeurt in Petra en Wadi Rum. In Petra zijn het de hoogteverschillen die niet te onderschatten zijn. In Wadi Rum is het het soms mulle zand dat het wandelen kan bemoeilijken.

Het gebrek aan comfort tijdens het kamperen in Wadi Rum (3 nachten) draagt ook bij tot de ‘zwaarte’ van deze reis.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • In Amman, Petra en Aqaba slapen we in een hotel.
 • In Madaba slapen we in een zeer eenvoudig guesthouse dat toebehoort aan de Grieks-orthodoxe kerk en zich vlakbij de St.-Gregoriuskerk bevindt.
 • In Wadi Rum slapen we in tenten of – voor wie wil - in open lucht, op erg mooie, door de bedoeïenen uitgekozen plaatsen. Dus niet in vaste tentenkampen. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een handje toesteken bij het opzetten van de tenten. Kamperen in de woestijn beperkt de sanitaire mogelijkheden tot een minimum. Toch blijkt dit voor de deelnemers geen enkel probleem op te leveren. Onze lokale ploeg voorziet ruim in vers drinkbaar water. Dit wordt gebruikt om te koken, als drinkwater en ook voor de lichaamshygiëne. Het spreekt voor zich dat zo zuinig mogelijk met water dient omgesprongen te worden. Voorzie voor de dagelijkse wasbeurt(en) best vochtige doekjes om je tussendoor te verfrissen en voor sanitaire stops kleine papieren zakjes (zoals die worden gebruikt voor maandverbanden), waarin de gebruikte vochtige doekjes kunnen verpakt worden  en ’s avonds op de kampplaats bij de rest van het (keuken)afval gevoegd kunnen worden. Het klinkt allicht omslachtig, maar eens in de praktijk blijkt het allemaal best mee te vallen!

Maaltijden

 • De dagen dat we op hotel logeren, ontbijten we daar ook en eten we minstens één keer per dag warm op restaurant. Het middagmaal is een snack of picknicklunch.
 • Tijdens het kamperen wordt het eten voor ons klaargemaakt.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Voor deze reis vliegen we met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN) en Austrian Airlines (OS),

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN2901Brussel 24/12/2023 06:40Wenen 24/12/2023 08:20
OS853Wenen 24/12/2023 11:00Amman 24/12/2023 16:35
OS854Amman 04/01/2024 17:20Wenen 04/01/2024 19:15
SN2908Wenen 04/01/2024 21:35Brussel 04/01/2024 23:20

Het vervoer in Jordanië gebeurt met een privé-bus en met jeeps (in de woestijn).


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Jordanië kent (zeer) warme en droge zomers (mei-oktober) en wisselvallige winters (november-april).

Over het algemeen kan je stellen dat, hoe verder je zuidwaarts gaat, hoe warmer (overdag) en droger. 's Nachts koelt het in de woestijn link af en een degelijke, warme slaapzak is dus noodzakelijk. In december/januari kan het naar de ochtend toe dus erg koud zijn. Ook daar het ene jaar al kouder (tot vriezens toe) of minder koud dan het andere.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen
 • evt. watersandalen (indien je wil baden in de Dode Zee).

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de vlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats en gewicht in je bagage

Kampeeruitrusting

 • warme slaapzak (tot 0°)
 • evt. slaapmatje. Er zijn ter plaatse basic matjes beschikbaar, maar het staat je vrij je eigen matje mee te nemen.

Tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal worden door Anders Reizen voorzien.

Kledij

 • soepele wandelbroek(en)
 • wind- en waterdichte vest 
 • trui / fleece
 • hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • bermuda tot aan de knie (liever geen korte short)
 • zwembroek/badpak.

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Jordaniërs.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). Tip voor vrouwen: neem een grote sjaal mee, type pareo. Het neemt weinig plaats in in je dagrugzak en komt vaak goed van pas.

Verzorging

 • toiletgerief  (gebruik liefst biologisch afbreekbare zeep)
 • vochtige doekjes
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • tasje met toiletpapier, lucifers, vochtige doekjes en kleine zakjes (zie ook onder Logies)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 liter)

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • wereldstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken.

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt is de Jordaanse dinar. Je kan in de luchthaven en in de steden met je betaalkaart geld afhalen aan de automaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Reisdocumenten

Reispas

Voor Jordanië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Jordanië. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Je hebt eveneens een visum nodig, zijnde een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven. Indien je deelneemt aan één van onze groepsreizen kunnen wij gratis voor een groepsvisum zorgen. Hiervoor dienen wij min. 2 weken voor vertrek in het bezit te zijn van alle gegevens zoals die te vinden zijn op de identiteitsbladzijde van je reispas: naam, voornamen, geboorteplaats- en datum, datum en plaats van uitgifte, geldigheidsdatum en nummer (2 letters + 6 cijfers).

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

 • Maqsood R., Petra, a travellers’ guide
 • Browning I., Petra
 • Lindner M., Petra und das Königreich der Nabataër
 • Howard T., Treks and climbs in the mountains of Rum and Petra, Jordan
 • Flaubert G., Reis door de Oriënt (19de-eeuws reisverhaal)
 • As-shaikh H., Vrouwen tussen hemel en zand (magistraal epos over vrouwen in de Arabische wereld);
 • Lawrence T. E. ('of Arabia'), The seven pillars of wisdom(over de Arabische opstand).
 • Faqir M., Zoutpilaren (beklijvend portret van twee Jordaanse vrouwen)
 • Noor van Jordanië, Een leven in het teken van vrede (memoires van koningin Noor, die haar hart verloor aan koning Hoessein en aan zijn volk).

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online. Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: