Italië - Winter in Trentino


8 dagen

22/01/2023 - 29/01/2023

prijs € 990


Italië - Winter in Trentino


8 dagen

22/01/2023 - 29/01/2023

prijs € 990


Italië - Winter in Trentino


8 dagen

22/01/2023 - 29/01/2023

prijs € 990


Italië - Winter in Trentino


8 dagen

22/01/2023 - 29/01/2023

prijs € 990


Italië - Winter in Trentino


8 dagen

22/01/2023 - 29/01/2023

prijs € 990


prijs € 990
8 dagen
Reisdatum: 22/01/2023 - 29/01/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23IT1TRW1
Al 6 deelnemers, als jij boekt is de afreis gegarandeerd
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-451
46-553
56-651
65+1

Geslacht:

mannen2
vrouwen4
Waarvan 6 individueel ingeschreven
Groepsreis Italië
Omringd door de machtige bergpieken en gletsjers van de noordelijke Italiaanse provincie Trentino ligt in het dorpje Cogolo di Pejo een verzorgd wandelhotel, vertrekpunt voor mooie en best wel pittige sneeuwtochten. Een lokale berggids neemt ons mee naar de mooiste uithoeken van dit indrukwekkend stukje natuur in de Dolomieten. ’s Avonds duik je de sauna of jacuzzi in en geniet je van een portie Italiaanse gezelligheid, vergezeld van Italiaans-Oostenrijks bergkost. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,3

4 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtig gesneeuwwandeld in een zeer mooie, rustige, ongerepte, witte bergwereld, waar we maar zeer weinig andere mensen tegenkwamen. Wat een schoonheid. Onder leiding van een enthousiaste gids, die ons graag zijn mooie wereld liet zien en vertrouwen had in onze berg-sneeuwwandel-kunsten. En daarna moe, maar totaal ontspannen, genieten van heerlijk eten in het gezellige familiehotel. We hadden geluk met verse sneeuw en daarna veel zon. Een topweek!

Marieke B. -

Heel mooi gebied. Hotel ligt in een rustig dorpje. Heel idyllisch allemaal, net zoals in de film 'De acht bergen'. Wij hadden geluk met de sneeuw. Vaak waren wij de eersten die een spoor maakten in het witte tapijt. Bovendien hebben we 6 dagen zon gehad. Perfect. De gids kent de regio zeer goed. Zijn Duits is matig en zijn Engels niet zo goed. Toch kwam hij vaak s avonds bij ons aan tafel zitten om mee te eten. Het eten was trouwens voortreffelijk.

Leen S. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in het hotel in Cogolo in de Val di Peio (1200 m), een zijvallei van de grote Val di Sole , en een  gezellig dorpje met een aantal winkels, restaurants en bars. 

Avondmaal en kennismaking met elkaar en met Giulio en Orianna, de uitbaters die als gediplomeerd berggidsen de streek als hun broekzak kennen. Belangrijk om weten is dat onze begeleider Giulio enkel een klein beetje Duits en een heel klein beetje Engels spreekt. Maar we hebben in de vele jaren dat we hier komen ondervonden dat zijn enthousiasme en professionaliteit dit gebrek aan talenkennis ruimschoots compenseert.

Je kan vanavond – en alle andere avonden– gaan relaxen in het kleinschalige wellness-center van het hotel, waar sauna, Turks bad, jacuzzi en fitness gratis ter beschikking zijn voor Anders-reizengasten.

Dag 2-7

Het programma voorziet 6 aan de weersomstandigheden aangepaste tochten op sneeuwschoenen in de Val di Peio en de omringende valleien Val di Sole en Val di Rabbi. Het gebied maakt deel uit van het Parco Nazionale dello Stelvio, met zijn bijna 1000 km² het grootste Italiaanse nationaal park. In het centrum raak je onder de indruk van de machtige toppen en gletsjers van het Ortlermassief en de Cevedale (3768 m). Je inspanningen onderweg worden beloond met de schilderachtige aanblik van de ondergesneeuwde almhutten en gehuchten, onvergetelijke panoramische uitzichten en de reële kans om in het nationaal park gemzen, herten en ander wild te kruisen. 

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs vanaf 6 deelnemers: € 990
Eenpersoonskamer standaard (mits beschikbaar): € 120
Eenpersoonskamer superior (mits beschikbaar): € 220
Toeslag bij groep met 5 deelnemers: € 60/persoon
Toeslag bij groep met 4 deelnemers: € 75/persoon
Voorschot: € 300 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • 6x gebruik van de de wellness
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • warme drank bij de lunch
 • transfers in het kader van de wandelingen
 • gebruik sneeuwschoenen en skistokken
 • begeleiding door professionele berggids
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige dranken
 • evt. optionele transfers en activiteiten
 • toeristentax in hotel te betalen
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip


Begeleiding:

Lokale gids


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

  en . Pittige tochten van 5 tot 7 uur, dagelijks hoogteverschillen van min. 300 m stijgen en max. 700 m dalen. Ervaring met wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist. Wel beschik je over een goede fysieke conditie en kan je een hele dag actief bezig zijn in de koude buitenlucht.

In geval er onvoldoende sneeuw ligt, worden er 'gewone' wandelingen gemaakt.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Verblijf in een nostalgisch maar zeer verzorgd en rustig gelegen ***-hotel voorzien van een klein wellness-center met sauna, Turks bad en jacuzzi. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel en hebben een privé-badkamer. Alle kamers zijn voorzien van een haardroger, safe, tv, en hebben wifi.


Maaltijden

 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Lunchpakketten tijdens de wandelingen
 • Warm 3-gangen avondmaal incl. groentenbuffet

Vervoer

Bij deze reis is het vervoer heen en terug niet inbegrepen in de prijs. Je hebt ter plaatse geen auto nodig.

Met openbaar vervoer

Trein tot Malé en verder per bus of taxi (25 km) tot Cogolo. De bus doet ongeveer 50’ over de rit, er is een regelmatige verbinding tussen Malè en Cogolo di Peio. Het hotel verzorgt een transfer voor € 40 per persoon, vooraf te reserveren en ter plaatse te betalen. Dienstregelingen van bussen en treinen kan je vinden op de website van Deutsche Bahn of via Google Maps.

Met eigen wagen

Afstand Brussel – Cogolo di Peio: 1100 km. Er is parkeergelegenheid bij het hotel.

Kostendelend met een medereiziger (je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt). Via de deelnemerslijst, die je enkele weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Klimaat

Bij mooi weer kan de temperatuur in de vallei behoorlijk oplopen terwijl het op grotere hoogte dan een stuk frisser is. Bovendien is er een groot verschil in temperatuur tussen zon en schaduw en kan het weer in de bergen snel omslaan. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

In dit programma zijn sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse beschikbaar. Sneeuwschoenen zijn in feite geen ’schoenen‘: het zijn langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd. Vaak gebeurt dit door middel van een rubberen riem, maar op steil terrein zijn sterkere bindingen nodig. Je wandelschoenen moeten waterdicht en enkelomsluitend zijn. Skistokken zijn niet echt  nodig, maar vergemakkelijken het wandelen, vooral bij het klimmen. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden. 

Bagage

 • reistas of koffer
 • dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling + drank + picknick
 • waterdichte overtrek voor je dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • schoenen (voor 's avonds en binnen)
 • wandelkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele winterwandelbroek
 • waterdichte overbroek
 • evt. skibroek (als je deze hebt)
 • wind- en waterdichte winterjas, met kap en opstaande kraag 
 • warme trui/fleece 
 • T-shirts 
 • warme muts 
 • sjaal of buff
 • min. 2 paar handschoenen 
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • een stel kleren voor ’s avonds
 • badkleding voor in de wellness.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. verrekijker
 • zitmatje voor tijdens de picknick

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan met de kaart betalen in het hotel en in het dorp zijn bankautomaten. Neem toch altijd wat cash mee van thuis.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 

 Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip