Italië - In de schaduw van de Gran Paradiso


10 dagen

23/07/2023 - 1/08/2023

prijs € 1530


Italië - In de schaduw van de Gran Paradiso


10 dagen

23/07/2023 - 1/08/2023

prijs € 1530


Italië - In de schaduw van de Gran Paradiso


10 dagen

23/07/2023 - 1/08/2023

prijs € 1530


Italië - In de schaduw van de Gran Paradiso


10 dagen

23/07/2023 - 1/08/2023

prijs € 1530


Italië - In de schaduw van de Gran Paradiso


10 dagen

23/07/2023 - 1/08/2023

prijs € 1530


prijs € 1530
10 dagen
Reisdatum: 23/07/2023 - 1/08/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar: Ja
Reisnummer: 23IT1GPA1
Al 3 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-553

Geslacht:

mannen1
vrouwen2
Waarvan 1 individueel ingeschreven
Groepsreis Italië
In het noordwesten van Italië ligt het Nationaal Park Gran Paradiso. Dit gebied van desolate valleien en prachtig hooggebergte staat garant voor schitterende zichten op de mooiste Alpentoppen en een rijk dierenleven. Een pittige doorgaande tocht met mooi opgebouwde wandelingen - maar mét bagagevervoer en comfortabel logies - brengt ons van de Aostavallei naar de Piëmontese Alpen via de valleien Valgrisenche, Val di Rhêmes en Valsavarenche. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

11 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was mijn eerste reis met Anders Reizen en ook mijn eerste reis met een groep vreemden. Best spannend dus. Maar ik ben heel enthousiast. Ik had een toffe roommate. De wandelingen waren pittig maar prachtig. De logies boden genoeg comfort, zeer welkom na de bergwandeling en het eten smaakte des te meer. Alles was goed georganiseerd. Een dikke pluim verdiend. Ik heb genoten en zal hier nog regelmatig aan terugdenken.

Chantal L. -

Dit is een pittige, maar mooie reis waar je elke dag opklimt naar het mooie hooggebergte, in verschillende valleien, en toch 's avonds altijd comfortabel kan slapen en alleen dagbagage moet dragen.

Lut V. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Aosta tussen 17 en 19 u. Kennismaking met de groep en de begeleiding en bespreking van het programma.
Het avondmaal is voorzien om 19.30 uur.

Dag 2

Transfer van 25 km naar Revers. Onze eerste tocht start in de vallei van Valgrisenche. We stijgen tot ca. 2000 m en van op de flank genieten we onmiddellijk van mooie uitzichten op de bergen en de vallei. 

Overnachting in Bonne (1810 m).

Ca 4 u. wandelen - 1100 m stijgen & 850 m dalen.

Dag 3

We volgen een eind het lange afstandpad Alta Via 2 en klimmen naar de Col Fenêtre (2840 m). Bij open weer heb je hier een prachtig zicht op de met sneeuw bedekte toppen Mont Blanc en Gran Paradiso. We dalen af naar het dorpje Rhêmes Notre Dame (1723 m) in de Val di Rhêmes.

Ca. 7 u. wandelen - 1200 m stijgen & 1350 m dalen.

Overnachting in Rhêmes Notre Dame.

Dag 4

Een fikse klim brengt ons op de Col de l’Entrelor (3007 m). Hier heb je veel kans om steenbokken te zien. Na deze pas volgt opnieuw een steile afdaling, langs meertjes en bergweiden tot in Eaux Rousses (1660 m) in de vallei van Valsavarenche.

Ca. 7 u. wandelen - 1325 m stijgen & 1325 m dalen.

Transfer van Eaux Rousses naar Pont (1960 m) voor de overnachting.

Dag 5

Korte transfer naar het startpunt van de tocht die ons via de Rifugio V. Emanuele II (2732 m) en door een ruw landschap naar de Rifugio F. Chabod (2750 m) brengt. Hier ontmoeten we zeker alpinisten die de klim naar de top van de Gran Paradiso (4061 m) ondernemen. En bij mooi weer kunnen we de GP in al zijn glorie bewonderen. Grotendeels via een andere weg keren we terug naar Pont.

Ca. 7 u. wandelen - 1200 m stijgen & 1200 m dalen.

Tweede overnachting in Pont.

Dag 6

Via een zigzagpad in de rotsen bereiken we de grote vlakte Piano del Nivolé (2400 m), een  prachtig moerasgebied met aangename wandelpaden. Na de wandeling nemen we de bus naar Ceresole Reale. Ofwel geniet je hier van een halve rustdag, ofwel maak je nog een kleine wandeling aan het meer.

Dag 7

Met de minibus rijden we naar het beginpunt van de wandeling vanwaar we via de Col du Nivolé verder gaan naar de Col de Terra (2911 m) en Lac Lillet (2765 m). Op dit voormalige jaagpad van koning Emanuele II is het erg rustig, dus uitkijken naar steenbokken! We zijn nu in de Piëmontese Alpen, minder bekend en zeker minder toeristisch dan de Aostavallei. Via het ‘sentiero balcone’ dalen we af naar het mooie Lago di Ceresole Reale (1573 m).

Ca. 6 u. wandelen - 550 m stijgen & 1450 m dalen.

Overnachting in Ceresole Reale.

Dag 8

Een alweer stevige, maar heel mooie luswandeling vandaag. Door bos klimmen we naar de refugio Jervis (2250 m) en verder omhoog door een rotsachtig landschap naar de Col del Nel (2569 m). Vanaf de col gaat het aanvankelijk zeer steil en geleidelijk aangenaam dalend naar beneden. 

Ca. 6,5 u. wandelen - 1000 m stijgen & 1000 m dalen.

Tweede overnachting in Ceresole Reale.

Dag 9

Via de Grand Traversé des Alpes (GTA) stijgen we tot ca. 2000 m en dalen weer af langs prachtige kleine bergdorpjes; vervallen huizen met hier en daar verrassend intacte heiligenbeeldjes en mooie fresco's. Eindbestemming van de tocht is Noasca (1058 m).

Terug naar Ceresole Reale voor de laatste overnachting.

Dag 10

Vertrek huiswaarts na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1530
Minibus buitenland (mits beschikbaar): € 210
Voorschot: € 540 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 10
 • bagagevervoer
 • korte lokale transfers
 • begeleider en chauffeur
 • bagagevervoer
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • vervoer van je woonplaats naar Aosta en vanuit Ceresole Reale naar je woonplaats
 • dranken
 • evt. inkomgelden voor bezienswaardigheden, musea, e.d. 
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Betty Moureaux


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Dit is een doorgaande tocht met 2 luswandelingen. Voor de lengte van de wandelingen en de hoogteverschillen: zie dagschema. We wandelen meestal over goede paden; soms zijn ze steil en/of met losse stenen. Ervaring met bergwandelen is vereist en je mag geen hoogtevrees hebben.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen 8 x in twee- of meerpersoonskamers in gezellige en comfortabele berghotels en 1 x in een slaapzaal in een berghut.


Maaltijden

Het ontbijt en het avondmaal nemen we in de logiesplaats. De picknick wordt verzorgd door Anders Reizen.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak (incluis middagpicnick en drank). De bagage wordt vervoerd met onze eigen minibus.


Vervoer

 • Het vervoer van je woonplaats naar Aosta (ca. 900 km vanaf Brussel) en terug vanuit Ceresole Reale kan met de Anders Reizen-minibus (max. 7 deelnemers - € 150). Deze minibus vertrekt ergens tussen 6 en 7 u. vanop een vlot bereikbare plaats in Vlaanderen. 
 • Je kan met eigen wagen naar Aosta rijden en de wagen daar achterlaten in een ondergrondse parking (€ 4 per dag). De transfer op dag 10 van Ceresole Reale naar Aosta kan met bus & trein, of met privé-vervoer & trein of helemaal met privé-vervoer. De concrete reservatiemogelijkheden en prijzen voor het privè-vervoer op dag 10 worden aangeboden 2 weken voor vertrek in de vertrekinfo. 
 • Met openbaar vervoer is Aosta vanuit Brussel in meerdere etappes bereikbaar per trein. Indien je met het vliegtuig wil reizen, vlieg je best naar Turijn en vandaar per trein naar Aosta. Voor de transfer op dag 10 van Noasca naar Aosta: zie info hierboven.
 • Wij moedigen carpoolen aan. Je kan met medereizigers afspreken om kostendelend samen te rijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In de Alpen is het in de zomer vaak mooi en zonnig. Bewolking of slecht weer met regen en wind zijn evenwel nooit uitgeslo­ten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Vanaf 2000 m wordt het geleidelijk kouder en kunnen muts en handschoenen goed verdragen worden.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas: een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • regenbroek
 • pull/fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts 
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • handschoenen & muts (bij slecht weer kan het ook in de zomer op 2000 m hoogte enorm afkoelen).

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 L)
 • lunchbox.

 Diversen

 • lakenzak (enkel voor overnachting in de refuge) 
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. energierijke tussendoortjes (indien je graag snackt)
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
  .

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.


Geld

In Aosta en nog op 2 andere plaatsen kan je terecht aan een geldautomaat. Het is het makkelijkst indien je van thuis uit al wat cash geld meeneemt.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Achtergrondinformatie

De acht bergen, boek van Paolo Cognetti en verfilmd door Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: