Ierland - Het schiereiland Beara


8 dagen

28/05/2023 - 4/06/2023

prijs € 1680


Ierland - Het schiereiland Beara


8 dagen

28/05/2023 - 4/06/2023

prijs € 1680


Ierland - Het schiereiland Beara


8 dagen

28/05/2023 - 4/06/2023

prijs € 1680


Ierland - Het schiereiland Beara


8 dagen

28/05/2023 - 4/06/2023

prijs € 1680


Ierland - Het schiereiland Beara


8 dagen

28/05/2023 - 4/06/2023

prijs € 1680


prijs € 1680
8 dagen
Reisdatum: 28/05/2023 - 4/06/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja
Reisnummer: 23IE1BEA2
Al 2 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-452

Geslacht:

mannen1
vrouwen1
Waarvan 2 individueel ingeschreven
Groepsreis Ierland
In het zuidwesten van Ierland ligt het schiereiland Beara, net onder de meer bekende (en drukker bezochte) schiereilanden Kerry en Dingle. Het smalle Beara strekt zich 48 km ver in de Oceaan uit en bundelt op een kleine oppervlakte een magische wereld van meren en bergen, omringd door een schilderachtige kust. De invloed van de Golfstroom is er nog groter dan elders en beïnvloedt dus nog sterker de diversiteit van de flora. De Beara Way vormt de leidraad van deze reis. We stappen hoofdzakelijk langs steeds wisselende kliffenkusten, maar snijden geregeld dwars door het binnenland. De tocht naar Hungry Hill en de laatste wandeling zijn serieuze kuitenbijters. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

46 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een leuke vakantie, vrij pittige tochten mede door de zompige ondergrond maar een goede groep maakt deze lichter.

Katelijne C. -

De Beara wandelreis is prachtig. Het landschap, de vergezichten om elke hoek, de uitdaging die de drassige ondergrond biedt, de sfeer die Ierland brengt. De B&B met de goede zorgen van de eigenaar Dennis. Aanrader!

Martine v. -

Aan te raden vakantie als je van mooie tochten houdt in ruig landschap. Het minder mooie weer is dan van ondergeschikt belang. Topvakantie!

Ann V. -

Deze reis is een absolute aanrader! Zelfs van de wandelingen bij mist/regenweer heb ik nog kunnen genieten. Ierland is een zeer gastvrij land en in Beara word je nog eens extra beloond met mooie uitzichten,…

Isabel C. -

Deze bestemming voor de tweede keer gekozen omdat ik vorig jaar zeer tevreden was met de formule, logies, begeleider en de medereizigers. Via deze weg wil ik hen dan ook hartelijk danken samen met de medereizigers van dit jaar.

Herman T. -

Heel mooie natuurwandelingen. Doenbaar voor de meeste wandelaars. Heel lekker eten en goed logies. De organisatie was perfect. Een aanrader dus!

Marijke C. -

Heel pittige, mooie wandelvakantie in tof gezelschap en met een fijne begeleider. Eeen aanrader voor wie graag langere wandeltochten maakt.

Ludo D. -

Het was weer fantastisch. Leuke groep, mooie wandelingen, lekker eten, goede begeleider. .. en goeie muziek en drank in de pub.

Herman T. -

Wat is Ierland toch een prachtig wandelland. En met deze plezante groep en de vlekkeloze organisatie werd het helemaal een topbelevenis.

Marijke V. -

Mooie reis met pittige wandelingen !

Ann D. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Dublin en transfer (380 km) naar Castletownbere.

Deze prettige havenstad  vormt onze uitvalsbasis voor de ganse reis. 

Dag 2

Een flinke klim brengt ons van Ardgroom naar het rotsplateau en daarna dalen we af naar Lough Kadda. De rest van de tocht gaat voornamelijk  langs de diep ingesneden kuststrook tot Eyeries. Als het weer meezit, kunnen we dicht bij de Oceaan picknicken.

Ca. 4,5 u. wandelen

Dag 3

Vanuit Dursey Sound, het meeste westelijke punt van Beara, trekken we naar het strand van Allihies. Prachtige zichten op de Oceaan en heerlijk uitwaaien zijn de troeven vandaag. En alweer zwemgelegenheid, als het weer het toelaat.

Ca. 5 u. wandelen

Dag 4

Vandaag wandelen we naar de top van Hungry Hill, met zijn 685 m het hoogste punt van de Caha Mountains. De afdaling brengt ons langs twee verscholen gletsjermeren. Het is een spectaculaire tocht die zijn pittigheid zeker ontleent aan het hoogteverschil, maar ook aan het terrein dat er meestal nogal drassig en glibberig bijligt.   

Ca. 6,5 u. wandelen - enkel mogelijk bij goede weersomstandigheden

Dag 5

Met de ferry varen we vanuit Castletownbere in een kwartiertje naar Bere Island. Omwille van zijn strategische ligging heeft het kleine eiland een interessant archeologisch patrimonium. Het landschap is er prachtig, helemaal onvervuild (en daar zijn de zowat 200 inwoners zeer trots op) en straalt een intense eenzaamheid uit.

Na de picknick kan geopteerd worden voor een extra lus door ruiger terrein. Wie het echter voor gezien houdt kan terug naar de ferry.

Ca. 4 of 6 u. wandelen

Dag 6

De verlaten kopermijnen van Allihies, waar eeuwenlang aan koperwinning werd gedaan, vormen het centrale thema van de wandeling vandaag. Hoewel de ontginning midden 19de eeuw werd stopgezet, blijft het tot vandaag de omgeving beheersen.

Ca. 6 u. wandelen

Dag 7

Vanuit Glengarriff starten we onze 'koninginnentocht', die ons opnieuw hoog de heuvels zal inloodsen. Net na de top treffen we een gletsjermeer waar we zowel kunnen picknicken als een duik in het onpeilbare water wagen.

Ca. 6,5 u. wandelen

Dag 8

Transfer naar Dublin en vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1680
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 270
Voorschot: € 590 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological 
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, ...
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en  We wandelen 5 à 7 uur per dag, meestal over onverharde paden en soms door moerassig gebied. De hoogteverschillen lopen op tot 600 m. Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kunnen regen en/of wind een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een goed gelegen, keurige ****B&B, in kamers met privé-badkamer. Alle nodige horeca bevindt zich op 5 min. stappen.

Maaltijden

 • Ontbijt: stevige kost, zoals de gewoonte is in Ierland.
 • Lunch: de ingrediënten voor de picknick worden door de begeleider na overleg met de groep aangekocht.
 • Avondmaal: op restaurant.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Wij vliegen met de luchtvaartmaatschappij Air Lingus (EI).

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EI631Brussel 28/05/2023 10:20Dublin 28/05/2023 11:05
EI638Dublin 04/06/2023 18:30Brussel 04/06/2023 21:15
We worden vervoerd in een privé-minibus.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het weer is in Ierland net zo onvoorspel­baar als in België. Maar even snel als de lucht loodgrijs kan worden, kan ze ook weer opklaren. Regen, zon, mist... het kan allemaal. Je voorziet je qua kleding dus best op zowel regenweer als zonnig weer. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • regenbroek
 • evt. regencape
 • trui/fleece
 • hemden en/of T-shirts.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

Diversen

 • isolerend matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Ierland volstaat je identiteitskaart.

Geld

De munteenheid van Ierland is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je kaart terecht aan bankautomaten en je kan op vele plaatsen met de kaart betalen. Het is handig indien je van hieruit een klein bedragje cash op zak hebt.

Achtergrondinformatie

 • discoverireland
 • McCarthy's Bar: A Journey of Discovery in Ireland 
 • R. DOYLE, The Barrytown Trilogy (The Commitments, The Snapper, The Van), schitterende verhalen over de Rabbitt-familie in Dublin; R. DOYLE, De Ster Henry Smart, Een op zichzelf aangewezen jongenman komt op veertienjarige leeftijd terecht in de Paasopstand (1916) en vecht in het hoofdpostkantoor van Dublin mee voor de vrijheid van de Ieren.
 • J. JOYCE, Dubliners en Ulysses;
 • L. URIS, Trinity, een historisch verhaal over de Ierse vrijheidsstrijd in de periode van 1840-1916;
 • E. O’BRIEN, De Buitenmeisjes, Huis van volmaakte eenzaamheid en Bij de rivier, romans;
 • Ierse sprookjes;
 • T. HAWKS, Door Ierland met een koelkast; een knotsgek verhaal van een Engelsman die als weddingschap met een koelkast al liftend door Ierland trekt.
 • L. POLDERS, Als een God in Ierland, een bundel van de leukste verhalen uit Ierland van o.a. Frank O’Connor, Edna O’Brien, John B. Keane, Eric Newby, Arv Jassies, Patrick Kavanagh;
 • T. CAHILL,Dank zij de Ieren (of hoe een klein volk de beschaving redde), een verfrissende en boeiende kijk op de middeleeuwse Ieren en hun bijdrage aan de westerse cultuur.
 • F. Mc COURT, Angela’s Ashes, aangrijpende roman over de miserabele jeugd van de auteur in het Limerick van de jaren 1930 en ’40.
 • BRENDAN GRAHAM, Sneeuwwitte bloem, het verhaal van Ellen Rua O’Malley die halverwege de negentiende eeuw met haar gezin getroffen wordt door de catastrofe van de aardappelziekte;
 • RON LANGENUS, Ierland Ingebeeld, onze landgenoot vertelt over zijn fascinerende kennismaking met “een ruig maar onweerstaanbaar land waar de natuur nog adem heeft”.
 • RON LANGENUS, Een ander Ierland,  een ontmoeting met dichters, schilders, vertellers, beeldhouwers, zangers, presidentens en “gewone” Ieren. 

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip