Griekenland - Karpathos


10 dagen

26/05/2023 - 4/06/2023

prijs € 1880


Griekenland - Karpathos


10 dagen

26/05/2023 - 4/06/2023

prijs € 1880


Griekenland - Karpathos


10 dagen

26/05/2023 - 4/06/2023

prijs € 1880


Griekenland - Karpathos


10 dagen

26/05/2023 - 4/06/2023

prijs € 1880


Griekenland - Karpathos


10 dagen

26/05/2023 - 4/06/2023

prijs € 1880


prijs € 1880
10 dagen
Reisdatum: 26/05/2023 - 4/06/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23GR1KPA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-451
46-555
56-655
65+2

Geslacht:

mannen6
vrouwen7
Waarvan 13 individueel ingeschreven
Groepsreis Griekenland
Nog nooit gehoord van Karpathos? Dan is het hoog tijd om dit Griekse eiland, halfweg tussen Kreta en Rhodos, te ontdekken. Oude Griekse tradities zijn er springlevend, het berglandschap is er spectaculair - met toppen van meer dan 1200 m, niet slecht voor zo'n smalle strook land - en de keuken niet te versmaden. Tijdens deze wandelweek, voorafgegaan door een mini-citytrip Rhodos, verkennen we het ruige noorden van Karpathos, vanuit een vast verblijf in het havendorp Diafani.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Rhodos. Transfer naar het hotel in Rhodos-stad.

Dag 2

Al wandelend ontdekken we prachtige hoofdstad Rhodos. We kuieren door de Turkse wijk met haar wirwar van straatjes, betegelde fonteinen en mooie pleintjes en proeven van de typische sfeer. In het haventje Mandraki en in de Joodse Wijk met Zeepaardjesfontein en schaduwgevende platanen is het aangenaam wandelen. De liefhebbers bezoeken het archeologisch museum en het grootmeesterpaleis.

Tweede overnachting in Rhodos.

Dag 3

We nemen de ferry naar Karpathos, en begeven ons naar het hotel in Diafani, een rustig havendorp in het noorden van het eiland. Dit wordt onze uitvalsbasis voor de komende wandelweek. We verkennen de stegen en pleintjes van het dorp, dat leeft op het ritme van de boten die er aanmeren.

Dag 4

De bus brengt ons naar Lastos, een heel eind zuidwaarts over kronkelende bergwegen (transfer van ca. 1u20). Daar start onze eerste wandeling. Die leidt ons langs de hoogste berg van het eiland, de Kali Limni, en over groene paden tussen pijnbomen en kloven. Ons eindpunt is Spoa, een klein dorp hoog boven de kust, waar we dankbaar neerploffen op het terras van het plaatselijke 'kafeneio'. De bus brengt ons terug naar Diafani (transfer van ca. 45 min).

13 km, 4,5 stapuren, maximaal hoogteverschil 370 m.

Dag 5

Vandaag stappen we de deur van ons hotel uit en beginnen meteen aan de tocht bergop naar Olympos, zonder twijfel het bekendste dorp van het eiland. Onderweg doorkruisen we een groene vallei met klaterende beekjes, en springen we even binnen in het eeuwenoude kerkje van Agios Konstantinos. Olympos is toeristisch, maar met z’n vele molens en pastelkleurige huizen die wel vastgehaakt lijken aan de bergwand, kan je het gerust ook schilderachtig noemen. Na een bezoek aan het dorp, keren we te voet terug naar onze vaste stek in Diafani.

11 km, 3,5 stapuren, maximaal hoogteverschil 350 m.

Dag 6

We vertrekken vanuit Spoa, het dorp waar we na onze tocht eergisteren aankwamen (bustransfer van ca. 45 min). Nu we al wat opgewarmd zijn, is het tijd voor het stevigere werk. Vanuit Spoa maken we een lange tocht over de ruggegraat van het eiland, met heerlijke vergezichten. Waar je ook kijkt, oost of west: de diepblauwe zee blijft ons vergezellen. De route is op veel plaatsen verrassend groen en vochtig, de kikkers in de rivier onderweg houden ervan! We eindigen onze tocht in Olympos (dat met die mooie huizen van gisteren), daar wacht de bus ons op om ons terug naar Diafani te brengen.

16 km, 5 stapuren, maximaal hoogteverschil 470 m - deze wandeling kan lastig zijn voor mensen met hoogtevrees.

Dag 7

Vandaag doen we het iets rustiger aan, en genieten we van een boottocht naar het nu onbewoonde eiland Saria, net ten noorden van Karpahtos. Ooit stond hier een bloeiende Byzantijnse nederzetting. Uiteraard kunnen we het niet laten om ook hier onze wandelschoenen aan te trekken en het eilandje te voet te doorkruisen. Mét zwemspullen in de rugzak voor de liefhebbers, want de strandjes zijn hier onweerstaanbaar. Voor we terug aan boord gaan en de bewoonde wereld weer opzoeken, genieten we nog van een lekker barbecue onder de bomen bij het water.

8 km, 3 stapuren, maximaal hoogteverschil 280 m

Dag 8

De Byzantijnse beschaving laat ons nog niet los, want ook vandaag ontdekken we een mysterieuze site uit die periode. Na een busritje tot Avlona (transfer van ca. 20 min) trekken we over rotsachtige paden naar Vroukounda, een verlaten nederzetting aan zee met een intrigerende grotkerk, in de rots uitgehakte graven en zelfs een Byzantijns "zwembad" waar we een duik kunnen nemen. Helemaal verfrist gaan we te voet verder tot in Diafani, onze intussen vertrouwde uitvalsbasis.

16 km, 4,5 stapuren, maximaal hoogteverschil 350 m

Dag 9

We zetten er voor de laatste keer stevig de pas in. Vanuit Diafani stappen we bergop naar Avlona, een dorp waar vandaag nog amper 10 mensen wonen. Daar vertrekt een prachtig oud geplaveid pad naar Tristomo, een Byzantijnse ankerplaats in het verre noordoosten van Karpathos. Het dorp is verlaten, maar de baai van Tristomo is de moeite waard en is een erkend als Natura 2000-gebied. In dit waardevolle natuurgebied komen veel trekvogels uitrusten. Wie geluk heeft, kan er zelfs zeehonden spotten.

14 km, 4 stapuren, maximaal hoogteverschil 470 m

Onze laatste nacht op Karpathos brengen we door in hoofdplaats Pigadia, niet echt overlopend van charme. Maar het uitzicht op de haven, de boulevard, de fonteintjes en de terrasjes maken veel goed. Laatste avondmaal.

Dag 10

Terugreis van Karpathos naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1880
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 230
Voorschot: € 660 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers, zoals in het dagschema voorzien
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Steven Vertommen


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. Het is zelden plat wandelen en de ondergrond is vaak steen- of rotsachtig. Tredzekerheid is dus een vereiste. Hoewel het weer niet is opgenomen als criterium in het bepalen van het niveau, kan een hoge temperatuur een wandeling verzwaren, zeker op een eiland waar je slechts weinig schaduw hebt. Op dag 6 kan het hier en daar moeilijk zijn voor mensen met hoogtevrees.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Eenvoudige, comfortabele hotelletjes in Rhodos en Pigadia  In Diafani slapen we in een typisch Grieks, familiaal gerund hotel op wandelafstand van de haven, in ruime kamers met zeezicht. Overal tweepersoonskamers met privé-sanitair.


Maaltijden

Ontbijten doen we in ons logies, ‘s middags genieten we van een picknick, en ‘s avonds eten we een warme maaltijd in een restaurant.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Sky Express (GQ).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
GQ 801Brussel 26/05/2023 14:00Athene 26/05/2023 18:00
GQ 282Athene 26/05/2023 19:15Rhodos 26/05/2023 20:15
GQ 461Karpathos 04/06/2023 11:25Athene 04/06/2023 12:40
GQ 800Athene 04/06/2023 16:35Brussel 04/06/2023 18:55

Ter plaatse verplaatsen we ons met taxi's en ferry's.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In deze periode kan je meestal genieten van heerlijk weer en is de natuur op z'n mooist. Een regenbui is uiteraard nooit uitgesloten. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer en handiger in gebruik tijdens de transfers
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte vest
 • trui/fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemkledij.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • picknickbox

Diversen

 • hoofd- of zaklamp
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan in de logiesplaatsen met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. Het is aangeraden wat cash euro's van thuis mee te nemen.

 


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: