Griekenland - Korfoe, groen wandelparadijs in de Middellandse Zee


8 dagen

30/04/2023 - 7/05/2023

prijs € 1290


Griekenland - Korfoe, groen wandelparadijs in de Middellandse Zee


8 dagen

30/04/2023 - 7/05/2023

prijs € 1290


Griekenland - Korfoe, groen wandelparadijs in de Middellandse Zee


8 dagen

30/04/2023 - 7/05/2023

prijs € 1290


Griekenland - Korfoe, groen wandelparadijs in de Middellandse Zee


8 dagen

30/04/2023 - 7/05/2023

prijs € 1290


Griekenland - Korfoe, groen wandelparadijs in de Middellandse Zee


8 dagen

30/04/2023 - 7/05/2023

prijs € 1290


prijs € 1290
8 dagen
Reisdatum: 30/04/2023 - 7/05/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23GR1CFA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-553
56-657
65+3

Geslacht:

mannen7
vrouwen6
Waarvan 7 individueel ingeschreven
Groepsreis Griekenland
Korfoe werd eeuwenlang voorgesteld als een mediterraans paradijs. Die reputatie heeft ertoe geleid dat sommige delen van het eiland door het massatoerisme zijn ingenomen. En toch bestaat dat idyllische Korfoe nog altijd. Het enige wat je moet doen is net dat eindje verder wandelen: naar het volgende bergdorp of de volgende baai, wat dieper het groene binnenland in, wat hoger de met cipressen bezaaide heuvel op. En dat is precies wat we doen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

16 Beoordelingen

reviews van klanten

Schitterende reis langs verrassende klimmende en dalende paden met prachtige vergezichten - de zee is nooit veraf - , in een aangename groepsdynamiek die je dagelijks op sleeptouw neemt, met als kopman de reisbegeleider die je elke avond veilig 'thuis' brengt in een authentiek basic en gezellig restaurantje. Met een basis conditie en goede bottines, is de reis voor iedereen haalbaar. Geladen met een rugzak mooie herinneringen kom je weer thuis.

Nele V. -

Korfoe biedt veel prachtige uitzichten, door de 3 verschillende hotels was er een leuke variatie. Korfoe is een prachtig wandelparadijs!!

Patricia V. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Korfoe en transfer naar onze eerste van 3 uitvalsbases: Pelekas, een gezellig dorp hoog op een heuvel. 

Overnachting in een eenvoudig pension, bij een Korfiotische familie die ‘s avonds lekkere volkse gerechten klaarmaakt.

Dag 2

Vandaag begint het échte werk. Een pittige, maar prachtige tocht langs enkele mooie plaatsen. Het eerste deel is zacht stijgen tot het vergeten dorp Kelia met zijn kapel en kerkhof. We klimmen verder langs de flank van de heuvel tot we een weids zicht hebben op westkust van Korfoe. Het laatste deel gaat aardig omhoog tot op de top, met het kerkje van Agios Georgios,  een van de beste uitkijkpunten van Korfoe. We genieten van het 360°-zicht. Dan dalen we af naar het afgelegen strand van Mirtiotissa, volgens schrijver Lawrence Durrell “misschien wel het mooiste strand ter wereld”. Oordeel zelf! Tijd voor een terras en een plons. Het zwaarste is achter de rug, terug naar Pelekas over goede paden.

De liefhebbers wandelen vanavond naar de Kaiser’s Throne, waar we net als de Duitse keizer Willem II van de zonsondergang kunnen genieten. 

Tweede overnachting in Pelekas.

Dag 3

Korte transfer naar het mooie dorp Liapades en tocht door het bijwijlen woeste binnenland van Korfoe naar de spectaculair gelegen Simeon-kapel. Dan is het tijd om onszelf te belonen en dat doen we in het charmante Doukades op het heerlijk dorpsplein mét terras.

Overnachting in een hotel bij het strand in Paleokastritsa.

Dag 4

Korfoe is niet alleen maar bergen. De Ropa-vlakte is zo plat als een pannenkoek, maar het hoge gras en de afwateringskanaaltjes maken het wandelen best uitdagend. Na de picknick duiken we de glooiende Marmaro-heuvels in en wandelen we over de 'olive way' tussen de typische, spookachtige olijfgaarden. We passeren enkele authentieke dorpen, waar er zeker tijd is voor een koffietje in een 'kafeneio'. 

Tweede overnachting in Paleokastritsa.

Dag 5

Vanuit Paleokastritsa stappen we langs een oud - en gelukkig beschaduwd - ezelpad meteen 300 m pittig de hoogte in naar het dorpje Lakones, 'het balkon van Korfoe', met prachtige vergezichten op de bijzondere kust. Via de Arakli-heuvel bereiken we het marktdorpje Makrades en het kleine Krini met zijn authentieke vijfhoekige dorpsplein. Van daaruit bezoeken we de fotogenieke burcht Angelokastro. Bij helder weer kunnen we tot in de hoofdstad kijken. Over een makkelijke, dalende weg door de olijfgaarden keren we terug naar Paleokastritsa. 

Derde overnachting in Paleokastritsa.

Dag 6

Lijnbus naar Kerkyra, een van de mooiste steden van Griekenland. Griekenland en Italië lijken hier samen te smelten in een bijzonder charmant oud centrum. We wandelen door  de oude wijk Kampiello waar het wasgoed boven je hoofd hangt te drogen en bezoeken de bekende bedevaartskerk van de Heilige Spiridon. Na een broodjeslunch in hartje stad, wandelen we vooral bij de zee. Via het vroegere koninklijk domein Mon Repos, waar ook de oudste resten van de stad te vinden zijn, bereiken we het schitterend gelegen uitzichtspunt Kanoni. We dalen af en nemen de boot naar  het beroemde witte Vlacherna-kloostertje. Dat ligt op het Muizeneilandje in de baai en is zowat het meest gefotografeerde plekje van Corfu. 

’s Avonds ontdekken we zeker de culinaire geneugten van Kerkyra, want in deze stad wordt graag en veel uit eten gegaan.

Overnachting in een hotel aan de haven van Kerkyra.

Dag 7

Deze langste dagtocht voert ons via een  erg gevarieerd traject langs talloze baaitjes aan de noordoostkust. Hoe verder we gaan, hoe meer het toerisme uitdunt. Uiteindelijk bereiken we het schiereiland Eremiti, een natuurgebied met een unieke flora en fauna. Milieuactivisten strijden al jaren om dit bijzondere stukje Korfoe te vrijwaren van bebouwing. Tijdens de hele kustwandeling zie je Albanië liggen, zo dichtbij dat je huizen aan de overkant van de zeestraat bijna kan aanraken.

Tweede overnachting in Kerkyra.

Dag 8

Afhankelijk van de vluchturen is een vrij stadsbezoek mogelijk: de oude burcht, wat zoetigheden in een 'zacharoplasteio' (patisserie), een koffietje op een terras aan de mondaine promenade Liston, een museum... Strandliefhebbers kunnen terecht even buiten de stad op het strand van Gouvia.

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1290
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 190
Voorschot: € 450 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 17,93)
 • transfers ter plaatse, zoals in het dagschema voorzien
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8 behalve middagmaal op dag 6
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.


Niet inbegrepen

 • dranken
 • middagmaal op dag 6
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Aster Kalogrias


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  en . We maken dagtochten van 14 tot 20 km en met hoogteverschillen tot 400 m, soms behoorlijk steil. Meestal lopen we over goede wandelpaden, af en toe met losse steentjes, over rotsige paadjes en hier en daar een stukje  asfalt. Hoewel het weer geen criterium is het bepalen van het wandelniveau, kunnen hoge temperaturen een wandeling wel zwaarder maken.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in twee degelijke hotels (5 nachten) en in een eenvoudig pension (2 nachten).


Maaltijden

Ontbijten doen we in ons logies, ‘s middags genieten we van een picknick. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd in het hotel en/of op restaurant.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij TUI Fly (TB).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TB2191Brussel 30/04/2023 06:40Korfoe 30/04/2023 10:40
TB2192Korfoe 07/05/2023 11:15Brussel 07/05/2023 13:20

Op Korfoe verplaatsen we ons met privé- en lijnbussen.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Korfoe is normaalgezien gemiddeld iets koeler dan de andere Griekse eilanden, maar heeft wel een hogere luchtvochtigheid. Hoewel voor- en najaar statistisch de beste periodes zijn om te wandelen, kan het ook dan warmer, kouder en/of regenachtiger zijn dan normaal. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer. Hou er rekening mee dat je zelf je bagage draagt tijdens de luchthaventransfers en tussen logies onderling.
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece of pull
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox en bestek

 Diversen

 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.


Geld

De munteenheid van Griekenland is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je betaalkaart terecht aan bankautomaten, maar deze liggen soms ver van het logies. Het is dus makkelijk als je van hieruit euro’s meeneemt.

Achtergrondinformatie

 • N.Cage, Eleni, over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis
 • L. De Bernières, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier
 • K. Held, Trefpunt Plato, filosofische reis door de antieke wereld
 • L. Ross, Tourist kwam naar ons dorp, een jonge Nederlander komt min of meer bij toeval op Kreta terecht en raakt in de ban van Griekenland en de Grieken, het Grieks, het Griekse lied, de Griekse dans. Zijn dagboek wordt een liefdeslied voor Griekenland. Maar het loopt mis…
 • M. Stahlie, Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. Bekroond met de Multatuliprijs
 • P. Storace, Ontmoeting in Griekenland, Vol passie, humor en oog voor detail verweeft de schrijfster in haar boek het dagelijks leven in Griekenland met mythen van de Klassieke Oudheid, de politiek en het indrukwekkende landschap
 • Eilandliefde, Bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen
 • Griekenland, verhalen van een land, verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis.
 • Mythos, van Stephen Fry, een nieuwe, eigenzinnige en humoristische versie van de klassieke Griekse mythen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens, de afspraakplaats en de deelnemerslijst, wordt 2 weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: