Groot-Brittannië - Schotland: de Highlands en Skye


9 dagen

3/07/2023 - 11/07/2023

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Schotland: de Highlands en Skye


9 dagen

3/07/2023 - 11/07/2023

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Schotland: de Highlands en Skye


9 dagen

3/07/2023 - 11/07/2023

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Schotland: de Highlands en Skye


9 dagen

3/07/2023 - 11/07/2023

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Schotland: de Highlands en Skye


9 dagen

3/07/2023 - 11/07/2023

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Groot-Brittannië
Een stukje West Highland Way en een dagtocht in de Glencoe Mountains voeren ons de ruige Highlands in. Daarna trekken we naar een van de meest fotogenieke stukjes Schotland: Skye, een woestenij van heuvels en bergen, meertjes en watervallen en een grillige kustlijn, door talloze diepe zeearmen ingesneden. Een mooie kennismaking met het weergaloze Schotse landschap, in combinatie met de bijzondere eilandsfeer.  
prijs binnenkort online
9 dagen
Reisdatum: 3/07/2023 - 11/07/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 23GB1SCA1
Al 2 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

7 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een prachtige reis. Schotland heeft zulk een schitterende natuur, je voelt je klein in dat decor. Een WOW factor! De wandelingen waren een uitdaging, omwille van de regen of de mist of door de lengte of de zwaarte ervan maar ik heb geen seconde spijt gehad van mijn deelname. Zulke ervaring te mogen hebben in een groep, die super meeviel, dat is wel wat inspanning waard!

Marijke D. -

HET was TOP !!!!!

Michel S. -

Heb genoten van de reis,natuur en de groep. Voor mij was het TOP!!

Dirk D. -

Mijn eerste kennismaking met Anders Reizen en Schotland. Heb met volle teugen genoten, van Schotland, de natuur, het gezelschap.

Patrick A. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis met de Eurostar van Brussel-Zuid naar Londen en verder met de trein naar Glasgow. Privé-transfer naar en overnachting in Kinlochleven.

Dag 2

Transfer naar Kingshouse. Over de West Highland Way, het bekendste lange-afstandspad van Schotland wandelen we terug naar Kinlochleven. Een half uurtje stappen en we staan onderaan de Devil’s Staircase, een uiterst steil pad dat je naar een uitzichtpunt brengt met een wondermooi zicht over de bergen van Glencoe en over Groot-Brittanniës hoogste top, de Ben Nevis (1344 m). Zacht dalend gaat het verder naar Kinlochleven. 

14,5 km, 515 m stijgen en 720 m dalen

Tweede overnachting in Kinlochleven.

Dag 3

Dagwandeling in de bergen van Glencoe. Het is in dit gebied dat in 1692 de beruchte 'Massacre of Glencoe' plaatsvond. Een veertigtal mensen kwam om in een treffen tussen verschillende clans, tussen Low- en Highlanders en met inmenging van overheidstroepen. Het was niet het dodental dat deze slachting tot een van de donkerste bladzijden uit de Schotse geschiedenis maakte, dan wel de laffe wijze waarop deze mensen in dit afgelegen gebied door bevriende handlangers in de val gelokt en afgemaakt werden. 

11 km, 900 m stijgen en 900 m dalen

Derde overnachting in Kinlochleven.

Dag 4

We rijden over de brug naar het eiland Skye en installeren ons in Portree, de hoofdplaats van het eiland Skye dat deel uitmaakt van de Hebriden, de meest westelijke eilanden van Schotland.

In de namiddag maken we een wandeling naar 'The old man of Storr', een obeliskvormige rots die al van heinde en ver de aandacht trekt. 

8 km, 650 m stijgen en 650 m dalen

Dag 5

In de voormiddag is het mogelijk om een boottocht te maken om zeehonden en robben te gaan spotten. Met een beetje geluk krijg je ook een zeearend te zien.

Na de lunch in Portree, worden we naar het startpunt van de wandeling gebracht die ons langs de Oceaan naar Sligachan voert. Een prachtig stukje Skye met fantastische zeezichten. Gegarandeerd dat alle muizenissen uit je hoofd zijn gewaaid.

11 km, slechts kleine hoogteverschillen

Overnachting in Sligachan.

Dag 6

Transfer naar het vissersdorp Elgol en wandelen terug naar Sligachan. Ons pad kruist menig rivier en beek en loopt door een woeste natuur van baaien, meren en Cuillin-bergen.

18 km, 150 m stijgen en 150 m dalen

Tweede overnachting in Sligachan.

Dag 7

Vanuit Sligachan zijn er verschillende tochten mogelijk in de Cuillin Mountains, zowel in de afgeronde Red Cuillins als de scherpe Black Cuillins. De begeleider legt de mogelijkheden aan de groep voor, waarbij het weer de allesbepalende factor is. 

Derde overnachting in Sligachan.

Dag 8

We rijden terug naar Edinburgh, een mooi traject van een 6-tal uur.

We trekken de stad in en maken een wandeling in de verrassend mooie en sfeervolle Schotse hoofdstad.

Overnachting in Edinburgh.

Dag 9

Terugkeer per trein via Londen naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs binnenkort online
Voorschot: € 670 per persoon

Inbegrepen

 • treinreis heen en terug
 • transfers in Schotland
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 9
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, ...
 • evt. boottocht op Skye (€ 30)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

De wandelingen zijn niveau , maar de Glencoe-wandeling neigt naar  omwille van de hoogteverschillen. 

We wandelen meestal over goede tot zeer goed paden en aardewegen, en af ten toe over smalle paden langs kliffen (nooit gevaarlijk, maar kunnen wel problematisch zijn voor mensen met hoogtevrees).

Het weer wordt NIET opgenomen als criterium in het bepalen van het wandelniveau, maar het spreekt voor zich dat een wandeling als zwaarder wordt aangevoeld en/of langer kan duren indien je deze in regen en wind onderneemt. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • B&B in Kinlochleven
 • Hotel in Portree
 • Lodge & cottage in Sligachan (de groep wordt verdeld over 2 logies)
 • Pension in Edinburgh

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies, zelf klaar te maken in Sligachan. Het middagmaal is een picknick die we zelf aankopen en klaarmaken, of een aangekocht lunchpakket. Het warm avondmaal eten we hetzij op restaurant, hetzij in de logies­plaats. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De grote bagage blijft in het logies.

Vervoer

Voor deze reis kiezen we voor de trein. Het is een klimaatvriendelijk alternatief voor vliegen. En als je de vele uren wachten op de luchthaven meerekent, is de trein zelfs niet altijd zoveel trager dan het vliegtuig.
Met de trein reizen heeft nog andere voordelen. Waar je met het vliegtuig elk gevoel van afstand mist, merk je met de trein - zowel door de reistijd als door de verschillende streken die je doorkruist - écht hoe ver je van huis bent. 
De tijd die je aan boord doorbrengt, laat je toe om te lezen, kennis te maken met je reisgenoten, of gewoon weg te dromen bij het voorbijglijdende landschap. Hij helpt je te 'onthaasten' zodat je bij aankomst op de bestemming in 'relax mode' aan je vakantie kan beginnen.

Ter plaatse verplaatsen we ons meestal met privé-vervoer. Enkel voor de wandeling vanuit Portree nemen we de lijnbus.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het weer kan, zoals dat overal in een bergachtige regio het geval is, snel omslaan: zowel van zonnig en aangenaam naar mistig en regenachtig, als omgekeerd. En wat ze ook zeggen van het Schotse weer, je kan er, net zo goed als bij ons, een hele reis lang onder een stralende zon wandelen.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk hoofdbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak met regenhoes

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen
 • lichte schoenen, voor binnen en ’s avonds
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers; handig bij regen en drassig terrein)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte overbroek
 • trui/fleece
 • T-shirts.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

Diversen

 • stevige plastieken zak of matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • evt. verrekijker
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).
(*) In Schotland kan je 's zomers last hebben van enkele vervelende beesten, nl. muggen en 'midges' (knutten in het Nederlands). De mate waarin de midges voorkomen is afhankelijk van de omstandigheden: ze hebben stilstaand water nodig, ze komen zelden voor boven 700 m en houden niet van wind en zon. Dus op een donkere, windstille dag in de buurt van een poel, hou je maar beter een goeie spray/créme bij de hand.

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.


Geld

Met betaalkaarten kan je in Portree en Edinburgh terecht aan de geldautomaat en je kan op vele plaatsen ook met de kaart betalen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: