Groot-Brittannië - Wales: Brecon Beacons National Park


8 dagen

23/07/2023 - 30/07/2023

prijs € 1750


Groot-Brittannië - Wales: Brecon Beacons National Park


8 dagen

23/07/2023 - 30/07/2023

prijs € 1750


Groot-Brittannië - Wales: Brecon Beacons National Park


8 dagen

23/07/2023 - 30/07/2023

prijs € 1750


Groot-Brittannië - Wales: Brecon Beacons National Park


8 dagen

23/07/2023 - 30/07/2023

prijs € 1750


Groot-Brittannië - Wales: Brecon Beacons National Park


8 dagen

23/07/2023 - 30/07/2023

prijs € 1750


prijs € 1750
8 dagen
Reisdatum: 23/07/2023 - 30/07/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar: Contacteer ons
Reisnummer: 23GB1BBA1
Al 11 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-452
46-551
56-654
65+4

Geslacht:

mannen2
vrouwen9
Waarvan 9 individueel ingeschreven
Groepsreis Groot-Brittannië
Wales is meer dan een stuk van Groot-Brittannië, het is een land op zich. ‘Cymru’ (uitgesproken als ‘Cumri’) noemen de Welshmen het, en het heeft een eigen taal, een eigen geschiedenis, een eigen landschap. Het is een paradijs voor liefhebbers van niet al te zware ‘berg’wandelingen. Het groene, golvende landschap met hier en daar flink steile hellingen is doorsneden van talloze uitstekende wandelwegen en paden. In het zuiden ligt het ruige Brecon Beacons National Park. Ruwe heuvels en donkere meren wisselen er af met golvende heuvels en dorpen en met landschappen die nu eens woest en onherbergzaam, dan weer lieflijk en schilderachtig zijn. Vanuit Llandovery maken we prachtige wandelingen, gedeeltelijk over het lange-afstandspad Cambrian Way.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

33 Beoordelingen

reviews van klanten

Wat een geweldige reis: elke dag weer een ander, prachtig landschap om te verkennen, een superfijn verblijf gerund door een heel gastvrije familie, en heerlijk eten op de koop toe!

Joke V. -

Deze prachtige reis in het mooie, dunbevolkte Wales was een voltreffer. De uitzichten op de glooiende hellingen in ontelbare schakeringen groen tijdens de pittige wandelingen, waren magnifiek. De ontvangst en het verblijf in het familiaal uitgebate hotel waren zeer aangenaam. De groepssfeer was uitstekend. Deze reis is een aanrader voor geoefende wandelaars die houden van groene, ongerepte natuur.

Marleen T. -

Heel mooie wandelingen in het groene Wales, met een gastfamilie die het woord gastvrijheid heeft uitgevonden.

Liesbet A. -

Prachtige reis, betoverende locatie, warme en sympathieke familie waar je wordt verwend en waar je onmiddellijk een thuisgevoel ervaart. Fysiek uitdagend en avontuurlijk. Wat kan een mens meer wensen?

Christel V. -

Aangenaam gezelschap. Reis beantwoordde volledig aan onze verwachtingen zowel wat moeilijkheidsgraad als wat natuurschoon en comfort betrof.

Lutgarde V. -

Zeer mooie reis , ondanks het niet altijd zonnige weer. Een reisleider die het programma aanpaste aan het weer en de interesses van de groepsleden. Een aanrader voor wie van natuur en wandelen houdt.

Anne V. -

Ik vond het een goed georganiseerde reis , zeker de altijd aanwezige zorg voor ons door de mensen van het hotel vond ik ontzettend aangenaam. De reizen in de minibus waren altijd aangenaam en ontspannen.

Gisela D. -

In Wales is niets normaal : het landschap niet (ongelooflijk mooi en soms dramatisch ), het weer niet (mist, felle regen en wind naast zon. en alles ertussen..), het pad niet (moeilijke paden tot dwars door ruig terrein en kniehoog gras). Een toffe en mooie reis voor de sportieve wandelaar met goede conditie. Goed logies en eten. Niet voor degene die avondvertier verwacht, voor mij TOP!

Erna S. -

Algemene reistips

Dag 1

We spreken af in het station van Brussel-Zuid en stappen samen op de Eurostar-trein naar Londen. We winnen 1 uur door het tijdsverschil.

We springen op de metro en rijden in een tiental minuten naar station Paddington, waar we de trein nemen naar Swansea. Daar wacht de minibus ons op die ons westwaarts - door de zuidelijke Cotswolds en Brecon Beacons National Park - naar Wales brengt (ca. 4 u.). Ons logies voor deze reis ligt net buiten Llandovery (de dubbele l wordt uitgesproken als ‘chl’), een gezellig marktstadje aan de rivier de Tywi.

Dag 2

De kapel Soar–y-Mynydd is het startpunt van onze eerste wandeling die ons vnl. langs de rivier Afon Doethie brengt. We komen voorbij een belangrijke broedplaats van de rode wouw. 

Dag 3

Deze etappe is de meest uitdagende in het centrale zuidelijke deel van de Cambrian Way. Het is een van de minst bewoonde gebieden van het nationale park. Doorheen ruw en open heideland wandelen we langs de toppen van de Carmarthenshire Fans de eenzame monoliet uit het bronzen tijdperk Maen Llia tegemoet. Vanop de flanken van de berg Fan Gyhiruch hebben we mooie vergezichten en we dalen af tot aan de Tower.

Dag 4

Het startpunt van de wandeling ligt in Forest Park. Algauw komen we aan het meer Llyn-y-Fan Fach terecht, de verblijfplaats van de Lady of the Lake". De legende die aan dit meer verbonden is, een verhaal van liefde, dood, magie en helende krachten, krijg je ter plaatse te horen.

We gaan de hoogte in tot bij de rotswand Fan Foel (802 m) en naar het tweede meer, dat van Llyn-y-Fan Fawr. Vanaf hier hebben we prachtige zichten in de vallei. We sluiten af met een welverdiend bezoek aan de pub.

Dag 5

Vandaag zoeken we andere horizonten op, nl. de zee! We maken een wandeling langs de gevarieerde kustlijn van Cardigan Bay, van Llangranog naar New Quay. Het is een prachtig stukje kust waar af en toe dolfijnen gespot kunnen worden.

Dag 6

We zijn nu voldoende ingelopen, de kuiten zijn gesmeerd en we zijn klaar voor het 'Brecon Circuit', de zwaarste tocht van de reis met 1000 m dalen en 1000 m stijgen. Vanuit Storey Arms wandelen we de hoogte in. Na een tijdje komen de toppen van de Brecon Beacons in zicht. We ‘beklimmen’ de Pen-y-Fan (886 m), de Cribyn (795 m) en de Fan Ddu (683 m). De panoramische zichten en de ruwe pieken zijn ronduit indrukwekkend.
(Een minder zware variant is mogelijk indien de meerderheid van de groep daarvoor kiest.)

Dag 7

Na een kort stadsbezoekje aan Brecon, staat ons alweer een heel ander landschap te wachten. We volgen het jaagpad langs het Monmouthshire & Brecon-kanaal door de schilderachtige Usk-vallei met schitterend uitzicht op de Brecon Beacons. 

Dag 8

Transfer naar het treinstation van Swansea en van daar per trein naar Londen Paddington, waar we de metro nemen naar station Londen King's Cross om zo verder te treinen naar Brussel-Zuid, waar de reis eindigt.

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1750
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 250
Voorschot: € 610 per persoon

Inbegrepen

 • Trein Brussel-Swansea-Brussel
 • minibustransfers ter plaatse
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden, musea, e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Britta Maes


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. De dagtrajecten zijn tussen 8 en 22 km lang en volgen meestal goed begaanbare paden. Regelmatig loopt het traject ook over ‘natuurlijke’ wegen als bergkammen, een rivier, de bodem van een vallei, of wandelen we gewoon dwars door het terrein. Soms moet er flink wat geklommen en gedaald worden. De wandeling op dag 6 is ; een minder zware variant is mogelijk indien de meerderheid van de groep daarvoor kiest.

Hoewel de weersomstandigheden niet als criterium zijn opgenomen in de bepaling van het wandelniveau, spreekt het voor zich dat regen en/of wind de tochten er niet makkelijker op kunnen maken. De kans bestaat dat de volgorde van de wandelingen hierdoor moeten gewijzigd worden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Eenvoudige, vrij kleine maar verzorgde kamers met privaat sanitair in een boerderij in de buurt van Llandovery, zeer mooi gelegen tegen een heuvel en met prachtig uitzicht. De gemeenschappelijke ruimte heeft een open haard en bij goed weer is het terras een zalige plaats om te zitten. De uitbaters zijn bijzonder gastvrij en het logies valt al vele jaren erg goed in de smaak bij onze groepen.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal worden genomen in de logiesplaats. Het middagmaal is een picknick. Lekker eten!

Je brengt voor de eerste dag best een lunchpakket mee van thuis. Op de Eurostar kan je ook iets kopen, maar dat is vrij duur.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
/Brussel 23/07/2023 08:52Londen SP 23/07/2023 09:57
/Londen Paddington 23/07/2023 11:53Swansea 23/07/2023 15:29
/Swansea 30/07/2023 09:23Londen Paddington 30/07/2023 13:05
/Londen 30/07/2023 15:04Brussel 30/07/2023 18:05

We reizen met de Eurostar naar Londen en vandaar verder per trein naar Swansea. Het is een klimaatvriendelijk alternatief voor vliegen. En als je de vele uren wachten op de luchthaven meerekent, is de trein zelfs niet altijd zoveel trager dan het vliegtuig.
Met de trein reizen heeft nog andere voordelen. Waar je met het vliegtuig elk gevoel van afstand mist, merk je met de trein - zowel door de reistijd als door de verschillende streken die je doorkruist - écht hoe ver je van huis bent. 
De tijd die je aan boord doorbrengt, laat je toe om te lezen, kennis te maken met je reisgenoten, of gewoon weg te dromen bij het voorbijglijdende landschap. Hij helpt je te 'onthaasten' zodat je bij aankomst op de bestemming in 'relax mode' aan je vakantie kan beginnen.

Vanaf Swansea en voor de wandelingen ter plaatse worden we vervoerd in een privé-minibus met chauffeur. Hou er rekening mee dat we elke dag gemiddeld een uur moeten rijden naar het beginpunt van de wandelingen en weer terug. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Bij reizen in de zomer is, net zoals elders in Noordwest-Europa, het credo: voorzie kledij voor zowel warm & zonnig als fris & regenachtig weer.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak + regenhoes

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers; handig bij regen en drassig terrein)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte overbroek
 • evt. regencape
 • trui/fleece
 • hemden en/of T-shirts.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox

Diversen

 • iets om op te zitten tijdens de picknicks
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.


Geld

Met je betaalkaart kan je terecht aan bankautomaten in Llandovery. In zowat alle winkels en horeca kan je ook met de kaart betalen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de reisgegevens, afspraakplaats en deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: