Frankrijk & Italië - Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte


7 dagen

19/02/2023 - 25/02/2023

prijs € 850


Boek deze reis »

Frankrijk & Italië - Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte


7 dagen

19/02/2023 - 25/02/2023

prijs € 850


Boek deze reis »

Frankrijk & Italië - Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte


7 dagen

19/02/2023 - 25/02/2023

prijs € 850


Boek deze reis »

Frankrijk & Italië - Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte


7 dagen

19/02/2023 - 25/02/2023

prijs € 850


Boek deze reis »

Frankrijk & Italië - Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte


7 dagen

19/02/2023 - 25/02/2023

prijs € 850


Boek deze reis »
Groepsreis Frankrijk & Italië
Vanuit een gezellig berghotelletje in Laus de Cervières, in de Izoard-vallei en op een tiental km van Briançon, verkennen we gedurende drie dagen het wondermooie Frans-Italiaanse grensgebied. Het letterlijke hoogtepunt is de tocht naar de Col d' Izoard, 2360 m hoog en bekend vanuit de Tour de France. De twee laatste dagen brengen we, met overnachting in een knappe berghut in de Monti della Luna, door in het lieflijke landschap aan de Italiaanse kant van de grens. 
prijs € 850
7 dagen
Reisdatum: 19/02/2023 - 25/02/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Ja, afreis gegarandeerd
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 23FR1VIW1
Al 9 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

8 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

We ontmoeten elkaar voor het avondmaal in het gezellige berghotelletje in het gehucht Laus de Cervières, gelegen op 1650 m hoogte.

We maken kennis met elkaar en met onze gids en krijgen een uiteenzetting over de streek en het programma. 

Dag 2

Na het ontbijt binden we de sneeuwschoenen aan voor een eerste tocht. We wandelen omhoog door het bos van Blétonnet en komen vervolgens terecht in de mooie alpenweiden aan de voet van de pic de Rochebrune (3320 m). Hier is het al natuur en sneeuw wat de klok slaat en krijgen we mooie zichten op de massieven Briançonnais en Ecrins en op de Pelvoux en de Meije.

700 m stijgen en weer dalen

Dag 3

Een beetje Tour de France vandaag, met de tocht tot op de col de l’Izoard (2360 m) die een prachtig decor vormt voor een winterse wandeltocht. De klimatologische omstandigheden maken dat de wegen onberijdbaar worden en dat de natuur hier weer helemaal de baas wordt. Zichten op de Queyras en de toppen van de Ubaye. We keren terug via de chalets de l’Izoard.

700 m stijgen en dalen

Dag 4

Het fort van la Lausette, gelegen op 2339 m, is ons doel vandaag. Via de kam van Malazen, steken we het bos door en bewandelen de kam tussen de vallei van de Izoard en die van Ayes. Vanaf het fort hebben we een prachtig panoramisch zicht en krijgen we een stukje militaire geschiedenis te horen. 

670 m stijgen en dalen 

Dag 5

We verlaten ons hotel met bagage voor 1 nacht en trekken een hoogvlakte over, voor sneeuwwandelaars en langlaufers een paradijs van rust en schoonheid. Via de col Bousson, die de grens met Italië markeert, bereiken we de refuge Mautino (2110 m).

De liefhebbers kunnen in de namiddag nog een luswandeling maken naar de Col Begino (2310 m) om een zicht te krijgen op de Italiaanse valleien aan de andere kant.

500 m stijgen (+ 300 m stijgen en dalen voor de col Begino)

Dag 6

We trekken de hoogte in tot op de Cima Saurel (2425 m). In de namiddag staan we terug op Franse bodem en wandelen via de meren van Gignoux en het Lac Noir terug naar Laus de Cervières.

350 m stijgen en 800 m dalen

Dag 7

We maken een laatste wandeling en nemen afscheid na de middagpicknick.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs € 850
Voorschot: € 300 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. middagmaal dag 7
 • vervoer van station Briaçon naar het hotel en weer terug
 • gebruik van sneeuwschoenen en skistokken
 • Franstalige professionele begelei­ding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Heen- en terugreis

Er zijn verschillende mogelijkheden om in Laus te geraken:

 • Per trein tot Briançon*. Het vervoer van het station van Briançon naar het logies (vertrek de vorige jaren om 17.30 u.) en weer terug op de laatste dag (ten laatste 14 u.) is inbegrepen in de basisprijs.
 • Met eigen wagen (Brussel-Laus is ca. 1000 km). Je kan vanaf de namiddag in het hotel terecht. 
 • Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt in jouw wagen of kostendelend wenst mee te rijden.  

*Je kan naar keuze zelf je treinreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de treinreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Wandelniveau

 Dagetappes van 5 tot 6 uur. Voor de hoogteverschillen: zie dagschema.

Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. Sneeuwschoenen zijn langwerpige frames die je onder je wandelschoenen worden bevestigd en die verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw. Ze laten je ook toe de gebaande paden te verlaten. Wij stellen eveneens skistokken ter beschikking die het wandelen vergemakkelijken. 

Ervaring met wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist. Wél moet je in staat zijn een hele dag actief bezig te zijn in de koude buitenlucht.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in kamers van 3 tot 5 personen in een gezellig berghotel (5 x) en in kamers voor 2 tot 8 personen in een goed uitgeruste en comfortabele 'refugio' (1 x). Voor deze laatste dien je een lakenzak mee te brengen of kan je er eentje huren aan ca. € 5. Om warm te douchen betaal je in de refugio € 2. In beide logies is het sanitair gemeenschappelijk. 


Maaltijden

Het ontbijt en het avondmaal gebruiken we in het logies. Voor 's middags is een picknick voorzien. De twee logies hebben een goeie keuken.


Bagage

Je draagt enkel je dagrugzak (incluis picknick) gedurende 3 dagen en bagage voor 1 nacht gedurende 2 dagen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De regio waar de reis plaatsvindt kent in de wintermaanden een grote sneeuwzekerheid. Aanpassing ter plaatse is echter mogelijk bij slecht weer of ongunstige sneeuwhoogte. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

In dit programma worden sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse verstrekt. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden.

Bagage

 • reistas
 • dagrugzak voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling én waaraan je de sneeuwschoenen kan bevestigen + groot genoeg voor de spullen die je nodig hebt tijdens de tweedaagse tocht. Ideaal is dan een zgd. tourrugzak, die het midden houdt tussen een dag- en een trekkingrugzak. De tourrugzakken hebben een inhoud van 40 à 60 l en hebben behalve goeie schouderbanden ook een stevige heupband. 
 • overtrek voor dagrugzak (bij sneeuwval).

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • schoenen voor binnen
 • wandel- of trekkingkousen
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers).

Kledij

 • warme wandelbroek
 • waterdichte overbroek
 • evt. skibroek (als je er eentje liggen hebt)
 • warme wind- en waterdichte jasmet kap en opstaande kraag
 • trui / fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • warme muts
 • buff
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • een stel kleren voor ’s avonds.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1 liter)
 • lunchbox
 • picknickbeker- en bestek.

Diversen

 • slaap-of lakenzak.
 • degelijke zonnebril.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je neemt best voldoende cash mee van thuis. Onderweg is er geen mogelijkheid om geld af te halen. Er zijn trouwens geen winkels in Laus, dus het enige waaraan je geld moet/kan besteden is drank.


Formaliteiten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: