Spanje - Sevilla, Córdoba, Cádiz en Málaga


8 dagen

18/03/2023 - 25/03/2023

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Spanje - Sevilla, Córdoba, Cádiz en Málaga


8 dagen

18/03/2023 - 25/03/2023

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Spanje - Sevilla, Córdoba, Cádiz en Málaga


8 dagen

18/03/2023 - 25/03/2023

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Spanje - Sevilla, Córdoba, Cádiz en Málaga


8 dagen

18/03/2023 - 25/03/2023

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Spanje - Sevilla, Córdoba, Cádiz en Málaga


8 dagen

18/03/2023 - 25/03/2023

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Spanje
Een Spaans spreekwoord zegt: 'wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist'. We bezoeken in deze betoverende stad prachtige Moorse en christelijke bouwwerken, maar slenteren evenzeer door karakteristieke volkswijken en gaan tapas smaken in authentieke barretjes. Maar we houden het niet bij Sevilla, want op een uurtje sporen ligt Córdoba, nog zo'n pareltje, met het hoogst gewaardeerde gebouw van Europa: De Mezquita! En we trekken  naar de minder bekende, maar misschien wel mooiste stad van Andalusië, Cádiz. Met onderweg de Sherry bodegas van Jerez. Afsluiten doen we in Malaga, inclusief de befaamde Caminito del Rey.
8 dagen
Reisdatum: 18/03/2023 - 25/03/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 23ES1SVA1

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Sevilla met zijn kathedraal en koninklijk paleis
 • Córdoba en de Mezquita
 • Koninklijke paarden en sherry in Jerez
 • Tapas eten in Santa Cruz
 • Flamenco en zigeuners
 • Het échte Andalusische leven in havenstad Cádiz
 • De mooiste wandeling van Spanje
 • Natuurpark Torcal met de rotsformaties
 • Malaga, de hippe havenstad
 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

11 Beoordelingen

reviews van klanten

Voor mij is het minder nodig om het maximum uit de tijd te halen, nog wat meer tijd om te genieten zou nog iets beter zijn.

Nele V. -

Ik heb enorm genoten van van deze reis. Toffe mensen ontmoet, leuk gevarieerd programma, heerlijk weertje.... Zero stress door aangename en goede begeleiding. Vakantie die klopt met mijn definitie van vakantie.

Alice G. -

Het was een korte maar intense reis naar 3 prachtige steden, die alle de moeite waard zijn om te bezoeken. De feria in Sevilla en de bloemenfeesten in Cordoba geven bovendien dat tikkeltje extra, waardoor deze reis naar Andaloesië mij steeds zal bijblijven. Een echte aanrader, olé!

Ria A. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenvlucht naar Malaga en trein naar Sevilla. Bij aankomst nemen we intrek in ons gezellig en authentiek pension in het oude centrum. Vanaf het dakterras vangen we een eerste glimp op van de omringende pleintjes en lokale sfeer.

We vatten de stier bij de horens, en trekken er onmiddellijk op uit voor een kennismaking met de stad. “De paddestoel”, de paseo, de Macarena-wijk en Torre del Oro passeren de revue. Om daarna in lokale stijl één van de topattracties van Sevilla te ervaren: lekker eten!

Dag 2

In de voormiddag maken we een stadswandeling langs de verschillende volkswijken. We verkennen de oude stad, en zoeken de authentieke sfeer op tussen de rivier, parken, paleizen en kerken. In Triana bezoeken we de lokale markt en de “andere kant van de rivier”. Een aangename rivierwandeling brengt ons daarna naar het uitgestrekte Parque Maria Luisa en het bijhorende mooiste plein van Spanje: Plaza Espana. Vervolgens duiken we de smalle witte straatje in van de Joodse wijk Santa Cruz. Dit is ook de uitgelezen plek om heerlijk te lunchen.

In de namiddag bezoeken we dé twee hoogtepunten van Sevilla: het koninklijk paleis met zijn tuinen, en de kathedraal met zijn Giralda (en het graf van Columbus). Deze liggen naast elkaar dus je kan zelf je tijd indelen voor een bezoek. We sluiten de avond zwoel af met een streepje authentieke Flamenco (optioneel). Olé!

Dag 3

Op slechts een uurtje treinen van Sevilla ligt die andere Unesco-stad: Córdoba met zijn wereldbefaamde Mezquita. We laten ons betoveren door dit stukje Moorse pracht en pikken ook nog even de gezellige drukte van de Joodse wijk mee.

In de late namiddag sporen we terug richting Sevilla wat ons een mooie inkijk geeft op de uitgestrekte natuur rond de Andalusische hoofdstad.

Dag 4

Vandaag laten we Sevilla even achterwege. We trekken zuidwaarts naar misschien wel de mooiste stad van Andalusië: Cadiz. Deze havenstad, gelegen op een schiereiland, heeft niet alleen gezellige pleintjes en straatjes maar ook een prachtige kathedraal (die met de gouden koepel), de oudste markthal van het land, en de Torre Tavira. Daarnaast is de hele stad omgeven door parken en stranden met zicht op de Atlantische Oceaan. Dit is het hart van de Costa de la Luz, nergens is het licht feller dan hier…

Op de terugweg bezoeken we Jerez de la Frontera waar je kan kiezen tussen een bezoek aan de bekende sherry-bodegas van Tio Pepe of aan de koninklijke paardrijschool (optioneel). 

Dag 5

Je kan deze vrije dag zelf invullen met tips en hulp van de reisbegeleider (die in Sevilla heeft gewoond). Voor musea liefhebbers zijn er het Museum van Schone kunsten, Casa Pilates of de Iglesia del Salvador. Geschiedenisadapten nemen een kijkje in de Fábrica de Tabacos of de Archivos de India. En gastronomen kunnen een kookworkshop volgen. Ook een bezoekje aan het vlakbij gelegen Itálica is aan te bevelen. Italica was de voormalige hoofdstad van het Iberisch schiereiland. Deze archeologische site heeft oa. een amfitheater van 25.000 personen en geeft een interessante inkijk in de geschiedenis.

Of je kan, net als de Sevillanen, een terrasje doen op een plein of aan de rivier. Of nog relaxter; een echte Arabische hammam in het hartje van de Moorse geschiedenis. Voor ieder wat wils. ‘s Avonds sluiten we af met een toprestaurant en een lokale Flamenco-avond op café (geen show zoals op dag twee).

Dag 6

Het échte Andalusië wacht ons op! We trekken door de provincies Cadiz en Malaga met enkele uitmuntende tussenstops zoals Ronda en Zahara de la Sierra. Onderweg genieten we van uitgestrekte landschappen en de witte dorpjes van het Grazalema natuurgebied.

In de namiddag komen we aan in Malaga, de hipste stad van het moment. De havenstad heeft zich de laatste jaren helemaal opgewerkt en past nu in het rijtje van grootheden zoals Sevilla en Córdoba. We nemen de intrek in ons nieuwe logies en verkennen de binnenstad en haven. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in het Picasso Museum, vlakbij zijn geboortehuis.

Dag 7

Wat een toeval! Net buiten Malaga liggen twee van de mooiste natuurgebieden van Andalusië. We verkennen het Natuurreservaat El Torcal met zijn vreemde rotsformaties, en maken de mooiste wandeling van Spanje, genaamd “El Caminito del Rey”. Google dat maar eens… We sluiten af met tapa’s de Malagueños.

Dag 8

In de voormiddag hebben we nog tijd voor een laatste bezoek aan de binnenstad van Malaga; de Alcazaba en de kathedraal. Zij die uitgerust willen thuiskomen kunnen nog verpozen aan het strand, met of zonder duik in de Middellandse Zee. In de namiddag keren we huiswaarts. Adios Andalucia!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Binnenkort online. Blijf op de hoogte van deze reis door je e-mailadres in te geven en we sturen je een mail als de prijs bekend is.
Voorschot: € 580 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies
 • ontbijten vanaf dag 2
 • groepstransfers
 • inkomgelden van bezienswaardigheden zoals vermeld in het programma
 • stadsrondleiding
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (richtprijs ca. € 170)
 • evt. bijkomende inkomgelden voor optionele bezoeken
 • fooien (ca. € 20)
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis van niveau . Hou er rekening mee dat er een hele dag effectief gewandeld wordt en dat ook wandelen in een stad behoorlijk vermoeiend kan zijn. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten in goed gelegen, kleinschalig logies.


Maaltijden

 • We ontbijten wisselend op lokale plekken of in het hotel. ’s Middags eten we een broodje of een kleine hap. ‘s Avonds proeven we van de gevarieerde lokale keuken.
 • Het Spaanse ontbijt is niet meteen het culinair hoogtepunt van de dag. Verwacht dus geen uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Middags eet men vanaf 14 uur en ’s avonds vanaf 21 uur, met als regel: hoe zuidelijker, hoe later.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Bus, trein en privé-vervoer.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het voorjaar is de beste tijd om Andaloesië te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam, bloemen en planten staan in bloei en de avonden zijn al wat langer. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, licht en makkelijk draagbaar.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen:

 • comfortabele wandelschoenen waarmee je een hele dag kan wandelen
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • wandelbroek
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece/trui
 • enkele hemden en/of T-shirts

Verzorging

 • toiletgerief.

Diversen

 • drankfles- of zak.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan overal terecht aan bankautomaten en ook vaak betalen met de kaart.


Achtergrondinformatie

 • Duende, een bericht over Andalucía, flamenco en zigeuners van Ivo HERMANS is een meeslepend cultuurhistorisch reisverhaal door Zuid-Spanje, waarbij de complexe flamencowereld ontrafeld wordt. Het is een ideale aanvulling op de klassieke reisgidsen voor wie meer wil weten over de diepe ziel van het Spaanse Zuiden.
 • Het Alhambra van Robert IRWIN: Het Alhambra, gebouwd door duizenden slaven, stille getuige van moord en politiek geweld, herberg voor illustere gasten. De auteur slaagt erin het mysterie te ontrafelen.
 • De Gouden Eeuw van Andalusië van M.R. MENOCAL: Een verleidelijk geschreven geschiedenis, een testament van voorbije tolerantie

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt 2 weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Deze reis in een notendop
Groepsreis 2019