Spanje - Op stap in de Sierra de Gredos


8 dagen

23/09/2023 - 30/09/2023

prijs € 1040


Spanje - Op stap in de Sierra de Gredos


8 dagen

23/09/2023 - 30/09/2023

prijs € 1040


Spanje - Op stap in de Sierra de Gredos


8 dagen

23/09/2023 - 30/09/2023

prijs € 1040


Spanje - Op stap in de Sierra de Gredos


8 dagen

23/09/2023 - 30/09/2023

prijs € 1040


Spanje - Op stap in de Sierra de Gredos


8 dagen

23/09/2023 - 30/09/2023

prijs € 1040


prijs € 1040
8 dagen
Reisdatum: 23/09/2023 - 30/09/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja, afreis gegarandeerd
Reisnummer: 23ES1SGA2
Al 7 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-452
46-552
56-653

Geslacht:

mannen3
vrouwen4
Waarvan 5 individueel ingeschreven
Groepsreis Spanje
Ten westen van Madrid ruimen de vlakten van Castilië plaats voor de bergen van de Sierra de Gredos. In dit granieten landschap van ruige pieken tot bijna 2600 m, meren, keteldalen en kloven is het vinnig wandelen. Twee dagtochten en een vierdaagse trekking brengen ons langs de mooiste plaatsen en door de ongerepte natuur van deze magnifieke bergketen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

37 Beoordelingen

reviews van klanten

Wat een onbeschrijflijk mooi gebied om te wandelen, wat een vergezichten en iedere berg en vallei had weer een eigen sfeer. Een unieke ervaring. Helemaal met deze reisleider. Regelde alles tip top, communiceerde duidelijk. Oog voor een ieder. Relaxed en met humor. Genoten.

Esther M. -

Het was de eerste keer dat ik op vakantie ging met Anders Reizen en zal zeker niet de laatste keer zijn. Alles was super goed geregeld. We maakten prachtige wandelingen en onze gids was top. De verblijven waren basic maar voor mij zeker ok. Het was een toffe groep. Ik kijk alvast uit om opnieuw op reis te gaan met Anders Reizen!!!

Paula P. -

De reis was prima, niets op aan te merken. De begeleiding was prima., hij had oog voor alles.

Adriana O. -

Dit was mijn eerste wandelvakantie in groep. Het viel reuze mee. Het was prachtig weer en de wandelingen in een geweldig mooie natuur waren zeer gevarieerd en leuk.

Katrien W. -

Heerlijk ontspannen gewandeld in de prachtige bergen van de Sierra de Gredos. Elke dag stond er een mooie tocht op het programma, die perfect begeleid werd door onze reisbegeleider. Een leuk pluspunt van deze reis is de trektocht, waarbij je bagage vervoerd wordt. De hostels en hotels waren eenvoudig, maar prima, met vriendelijk personeel. De laatste dag in Madrid was erg leuk. Een leuk extraatje.

Anke V. -

Ik zelf vond het een zeer aangename groep ondanks ons het grote leeftijd verschil was het een echte groep met respect voor elk. Goede begeleider die me het vertrouwen gaf om deze uitdagingen aan te gaan!

Brigitte B. -

Ideale reis om er een weekje tussenuit te zijn.

Jo V. -

Variatie, hartelijk, prachtige natuur, rust, fijne groep, goede begeleiding, humor…

Anne M. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht naar Madrid, waar we worden opgewacht door de Nederlands(talig)e begeleider. Hij brengt ons naar ons pension in het dorp Arenas de San Pedro (ca. 2 uren rijden), dat gelegen is tussen de ruige bergen en met kabbelende riviertjes en aangenaam glooiende boomgaarden vlakbij.

Dag 2

Een luswandeling vanuit het pension brengt ons naar de druipsteengrotten Cuevas de Aguila. De terugweg is een soort van junglepad en laat een heel ander gezicht zien van het berggebied waar we de afgelopen dagen doorheen trokken.

Dag 3

De wandeling van vandaag brengt ons door de schitterende omgeving van het pension en naar de top van de Torrejones en eindigt bij een natuurlijk zwembad, zoals er veel zijn in deze regio.

Dag 4

Start van de vierdaagse trekking door de Gredos-bergen. We wandelen al onmiddellijk de berg Berocal op en krijgen een volledig overzicht van het massief en van de route die we de komende dagen gaan wandelen. Via smalle bospaadjes steken we door naar de vallei van de Cinco Villas, vijf typische bergdorpen waarvan wij er vier aandoen en overnachten in het laatste, Cuevas del Valle.

Dag 5

Over een kronkelende en soms uitdagende oude Romeinse weg bereiken we de col Puerto del Pico (1395 m). Vanaf het bergrestaurant met panoramaterras hebben we een weids uitzicht over het dal. Een indrukwekkende traverse en een afdaling langs olijvenboomgaarden brengt ons naar het bergdorpje Arenal voor de overnachting.

Dag 6

Een spectaculaire klim is nodig om bij het startpunt van de ‘Senda Ecologica’ te komen, een traject over de met dennenbossen begroeide zuidelijke hellingen van het centrale Gredos-massief. Hoogste punt is de Col Yermo (1500 m) vanwaar we oversteken naar de Guisando-vallei met aan alle kanten indrukwekkende rotspartijen. Nog een flinke afdaling over een rotspad en we zijn in het logies.

Dag 7

De laatste trekkingdag is de kortste. We trekken wat tijd uit in het interessante bezoekerscentrum met een schat aan informatie over de lokale flora en fauna. Dan dalen we af, terug de dennenbossen in. Onderweg picknicken we bij het rotsbassin Charco Verde. Vanaf daar volgen we de rivier Arenal terug naar Arenas de San Pedro.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1040
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 120
Voorschot: € 370 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 13,59)
 • logies
 • maaltijden (incluis water en wijn bij het diner) vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • transfer van luchthaven naar Arenas de San Pedro en terug
 • bagagevervoer
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Ed-Wim van Zeland


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . We maken 6 dagtochten van 4 tot 6,5 u. effectief wandelen door bergachtig terrein en met max. 900 m hoogtemeters per dag te overwinnen. Een goede fysieke conditie, tredzekerheid en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in tweepersoonskamers met privé-badkamer in pensions.


Maaltijden

Ontbijt en avondmal nemen we in het logies. Voor 's middags wordt er een picknick voorzien.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Air Europa (UX).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
UX 1172Brussel 23/09/2023 10:45Madrid 23/09/2023 13:10
UX 1173Madrid 30/09/2023 15:15Brussel 30/09/2023 17:40
Privé-transfer van de luchthaven van Madrid naar Arenas de San Pedro en omgekeerd.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In deze periode is het over het algemeen (nog niet té) warm en zonnig. Een regen- of onweersbui is uiteraard nooit uitgesloten. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas: een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece of pull
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • evt. zwemkledij.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. zakmesje
 • picknickbord, -beker en -bestek

 Diversen

 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

Het is aangeraden om cash euro's van thuis mee te nemen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: