Spanje - Matarranya, een tocht door 3 koninkrijken


8 dagen

29/04/2023 - 6/05/2023

prijs € 1220


Spanje - Matarranya, een tocht door 3 koninkrijken


8 dagen

29/04/2023 - 6/05/2023

prijs € 1220


Spanje - Matarranya, een tocht door 3 koninkrijken


8 dagen

29/04/2023 - 6/05/2023

prijs € 1220


Spanje - Matarranya, een tocht door 3 koninkrijken


8 dagen

29/04/2023 - 6/05/2023

prijs € 1220


Spanje - Matarranya, een tocht door 3 koninkrijken


8 dagen

29/04/2023 - 6/05/2023

prijs € 1220


prijs € 1220
8 dagen
Reisdatum: 29/04/2023 - 6/05/2023
Deelnemers: min. 5 - max. 13
Beschikbaar: Contacteer ons
Reisnummer: 23ES1MYA1
Al 12 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

36-451
46-554
56-657

Geslacht:

mannen4
vrouwen8
Waarvan 12 individueel ingeschreven
Groepsreis Spanje
Ongerepte heuvels, toppen en kloven. Uitkijkpunten om stil van te worden. Afgelegen gehuchten met enkele tientallen inwoners. Dit is Spanje zoals je het nog niet kent. In het bergachtige noordoosten van het land doorkruist deze tocht het gebied van 3 oude koninkrijken: Aragón, Matarranya en La Rinença. Deze streek vormde ooit een grens tussen moslim- en christelijke rijken. Hier trekken we een week door een heel gevarieerd natuurlandschap, met af en toe de afwisseling van een historisch dorp of stadje. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis naar Barcelona en transfer (ca. 2,5 u.) naar het dorp Beceite, in de vallei van de Mattaranya-rivier. Na het inchecken, gaan we op verkenning in dit charmante dorp.

Overnachting in een hotel in Beceite.

Dag 2

Een korte transfer (20 min.) brengt ons naar het startpunt van de eerste dagtocht. We bedwingen vandaag het massief van Penyagalera, een langgerekte berg die op het eerste gezicht wel wat weg heeft van een gigantisch schip dat in het landschap ligt. Op het hoogste punt staan we 1035 m boven de zeespiegel. Tijdens de afdaling verbazen we ons over het landschap dat is vormgegeven door water dat duizenden jaren lang zijn weg heeft gezocht door het gesteente. Met een duik in de Uldemo-rivier wassen we het wandelzweet van de dag van ons af. 

Tocht van 17 km, 5,5 stapuren, 890 m stijgen en 970 m dalen

Overnachting in een hotel in Beceite.

Dag 3

Ons logies van vannacht is alleen te voet bereikbaar, dus pakken we beperkte bagage in voor een nacht. We verlaten Beceite langs de Matarranya-rivier, die zich door een smalle vallei perst. Vandaag trekken we door de ruigste landschappen die we deze week zullen zien. Ons pad gaat voortdurend op en neer en bereikt enkele toppen met uitzonderlijke mooie uitzichten. Door bosjes van steeneiken en pijnbomen komen we tenslotte bij de berghut van Font Ferrera.

Tocht van 18 km, 6 stapuren, 900 m stijgen en 1025 m dalen

Overnachting in een berghut met stapelbedden.

Dag 4

Klaar voor een van de mooiste routes die deze streek te bieden heeft? Van aan de hut trekken we verder over de GR7, de langeafstandsroute die de Franse Vogezen verbindt met Andalusië in het zuiden van Spanje. De rood-witte streepjes leiden ons door het prachtige natuurpark van La Tinença de Benifassa. Het eerste deel gaat door een dicht woud naar de top Tossal Los Tres Reyes (1350 m). Hier torenen we letterlijk boven de 3 oude koninkrijken uit. Daarna nemen we een pad dat ons door de mythische passage El Portell del Infern - 'de poort van de hel' - leidt, met hoge kalkstenen wanden.

Tocht van 18 km, 6 stapuren, 825 m stijgen en 970 m dalen - kan verlengd worden met 3 km

Overnachting in een guesthouse in Fredes.

Dag 5

De GR7 blijft ook vandaag onze 'compagnon de route'. We verlaten Fredes en het natuurpark, en zetten koers richting het piepkleine dorpje Vallibona, dat verscholen ligt tussen twee kloven. Het wordt een uitdagende dag voor de knieën, want we gaan veel meer dalen dan stijgen.

Tocht van 20 km, 5,5 stapuren, 220 m stijgen en 640 m dalen

Overnachting in een pension in Vallibona.

Dag 6

Wat kies je: genieten van een rustdag of toch opnieuw de wandelschoenen aan voor een mooie tocht? Het kan allebei, want we slapen twee nachten in het pittoreske Vallibona. Voor de wandeling hebben we de keuze uit 2 tochten. Ze leiden allebei door een ravijn naar een een verlaten watermolen, best wel een intrigerende plek.

Tocht van 10 km, 351 m stijgen en 351 m dalen
Tocht van 14 km, 425 m stijgen en 425 dalen

Overnachting in een pension in Vallibona.

Dag 7

Onze laatste wandeldag laat ons nog eens genieten van al het goede in deze streek: het zicht op de bergen, de frisse lucht, de uitgestrekte bossen, de kloven en ravijnen. Van ver zien we al ons einddoel liggen: Morella, fotogeniek gelegen aan de voet van z’n kasteel dat op een heuveltop de omgeving domineert en het mooiste stadje van de reis. We dwalen er door historische steegjes en straten, langs middeleeuwse muren en Renaissance-paleizen. Een ideaal decor voor ons laatste avondmaal.

Tocht van 16 km, bijna 4 stapuren, 445 m stijgen en 400 m dalen

Overnachting in een hotel in Morella.

Dag 8

Transfer (ca. 2 u. 45 min.) naar de luchthaven van Barcelona en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1220
Voorschot: € 430 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • vermelde transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • begeleiding door Spaanse, Engelssprekende berggids
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Ignacio Teres

Ignacio Terés is afkomstig uit de streek. Zijn liefde voor de geologie, botanica en geschiedenis ervan én voor het wandelen maakten dat hij in 1995 zijn baan als landbouwingenieur heeft opgezegd omvan zijn hobby zijn beroep te maken. Als UIMLA-gecertificeerde berggids met een goede kennis van het Engels neemt hij je mee over verlaten paden, langs ongekend natuurschoon en authentieke dorpen, waarbij hij je laat kennismaken met de eigenheid en het verleden van deze prachtige streek, een - zoals hij het noemt - artistieke compositie van de natuur zelf.

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . Voor de precieze afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 3 overnachtingen in hotels in tweepersoonskamers met privé-sanitair
 • 1 overnachting in een berghut (bed- en badlinnen is aanwezig en hoef je niet mee te brengen)
 • 1 overnachting in een guesthouse in tweepersoonskamers met privé-sanitair
 • 2 overnachtingen in een pension in tweepersoonskamers met privé-sanitair.

Maaltijden

We ontbijten en dineren in het logies en nemen voor 's middags een picknick mee.


Bagagevervoer

Op dagen 3 en 4 draag je beperkte, persoonlijke bagage in voor een nacht. In de berghut is bed- en badlinnen voorhanden, dus dat hoef je niet mee te dragen.

Tijdens de overige wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN3703Brussel 29/04/2023 12:20Barcelona 29/04/2023 14:20
SN3704Barcelona 06/05/2023 15:10Brussel 06/05/2023 17:15

Privé vervoer ter plaatse.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Meestal aangenaam wandelweer met frisse avonden en koude nachten. Neerslag is mogelijk. Een voorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak (met ook ruimte voor voldoende drank + picknick + persoonlijke bagage voor 1 nacht)
 • regenhoes,

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. 

Schoeisel & kousen

 • wtaerbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen of bergwandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • wandelbroek
 • wind- en waterdichte jas
 • regenbroek
 • fleece of pull
 • zonnehoed of –pet
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. zakmesje
 • lunchbox

 Diversen

 • evt. wandelstokken.

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je hebt enkel geld nodig voor dranke en persoonlijke uitgaven. Het is aangeraden om al wat cash geld van hier mee te nemen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.  Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: