Spanje - Canarische Eilanden: Gran Canaria


8 dagen

11/02/2023 - 18/02/2023

prijs € 1970


Spanje - Canarische Eilanden: Gran Canaria


8 dagen

11/02/2023 - 18/02/2023

prijs € 1970


Spanje - Canarische Eilanden: Gran Canaria


8 dagen

11/02/2023 - 18/02/2023

prijs € 1970


Spanje - Canarische Eilanden: Gran Canaria


8 dagen

11/02/2023 - 18/02/2023

prijs € 1970


Spanje - Canarische Eilanden: Gran Canaria


8 dagen

11/02/2023 - 18/02/2023

prijs € 1970


prijs € 1970
8 dagen
Reisdatum: 11/02/2023 - 18/02/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23ES1GCA1
Al 4 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-552
56-652

Geslacht:

mannen3
vrouwen1
Waarvan 2 individueel ingeschreven
Groepsreis Spanje
Gran Canaria heeft een aangenaam klimaat en mooie stranden. Wie echter de moeite neemt om het dunbevolkte binnenland in te trekken, ontdekt een gevarieerd berglandschap met onaangetaste witte dorpen en eeuwenoude tradities. Onze wandelingen situeren zich grotendeels in het west- en noordwestelijke gedeelte van het eiland, een Unesco biosfeerreservaat. Wanneer bij ons de kille herfst alweer volop zijn intrede heeft gedaan, biedt Gran Canaria een heerlijk weekje pittig wandelen in een zonovergoten, groen landschap.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

107 Beoordelingen

reviews van klanten

Een leuke reis in een mooie omgeving met goede logies en lekker eten .

Rik T. -

Deze reis is fantastisch meegevallen. Alles erop en eraan. Mooi weer, prachtige wandelingen, goeie groep en luxe hotels. BUITENGEWOON!

Jef H. -

Prachtige natuur! Vulkanisch verleden overal zichtbaar in het landschap, gaf vaak een Jurasic Park gevoel. Die kudde Brachiosaurussen verwacht je elk ogenblik om de hoek te zien verschijnen. En dat bij heerlijk zomers weer. Super !

Peter R. -

Prachtige reis. Stevige wandelingen met prachtige zichten. Uitstekende hotels en reisbegeleider.

Fred D. -

De reis was goed verzorgd, de overnachtingen waren prima. Gran Canaria is bergachtiger dan ik had verwacht, dus de wandelingen zijn behoorlijk zwaar. groep. Maar ik heb genoten van het mooie weer en ben dankbaar dat ik de reis kon maken.

Marij R. -

Gran Canaria was een heel mooie bestemming die mijn verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen.

André H. -

Mooie wandelreis, met stevige wandelingen, aangename logies en een super begeleider!

Jeanne D. -

Prima reis met dito begeleiding en super groep. Ideaal om in de koude wintermaanden nog een deugddoende en warme week mee te pikken. Een aangename bestemming met zeer mooie maar soms pittige en gevarieerde wandelingen. Maar dat heb je ervoor over om dan te kunnen genieten van de schitterende, verre uitzichten !

Gerlinde B. -

Even ontsnappen aan de kou, genieten van het zonnetje, rustig wandelen in prachtige en gevarieerde landschappen, luxueus logeren, lekker en overvloedig eten, op enkele dagen helemaal relax.

Leen P. -

Heerlijke wandelvakantie, voornamelijk in niet toeristische omgeving. Stevige wandelingen, goede hotels. We hebben geboft met het weer en de groep en de begeleidster!

Bus v. -

Mooie reis met stevige wandelingen en goed eten en drinken in goed gezelschap.

Wim J. -

Goed georganiseerde reis en toffe groep. Een kort reisje naar de zon in het voorjaar is altijd een goed idee.

Walter D. -

Mooie bestemming met een verrassend groen en bergachtig binnenland.

Frank V. -

Prachtige omgeving, super begeleider, toffe groep, luxueus logement.

Ludo D. -

Een zalige reis waarin je tijdens de winter al even de lente of zomer kan voelen in een prachtig landschap.

Caroline D. -

Mooie & gevarieerde wandelingen, heerlijk om de spiertjes los te zwemmen en te ontspannen in de sauna... kortom heerlijk genieten in de winter.

Lies D. -

Een heel mooie week vakantie, leuke aangename logies beiden met zwembad en eentje met kleine maar mooie welness. De wandelingen waren stuk voor stuk prachtig en werden verwend met lekkere maaltijden. Het vervoer in minibus was vlot, goed georganiseerd en een vrolijke aangename chauffeur. Zeker een aanrader.

Brigitte D. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis naar Las Palmas en transfer naar onze eerste verblijfplaats, een 'parador' in Cruz de Tejeda en een prachtige plek met adembenemend zicht op kliffen en ravijnen, omgeven door de natuur en gelegen op meer dan 1500 m. Niet alleen een heerlijke en comfortabele plaats om te logeren, ook een ideale uitvalsbasis om te wandelen langs eeuwenoude wandelwegen. 

Dag 2

Een historisch pelgrimspad leidt ons naar Teror, het 'Scherpenheuvel van Gran Canaria'. Vanuit afgelegen bergdorpen gaat  men al eeuwenlang op bedevaart naar het beeld van de Heilige Maagd, dat dateert uit de 15de eeuw, vlak nadat ze hier zou verschenen zijn. Het gerestaureerde pad voert door dennebos en langs een uitgedoofde vulkaankrater. Het stadje Teror is mooi, met de houten balkons en de indrukwekkende Basílica de Nuestra Señora del Pino.

4 à 5 uur wandelen, 150 m klimmen en 1050 m dalen.

Dag 3

Transfer naar Ayacata. Hier start de tocht naar de top van de Roque Nublo (1813 m), waar we tijd nemen om van het spectaculaire zicht te genieten. Hoewel een populaire plaats bij toeristen en dus druk bezocht, kan je het uitzicht op de 'cumbre', de oorspronkelijke vulkaanmond, niet overslaan. Via Tejeda wandelen we terug naar het logies.

Ca 6 uur wandelen, ca. 1000 m klimmen en 800 m dalen.

Dag 4

Panoramische wandeling vol uitzichten. In het unieke berglandschap in het binnenland neemt de tafelberg Acusa een bijzondere plaats in. Op een gigantische, extreem steile sokkel rust er nog een hoogvlakte, die al door de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van het eiland, gebruikt werd. Deze wandeling neemt ons mee naar een ver verleden…

Na de wandeling worden we naar onze tweede verblijfplaats gebracht in Puerto de las Nieves, een oude vissers­haven aan de ruwe rotskust, met een klein keien­strand.

Ca 5.5 uur wandelen, ca. 200 m klimmen en 600 m dalen.

Dag 5

Vrije voormiddag. Tegen de middag vertrekken we naar het donkere lavastrand van Playa de Guayedra en wandelen terug  via de Barranco van Agaete. Gran Canaria wordt namelijk  doorkliefd door diepe ’barrancos‘ of canyons die stervormig vanuit de ’cumbre‘ naar zee toelopen. 

Ca. 4 uur wandelen, ca. 400 m klimmen en 400 m dalen.

Dag 6

De bijzonder pittige, lusvormige wandeling van vandaag zet de kroon op het werk: vanuit de Valle d’Agaete leidt een eeuwenoud bedevaartspad (de Camino de los Romeros ) ons door het natuurpark van Tamadaba. Op de – regenrijkere – noordhellingen van het eiland tref je een groener landschap van weiden, loof- en naaldbossen.

6 à 7  uur wandelen, een goeie 1000 m klimmen en dalen.

Dag 7

Na het ontbijt nemen we de bus naar El Risco aan de westkust. In deze kleine barranco genieten we voor een laatste keer van de desolate natuur, met zicht op zee, tijdens een uitdagende luswandeling over rotspaden. 

Ca. 4 uur wandelen, 520 m stijgen / 520 m dalen.

Na de wandeling is er een transfer naar Las Palmas de Gran Canaria. Het werd als stad gesticht in 1478 en bezit een niet onbelangrijk historisch en cultureel erfgoed. Een groot deel hiervan bevindt zich in Vegueta, de oudste wijk van de stad, die tot UNESCO World Heritage Site werd uitgeroepen in 1990 en die we bezoeken.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1970
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 320
Voorschot: € 690 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 32,01)
 • transfers ter plaatse
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • logies
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Willy Paquay


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . We maken stevige dagtochten van 4 tot 7 uur met grote hoogteverschillen over - op een enkele uitzondering na - meestal goede tot zeer goede paden. Details vind je in het dagschema.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren 3 x in een luxueuze en schitterend gelegen parador (met wellness-faciliteiten), 3 x in een iets eenvoudiger hotel vlakbij het strand en 1 x in hoofdstad Las Palmas.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. ’s Middags eten we een zelfbereide picknick of, waar mogelijk, een tapa-maaltijd. ’s Avonds eten we een uitgebreide, warme maaltijd in het hotel op dagen 1. 2 en 3, en in een restaurant op de overige dagen. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Air Europa (UX).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
UX 1172Brussel 11/02/2023 10:45Madrid 11/02/2023 13:10
UX 9164Madrid 11/02/2023 15:05Las Palmas 11/02/2023 17:00
UX 9161Las Palmas 18/02/2023 10:00Madrid 18/02/2023 13:45
UX 1173Madrid 18/02/2023 15:15Brussel 18/02/2023 17:40

Ter plaatse maken we overwegend gebruik van privé-vervoer.


Klimaat

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor  lentetempera­tu­ren. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer en regen zijn steeds mogelijk, zeker in het noorden en in de winter. In het zuiden is het meestal warmer en droger. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • rugzak, reistas of kleine valies 
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandelkousen
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme wollen trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short
 • evt. pyjama
 • zwemkledij (ook nodig indien je in het eerste hotel naar de sauna wil gaan)

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek (indien het warm genoeg is om buiten te zwemmen)
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • ‘after sun’

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • picknickbord & -beker

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedteverbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

Het is het makkelijkst indien je van hieruit wat cash geld meeneemt. 


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: