Duitsland - Wandelen en yoga in Klein-Zwitserland


4 dagen

3/08/2023 - 6/08/2023

prijs € 520


Duitsland - Wandelen en yoga in Klein-Zwitserland


4 dagen

3/08/2023 - 6/08/2023

prijs € 520


Duitsland - Wandelen en yoga in Klein-Zwitserland


4 dagen

3/08/2023 - 6/08/2023

prijs € 520


Duitsland - Wandelen en yoga in Klein-Zwitserland


4 dagen

3/08/2023 - 6/08/2023

prijs € 520


Duitsland - Wandelen en yoga in Klein-Zwitserland


4 dagen

3/08/2023 - 6/08/2023

prijs € 520


prijs € 520
4 dagen
Reisdatum: 3/08/2023 - 6/08/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Ja
Reisnummer: 23DE3KZY1
Al 5 deelnemers, als jij boekt is de afreis gegarandeerd
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-551
56-654, waarvan 1 in optie.

Geslacht:

mannen0
vrouwen5, waarvan 1 in optie.
Waarvan 5 individueel ingeschreven
Groepsreis Duitsland
Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het Duitse gedeelte het ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een comfortabel hotel met sauna in Bollendorf verkennen we een schitterend wandelgebied. De natuur is er uitgesproken mooi: van rivieren doorsneden plateaus, geërodeerde zandsteenrotsen met spectaculaire rotswanden, bossen, ... De wandelingen worden aangevuld met ontspannende en actievere yogalessen die toegankelijk zijn voor iedereen. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

43 Beoordelingen

reviews van klanten

Zalige reis gehad. Prachtige wandelingen in een mooie streek. De yogalessen waren heel goed begeleid, met oog voor elke deelnemer. Gezellige sfeer en lekker eten in het hotel. Kortom 4 dagen genieten en ontspannen.

Sophie D. -

Een superreis! Yoga-wandelen vind ik een supercombinatie, wat niet zo vaak voorkomt; mag gerust méér!

Sofie V. -

Heerlijke combinatie van yoga en wandelen in een prachtige omgeving, Melissa maakt met overgave iedereen enthousiast in de yogales, met zorg opgebouwd en aangepast zodat elke deelnemer er deugd van heeft, het hotel biedt lekker en gevarieerd eten aan, een zorgzame hotelbeheerder, een echte aanrader om de batterijen op te laden maar ook tot rust komen. Bedankt

Christel N. -

Voor mij de perfecte combinatie van wandelen langs adembenemende rotsen en bossen en ook goed begeleide en ontspannende yoga. Ik heb veel geleerd over yogahoudingen en kon helemaal tot rust komen. Het gezelschap maakte het helemaal af. Ik heb er enorm van genoten.

Inne D. -

Het was een heel ontspannen weekend met een goed evenwicht omwille van de afwisseling yoga-wandelen, in een geweldig hotel met fantastisch uitzicht!

Karin V. -

Het was de eerste keer met Anders Reizen, genoten en zeker voor herhaling vatbaar!

Kristel O. -

De reis brengt een evenwichtige afwisseling tussen wandelen in prachtige bossen met mooie rotspartijen enerzijds en yoga met aandacht voor eenieder individueel anderzijds.

Jan V. -

Prachtige omgeving en supertoffe groep. Combinatie van yoga en wandelen was heel leuk.

Martien C. -

Sterk aan te raden lang weekendje om er eens tussenuit te zijn en terug op adem te komen. Zeker deze periode van het jaar maakte het buitenzijn zo mooi, al die herfstkleuren in een grote stilte in een prachtige streek. Top ook als kennismaking van yoga, maar ook gevorderden vonden hun gading.

Hilde O. -

Superfijne eerste ervaring!

Tania D. -

Wat ik prachtig vond aan deze reis is de combinatie wandelen en yoga. Nu ik wat ouder word wandel ik liever niet de hele dag. De yoga werd aangepast aan iedereen zijn niveau. Zalig!

Gerda K. -

Aangenaam en sportief reisje in een prachtige omgeving met een verblijf in een gezellig familiehotel.

Gino M. -

Klein-Zwitserland is meer dan de moeite! De combinatie met yoga is zeer goed en fijn! Gewoon een aanrader!

Bu T. -

Heerlijk wandel-yoga weekend in een bijzonder mooie omgeving. De yoga sessies van Melissa waren echt top. Zij heeft ook oog voor alle deelnemers.

Ann W. -

In een toffe groep genieten van ontspannende yoga-sessies en wandelingen in de prachtige bossen. De ideale combinatie!

Christa V. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst, kennismaking en evt. al een eerste wandeling. Wie al in de namiddag wil wandelen, wordt verwacht om 12 uur, zoniet vanaf de late namiddag en ten laatste om 18 uur.

We eindigen de dag met een kennismakingssessie yoga in de stille en comfortabele yogaruimte. Onze begeleidster neemt ons veilig mee doorheen een reeks van ontspannende yogaoefeningen waaraan iedereen, ook zonder voorkennis, kan deelnemen. 

Dag 2-4

Na het ontbijt zoeken we de yogaruimte op voor twee yogasessies: een ontspannende en een actievere. 

In de namiddag trekken we de wandelschoenen aan. Bollendorf is het middelpunt van het Naturpark Südeifel, dat zich uitstrekt over vijf grote plateaus. De randen van deze plateaus bestaan uit kilometerslange, rotsachtige hellingen van 20 tot 40 m hoog, bekleed met oude eiken- en beukenwouden waarin talrijke (ook zeldzame) vogels en andere dieren leven. Vele bronnen en beekjes doorsnijden het gebied en maken het tot een wild-romantisch wandellandschap.

Het programma eindigt in de late namiddag van dag 4.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 520
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 30
Voorschot: € 180 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. lunch dag 4
 • begeleiding
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken 
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Melissa Wiams


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis van wandelniveau .

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in comfortabele tweepersoonskamers, voorzien van douche, toilet, televisie en telefoon.

Verder beschikt het hotel over de volgende faciliteiten: Finse sauna, douche met hydromassage, Kneipp-slangsproeier voor het lichaam, Kneippbad voor armbehandelingen, voetbehandelingsbad, grote relaxatieruimte, watertrapbad.


Maaltijden

Het uitgebreide ontbijt  wordt verzorgd door de uitbaters. Ook de lunch en het avondmaal worden in het hotel geserveerd. Het is de uitbater zelf die aan het fornuis staat, hij put zowel uit de Duitse als de Franse culinaire traditie om er een waar festijn van te maken.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

Met openbaar vervoer

Bereikbaar per trein (*) via Luxemburg en Echternach en vandaar verder per bus. Je kan de uurregelingen raadplegen op de website van Deutsche Bahn.

Met de wagen

Afstand vanuit Brussel: ca. 260 km. Er is parkeergelegenheid bij het hotel. 

Carpool

Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

(*) Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de trein;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak of reistas of koffer
 • dagrugzak met waterdichte overtrek 

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • schoeisel voor binnen
 • wandelkousen of -sokken
 • evt. getten (waterbestendige onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent)

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte (over)broek
 • wandelbroek
 • evt. short
 • fleece
 • hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • comfortabele kleding voor de yoga

Check het weerbericht voor je pakt, maar voorzie best kledij voor nat en droog weer.

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zonnecrème

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker (de verduistering is in de meeste hotelkamers niet echt adequaat)
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • picknick voor dag 1 (indien je al wil wandelen vanaf ’s middags)
 • dekentje (om te gebruiken tijdens de yoga).

Yogamatjes zijn ter plaatse voorzien.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Duitsland volstaat je identiteitskaart.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

Geld

In Duitsland betaal je met euro’s. Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: