Oostenrijk - Tirol: sneeuwwandelen vanuit een comfortabel hotel - singlereis


8 dagen

28/01/2023 - 4/02/2023

prijs € 990


Oostenrijk - Tirol: sneeuwwandelen vanuit een comfortabel hotel - singlereis


8 dagen

28/01/2023 - 4/02/2023

prijs € 990


Oostenrijk - Tirol: sneeuwwandelen vanuit een comfortabel hotel - singlereis


8 dagen

28/01/2023 - 4/02/2023

prijs € 990


Oostenrijk - Tirol: sneeuwwandelen vanuit een comfortabel hotel - singlereis


8 dagen

28/01/2023 - 4/02/2023

prijs € 990


Oostenrijk - Tirol: sneeuwwandelen vanuit een comfortabel hotel - singlereis


8 dagen

28/01/2023 - 4/02/2023

prijs € 990


prijs € 990
8 dagen
Reisdatum: 28/01/2023 - 4/02/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23AT1OBS1
Al 1 deelnemer
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

56-651, waarvan 1 in optie.

Geslacht:

mannen0
vrouwen1, waarvan 1 in optie.
Waarvan 1 individueel ingeschreven
Groepsreis Oostenrijk
Boven de vallei van de Inn-rivier, op het zonnige Mieminger-plateau, ligt het vredige dorpje Obsteig. Een goed uitgerust hotel is de basis van waaruit we wandelingen ondernemen in een besneeuwd en fabelachtig berglandschap met uitgestrekte weiden, lichte lariksbossen en zichten op het massief van de ‘Mieminger Kette’. Een reis voor wie houdt van 'gemütlichkeit', van mooie en niet al té zware bergwandelingen en van logeren in alle comfort.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Traditioneel hotel**** met wellness
 • Sneeuwschoenwandelingen
 • Bezoek Innsbruck
 • Oostenrijkse 'gemütlichkeit'

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

56 Beoordelingen

reviews van klanten

Mooie wandelingen onder begeleiding van een uitstekende lokale gids . Obsteig ligt op een zonneplateau waardoor het alle dagen zonnig was ondanks de aangekondigde regen. Gratise wellness en zeer lekker eten. Kamers zijn wat verouderd en internet is zwak maar het vriendelijke en uitstekende personeel maakt alles goed.

Fred D. -

Het was boven mijn verwachtingen.

Caroline M. -

Mooie reis, prachtige locatie, gastvrije verblijfplaats, fijne groep!

Lies O. -

Een reis die voldeed aan al mijn verwachtingen; prachtige panorama's, verzorgde logies, leuke groep, lekker eten en een zeer goede begeleider! Obsteig was 'fantastisch'!!!

Véronique N. -

De wandeling waren zeer mooi onder leiding van een zeer ervaren lokale gids, en zeker haalbaar voor iemand met een normale conditie. Bovendien duurden ze niet te lang zodat er nog tijd genoeg was om nog iets op eigen houtje te doen, of om van de wellness faciliteiten in het hotel te genieten. Ook mede door de heel gevarieerde en toffe reisgroep was dit weer een heel aangename vakantie. De reizen bij Anders Reizen zijn goed georganiseerd en stellen nooit teleur!

Dieter W. -

Leuke reis om een weekje te vertoeven in de natuur. Geen must om alle wandelingen mee te doen, gezien men op een vaste plaats verblijft. Een reis met alles erop en eraan. De goed uitgeruste wellness in het hotel is een pluspunt.

Annelies B. -

Mijn eerste wandelvakantie met Anders Reizen is reuze meegevallen.Goede organisatie en duidelijke afspraken. Mooie niet al te zware wandelingen met een heel toffe groep!! Zeer goede wellness accommodatie aanwezig in het hotel. Voor herhaling vatbaar!

Geert H. -

Relatief dicht bij huis in een prachtige omgeving. Een gezellig en prima onderhouden familiehotel waar je je snel thuis voelt. Enige mindere punten van de reis: hotel is gelegen langs een weg met vrij druk toeristisch verkeer en de drankgelegenheid die stipt om 23u sluit.

Julle L. -

Zeven dagen in een prachtige omgeving. De wandelingen tonen alle facetten van het landschap. Hierdoor was het soms pittig maar altijd doenbaar dankzij de attente begeleiding. Het logement was gezellig en het eten lekker .

Wilfried S. -

Heb enorm genoten van mijn week Tirol. Mooie wandelingen gemaakt onder fijne begeleiding, genoten van de welness en het zwembad, 's Avonds voeten onder tafel, alles met een leuke groep! Het prachtige weer hielp natuurlijk ook. Prijs - kwaliteit top!

Valerie S. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst vanaf de namiddag in Obsteig, waar we logeren in een comfortabel 4-sterrenhotel met alles erop en eraan: een mooi binnenzwembad met whirlpool en ligzetels, wellness met sauna, infraroodcabine, kruidendampbad en hooibad en een ruim massage aanbod. Hiervan kan je als deelnemer aan deze reis vrij gebruik maken en je hebt hier na de wandelingen ruim de tijd voor.

We maken kennis met elkaar en met onze ervaren begeleid(st)er/berggids.

's Avonds kan je deelnemen aan een fakkelwandeling van 4 km over de "Lärchenwiesen-Stadele", uiteraard met Glühwein incluis. 

Dag 2

Vanuit het hotel maken we een luswandeling op het zonnige Mieminger-plateau. Tiroler lekkernijen kan je proeven in een van de herbergen die op ons pad liggen.

200 m stijgen en dalen - 10 km

Dag 3

Wandeling van het hotel naar de beboste hellingen van Grünberg. We houden halt bij de schilderachtige Holzerhütte en keren terug via de waterval van Obsteig.

500 m stijgen en dalen - 10 km

Dag 4

Transfer per bus naar Wildermieming. Hier begint de rondwandeling naar het Strassberghaus, waar we de innerlijke mens gaan versterken. Terug naar Wildermieming langs een traject waarop sommige delen van de populaire tv-serie 'Der Bergdoktor' zijn gedraaid.

525 m stijgen en dalen - 12 km

Dag 5

Na een korte bustransfer wandelen we de Faltegartenköpfl (2184 m) op, met bij goed weer een indrukwekkend uitzicht op het Inntal en de Noordelijke Kalkalpen. Op de Feldringalm is het aangenaam vertoeven.

450 m stijgen en dalen - 7 km

Dag 6

Voorbij de Arzkasten (1151 m) wandelen we naar het Lehnberghaus (1554 m). Na de middagpauze komen we weer op het Sonneplateau dat zijn naam eer aandoet. 

550 m stijgen en dalen  - 11 km

Wie wil, kan na de wandeling de sneeuwschoenen inruilen voor een slee en er de glijbaan mee af 'rodeln'.

Dag 7

Uitstap naar Innsbruck, het mekka van de Oostenrijkse sneeuwsport, met rondleiding en vrij bezoek.

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 990
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 120
Voorschot: € 350 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • vrij gebruik van zwembad, whirlpool, kruidenstoombad, sauna, infraroodcabine, badjas
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • gebruik sneeuwschoenen en skistokken
 • bus naar Innsbruck en begeleid stadsbezoek
 • Duitstalige (ev. ook beperkt Engels- en Nederlandstalige) begeleiding 
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. activiteiten die buiten het voorziene programma vallen
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Reis voor singles

Dit is een reis gericht op singlereizigers. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere alleenstaanden. In de praktijk betekent dit dat wij voor de samenstelling van de groep geen beperkingen opleggen wat betreft het aantal vrouwelijke en mannelijke deelnemers, of hun leeftijd. De groep is dus zoals bij al onze groepsreizen willekeurig samengesteld, met als enige verschil dat er geen koppels of mensen met een levenspartner aan deelnemen.
Ook hier deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

 en  wat betreft afstand en hoogteverschillen. Hou er echter rekening mee dat wandelen op sneeuwschoenen enigszins zwaarder is dan gewoon wandelen. De sneeuwschoenen - langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd – verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw en laten je toe de gebaande paden te verlaten. Ervaring met wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist. Wél moet je in staat zijn om enige uren in de winterkou door te brengen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Comfortabel viersterrenhotel met 32 kamers verspreid over het hoofgebouw en een achterliggend gebouw (het 'Landhaus'). Zwembad, wellness, bar en restaurant bevinden zich in het hoofdgebouw.

Je mag vrij gebruik maken van zwembad, whirlpool, kruidenstoombad, sauna, infraroodcabine en je krijgt een badjas ter beschikking tijdens je verblijf. Het gebruik van de overige wellnesfaciliteiten (speciale baden, schoonheidsbehandelingen en massages) is betalend.  


Maaltijden

 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Lunchpakket
 • Vieruurtje
 • Viergangen-keuzemenu met saladebar ‘s avonds
 • 1 x galamenu 's avonds "nach Art des Haus" (5-gangenmenu).

Al deze maaltijden zijn in de prijs inbegrepen.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Met openbaar vervoer

Trein tot Innsbruck, gelegen op 47 km van Obsteig. Je kan een dagtrein nemen (meestal met overstap in Frankfurt en München), of de trein naar Keulen, gevolgd door de nachttrein tot Innsbruck. Meer info over treinen op The Train Line of Deutsche Bahn. Je reist verder naar Obsteig per regionale bus.

Met de wagen

Afstand Brussel-Obsteig: 825 km. Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

Vervoer boeken

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Klimaat

Grote sneeuwzekerheid in deze periode. Bij slecht weer of ongunstige sneeuwhoogte is een aanpassing van het programma mogelijk. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

In dit programma worden sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse verstrekt. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden.

Bagage

 • reistas of koffer
 • dagrugzak
 • overtrek voor dagrugzak (bij sneeuwval).

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor binnen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen
 • getten.

Kledij

 • warme wandelbroek
 • waterdichte overbroek
 • evt. skibroek (als je er eentje liggen hebt)
 • warme wind- en waterdichte jas met kap en opstaande kraag
 • trui / fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • warme muts
 • buff
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • een stel kleren voor ’s avonds.
 • zwemkledij (ook badmuts indien je langer haar hebt).

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1 liter)

Diversen

 • degelijke zonnebril
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart.


Geld

De munteenheid van Oostenrijk is de euro. Je kan in de buurt van het hotel met je bankkaart terecht aan bankautomaten. Het is handig indien je van hieruit al wat cash geld meeneemt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en reisgegevens en de deelnemerslijst, wordt 2 weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: