Armenië - Avontuurlijke wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


15 dagen

9/07/2023 - 23/07/2023

prijs € 2220


Armenië - Avontuurlijke wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


15 dagen

9/07/2023 - 23/07/2023

prijs € 2220


Armenië - Avontuurlijke wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


15 dagen

9/07/2023 - 23/07/2023

prijs € 2220


Armenië - Avontuurlijke wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


15 dagen

9/07/2023 - 23/07/2023

prijs € 2220


Armenië - Avontuurlijke wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


15 dagen

9/07/2023 - 23/07/2023

prijs € 2220


prijs € 2220
15 dagen
Reisdatum: 9/07/2023 - 23/07/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23AM1ASA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

46-554
56-659

Geslacht:

mannen4
vrouwen9
Waarvan 9 individueel ingeschreven
Groepsreis Armenië
Gelegen in de zuidelijke Kaukasus en met een gemiddelde hoogte van 1800 m, is Armenië een bergland bij uitstek. Tijdens dagwandelingen en 2 driedaagse kampeertrekkings ontdekken we drie regio’s. We beginnen in het noorden met de Voskepar-bergketen, in het zuidoosten trekken we door de Vorotan-kloof en meer centraal ligt het mooie Geghama-massief met de Azhdahak (3597 m) als hoogste punt. Apotheose is de vulkaan Aragats, de hoogste berg van Armenië, waarvan wij de zuidtop (3380 m) beklimmen. Op ons pad liggen ook heel wat getuigen van de rijke cultuur en de dramatische geschiedenis van het land.En de gastentafels staan vol met hartige gerechten, met bijpassende Areni-of Iljevan-wijn.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Dagwandelingen en twee 3-daagse kampeertrekkings
 • Monumentale oude kloosters en religieuze architectuur
 • Verkenning van hoofdstad Jerevan
 • Wandelen langs boerendorpen en door afgelegen natuurgebieden
 • Afwisselend logies: hotel, bij gastvrije gezinnen, kamperen
 • Persoonlijk contact met de bevolking

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

29 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer fijne reiservaring - lokale gids Ani en chauffeur waren ook uitstekend.

Nicole J. -

Een leuke reis met een aangenaam gezelschap. De Armeense natuur is prachtig en de vergezichten zijn overweldigend. De trekkings waren meer dan de moeite maar redelijk zwaar. Je bent best goed voorbereid.

Paul V. -

Het was een fantastische reis in een prachtig land. Zowel de begeleider van Anders reizen, als de plaatselijke gids deden hun uiterste best om iedereen te helpen. De organisatie en de timing waren perfect. De begeleider zorgde voor de nodige motivering en animatie, dankzij zijn ervaring en zijn gevoel voor humor. En tenslotte viel de groep ook geweldig mee.

Raymond B. -

Armenië, een land tussen verval en hoop, absoluut de moeite om te leren kennen. Prachtige weidse landschappen met daartussen een nog overal aanwezig in mekaar gestuikt Sovjetverleden. Mensen die met een minimum aan middelen toch proberen hun leven te leven. Het geloof in de toekomst is nog het meest voelbaar in de schoolkinderen die langs stoffige en onderkomen straten toch dagelijks piekfijn uitgedost naar school wandelen. En Yerevan, een bruisende stad, waar tussen oude sovjet woontorens toch mondaine nieuwbouw ontstaat. Nog steeds redelijk bombaste architectuur maar overtuigd van de groeiende welvaart. Grote lanen vol drukke voorbij razende auto's afgewisseld met parkjes, terrasjes, fonteinen. Overal activiteiten, van groezelige zaakjes, toch grote hypermoderne luxeketens. En overal de rood-roze typisch Armeense natuurstenen gevels. Spreek je mensen aan voor een foto krijg je nog steeds spontaan het V teken, symbool van de fluelen revolutie dit voorjaar. Een sfeer om mee te maken !

Peter R. -

Armenië heeft indruk gemaakt. Je wordt er meteen verwelkomd, de Armeniërs zijn bijzonder vriendelijk en behulpzaam. De lokale gidsen gaven een professionele indruk en blijk van verantwoordelijkheidsgevoel.

Steven A. -

Algemene reistips

Natuur en cultuur

Deze natuurwandelreis verschilt van onze andere reis naar Armenië (de 'culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus') omdat we hier twee korte trekkings ondernemen (eentje van 2 en eentje van 3 dagen), waarbij we op prachtige plaatsen in volle natuur bivakkeren. Maar ook tijdens deze reis komt uiteraard een flink deel cultuur aan bod. 

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Jerevan.

Dag 2

We landen in Jerevan in de vroege ochtend en worden naar het dorp Haghpat gebracht, in de groene, bronnenrijke provincie Lori. Na een korte nacht en een late brunch bezoeken we het Sahanin-klooster, een van de mooiste in Armenië, en wandelen terug naar Haghpat.

150 m stijgen - 150 m dalen – 10 km.

Overnachting in een kleinschalig hotel in Haghpat.

Dag 3

Vroeg in de ochtend brengt een korte rit ons naar het historisch belangrijke dorp Odzoun. Hier start de wandeling in de Debed-kloof naar het rijk versierde Kobayr-klooster. Na de picknick wandelen we terug naar Haghpat.

12 km

Overnachting in Haghpat.

Dag 4

Transfer naar het dorp Tsahkashat, bekend om haar wellness resorts. Hier trekken we de ruige natuur van de Voskepar-bergketen in (Voskepar betekent ‘gouden snoer’). Onze bagage, het eten, tenten en kampeermateriaal worden met 4x4’s naar de kampplaats gebracht. We dragen dus enkel onze dagrugzak. Zuiver bronwater is er onderweg genoeg..

300 m stijgen - 250 m dalen – 19 à 20 km.

Kamperen.

Dag 5

Verdere verkenning van de Voskepar-bergen. We volgen het spoor van de schapenkuddes en nemen ons avondmaal in de zomerhutten met de herders. 

300 m stijgen - 25 m dalen - 18 à 19 km.

"Dit soort lege plekken kan je overal vinden. Ooit kwam ik ze al tegen in het Centraal massief, in Zuid-Marokko, de steppes van Oost-Turkije, in Kirgizië,… En nu heb ik het geluk om de grote leegte ook in Armenië te mogen terugvinden."
Begeleider Stijn Vanacker, tijdens zijn verkenningsreis door Armenië in 2014.

Dag 6

We zetten onze tocht op en rond de bergketen voort en dalen geleidelijk af naar Yenokavan, een dorp op de beboste hellingen van de Lastiver-kloof.

500 m dalen – 150 m stijgen, ca. 20 km.

We worden opgepikt en naar Dilijian gebracht, ca. 1 uur rijden. Dilijan is een aangenaam groen stadje dat door de lokale bevolking 'Armeens Klein Zwitserland' wordt genoemd en de favoriete verblijfplaats was van de componist Shostakovich.

Overnachten en eten bij mensen thuis.

Armeniërs houden van lekker en overvloedig eten. Dat zullen we tijdens deze reis zeker zelf ondervinden: tafels vol met hartige gerechten, veel groenten, knapperige slaatjes bereid met vers geplukte tuinkruiden. Een glas uitmuntende Areni- of Iljevan-wijn past daar perfect bij.

Dag 7

Na een lekker ontbijt vertrekken we voor een halve-dagtocht door de bergen boven het Sevan-meer. 

350 m stijgen en dalen - ca. 10 km.

Na de wandeling zakken we af naar het zuiden van Armenië. In de provincie Geharkunik ligt de oudste begraafplaats van het land, Noratus of Naratuz: 900 monumentale gebeeldhouwde khachkars-grafstenen, sommige daterend uit de 9de eeuw. (Schrik niet wanneer oudere dames met hun kleurrijke breiwerkjes van achter de grafstenen verschijnen.) We bezoeken onderweg ook de Selim Karavanserai (gebouwd in 1332), gelegen onder de gelijknamige pas op 2410 m.

In Sisian, een vroeger industriestadje, verblijven we twee nachten.

Dag 8

Van Sisian worden we naar het verlaten dorp Harzhis gebracht waar de wandeling door de diepe Vorotan-canyon begint. We zien het dagelijkse leven in al zijn eenvoud: boeren, kleine akkertjes en vee. Ons doel vandaag is het beroemde Tatev-klooster, gelegen op een basaltplateau. Dat bereiken we na een stevige klim. Onze picknickplaats ligt op het hoogste punt van de wandeling (2100 m), hier hebben we een schitterend 360° vergezicht. Het legendarische klooster stamt uit de 9de eeuw en herbergde op zijn hoogtepunt meer dan 700 monniken. Vergeet niet de abt om een zegen te vragen.

700 stijgen - 650 m dalen - 15 km

Na een uitgebreid bezoek aan het klooster, organiseert onze gids een barbecue in de ‘restoranch’ van Saro. We eten vroeg en daarna brengt de minibus ons terug naar Sisian voor de nacht.

Overnachten in hotel.

Dag 9

We verlaten Sisian met nieuwe ontdekkingen in het verschiet, te beginnen met een bezoek aan Karahung, het 7500 jaar oude ‘Stonehenge van Armenië’. Deze oudst gekende megalietensite is nog steeds gehuld in een waas van mysterie. Wat echter stilaan zeker is, is dat dit een necropool én een observatorium is uit de prehistorie. 

Daarna transfer van anderhalf uur, gevolgd door een ontspannende luswandeling vanuit het dorp Artavan. We stappen naar het Hayeli-meer waar we picknicken onderaan de berg Parakatar met het fort van Andranik. Het Hayeli meertje wordt ook ‘de spiegel van de wereld’ genoemd. Zoek zelf maar uit waarom.

550 m stijgen - 550 dalen - 11 km

Na de wandeling rijden we naar Nerkin Getashen, een dorp in de Geghama-bergketen waar we vanaf morgen doorheen trekken. 

Overnachting bij mensen thuis.

Dag 10

De komende dagen zitten we volop in de bergketen van Geghama. Dit massief is 70 km lang en 40 km breed en quasi volledig vulkanisch van oorsprong. Drie dagen lang worden we ondergedompeld in het prachtige, alpiene berglandschap ten westen van het meer van Sevan. In deze periode is de kans groot dat we Yezidi-herders ontmoeten, die tot in het najaar met hun kuddes in de bergen verblijven. In Tsakhashen begint de tocht die ons - alweer met de luxe van enkel een dagrugzak - over de flanken van de berg Aghdahak leidt, met zicht op het enorme Sevan-bergmeer. 

700 m stijgen - 250 m dalen - 15 km

Kamperen aan een bergmeer.

Dag 11

Vandaag stoten we door naar de hoogste top van het massief, de berg Azhdahak (3597 m). Het hoeft niet gezegd dat het zicht op het kratermeer, op Armenië’s hoogste de Aragats en op de mythische Ararat de moeite waard is! Onderweg wijst de gids ons op prehistorische petrogliefen. 

450 m stijgen en dalen - 9 km.

Kamperen.

Dag 12

De tocht vandaag brengt ons eerst weer een stukje de hoogte in, naar de top van de berg Geghmaghan (3320 m), met een prachtig open zicht op de omgeving. Vanaf dan gaat het berafwaarts naar het dorp Sevaberd (2094 m).

280 m stijgen en 1226 m dalen - 16 km.

In Sevaberd worden we opgepikt en naar Garni gebracht. 

Overnachting in privé-huizen in Garni.

Dag 13

Rustige dag vandaag met een wandeling van een km of 6 door een kloof met indrukwekkende basaltrotsen naar een Grieks-Romeinse tempel die waarschijnlijk dateert uit de 1ste eeuw en gewijd is aan de mystieke cultus van Mithra. Daarna staat het legendarische ‘klooster van de Speer’ op het programma: Geghard, uitgehouwen in de rotsen en één van de meest gekoesterde relieken van het Armeens christendom.

Na de lunch in Garni, transfer naar Jerevan en kort bezoek met gids aan de hoofdstad.

Overnachting in een hotel.

Dag 14

Het einde nadert, maar niet zonder apotheose. Ten noorden van Jerevan ligt een 4091 m hoge uitgedoofde vulkaan, de Aragats, de hoogste berg van Armenië. Vanaf het Kari-meer in Byurakan op een hoogte van 3250 m maken we een laatste tocht naar de zuidtop op 3880 m. Hier opent zich de diepe vulkaankrater en zien we de drie andere besneeuwde toppen van de berg. Het zicht op de witte Ararat laat ons niet los…

600 m stijgen en dalen - 7 km

Transfer terug naar Jerevan, waar we genieten van het laatste avondmaal. We hebben nog de beschikking over hotelkamers om te douchen en even te rusten. Niet lang na middernacht vertrekken we naar de luchthaven.

Dag 15

Terugreis naar Brussel met aankomst in de ochtend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 2220
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 180
Voorschot: € 780 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • logies
 • gebruik tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal
 • maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. avondmaal op dag 14
 • water bij het eten
 • inkomgelden van de vermelde bezienswaardigheden
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale Engelstalige gidsen.

Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Lut Vanloo


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. De ondergrond is nergens moeilijk en varieert van verlaten wegen, oude karresporen, schapenpaden, rotsachtige bergpaden of bergweiden. De warmte kan een verzwarende factor zijn.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 7 nachten in middenklassehotels in Haghpat, Sisian en Jerevan;
 • 1nacht in een guesthouse;
 • 2 nachten bij mensen thuis met gedeelde badkamers;
 • 4 nachten in tenten in de natuur. Je dient hiervoor zelf een slaapzak en -matje mee te nemen.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies met koffie of thee met 'lavash'-brood, boter, jam en kaas en soms een tomatenomelet of 'madzoon'-yoghurt. Het middagmaal is een picknick. Het warm avondmaal eten we meestal in de logiesplaats. 

Bij het logies in privé-huizen, hebben we de kans om de Armeense huiskeuken te proeven. Vaak staat moeder de vrouw al van de dag voor onze aankomst aan het fornuis en worden dochters en schoondochters opgetrommeld om op te dienen.  

Veldkeuken tijdens het kamperen. Er wordt voor ons gekookt, maar het is fijn als iedereen een handje toesteekt.

De traditionele Armeense keuken is een weerspiegeling van de geschiedenis en de geografie van het land.


Bagagevervoer

Tijdens de dagwandelingen en trekkings draag je enkel je dagrugzak. De bagage wordt altijd vervoerd.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
LO234Brussel 09/07/2023 19:35Warschau 09/07/2023 21:35
LO729Warschau 09/07/2023 22:50Jerevan 10/07/2023 04:25
LO728Jerevan 23/07/2023 04:20Warschau 23/07/2023 06:10
LO235Warschau 23/07/2023 07:20Brussel 23/07/2023 09:30

We worden meestal vervoerd met (mini)bus met airco en 1 x met jeeps.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het bergachtige landschap en de hoogteverschillen zorgen voor een gevarieerd klimaat met warme tot zeer warme zomers. In het gebergte wordt het frisser naarmate je hoger gaat, koelt het ‘s nachts sterk af en zijn buien mogelijk. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas: een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte vest
 • trui/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • bermuda (liever geen korte shorts)
 • handschoenen
 • muts
 • zwembroek/badpak
Tip: Het Armeense platteland is conservatief. Daarom respecteer je in je manier van kleden best de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen. Het is bovendien veel aangenamer én veiliger om  luchtige kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek, lange rok). 

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • handdoek (een sneldrogende handdoek is handig en compact)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 liter)

Kampeergerief

 • slaapzak (tot 0°)
 • slaapmatje

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor deze reis heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet 6 maanden geldig zijn. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Als EU-burger heb je voor een verblijf tot 180 dagen geen visum nodig.


Geld

 • De munt in Armenië is de dram (AMD). Voor een recente koers, verwijzen we je naar Converter.
 • In steden als Jerevan, en Sevan kan je met je betaalkaart (Maestro, Cirrus) terecht aan de geldautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
 • Er zijn echter vaak pannes en daarom is het aangeraden ook cash euro's mee te nemen die je ter plaatse kan omwisselen.

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

 • Een bondig en verhelderend artikel over de Armeense genocide vind je HIER (Mo magazine)
 • Landinformatie (geschiedenis, geografie, economie, cultuur, enz.) vind je HIER (Encyclopedia Britannica online; in het Engels)
 • Vlaamse actrice Barbara Sarafian bezoekt het land van haar voorouders: klik HIER
 • Armenië van P. Marsden, een meeslepend verslag van een reis door Armenië en langs Armeense gemeenschappen daarbuiten.
 • Ararat van Frank Westerman, een adembenemende reis op het breukvlak van religie en wetenschap.

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online. Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: