Verenigde Staten - Hawaï


18 dagen

14/10/2022 - 31/10/2022

prijs € 6950


niet meer boekbaar

Verenigde Staten - Hawaï


18 dagen

14/10/2022 - 31/10/2022

prijs € 6950


niet meer boekbaar

Verenigde Staten - Hawaï


18 dagen

14/10/2022 - 31/10/2022

prijs € 6950


niet meer boekbaar

Verenigde Staten - Hawaï


18 dagen

14/10/2022 - 31/10/2022

prijs € 6950


niet meer boekbaar

Verenigde Staten - Hawaï


18 dagen

14/10/2022 - 31/10/2022

prijs € 6950


niet meer boekbaar
Groepsreis Verenigde Staten
Hawaï, middenin de Stille Oceaan gelegen, is een eilandengroep die heel wat meer te bieden heeft dan de sublieme stranden en de surfcultuur waar het vooral gekend om is. Hier vind je een bonte samenleving met een kleurrijke waaier aan culturele tradities. Maar het zijn de ongelofelijk gevarieerde landschappen en kuststroken van dit Polynesisch paradijs die de essentie vormen van deze actieve ontdekkingsreis. Onder begeleiding van Kris, die deze reis zelf uitwerkte en al meerdere keren heeft begeleid, ontdek je de mooiste plekken op de eilanden Big Island, Maui en Kaua’i. Welkom in de Aloha State!
prijs € 6950
18 dagen
Reisdatum: 14/10/2022 - 31/10/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22US1HWA1
Al 1 deelnemer
Wie gaat er mee?

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Actieve ontdekking van 3 eilanden: Big Island, Maui en Kaua’i
 • De mooiste stranden ter wereld
 • Wandelen in regenwoud en op vulkanen
 • Professionele begeleider die deze reis zelf uitwerkte en goed kent

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

17 Beoordelingen

reviews van klanten

Hawai is enorm prachtig! De natuur is overweldigend. Alles is mij prima bevallen: begeleider, logies, maaltijden, vervoer...Ik zou zeggen: "Anders reizen, jullie zijn goed bezig, doe zo voort".

2520 2. -

Prachtige natuurreis doorheen 3 verschillende eilanden: niet onmiddellijk "Bounty", maar veel mooier en unieker dan dat!

Ann D. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis

Lange reis (Hawaï ligt nu eenmaal héél ver weg).

Aankomst in Kahului op het eiland Maui en transfer naar een comfortabel, centraal gelegen hotel waar we de komende 4 nachten verblijven. 

Dag 2

Molokini

Als er één plaats is in Hawaï waar je het water móet ingaan, is het in de gedeeltelijk onder de zeespiegel gelegen Molokini-krater. Langs de steile kraterwanden zien we zeeschildpadden, (ongevaarlijke) rifhaaien en massa's kleurrijke vissen. Tijdens deze optionele uitstap breng je een halve dag door op een catamaran, maak je verschillende snorkelstops en sluit je af met een BBQ aan boord. Het is een relaxte manier om de reis te starten na de lange reis. Deze activiteit moet op voorhand gereserveerd worden en kostte in 2017 $95. (Je krijgt hierover tijdig bericht.)

Wie dit liever niet doet, rijdt naar Ho’opika Beach Park, een van de meest gerenommeerde windsurfplekken ter wereld en stranden om u tegen te zeggen.

In de namiddag rijden we met z'n allen naar de zuidkust van Maui en maken er een wandeling van een tweetal uur langs velden van gestolde lava.

Zonsondergang op Big Beach, een ongerept strand en een van de mooiste van Maui.

Tweede overnachting in Kahului op Maui.

Dag 3

Haleakala

Wie het Haleakala Nationaal Park niet heeft bezocht heeft niet in de ziel van Maui gekeken. Op het Keonehe’ehe’e Trail, één van de topwandelingen op Hawaï die zo'n 6 u. in beslag neemt, ontdekken we de unieke landschappen rondom de grootste slapende vulkaan ter wereld.

Zonsondergang op het hoogste punt van Maui, dat bijna altijd boven de wolken uitsteekt.

Derde overnachting in Kahului op Maui.

Dag 4

Road to Hana

‘The Road to Hana’ loopt langs steile kliffen, tropisch regenwoud, watervallen en afwisselende landschappen. We houden halt op meerdere plaatsen aan de steeds spectaculaire kustlijn.

Het Pipiwai Trail brengt ons door een dicht bamboebos naar de Waimoku-waterval (2 u. retour). We bevinden ons hier aan de zuidelijke kant van het Haleakala National Park. De weg is hier in mindere staat, sommige delen zijn onverhard.

Vierde overnachting in Kahului op Maui.

Dag 5

Lahaina - vlucht Kauai

Lahaina is een historisch stadje, ooit de hoofdstad van het koninkrijk Hawaï begin 19de eeuw. We bezoeken deze relaxte plek die tot halverwege die eeuw een belangrijke uitvalsbasis voor de walvisvangst.

In de namiddag rijden we verder noordelijk waar we een wandeling maken langs de kust, via kliffen en mooie stranden.

We nemen afscheid van Maui en vliegen naar Kauai, waar we de komende vier nachten in Lihue logeren, op een rustig gelegen plek met een ruime tuin en zwembad.

Dag 6

Garden Island

Vandaag bestaat er de mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken over ‘the Garden Island’, zoals Kauai ook wordt genoemd. Je vliegt door Waimea Canyon, de ‘Grand Canyon of the Pacific’ en 22,5 km lang en 1098 m diep, en je krijgt onvergetelijke zichten op de kustlijn van Na’pali waar o.a. Jurrasic Park werd gefilmd.

Wie niet kiest voor de helikoptervlucht, kan de watervallen van Wailua bezoeken in de weelderige, natte jungle van Wailua River State Park. Evt. kan nadien nog een mooie valleiwandeling van een tweetal uur worden gemaakt.

Tweede overnachting in Lihue op Kauai.

Dag 7

Na Pali-kust

De Na Pali-kust is een bijzondere plaats, met de robuuste 'pali', diepe, smalle valleien die abrupt uitlopen in zee. Je vindt er watervallen, snelstromende rivieren en, op de bodem van de valleien, overblijfselen van stenen muurtjes. In vroegere tijden lagen hier akkers waar 'taro' (olifantsoor) werd verbouwd, een zetmeelrijk basisingrediënt van de Hawaïaanse keuken. 

Wandeling over het Awa'awapuhi Trail, met mooie zichten op de Napali Coast. De wandeling volgt dezelfde weg heen en terug. Er zijn soms steile stukken en het kan hier en daar modderig zijn; wandelstokken zijn zeker aanbevolen.  
11 km - 5 uur wandelen - 600 m dalen/klimmen.

Derde overnachting in Lihue op Kauai.

Dag 8

Waimea Canyon State Park

Vandaag gaan we op ontdekking in de Waimea Canyon (zie ook dag 6), langs de weelderig begroeide, roodbruine lavarotsen van dit geologische wonderland. Het is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende plaatsen van Hawaï. We houden regelmatig halt op plaatsen met panoramische zichten over de canyon en omgeving. In de namiddag wandelen we over het Canyon Trail (2,5 u.) naar de Waipo’o-waterval, met mogelijkheid tot zwemmen en onderweg prachtige zichten.

Vierde overnachting in Lihue op Kauai.

Dag 9

Maha’ulepo Trail - vlucht Big Island

Het zalige Maha’ulepo Trail brengt ons in ca. 3 u. langs de kustlijn via kliffen naar een mooi strand. Hier picknicken we en is er tijd om te zwemmen.

Transfer naar de luchthaven van Lihue en vlucht naar Kona, The Big Island, dat groter is dan alle andere eilanden van Hawaï samen.

Transfer naar het logies in Kona, een centraal gelegen comfortabel hotel met zwembad.

Dag 10

Relaxen in Kona

Kona is een relaxte plek die vooral gekend is als startplaats van de Iron Man, de zwaarste triatlon ter wereld. Hier bevindt zich Pu’uhonua Historical Park met de reconstructie van Hale o Keawe Heiau, tot begin 19de eeuw een koninklijk mausoleum.

We maken er een rustige dag van. Ten noorden van Kona liggen enkele mooie stranden waar we een wandeling maken (ca. 2 u.) en waar kan gezwommen worden.

Tweede overnachting in Kona op Big Island.

Dag 11

Van Kona naar Volcano

Ka Lae viewpoint is met zijn steile kliffen, sterke wind en eindeloze zichten op de Stille Oceaan een bijzondere plaats. Per 4x4 rijden we verder tot aan Green Sands Beach, dat zijn kleur te danken heeft aan vulkanisch basalt. Deze prachtig gelegen baai is een ideale plek om te zwemmen. Op het strand van Punalu’u is het zand zwart en hier worden vaak zeeschildpadden gezien.

We slapen vanavond in een rustige omgeving in Volcano op Big Island.

Dag 12

Volcanoes National Park

Vandaag bezoeken we Volcanoes National Park. In het Visitor Center krijgen we o.a. een filmpje te zien van de laatste ontwikkelingen in het park. Dat was immers deels ontoegankelijk geworden door de recente vulkaanuitbarsting. Het wordt geleidelijk aan weer opengesteld voor het publiek en die delen zijn de moeite waard om te ontdekken tijdens enkele korte wandelingen.

Transfer naar Hilo, waar we de komende 4 nachten logeren in een hotel.

Dag 13

Mauna Kea

Transfer naar het Onizula Visitor Information Station, gelegen op 2800 m op de flank van de Mauna Kea, de hoogste vulkaan op Hawaï (4205 m) en een plaats van groot spiritueel belang. We komen er meer te weten over de enorme telescopen die op de top staan en tot de krachtigste ter wereld behoren. Aan het Visitor Station staan ook telescopen - zij het minder krachtig - die voor het grote publiek toegankelijk zijn.

Het is tevens het startpunt van een prachtige wandeling naar Pu'u Kole, een opvallend dieprode sintelkegel van waar je indrukwekkende zichten krijgt op de Mauna Kea en buur Mauna Loa. De wandeling duurt ca. 4 u., is 11 km lang met 300 m klimmen en weer dalen. 

Vanavond kan je optioneel deelnemen aan een georganiseerde tour om de zonsondergang mee te maken vanaf de top van Mauna Kea.

Tweede overnachting in Hilo op Big Island.

Dag 14

Honokāne Nui

We rijden naar Waipi’o, waar we een indrukwekkend uitzichtpunt hebben over de gelijknamige vallei. Verder naar het uiterste noorden van Big Island, naar de Honokāne Nui-vallei. Een aardbeving heeft hier in 2006 grote aardverschuivingen teweeggebracht. Toch valt hier nog veel en mooi te wandelen door intens groene bossen met prachtige zichten op de Oceaan. Heen en terug nemen we dezelfde route van een 4-tal u. met 300 m klimmen/dalen.

Derde overnachting in Hilo op Big Island.

Dag 15

Mauna Loa

Mauna Loa is de grootste vulkaan ter wereld en neemt een groot deel van Big Island in beslag. We rijden door enorme lavavelden tot op 3400 m hoogte, waar we mooie zichten hebben op de Mauna Kea (waar we eergisteren waren). 

We maken een wandeling die start op 3400 m en door de lavavelden loopt. Het pad gaat aanvankelijk vrij steil omhoog en dan op en neer, maar we winnen geleidelijk aan hoogte. We wandelen een 3-tal u. en keren via dezelfde route terug. Indien het weer het toelaat en de groep het fysiek aankan, kunnen we doorwandelen tot aan de krater op de top, 4170 m hoog (2 u. wandelen extra). 400 m klimmen/dalen of 800 m klimmen/dalen 

Vierde overnachting in Hilo op Big Island.

Dag 16

Laatste dag in Hilo

Lili’uokalani Park, genoemd naar de laatste koningin van Hawaï, met zijn Japanse tuinen is een relaxte plek. Even ten noorden van Hilo ligt het Akaka Falls State Park. De kleine wandeling naar de 130 m hoge waterval is de moeite waard. En de prachtige botanische tuin laat ons voor het laatst genieten van de tropische flora van Hawaii.

Tegen de avond transfer naar de luchthaven voor de terugreis.

Dag 17-18

Terugreis

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs € 6950
Voorschot: € 2440 per persoon

Inbegrepen

 • internationale vluchten
 • 2 inter-island vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. het middagmaal op dag 16
 • transfers met eigen wagens
 • inkomgelden van de vermelde nationale en staatsparken
 • Nederlandstalige begelei­ding.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. bijkomende inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d. 
 • evt. optionele uitstappen: Mauna Kea-excursie ($225), helikoptervlucht ($145/275), Molokini snorkeltrip ($95)
 • evt. reisverzekering (aangeraden).

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Kris Lippens


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. voor de meeste wandelingen. De tochten op dagen 3, 7 (met optioneel gedeelte) en 15 (met optioneel gedeelte) zijn van niveau  à 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
UA984TParijs 14/10/2022 09:15San Francisco 14/10/2022 11:30
UA539TSan Francisco 14/10/2022 15:10Kahului 14/10/2022 17:35
UA1706THilo 29/10/2022 20:55Los Angeles 30/10/2022 05:04
UA1678TLos Angeles 30/10/2022 08:15Washinton 30/10/2022 16:21
UA915TWashinton 30/10/2022 17:30Parijs 31/10/2022 05:55
 • We nemen 2 x een binnenlandse vlucht.
 • Tijdens de volledige reis beschikken we over 3 auto's voor max. 5 personen. (Een Amerikaanse 'van' voor 14 personen is nl. te groot om ook op sommige smalle secundaire wegen te rijden.) Eén auto wordt bestuurd door de begeleider en de 2 andere door deelnemers die zich hiervoor kandidaat stellen. Het verkeer is doorgaans beperkt op Hawaï. Sommige wegen zijn smal en vereisen enige rijvaardigheid. Je dient in bezit te zijn van een geldig internationaal rijbewijs B dat vooraf moet worden aangevraagd. Uiteraard betaalt Anders Reizen hiervoor de kosten terug. Je dient eveneens over een geldige kredietkaart te beschikken als borg voor de wagen. Het spreekt voor zich dat Anders Reizen zich in een schriftelijke verklaring garant zal stellen voor alle kosten en eventuele schade. Graag bij inschrijving aangeven indien je kandidaat-chauffeur bent.

Logies

Om te logeren is Hawaï de duurste staat van de Verenigde Staten. Je betaalt er voor een middenklasse hotel vaak wat je elders in de US voor een luxehotel betaalt. Wij kozen daarom voor kleinschalig maar verzorgd logies, soms met zwembad. In Volcano logeren we in appartementen met een gedeelde badkamer (max. 3 personen per badkamer).


Maaltijden

De maaltijden op Hawaii, vanaf het ontbijt op dag 2 t.e.m. het middagmaal op dag 16, zijn inbegrepen. Het ontbijt nemen we in het logies. De lunch is meestal een picknick die we zelf maken, af en toe afgewisseld met een middagmaal onderweg. Het avondmaal gebruiken we altijd op restaurant. De Hawaïaanse keuken is even veelzijdig als de bevolking. 


Bagagevervoer

Je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Hawaï heeft een tropisch klimaat waarbij de temperatuur vrijwel het hele jaar overdag tussen de 24 en 31° ligt. Uitzondering vormen de hoge bergpieken waar het koeler kan zijn. Als het regent dan zijn het vooral korte buien die soms wel vrij intens kunnen zijn. Gemiddeld is het de helft van de dagen in Hawaii deels bewolkt, een kwart van de dagen (overwegend) bewolkt en een kwart van de dagen is er sprake van een vrijwel strakblauwe lucht. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). We zouden willen vragen om het te houden bij ca. 15 kg ruimbagage in het licht van de beschikbare kofferruimte én voor je eigen comfort. Je kan onderweg makkelijk een wasje (laten) doen.

Bagage

 • reistas (met of zonder wieltjes; een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen 
 • wandelkousen
 • lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Zo spaar je ruimte in je bagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • luchtige (wandel)broek(en)
 • short
 • regenjas
 • regen- of waterdichte overbroek
 • fleece/windstopper voor op de vulkanen
 • luchtige hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • zwemgerief

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • zak- of hoofdlamp 
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • evt. verrekijker
 • evt. onderwatercamera
 • evt. wandelstokken
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. oorstoppen
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • lange-vluchtenpakket: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken en t-shirt.

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf en/of vloeistof
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • evt. knieverband en/of patellabandje.

Geld

 • In alle grotere plaatsen zijn geldautomaten aanwezig waar je geld kan afhalen. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

 • Je kan ook quasi overal betalen met kredietkaart. Opgelet: Visa- en Master-kaarten van sommigen banken worden in de VS geblokkeerd. Check vooraf bij je bank en laat desgevallend je kaart deblokkeren.

 • Voor een recente wisselkoers van de Amerikaanse dollar, verwijzen we je naar: currency/converter/

Reisdocumenten

Reispas

Voor deze reis heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet officieel geldig zijn voor de duur van je verblijf, maar een marge van enkele weken is toch aangeraden. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Visum

Je hebt geen visum nodig, wel een ESTA, het elektronisch systeem van het Department of Homeland Security om vooraf toestemming te krijgen om zonder visum te reizen naar de Verenigde Staten. De aanvraag moet online gedaan worden op de ESTA website (ook in het Nederlands) en kost 14 USD, te betalen met kredietkaart. Hou bij het aanvragen je reispas en een kredietkaart bij de hand. Klik HIER voor de enige officiële ESTA-website. (Alle andere websites zijn commerciële websites die meer geld vragen). Gelieve te wachten met de aanvraag van de ESTA tot na de kennismakingsbijeenkomst.

Opgelet: als Belg kom je niet in aanmerking voor een ESTA indien je sedert 2011 in Iran, Irak, Soedan, Libië, Somalië, Jemen, Noord-Korea of Syrië bent geweest om andere redenen dan in opdracht van de Belgische overheid of een internationale hulporganisatie.  Als dat het geval is, kan je nog steeds naar de USA reizen, maar dien je tijdig een visum aan te vragen op de US-ambassade in Brussel. Gelieve dit te melden bij inschrijving.


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online.

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleider en je medereizigers. De ETA-aanvraag wordt overlopen en je krijgt nog bijkomende informatie (vlucht- en/of hotelgegevens) die noodzakelijk is voor het invullen van de aanvraag. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: