Oekraïne - Kiev en Lviv


8 dagen

29/05/2022 - 5/06/2022

prijs € 1440


niet meer boekbaar

Oekraïne - Kiev en Lviv


8 dagen

29/05/2022 - 5/06/2022

prijs € 1440


niet meer boekbaar

Oekraïne - Kiev en Lviv


8 dagen

29/05/2022 - 5/06/2022

prijs € 1440


niet meer boekbaar

Oekraïne - Kiev en Lviv


8 dagen

29/05/2022 - 5/06/2022

prijs € 1440


niet meer boekbaar

Oekraïne - Kiev en Lviv


8 dagen

29/05/2022 - 5/06/2022

prijs € 1440


niet meer boekbaar
Groepsreis Oekraïne
Kiev (of Kyiv, zoals de Oekraïners het zelf liever hebben) is vele eeuwen ouder dan het land waarvan het in het begin van de 20ste eeuw de hoofdstad werd. Rond het jaar 1000 was het al een stad met 50.000 inwoners, 400 kerken en 8 markten, die van toen tot nu talloze invallen, revoluties en gruwelijke oorlogen over zich heen heeft gekregen. Nu is Kiev tot rust gekomen. Of toch niet, want een golf van chaotische creativiteit heeft de stad het laatste decennium overspoeld. Maar eerst gaan we naar Lviv, nabij de Poolse grens, een architecturaal erg mooie stad met een  authentieke Centraal-Europese charme.
Prijs: € 1440
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 22UA1KVB1
Reisdatum: 29/05/2022 - 5/06/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • 2 verrassende steden
 • Duik in het verleden
 • Rijk cultureel erfgoed

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Lviv en transfer naar het hotel.

Nadat we ons geïnstalleerd hebben, trekken we er op uit voor een wandeling naar 2 magistrale uitzichtpunten: de Leeuwenheuvel en het Hoge Kasteelpark. Allebei bieden een mooi en interessant 360° panorama op de stad en haar ligging tussen de beboste heuvels. Niet alleen zie je gebouwen, straten en kleurrijke daken, je kan waarnemen hoe Lviv is ontstaan, groeide en zich ontwikkelde.

Dag 2

Een stadswandeling brengt ons o.a. op het Marktplein (Ploshcha Rynok), omzoomd door 40 burgerwoningen, het stadhuis en een schare aan religieuze gebouwen waaronder de Armeense, Dominicaner- en katholieke kathedralen, de ruïnes van de Gouden Roos-synagoge en de bizarre Boyim-kapel. 

In de namiddag gaan we naar de Lychakivsky-begraafplaats, 42 ha groot en met dezelfde gotische uitstraling als High Gate in Londen of Père Lachaise in Parijs.

Dag 3

Rustig ontbijten en dan naar het station voor de sneltrein naar Kiev, die ons in 6 uur dwars door het westen van Oekraïne brengt. We komen aan rond 17.30 uur, inchecken, diner en avondwandeling.

Dag 4

Wandeling met gids langs enkele belangrijke monumenten: de Gouden Poort, de voornaamste toegang in de 11de-eeuwse ommuring van Kiev en een reconstructie uit 1982, de St-Michiels- en St-Sofiakathedraal (die we later bezoeken).

Na de lunch gaan we met de tram naar het middeleeuwse St-Cyrielklooster dat buiten het centrum ligt en daardoor niet zo vaak bezocht wordt door toeristen. Nochtans kan je er mooie 12de-eeuwse muurschilderingen bewonderen. We keren terug naar het centrum en wandelen naar de bovenstad langs de Andreevsky Spusk, een van de oudste straten van Kiev. Hier bevindt zich de St-Andrieskathedraal, gebouwd door de Russisch-Italiaanse architect Rastrelli (die o.a. ook het originele winterpaleis in St-Petersburg ontworpen heeft).

Dag 5

Bezoek met gids aan het Kievo-Pecherskaya Lavra. Voor toeristen is dit ontzagwekkende kloostercomplex met gouden koepels een feest voor de ogen, voor de Oekraïense pelgrims is dit het heilige der heiligen. Daarna wandelen we naar het Holodomor-museum, dat de miljoenen slachtoffers herdenkt van de hongersnood in de jaren 1932-1933, ten tijde van 'vadertje' Stalin.  

Van een hele andere orde maar evenzeer indrukwekkend is Rodina Mat, een gigantisch beeld van een vrouwelijke krijger, 'de moeder van de natie', dat dateert uit het Sovjet-tijdperk en deel uitmaakt van het Museum van de Grote Vaderlandse Oorlog, zoals de Sovjets de Tweede Wereldoorlog plachten te noemen. Als je weet dat 8 miljoen Oekraïners in WOII het leven hebben gelaten, spreekt het voor zich dat we dit museum niet kunnen overslaan. 

Dag 6

Een wandeling door het joodse Kiev is evenzeer een must. We brengen een bezoek aan de Brodsky Choral-synagoge (de enige die de doortocht van het zesde Duitse leger en de Einsatzgruppe heeft doorstaan), het Huis met Chimaeras of Gorodetski-huis en het monument bij Babiy Yar, ter nagedachtenis van de ca. 100.000 Kievse joden die hier vermoord werden.

Vrije namiddag. Er kan een bezoek worden georganiseerd aan het Nationale Kunstmuseum van Oekraïne of aan het Nationaal Museum van Russische Kunst. Of je kan opteren voor een gegidste stadswandeling met de focus op street art, een gelegenheid om bepaalde delen van de oude stad op een aangename manier te ontdekken.

Dag 7

Bezoek met gids aan de Sint-Sophiakathedraal, gebouwd in de 11de eeuw als symbool van de hoofdstad van het christelijk vorstendom Kiev. Samen met het Kievo-Pechersk Lavra droeg deze kathedraal bij aan de verspreiding van het orthodoxe geloof en gedachtegoed in de Russische wereld van de 17de tot de 19de eeuw.

We sluiten de dag af met een boottocht op de Dnjepr.

Dag 8

In de voormiddag maken we een wandeling waarbij we de de Besarabsky-markt aandoen en gaan we een laatste koffie drinken in het Pinchuk Art Centre.

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1440
Voorschot: € 500 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 9.68)
 • groepstransfers
 • logies
 • ontbijten vanaf dag 2
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Engelstalige stadsgidsen waar vermeld in dagschema
 • boottocht 'Panorama van Kiev'.

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen 
 • inkomgelden van bezienswaardigheden, musea e.d.
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Dirk Mutsaerts


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis met wandelniveau , waarvoor een normale conditie volstaat. Hou er echter rekening mee dat een hele dag rondwandelen in een stad ook behoorlijk vermoeiend kan zijn. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in centraal gelegen middenklassehotels.


Maaltijden

Ontbijten doen we in het hotel. Middag- en avondmaal gebruiken we in een snackbar of restaurant.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
OS352Brussel 29/05/2022 09:50Wenen 29/05/2022 11:30
OS381Wenen 29/05/2022 12:35Lviv 29/05/2022 14:45
LH1495Kiev 06/06/2022 17:55Frankfurt 06/06/2022 19:35
LH1024Frankfurt 06/06/2022 21:30Brussel 06/06/2022 22:35

We ontdekken zo veel mogelijk te voet. Voor de grotere afstanden maken we gebruik van het openbaar vervoer.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).


 • Voor deze reis wijken we voor 2021 uitzonderlijk af van het criterium over de minimumduur van een vliegreis. Vanaf 2022 wordt de duur van deze reis op 7 dagen gebracht.

Klimaat

Meestal aangenaam fris voorjaarsweer. Regen is mogelijk. Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase.


Reisdocumenten

Om naar Oekraïne te reizen heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes) of kleine koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterdichte wandelschoenen
 • wandelsokken of -kousen
 • schoenen voor binnen

Kledij 

 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • evt. waterdichte (over)broek
 • broek(en)
 • T-shirts/hemden
 • warme fleece/pull
 • handschoenen
 • muts
 • sjaal
 • buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Verzorging

 • toiletgerief

Diversen

 • zonnebril
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker.

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Oekraïense munt is de hryvnia. In de stad kan je met je betaalkaart terecht aan de geldautomaat of je kan cash euro's wisselen in roebels. Kredietkaarten worden makkelijk aanvaard.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Benieuwd naar wat Kiev te bieden heeft?