Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

29/10/2022 - 5/11/2022

prijs € 1460


niet meer boekbaar

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

29/10/2022 - 5/11/2022

prijs € 1460


niet meer boekbaar

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

29/10/2022 - 5/11/2022

prijs € 1460


niet meer boekbaar

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

29/10/2022 - 5/11/2022

prijs € 1460


niet meer boekbaar

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

29/10/2022 - 5/11/2022

prijs € 1460


niet meer boekbaar
Groepsreis Turkije
Tussen Fethiye en Antalya ligt de Turkse Rivièra, het oude Lycië. Overblijfselen van deze Oud-Griekse beschaving maken van de streek een echt openluchtmuseum. We volgen een aantal trajecten van het langeafstandspad ‘Lycian Way’. Bergmassieven met uitschieters als de bijna 2000 m hoge Babadag aan de ene en de diepblauwe Middellandse Zee aan de andere zijde, vormen het schitterende decor waarin we wandelen.
prijs € 1460
8 dagen
Reisdatum: 29/10/2022 - 5/11/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22TR1LWA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

6 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Dalaman. Van hier is het een goed uur rijden naar (een gehuchtje van) Fethiye, waar we de eerste 2 nachten doorbrengen. Hoewel in de zomer sterk toeristisch, is het prachtig gelegen bad- en havenstadje Fethiye, net zoals Antalya, pittoresk en aantrekkelijk gebleven.

Dag 2

De eerste wandeling brengt ons naar het spookstadje Kayaköy, dat tot aan de volksverhuizingen van de jaren 1920 bewoond werd door Grieken en waar nu nog slechts een handvol Turken leeft. In de late namiddag bereiken we Faralya beach. Aan het bijna verlaten strand zijn er een paar terrasjes en het is, als het weer het toelaat, een ideale plek om te zwemmen (keienstrand).

Een goed half uurtje rijden brengt ons terug naar het hotel waar we ook gisteren sliepen. 

Dag 3

Over de uitlopers van de Babadag (1989 m) en met zicht op de prachtige turkooizen baai van Ölüdeniz, wandelen we naar Faralya. Dit dorp is gelegen op een klein plateau boven de wondermooie Vlindervallei, die uitgeeft op een strand.

Dag 4

Een pittige dag van ca. 22 km vandaag, met enkele keren bergop en bergaf vandaag. We wandelen door dennenbos en open velden en tot op spectaculaire terrassen met uitzicht op de dorpen ver onder ons, over de zee en verre eilanden. Op ons pad liggen de boerendorpjes Kabak, Alinca en Gey, onze bestemming voor de nacht. Hier logeren we bij een Turkse familie en mogen we genieten van een heerlijke maaltijd op het terras, bereid door de vrouw des huizes.

Dag 5

Boven de kust wandelen we via Bel, gelegen op 750 m hoogte, naar Pydnia. Hier vinden we de resten terug van een fort dat ooit deel uitmaakte van de Lycische vlootbasis Patara. Patara is meteen ook ons einddoel vandaag. Niet alleen vind je hier enkele erg interessante ruïnes, maar ook één van de mooiste stranden ter wereld.

Dag 6

Langs stroompjes en kleine nederzettingen bereiken we het Felen-plateau, met mooie zichten op het gebergte. We worden opgepikt en naar Kas gebracht, een toeristisch kustplaats met een goed bewaard Romeins theater.

Dag 7

Wandeling naar de kleine historische haven van Aperlae. Hier nemen we de boot naar Simena, met onderweg een bezoek aan de verzonken stad Kekova. Het mooie Simena wordt gedomineerd door een kasteel dat door de ridders van Rhodos gebouwd werd op Lycische ruïnes.

Dag 8

Transfer van Kas naar Dalaman en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs € 1460
Voorschot: € 510 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers ter plaatse
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • inkomgelden volgens het programma
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Turkse gids.

Niet inbegrepen

 • evt. inkomgelden van musea en bezienswaardigheden die niet in het programma zijn voorzien
 • fooien (ca. € 30)
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Ann Tilley


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. We wandelen dagelijks trajecten van 4 tot 6 uur met soms flinke hoogteverschillen. Het max. hoogteverschil per dag bedraagt 800 m stijgen en dalen. Het terrein bestaat grotendeels uit rotspaden, met slechts heel af en toe losse steentjes. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren 6 x in comfortabele hotels en 1 nacht bij een familie in Gey (netjes maar eenvoudig, in twee- of vierpersoonskamers, gemeenschappelijke douche en 2 toiletten).


Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in de logiesplaats. ‘s Middags picknicken we en ‘s avonds eten we op restaurant of in het logies.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De grote bagage wordt vervoerd.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TK1938Brussel 29/10/2022 11:25Istanbul 29/10/2022 15:50
TK2558Istanbul 29/10/2022 17:15Dalaman 29/10/2022 18:30
TK2563Dalaman 05/11/2022 17:20Istanbul 05/11/2022 18:45
TK1941Istanbul 05/11/2022 20:15Brussel 05/11/2022 21:55

Ter plaatse staat ons een privé-minibus met chauffeur ter beschikking.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Aangenaam najaar met meestal ideaal wandelweer. 's Avonds kan het sterk afkoelen. regen is mogelijk. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Bagage

 • rugzak of reistas
 • dagrugzakje.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme trui of fleece
 • enkele hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. bermuda

Tip: Hoewel een populaire toeristische bestemming, blijft Turkije een conservatief land waar het dragen van lichaamsverhullende kleding voor een groot deel van de bevolking, zeker op het platteland, de norm is. Wat de kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Turken. Het is eerder een kwestie van ‘goede smaak’. Voor vrouwen én mannen raden wij dus eerder een lange broek aan, een short tot min. boven de knie en T-shirts met min. korte mouwen aan. Afritsbare broeken zijn handig. Die kan je aan- en afritsen al naargelang de situatie het vereist. 

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • beschermende lippenstift
 • handdoek (voor het logies op dag 4)
 • evt. badhanddoek (als je wil zwemmen)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. studenten- of lerarenkaart
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Turkije volstaat je identiteitskaart. De kaart moet 6 maanden geldig zijn op het ogenblik van de reis.


Geld

De munt van Turkije is de lira (pond). Je kan euro’s van hieruit meenemen en ter plaatse te wisselen. In Fethiye en Patara kan je ook terecht aan de geldautomaat.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: