Slovenië - Op naar de Julische Alpen


11 dagen

30/07/2022 - 9/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Slovenië - Op naar de Julische Alpen


11 dagen

30/07/2022 - 9/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Slovenië - Op naar de Julische Alpen


11 dagen

30/07/2022 - 9/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Slovenië - Op naar de Julische Alpen


11 dagen

30/07/2022 - 9/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Slovenië - Op naar de Julische Alpen


11 dagen

30/07/2022 - 9/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Slovenië
De prachtige, stille bergwereld van de Julische Alpen is nog altijd een pure idylle. Op de hooglanden van ruwe kalksteen huist een geweldig gevarieerde flora en je treft er volop steenbokken en gemzen aan. Lager in de dalen ruisen blauwe beken door een lieflijk groen akkerland. Overal waar je kijkt zie je uitgestrekte bossen en koele bergmeren. Eerst 3 mooie dagwandelingen als opmaat voor het echte werk - een 4-daagse rugzaktrekking - en dan nog wat uitbollen, o.a. in de knappe Soca-vallei. Op ons pad liggen ook het schilderachtige Bohinj-meer en (eventjes) groene hoofdstad Ljubljana. 
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 11 dagen
Reisnummer: 22SI1AAA2
Reisdatum: 30/07/2022 - 9/08/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

25 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een hele toffe reis. We hebben prachtige wandelingen gemaakt. Deze waren wel zwaarder dan verwacht. De logies waren zeer aangenaam, rustig en sommige met veel comfort. De wandelingen waren prachtig. Slovenië heeft een blijvende indruk nagelaten. Zoveel prachtige natuur, ongezien veel bloemen en planten. (zelfs de edelweis groeit er nog volop). Een authentieke omgeving.

Nathalie V. -

Slovenië is een prachtig land. Tijdens de wandelingen viel het me vaak op dat er geen andere geluiden waren dan natuurgeluiden, geen geluid van vliegtuigen, auto's, industrie,... behalve dan onze schoenen op de paadjes ;-)

Bram V. -

Pittige tochten, prachtige panorama's, zo ongerept en wondermooi! Alles wat tot in de topjes geregeld en dit onder een super begeleiding en een toffe groep! Echt genoten, 'Anders Reizen' blijft voor mij een geweldige organisatie!

Véronique N. -

Prachtig land, heel gezellige logementen, prachtige maar soms pittige wandelingen en de tweedaagse was echt de kers op de taart!

Lies D. -

Slovenië is een echte aanrader voor wie houdt van wandelen in bossen en bergen.

Steven H. -

Algemene reistips

Dag 1

Trein Brussel-Udine (in Italië) met aankomst om 21.15 uur. Transfer naar de wijnstreek Goriska Brda, waar we omstreeks 22.30 uur inchecken in een fijn hotelletje met zwembad.

Dag 2

We maken vanuit het logies een prachtige opwarm-wandeling door deze glooiende wijnregio, deels over paden door de wijngaarden, deels over landweggetjes. Onderweg zijn er diverse mogelijkheden om wijn te proeven voor de liefhebbers, bij voorkeur tegen het einde van de tocht ;-). Na een smakelijk diner en een duik in het zwembad, brengen we hier een tweede nacht door.

18 km, 500 hoogtemeters

Dag 3

We verruilen de wijnheuvels voor de grillige karst. Een uur rijden en we komen in Rakov Skocjan aan. Hier maken we een rondwandeling langs de deels onderaards rivier

12 km, 150 hoogtemeters

Hierna zetten we koers naar de charmante Sloveense hoofdstad Ljubljana, een klein uur rijden. We verblijven in een goed gelegen hotel op wandelafstand van het centrum. 

Dag 4

Voor de vroege vogels is er nog wat tijd om de stad in te trekken. Om 11 uur staat de bus klaar en rijden we de stad weer uit. Op een fraai plateau tussen de meren van Bled en Bohinj zet de chauffeur ons eruit en hij brengt de bagage alvast naar het hotel. Wij benaderen het prachtige meer van Bohinj al wandelend. Het plateau van Pokuklja bestaat uit mals groen grasland en stille wouden. Boven al dat groen torenen de hoogste pieken van de Julische Alpen al uit. Dat is de wereld waar we ons morgen in gaan storten. Vannacht slapen we in een hotel pal aan het meer.

Dag 5

Vanaf het dorp wandelen we de Mostnica-kloof binnen, een prachtig landschap. Soms is de kloof smal en wandelen we over bruggetjes en smalle paden; dan is ze weer breed en hebben we zicht op de bergen om ons heen. Aan het ogenschijnlijke einde van de kloof vinden we een pad dat de hoogte in gaat. Door het bos stijgen we tot we plots de malse bergweiden van Velska Dolina bereiken. De Julische pieken zijn plotseling heel dicht bij. Welkom in het hoogland. Het is nog een stukje tot aan de sfeervolle berghut Vodnikov dom, waar we de nacht doorbrengen

13,5 km, 1250 m stijgen en 50 m dalen

Dag 6

Vandaag staat de koninginnewandeling op het programma, een tocht door een van de spectaculairste delen van de Julische Alpen. De route is nergens steil en de paden zijn eenvoudig, dus het is volop genieten. De pieken die ons omringen heten Kanjavec, Kredarica, Vogel, en natuurlijk de fameuze Triglav. Grote kans dat we vandaag gemzen, steenbokken en marmotten zien. Doorgaans spotten we ze alle drie langs deze route. De afdaling door de vallei van de Zeven Triglavmeren is ronduit panoramisch en voert voorbij gezellige pauzeplekken (lees; terras met apfelstrudel) en eindigt bij de berghut Dom na Komni. Hier slapen we in 3- en 4-persoonskamers (niet in slaapzaal dus); leuk om zoveel comfort zo'n op hoogte aan te treffen. 

18,5 km, 700 m stijgen en 1000 m dalen

Dag 7

Twee opties vandaag:

 • Een wat rustigere etappe via het Bogatin-zadel naar het meer van Krn, waar tijd is voor een lange pauze. 10 km, 400 m stijgen en 500 m dalen
 • Of een dagvullende variant van bovenstaande etappe.

We slapen vannacht in de Krn-hut, een klassieker onder de Sloveense berghutten. 

Dag 8

De laatste etappe voert naar de top Krn (2244 m), waar we restanten van het Isonzo-front uit WO I aantreffen. Na 6 km en 800 m stijgen bereiken we de top, van waar je bij helder weer de golf van Venetië ziet fonkelen in de diepte. Pal beneden ons ligt het plateau van Dreznica en daaronder de rivier Soca. We dalen nog 1200 m af in 4 km, behoorlijk steil dus, en bij de berghut Kuhinja ploffen we neer op het terras. De bus haalt ons hier op en brengt ons in een half uur naar het pension. Op de zuidflanken onder de top Krn, ligt een pracht van een groen plateau met enkele oude boerendorpen. In een van die dorpen verblijven we de komende 2 nachten, om kennis te maken met de mooie Soca-vallei. 

10 km, 800 m stijgen en 1200 m dalen

Dag 9

We maken een mooie rondwandeling vanuit het dorp, vooral door bossen en langs een aantal mooie watervallen.  Een rustdag is vandaag ook een optie. Wie wil kan kiezen voor een rafting of canyoning.

12,5 km, 550 m stijgen en dalen

Dag 10


De bus brengt ons tot net buiten Bovec, vanwaar we een stuk van de Soca-trail bewandelen. Onderweg kan gezwommen worden in de prachtige rivier. Na de picknick rijden we de Vrsic-pas op voor een laatste rondwandeling van 5 km, over een piek die ons een laatste uitzicht biedt op de Julische Alpen. We dalen af naar de noordkant van het massief en steken de grens met Oostenrijk over. De laatste avond slapen we in een stadshotel in Villach, en sluiten we de reis af met een feestelijk diner. Het hotel ligt pal aan het station.

Dag 11

Trein huiswaarts vanaf Villach.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 520 per deelnemer

Inbegrepen

 • trein Brussel-Udine en Villlach-Brussel
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. ontbijt 11
 • groepstransfers
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • evt.optionele activiteiten
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  en , met gedeeltelijk eigen bagage dragen. Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 5 overnachtingen in een comfortabel hotel
 • 3 overnachtingen in een berghut op op 3-4 persoonskamers
 • 2 overnachtingen in een pension.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal gebruiken we in het logies of in een restaurant. Het middagmaal is een picknick.

Bagagevervoer

Op dagen 5 tot 8 draag je je eigen bagage (geen slaapzak). De overige dagen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

Privé-vervoer.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De gebieden waar het hooggebergte overheerst, ook de Julische Alpen, kennen een hooggebergteklimaat, waar de zomers en winters gemiddeld 10 graden koeler zijn dan de rest van het land. De 2 laatste dagen zit je in lagere regionen. Voorzie dus kledij voor warm en koud, regen en zon. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • rugzak
 • dagrugzak (opplooibaar & lichtgewicht)

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • waterdichte (over)broek
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • pull/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • evt. zwemkledij
 • handschoenen
 • muts.

Verzorging

 • basic toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • beschermende lippenstift
 • evt. zwemhanddoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of –zak (min. 1 liter)
 • lunchbox

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Sloveense munt is de euro. Je neemt best cash geld mee van thuis.

Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je uitzonderlijk oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen in Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in de regio waar deze reis plaatsvindt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Reisdocumenten

Voor Slovenië volstaat je identiteitskaart.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip