Zweden - Winterwandelen in Dalsland


8 dagen

16/02/2022 - 23/02/2022

prijs € 1440


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland


8 dagen

16/02/2022 - 23/02/2022

prijs € 1440


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland


8 dagen

16/02/2022 - 23/02/2022

prijs € 1440


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland


8 dagen

16/02/2022 - 23/02/2022

prijs € 1440


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland


8 dagen

16/02/2022 - 23/02/2022

prijs € 1440


niet meer boekbaar
Groepsreis Zweden
Jezelf een weekje onderdompelen in de rust van een Scandinavisch sneeuwlandschap, met als uitvalsbasis een gezellig hotelletje aan  de oever van een meer? Dat kan op deze reis, die zich afspeelt in de bosrijke regio Dalsland. Hier vind je de grootste concentratie aan meren van heel Zweden. Licht glooiende heuvels, naald- en loofwouden, afgelegen boerderijen, stille landwegen,... al wandelend op sneeuwschoenen over de krakende sneeuw onderga je ten volle de schoonheid van de winter. 
Prijs: € 1440
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 22SE1WZW2
Reisdatum: 16/02/2022 - 23/02/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

39

44

51

55

60

65

65

77

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Tot rust komen in een winters landschap
 • Wandelen zonder bagage op sneeuwschoenen 
 • Gezellig hotelletje gelegen aan een meer


Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

16 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze reis was mijn eerste reis via Anders Reizen, en het was meteen een schot in de roos. Alles was goed geregeld via Anders Reizen. Johan de uitbater van het hotel en tevens onze wandelgids heeft ons heel goed begeleid en verzorgd. We kwamen niets tekort. De wandelingen waren prachtig. Soms heftig, door de sneeuw die er lag. Het was een top vakantie!

martin a. -

Dalsland was een echte natuurreis, goed georganiseerd. We hebben geen Zweed gezien , maar wel veel bossen en meren. Een aanrader voor echte wandelaars, maar niet voor iemand die graag eens een dorp ziet of eens in de bar of op café wil zitten. Voor mij was het top!

Erna S. -

Het was een aangename wandelweek midden in de natuur en de stilte met nu en dan toch een fikse wandeling. Een kleine groep van maximum acht personen is wel gezellig, anders wordt het weer te druk. Johan, eigenaar van het hotel, heeft ons zeer goed begeleid en ons soms verwend met zijn BBQ in de natuur.

Anita V. -

Tijdens deze week vooral genoten van de rust en de stilte. Spijtig dat er zo goed als geen sneeuw lag zodat we niet met de sneeuwschoenen kunnen wandelen hebben. Johan heeft wel heel afwisselende en mooie wandelingen met ons gemaakt. Verblijf was ok, een klein beetje variatie bij ontbijt en lunchpakket zou fijn geweest zijn.

Magi B. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Göteborg.

Bij aankomst word je opgewacht door Johan, de uitbater van het hotel en tevens begeleider van deze wandelweek. Met zijn minibus rijden jullie naar het hotel, een rit van een tweetal uur. Het hotel is gelegen in het gehucht Edsleskog, aan de oever van een meer. Het is gezellig ingericht in Zweedse stijl, met comfortabele kamers met privaat sanitair.

Na een nadere kennismaking worden de sneeuwschoenen aangepast en kan er een kleine inloopwandeling worden gemaakt.

Dag 2

Het natuurreservaat Bräcke Ängar is gelegen aan de oever van het meer Bräcketjärnet. We gaan op zoek naar beverburchten en als de dikte van de ijslaag het toelaat wagen we ons ook op het meer zelf. In dat geval is iedereen voorzien van ijspriemen en gaat Johan voorop met een lange ijsprikker.  

Deze eerste wandeling is 10 à 12 km lang. 

Dag 3

Een korte verplaatsing met de minibus brengt ons bij het massief van de Baljåsen, met zijn 301 m de hoogste 'top' van Dalsland. Het wordt een wandeling met een licht avontuurlijke toets: het pad slingert over rotsen en wortels, met korte klimmetjes en afdalingen. Van op verschillende plaatsen heb je een breed uitzicht op het weidse winterlandschap. Afhankelijk van het weer en sneeuwlaag maken we een kortere of langere ronde. Deze laatste leidt bijkomend naar het vliegvismeer Ängebytjärnet en het Kuvetjärn.

De lengte van de wandeling varieert van 12 tot 18 km. 

Dag 4

We ondernemen een mooie wandeling met wat klimmen en dalen door Sörknatten, een natuurreservaat waar in 1984 de film ‘Ronja de Roversdochter’ werd opgenomen. In de zomer is het een vrij ruig landschap met rotsachtige bodem, heide en dennen. Onder een sneeuwlaag oogt het allemaal wat lieflijker, maar goed uitkijken blijft de boodschap.

De wandeling is zo'n 14 km lang.

Dag 5

Vandaag blijft Johan thuis en gaat de groep op stap met een wandelbeschrijving voor een mooie tocht van ca. 16 km. Verdwalen is geen optie, je bent in vogelvlucht nooit verder dan 4 km van het hotel verwijderd en in geval van nood kan Johan ter hulp snellen met de auto. Hij zorgt ook voor een warme lunch, die ergens onderweg opgediend wordt.

Voor wie liever een dagje iets anders doet: vlakbij het hotel liggen enkele kleine skipistes en ook langlaufen behoort tot de mogelijkheden.

Bij terugkeer in het logies staat in de tuin een dampende hot tub klaar om onze vermoeide ledematen te verwennen. Wie waagt het om daarna een een teen, voet, been of meer in het ijskoude meer onder te dompelen?

Dag 6

Rit van ca. 45 min. naar het Vänern-meer. Dit is Europa's tweede grootste meer en zo uitgestrekt dat je slechts bij uitzonderlijk helder weer tot aan de overkant kan zien. Je waant je hier eerder aan zee.

We wandelen door Yttre Bodane, een natuurreservaat dat zich langs de oevers uitstrekt. Voor de kust liggen scheren en rotseilandjes. Indien mogelijk, wandelen we over het ijs naar een van de eilandjes.

Tocht van 8 tot 12 km. 

Dag 7

Voor onze laatste - en met zijn 20 km ook langste - wandeling vertrekken we voor de deur van het hotel. Hier loopt het 'Storspåret', de lokale GR, tot het stadje Åmål. Dit is Dalslands 'hoofdplaats' (dat filmliefhebbers zeker kennen van de film Fucking Åmål). Onderweg komen we langs verschillende meertjes met schuilhutjes. We keren terug met de bus.

Naast ons laatste avondmaal kunnen de liefhebbers nog een wandeling maken over het meer 'by night'. Wanneer nagenoeg alles donker en stil is op het ijs, hangt er een bijzondere sfeer. 

Dag 8

Transfer naar Göteborg en vlucht naar Brussel.

Belangrijk

Hoewel Dalsland meestal op voldoende sneeuw kan rekenen, is sneeuwzekerheid (vooral de laatste jaren met de grillen van het klimaat) niet 100% gegarandeerd. We wensen alle deelnemers een dikke deken met verse sneeuw toe maar rekenen op hun begrip indien dit niet zo zou zijn. 

De sneeuwhoogte bepaalt ook de keuze van de wandelingen, Wanneer de minibus niet voldoende dicht kan parkeren, komen er mogelijk soms enkele kilometers wandelen bij, of kan het zijn dat een alternatieve wandeling moet worden gekozen. En in het uitzonderlijke geval dat er geen sneeuw ligt, of te weinig om de sneeuwschoenen te kunnen gebruiken, worden 'gewone' wandelingen gemaakt. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1440
Voorschot: € 440 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological 
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • transfers met minibus
 • huur sneeuwschoenen
 • hot tub op dag 5
 • begeleiding, behalve op dag 5
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt.huur langlaufmateriaal op dag 5
 • evt. huur skimateriaal en skipas op dag 5
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Johan Postma


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  en . We ondernemen wandelingen van min. 3 tot vaak 5 à 6 uur. We beklimmen regelmatig een heuveltop van 100 à 200 m hoogte, maar voor de rest zijn de hoogteverschillen beperkt. De ondergrond is vaak oneffen, tredzekerheid is dan ook vereist.  je dient in staat te zijn een dag buiten in de winterkou door te brengen.

Indien de omstandigheden dit vereisen, worden de sneeuwschoenen ondergebonden. Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. Sneeuwschoenen zijn langwerpige frames die je onder je wandelschoenen worden bevestigd en die verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw. Ze laten je ook toe de gebaande paden te verlaten. Wij stellen eveneens skistokken ter beschikking die het wandelen vergemakkelijken. Ervaring met sneeuwschoenen is niet vereist.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Typisch Zweeds hotel met tuin, grenzend aan een meer en uitgebaat door Johan en zijn echtgenote, een echtpaar dat het drukke Nederland ruilde voor de rust van het Zweedse platteland. Je slaapt in tweepersoonskamers met privaat sanitair. Het hotel heeft een gezellige, ruime salon met kachel.


Maaltijden

 • Lekker ontbijt.
 • Voor ’s middags nemen we een picknick mee.
 • Het avondmaal nemen we in het  hotel. We zullen zeker gelegenheid hebben om een van Johans zelfgerookte gerechten te proeven.

Bagagevervoer

De bagage blijft in het logies. Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Indien het minimum aantal deelnemers niet tijd bereikt is, is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
De oorspronkelijke vluchten die rechtstreeks naar Goteborg vlogen, werden door SN Brussel Airlines geannuleerd
 VertrekAankomst
LH5587Brussels Airport 16/02/2022 06:45Frankfurt 16/02/2022 08:00
LH810Frankfurt 16/02/2022 09:35Göteborg 16/02/2022 11:15
LH811Göteborg 23/02/2022 11:55Frankfurt 23/02/2022 13:35
LH1016Frankfurt 23/02/2022 16:25Brussels Airport 23/02/2022 17:25

We verplaatsen we ons per minibus, die bestuurd wordt door de begeleider. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Hoewel Dalsland meestal op voldoende sneeuw kan rekenen, is sneeuwzekerheid (vooral de laatste jaren met de grillen van het klimaat) niet 100% gegarandeerd. Het spreekt voor zich dat we tijdens deze reis afhankelijk zijn van het weer en de sneeuwval. Het dagprogramma kan dan ook variëren afhankelijk van de bereikbaarheid van de gebieden.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas 
 • dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling én waaraan je de sneeuwschoenen kan bevestigen)
 • overtrek voor dagrugzak (ter bescherming bij regen- of sneeuwval)

 Schoeisel & kousen

 • stevige, hoge wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • warme wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • skibroek OF warme en soepele broek (geen jeans) + waterdichte overbroek
 • warme wind- en waterdichte jas, liefst met kap en opstaande kraag
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • warme muts
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek).

Verzorging:

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei:

 • drankfles (min. 1 liter)

Diversen:

 • zitmatje of stevige plastieken zak om op te zitten tijdens de picknicks
 • goede zonnebril
 • wc-papier
 • zaklamp
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • evt. tekentang
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart.


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Geld

De Zweedse munt is de “krona” (kroon), meervoud “kronor” (wordt uitgesproken “kroena” en “kroenoer”). Je kan in de logiesplaats elektronisch betalen, dus in principe hoef je geen cash geld mee te nemen. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Achtergrondinformatie

De bekende politieromans van Camilla Läckberg spelen zich af in de dorpen aan de Zweedse westkust. Een leuke manier om kennis te maken met de streek. Een aantal ervan werden ook verfilmd en kwamen o.a. op TV onder de titel "Fjällbacka Murders".


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: