Zweden - De Zweedse 'Hoge Kust'


8 dagen

29/05/2022 - 5/06/2022

prijs € 2330


niet meer boekbaar

Zweden - De Zweedse 'Hoge Kust'


8 dagen

29/05/2022 - 5/06/2022

prijs € 2330


niet meer boekbaar

Zweden - De Zweedse 'Hoge Kust'


8 dagen

29/05/2022 - 5/06/2022

prijs € 2330


niet meer boekbaar

Zweden - De Zweedse 'Hoge Kust'


8 dagen

29/05/2022 - 5/06/2022

prijs € 2330


niet meer boekbaar

Zweden - De Zweedse 'Hoge Kust'


8 dagen

29/05/2022 - 5/06/2022

prijs € 2330


niet meer boekbaar
Groepsreis Zweden
In een land waar de kusten laag en vlak zijn, vormt de ‘Höga Kusten’ een bijzonderheid. Niet alleen is de kust hier afgezoomd met heuvels en lage bergen, maar door een uniek geologisch fenomeen werd het gebied ook als Unesco werelderfgoed geklasseerd. Baaien en fjorden met schilderachtige vissersdorpen, glooiende wouden met verstilde meren, een klein eiland en trendy Stockholm: dat zijn de ingrediënten van deze reis.
Prijs: € 2330
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 22SE1HKA1
Reisdatum: 29/05/2022 - 5/06/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

43

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

11 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige landschappen en uitdagende wandelingen. Stockholm is een mooie afsluiter van deze reis.

Peter P. -

Het was een gevarieerde reis door een geologisch uniek gebied met bijhorende prachtige natuur, aangename medereizigers en een vlekkeloze begeleiding.

Dirk V. -

De Hoge kust is een heel mooie bestemming, puur genieten van de natuur.

Isabel D. -

Het was de derde keer dat ik op reis ging met Anders Reizen. 2 x een individuele reis en nu de eerste keer een groepsreis. Dit is super goed meegevallen. Een toffe groep, leuke mensen, mooie wandeltochten in een prachtige omgeving en een begeleider die er is voor de groep. Zeker voor herhaling vatbaar!

Nicole J. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht Brussel-Stockholm. We pikken onze minibus op en vatten de ca. 500 km lange rit naar de Hoge Kust aan. Rijden in Zweden is gelukkig niet zo stresserend als in België, de rit is dan ook een  rustige kennismaking met een stukje binnenland zoals je dat op veel plaatsen in Zweden tegenkomt: uitgestrekte naaldbossen, af en toe een meer, houten huizen, kleine dorpen.

Het gebied dat als ‘Hoge Kust’ wordt aangeduid, was vanwege de vele zeearmen, baaien, schier- en echte eilanden van oudsher slechts matig ontsloten. Daarin kwam verandering door de bouw van de Höga Kustenbrug in 1998, een 1,8 km lange hangbrug over de Ǻngermanälven zeearm. Dit staaltje van moderne bouwkunst behoorde op het moment van de oplevering tot de zeven grootste spanbruggen ter wereld. Ze vormt de imposante toegang tot het werelderfgoedgebied Hoge Kust.

In de late avond komen we aan in ons verblijf voor de volgende 4 nachten: een kleinschalig vakantieverblijf dat uit enkele “stugor” bestaat – roodgeschilderde houten bungalows zoals je er in Zweden overal aantreft. Het verblijf is zeer mooi en rustig gesitueerd aan de oever van de Vågsfjärden.  De naam van dit meer verraadt dat het oorspronkelijk om een fjord ging. Hij werd door de stijging van het land van de zee afgesneden en vormt nu een meer.

Dag 2

Het schiereiland Norrfällsviken herbergt een natuurreservaat waar je heel goed de invloed van de landstijging kan waarnemen. Een wandeling op dit schiereiland vormt dan ook een goede kennismaking met de Hoge Kust. Uitgestrekte velden van ronde keien strekken zich uit over de hellingen die naar zee aflopen. Hun ligging verraadt hoe ze vanaf het zeeniveau door de eeuwen heen naar het binnenland verschoven zijn. De wandeling eindigt bij een schilderachtig voormalig vissersdorp, mooi gelegen aan een diepe, smalle baai.

Dag 3

Vandaag blijven we in het binnenland. Op onze weg liggen heuvels begroeid met typisch Scandinavisch woud:  naaldbomen, berken, rotsformaties overwoekerd door mossen in diverse kleuren, veenbessen,... We passeren enkele meren, een handjevol boerderijen, en genieten van de rust en de zuivere lucht.

De wandeling is wat korter (ca. 4 uur, zonder rustpauzes), zodat er nadien in ons verblijf ruim tijd is voor een houtgestookte sauna en een verfrissende duik in het meer. 

Dag 4

Nationaal park Skuleskogen – Zwedens 19de nationaal park - is bekend om zijn weidse uitzichten over de Baltische Zee met zijn baaien en eilanden. Maar het indrukwekkendst is de Slåttdalsskrevan, een 40 m diepe rotsspleet met perfect verticale wanden. Het lijkt wel of de bodem hier met een mes in tweeën werd gespleten. De klim naar de kloof, die op een van de hogere toppen ligt, verloopt over ruig terrein met grote rotsblokken en wortels (vaak glibberig!), maar laat je kennismaken met een grillige vegetatie,  landinwaarts verplaatste keienstranden, verstilde meertjes en moerassen.

Dag 5

De wandeling van vandaag - slechts een halve dag -leidt langs het natuurreservaat Rotsidan, op de kust van de Baltische Zee. We volgen de lage kustlijn, die bestaat uit een vier kilometer lang plateau van platte rotsen, afgezoomd door dennen en dwergsparren die grillig zijn gevormd door de zeewind. Indien we nog wat tijd hebben brengen we een kort bezoekje aan Bönhamn, een idyllisch voormalig vissersdorp rond een beschutte natuurlijke haven.

In de late de namiddag nemen we de overzet naar het eiland Ulvön. Na een vaart van ca. anderhalf uur - met prachtige zichten op de kust en de eilanden - ontschepen we in Ulvöhamn, de ‘hoofdplaats’ van het kleine eiland. Het bestaat slechts uit een groep felgekleurde houten vissershuizen, vaak op palen gebouwd langs de ronde baai. Auto’s rijden er niet, te voet leggen we de paar honderden meters naar ons hotel af. Het ligt aan zee en werd heel recent volledig gerenoveerd tot een stijlvol, trendy hotel met hedendaags Scandinavisch interieur.

Voor of na het avondmaal maken we nog een korte wandeling naar een heuvel voor een uitzicht op de baai van Ulvöhamn.

Dag 6

We blijven heel de dag op Ulvön. Het eiland bestaat in feite uit 2 eilanden, een noordelijk en een zuidelijk, die van elkaar gescheiden zijn door de baai van Ulvöhamn. Indien de schipper op Ulvön is, zet hij ons over naar het zuidelijke eiland, dat geen permanente bewoning kent. Door het woud wandelen we naar het zuidelijkste punt, waar het oude vissersgehucht Marviksgrunnan ligt. Slechts enkele rode houten huizen, een 17de-eeuwse visserskapel en vooral een prachtige ligging kenmerken dit mooie plekje. Indien er geen overzet mogelijk is, dan voert onze wandeling ons over het noordelijke eiland naar een afgelegen zandstrand, waar een groepje ruwe houten chalets één van de oudste vissersnederzettingen van Zweden vormen. Ze zijn stille getuigen van de vissers die hier enkele eeuwen geleden 's zomers kwamen verblijven voor de haringvangst.

Dag 7

Afhankelijk van de uren van de ferryboot rest er nog tijd voor een bijkomende wandeling op Noord-Ulvön, of gewoon wat ontspannen bij het hotel. Wanneer we terug op het vasteland zijn, vatten we de terugrit naar Stockholm aan.

Dag 8

Een korte kennismaking met Stockholm. Je kan een museum bezoeken, op verkenning gaan  in trendy wijken, of gewoon al wandelend genieten van de vele mooie zichten in deze stad, gelegen in een archipel van 24.000 eilanden. Zeker niet te missen is het oude centrum met zijn pittoreske smalle straatjes met rode en gele huizen, kunstgalerijtjes, brocantezaken, artisanale winkeltjes,…

Eén ding zal je bijblijven: het immense contrast tussen deze bruisende stad en de ongekende rust van het platteland waar we de vorige dagen hebben rondgezworven.

In de late namiddag rijden we naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 2330
Voorschot: € 820 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological 
 • logies
 • meeste maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • transfers met minibus
 • ferry naar Ulvön
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • middagmaal op dag 1, 7 en 8 en en avondmaal op dag 7 & 8 (budget ca. € 65)
 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, sauna, openbaar vervoer in Stockholm (naargelang interesse)
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Geert Leysen


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau


Wandelingen van 4 tot 6 uur. We beklimmen regelmatig een heuveltop van 100-200 m hoogte. Het terrein is vaak rotsachtig (ook glibberig) of drassig. Tredzekerheid vereist, vooral in Skuleskogen NP. Je hebt waterdichte, enkelomsluitende schoenen met goed zoolprofiel nodig. Wandelstokken kunnen evt. handig zijn.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Hoge Kust (4x): eenvoudige bungalows, elk voorzien van 2 stapelbedden. We beperken het aantal personen per bungalow tot 2. Het sanitair is gemeenschappelijk in een apart gebouwtje. Er is een sauna (tegen betaling) en zwemgelegenheid in het meer.
 • Ulvön (2x): mooi ingerichte tweepersoonskamers met privaat sanitair in een comfortabel hotel. Het hotel beschikt over een sauna vanwaaruit je rechtstreeks in zee kan duiken (inbegrepen).
 • Stockholm (1x): centraal gelegen middenklassehotel. Tweepersoonskamers met privaat sanitair.

Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies, voor ’s middags nemen we een picknick mee en het avondmaal nemen we in het  logies, behalve in Stockholm, waar we op restaurant gaan. 


Bagagevervoer

Je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met Brussels Airlines (SN)

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN2303Brussel 29/05/2022 10:20Stockholm Bromma 29/05/2022 10:20
SN2306Stockholm Bromma 05/06/2022 17:30Brussel 05/06/2022 19:50

Ter plaatse verplaatsen we ons met een minibus, die bestuurd wordt door de begeleider. Dit laat ons toe om de afgelegen plaatsen aan de Hoge Kust vlot te bereiken. Gezien de beperkte bagageruimte, moet je je bagage beperken tot 1 middelgrote tas per persoon. Voor de overzet naar en van Ulvön nemen we de ferryboot


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het kan zowel zonnig als regenachtig zijn. Door de noordelijke ligging kan het overdag – zelfs bij zonneschijn - fris zijn; ook ’s nachts koelt het sterk af. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. Je dient nl. zelf je bagage in en uit de bus en in en uit je hotel te dragen, dus je hebt er alle belang bij om het licht en makkelijk draagbaar te houden. 

Bagage

 • reistas of kleine valies
 • dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende, waterdichte wandelschoenen met goed zoolprofiel
 • lichtere schoenen (voor ’s avonds of overdag in de stad)
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme wollen trui of fleece
 • lichte trui
 • enkele hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen en ter bescherming tegen teken)
 • evt. lichte handschoenen en muts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • evt. short/bermuda
 • zwemgerief.

 Verzorging

 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart.


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Geld

De Zweedse munt is de “krona” (kroon), meervoud “kronor” (wordt uitgesproken “kroena” en “kroenoer”). Je kan in de logiesplaatsen terecht aan bankautomaten. Betaling met kredietkaarten en Maestro is heel wijd verspreid, ook voor kleine bedragen. Er zijn steeds meer winkels waar je zelfs niet meer contant kan betalen. Het is dus aanbevolen om niet teveel cash mee te nemen of af te halen, 
Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
De Zweedse Hoge Kust met Anders Reizen