Rusland - Moskou


7 dagen

12/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 1490


niet meer boekbaar

Rusland - Moskou


7 dagen

12/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 1490


niet meer boekbaar

Rusland - Moskou


7 dagen

12/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 1490


niet meer boekbaar

Rusland - Moskou


7 dagen

12/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 1490


niet meer boekbaar

Rusland - Moskou


7 dagen

12/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 1490


niet meer boekbaar
Groepsreis Rusland
“Daar ligt dan de beroemde stad, zei Napoleon, toen hij vanaf de Mussenheuvels over Moskou uitkeek…Verstrooid over de vlakte lagen de paleizen en de gouden koepels, die schitterden in het zonlicht”. 200 jaar later schittert de stad nog steeds. Onze ervaren Rusland-begeleider en Moskou-kenner Dirk Mutsaerts toont je de highlights en samen ervaren we de niet aflatende energie van een van Europa's meest dynamische steden. 
Prijs: € 1490
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 22RU1MKA1
Reisdatum: 12/09/2022 - 18/09/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

16 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een heel leuke en leerrijke reis. De medereizigers waren super en de begeleider ook zeer toegewijd.

Gerard en Jeannine M. -

Mooie reis: zeer veel gezien, lekker gegeten, goed georganiseerd... Een aanrader!

Karin D. -

Moskou in de lente: wat een prachtige stad! Ik heb met volle teugen genoten van deze citytrip: prachtige musea en kerken, ballet in het Bolshoi (een droom die is uitgekomen) and last but not least: op de fiets door de stad!

Monique M. -

Genoten van deze prachtige ontdekkingsreis naar de Russische cultuur, architectuur, religie, geschiedenis en bevolking! Mogen proeven van het dagelijkse leven in deze levendige stad, De deugddoende zon zette de majestueuze gebouwen en kleurrijke koepels mooi in de verf. Ik ben grote fan!

Karin R. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Belangrijk

Of deze reis kan plaatsvinden, hangt af van de evolutie van de politieke verhoudingen met Rusland. Voorlopig annuleren we de reis niet, maar we houden er rekening mee dat ze later op het jaar zal worden geannuleerd.

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Moskou. Transfer naar het hotel.

Nadat we geïnstalleerd zijn en de formaliteiten in orde hebben gebracht, maken we een wandelingetje in de buurt van het hotel en bewonderen enkele mooie art-nouveaugebouwen. We houden het rustig vanavond en dineren ook in de omgeving. 

Dag 2

We beginnen de dag met een bezoek aan het Novospasski-klooster, goed herkenbaar aan zijn hoge klokkentoren en gelegen aan de rivier Moskva. Het maakte ooit deel uit van een ring van versterkte kloosters die de stad tegen vijandelijke invallen moesten verdedigen. In 1991 werd het klooster terug opgenomen door de Russisch-orthodoxe kerk en het is nu een actieve kloostergemeenschap.

Met de metro gaan we naar het 16de-eeuwse Novodevichy-klooster, ook gelegen aan de Moskva. We maken van deze rit gebruik om een aantal metrostations te bekijken. Het klooster was eerst residentie en later gevangenis van Sofia, halfzuster van Peter de Grote. Zij is, evenals de eerste echtgenote van Peter, bijgezet in het oudste gebouw van het complex, de Smolensk-kathedraal. Het interieur van de kerk is rijkelijk versierd met fresco's en bezit een enorme iconostase, ooit geschonken door Sofia. We wandelen daarna door het park rond het klooster, met een meertje dat door Tchaikovsky onsterfelijk werd gemaakt in zijn Zwanenmeer, en met zicht op zowel het klooster als het nieuwe zakendistrict met zijn wolkenkrabbers. We bezoeken ook de achter het klooster gelegen begraafplaats met o.a. de graven van Tsjechov, Sjostakovitsj en Nikita Chroesjtsjov.

Belangrijk om weten: het complex wordt al sinds enkele jaren gerenoveerd maar blijft in zijn geheel wel open. Het is echter mogelijk dat dat er bepaalde kerken of tentoonstellingen gesloten zijn ten tijde van ons bezoek maar op de officiële website van het complex vind je geen tijdlijn van de geplande sluitingen. 

Dag 3

We brengen een bezoek aan het Kremlin onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. Dit is het geografische en historische centrum van de Russische hoofdstad. De naam Kremlin is afgeleid van het Russische woord кремль (kreml), dat 'versterkte stadskern' betekent. Aan de voet van de stadsmuren, op het Rode Plein, bevindt zich een van de mooiste Russisch-orthodoxe bouwwerken, nl. de Pokrov- of Basilius-kathedraal, allicht het meest iconische gebouw van Moskou en van Rusland. Het werd gebouwd in opdracht van Ivan IV (de Verschrikkelijke), ter ere van zijn overwinning op de Wolga-Tataren in de stad Kazan.

Dag 4

Daguitstap per trein (70 km) naar Sergiev Posad, het vroegere Zagorsk, stad van kunst, cultuur en spiritualiteit. We bezoeken het Drievuldigheidsklooster van de H. Sergius, een architecturaal monument dat uniek is in zijn genre en het ‘Vaticaan’ is van de Russisch-orthodoxe kerk. Binnen de kloostermuren vind je 2 kathedralen en een museum van kunst en geschiedenis. 

Terug in Moskou (rond 15 uur) maken we een wandeling vanaf Kitai Gorod langs het Zaryad'ye-park en de Varvarka-straat naar het Rode Plein.

Dag 5

In de voormiddag gaan we naar Kolomenskoje, de vroegere zomerresidentie van de tsaar. In het prachtige park ligt een openluchtmuseum met oude houten huizen. Naast het eenvoudige huis van Peter de Grote, vind je hier ook de kerk van de Madonna van Kazan uit 1660 en de Hemelvaartkerk uit 1533, gebouwd ter ere van de geboorte van de latere Ivan de Verschrikkelijke.

In de namiddag bezoeken we de Tretjakov-galerij, samen met de Hermitage in Sint-Petersburg het belangrijkste museum van Rusland. Het bezit de mooiste verzameling Russische kunst, met werken van Repin, Shishkin, Vrubov, e.a. We bezoeken ook de vlakbij gelegen Christus-Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld, met Nederlandstalige gids. Het is een reconstructie, opnieuw gebouwd tijdens de Jeltsin-periode.

Dag 6

De voormiddag is vrij. De begeleider geeft tips. Indien er interesse is, kan de begeleider een wandeling, een bezoek aan een tentoonstelling of museum organiseren, afhankelijk het cultureel aanbod.

In de namiddag ondernemen we een fietstocht van 4 uur langs de Moskva-rivier en in het centrum. Er werd in Moskou de laatste jaren veel geïnvesteerd in fietspaden en groene zones en daar kunnen we alleen maar van profiteren. (In geval van slecht weer wordt een alternatieve activiteit voorzien.)

Dag 7

Rustig ontbijten en dan transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 1490
Voorschot: € 520 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 23.13)
 • groepstransfers in het kader van het programma
 • logies
 • ontbijten vanaf dag 2
 • inkomgeld Kathedralenplein en wapenkamer Kremlin, Basilius-kathedraal, Tretjakov-galerij, Drievuldigheidsklooster Sergiev Posad
 • huur fiets op dag 6
 • lokale gidsen Kremlin, Tretjakov, Rode Plein en op fietstocht
 • Nederlandstalige begeleiding.

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen (ca. € 200 à 250 te voorzien)
 • overige inkomgelden van bezienswaardigheden, musea e.d.
 • visumkosten
 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • reisverzekering (is noodzakelijk voor het bekomen van een Russisch visum).

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis van niveau , waarvoor een normale conditie volstaat. Hou er echter rekening mee dat een hele dag rondwandelen in een stad ook behoorlijk vermoeiend kan zijn, zeker als het ook nog koud is. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot .


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een comfortabel en centraal gelegen middenklassehotel.


Maaltijden

Ontbijten doen we in het hotel. Middag- en avondmaal gebruiken we in een snackbar of restaurant.

Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN2845Brussel 11/09/2022 10:25Moskou 11/09/2022 14:55
SN2846Moskou 17/09/2022 15:45Brussel 17/09/2022 18:25
In de stad verplaatsen we ons zo veel mogelijk te voet; voor de langere afstanden nemen we het openbaar vervoer.

Klimaat

Meestal warm en zonnig. Regen is mogelijk. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. Je dient nl. zelf je bagage in en uit de bus en in en uit je hotel te dragen, dus je hebt er alle belang bij om het licht en makkelijk draagbaar te houden. 

Bagage

 • reistasof kleine koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • comfortabele wandelschoenen
 • wandelkousen
 • schoenen voor ’s avonds.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. kleine paraplu
 • fleece
 • enkele hemden en/of T-shirt

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème

Diversen

 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Reispas

Om naar Rusland te reizen heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Je hebt eveneens een visum nodig, een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven. Het Russisch visum wordt verstrekt door het consulaat in Brussel of Antwerpen. De aanvraag van het visum kan geregeld worden via Anders Reizen. De visumprocedure is vrij ingewikkeld. Eerst moeten we een "uitnodiging" (visasupport) aankopen. Vervolgens dient elke individuele reiziger zelf een online-aanvraag te doen. Met de uitnodigingen, afgeprinte aanvragen, pasfoto’s en reispassen begeeft begeleider Dirk zich naar het Russisch consulaat om de visums aan te vragen.

We laten ingeschreven deelnemers tijdig weten wat je wanneer aan de begeleider moet bezorgen. Je hoeft dus zelf niets te ondernemen.


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Geld

De invoer van Russische roebel is verboden. In de stad kan je met je bankkaart terecht aan de geldautomaat of je kan cash geld wisselen in roebels (RUS). Kredietkaarten worden makkelijk aanvaard. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Achtegrondinformatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • Peter D’HAMECOURT, Moskou is een gekkenhuis, Moskou is een stad voor liefhebbers. Een eerste aanraking met deze metropool kan onvriendelijk lijken, maar voor degene die zich niet laat afschrikken en verder kijkt, geeft de stad haar geheimen prijs. Journalist d'Hamecourt beschrijft in dit boekje zijn eigen beleving van de stad die hij liefkozend "gekkenhuis" noemt.
 • Adam Zamoyski, 1812, Napoleons fatale veldtocht naar Moskou, Napoleons invasie van Rusland en de verschrikkelijke terugtocht vanuit Moskou die daarop volgde, betekenden militair vertoon en menselijke tragedie op kolossale schaal - het eerste historische voorbeeld van totale oorlog. De uitkomst ervan is van grote betekenis geweest voor het verloop van de Europese geschiedenis.
 • Orlando FIGES, Tragedie van een volk, Monumentale studie over de Russische Revolutie. De Britse historicus Orlando Figes gaat zeer grondig te werk en begint met een uitgebreide schets van het tsaristisch regime en zijn zwakheden aan het einde van de negentiende eeuw. Hij besluit met de dood van Lenin in 1924. Figes geeft in zijn boek een synthese van de diverse visies op de revolutie, gelardeerd met persoonlijke documenten van ooggetuigen en deelnemers. Hierdoor ontstaat een uitermate boeiend verslag en analyse van de persoonlijke en historische krachten. Figes schetst indringende en genadeloze portretten van de belangrijke personages uit de periode (zoals tsaar Nicolaas II, de eerste president Alexandr Kerenski en de revolutionaire leiders Lenin en Trotski). Het boek combineert op briljante wijze gedegen wetenschappelijk historisch onderzoek met een levendige schrijfstijl. Er is veel oog voor het onbeschrijfelijke leed van het Russische volk door honger, oorlog, terreur en de genadeloze burgeroorlog tijdens deze belangrijke episode van geschiedenis van de twintigste eeuw.
 • Anna Politkovskaja, Poetins Rusland, Haar aantekeningen in de marge van het leven van Rusland geven een onthutsend beeld van het beleid van president Poetin en de uitwassen waartoe dat leidt. Het werk van de vermoorde Politkovskaja is internationaal vermaard vanwege de menselijkheid en de passie, en haar focus op individuen en hun verhalen. Haar boek is dan ook niet zomaar een biografie of een analyse van het presidentschap van Poetin.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaildWijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen