Portugal - Langs de Via Algarviana naar de zuidwestpunt van Europa


8 dagen

8/10/2022 - 15/10/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Portugal - Langs de Via Algarviana naar de zuidwestpunt van Europa


8 dagen

8/10/2022 - 15/10/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Portugal - Langs de Via Algarviana naar de zuidwestpunt van Europa


8 dagen

8/10/2022 - 15/10/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Portugal - Langs de Via Algarviana naar de zuidwestpunt van Europa


8 dagen

8/10/2022 - 15/10/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Portugal - Langs de Via Algarviana naar de zuidwestpunt van Europa


8 dagen

8/10/2022 - 15/10/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Portugal
De Algarve is het zuidelijkste deel van Portugal en enorm geliefd om zijn aangenaam klimaat, witte stranden tussen steile rotskusten en uitgestrekte natuurparken. Wij verkennen het een week lang met als rode draad een deel van het langeafstandspad Via Algarviana (GR 13), dat leidt naar Cabo de Sao Vincente, het meest zuidwestelijke punt van Europa.  
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 22PT1VAA2
Reisdatum: 8/10/2022 - 15/10/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

45 Beoordelingen

reviews van klanten

Het is zeker een mooie wandelweek om aan te bevelen met goede verblijfplaatse. Natuurlijk ligt veel in handen van de gids en dat was met onze begeleider 100% in orde.

marc v. -

We beleefden een schitterende vakantieweek. Alles zat mee, de reisbegeleiding, het weer, het logement, de maaltijden, de groepssfeer. Er was veel afwisseling in de wandeltrajecten.

Sonia M. -

Mijn eerste Anders Reizen-reis viel enorm mee! Ik moest wennen aan het groepsgebeuren, maar de tochten waren zo mooi en alles was heel goed geregeld, wat een luxe. Kiezen is delen en met deze reis heb je minder restaurants en lokaal winkelen, maar je hebt wel mooie locaties om te slapen en vooral de laatste verblijfplaats had een keuken om je vingers van af te likken! Fysiek was het soms wel pittig voor mij, maar zo erg is dat ook weer niet, de laatste dagen waren veel gemakkelijker dus tegen dat de reis voorbij was, was de spierpijn ook weer weg. Ik vond het super dat we drie dagen met een lokale gids (Carla is the best!) mochten wandelen, ze kent de streek door en door, zeer interessant en lekkere lokale hapjes had ze bij :). Ga vooral voor de afwisselende en spectaculaire natuur en als je van vogeltjes houdt: zeker doen!!

Bessie D. -

Dit was zeker één van onze aangenaamste wandelreizen. Toffe groep, heerlijk weer, lekkere keuken en heel mooie wandelingen. Zeker een aanrader.

Yolande J. -

Een eerste maal met Anders reizen naar Algarve was gewoon schitterend: zowel het weer(30-32°) als de groep vielen enorm mee (hier groeien blijvende contacten uit). Deze trip was van een hoog niveau.

Pieter D. -

Deze reis was echt al de leukste die ik heb gemaakt : een toffe groep, stralend weer, heel sportief en een prachtige natuur met een fijne gids en veel ambiance !

Emmy B. -

Mijn eerste reis met Anders Reizen is heel goed meegevallen. Verplaatsingen, wandelingen, verblijfplaatsen waren zeker in orde. Het was een leuk gezelschap. Ik ga zeker nog eens mee.

Godelieve R. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Faro en transfer naar het hotel.

Bezoek aan de provinciehoofdplaats van de Algarve. Het is een levendig havenstadje dat al door de Romeinen en de Moren enorm werd geapprecieerd. In de Cidade Velha (Oude Stad) vind je de overblijfselen van middeleeuwse wallen en enkele historische gebouwen die de grote aardbeving van 1755 hebben overleefd. 

Overnachting in een hotel in Faro.

Dag 2

Na het ontbijt brengt de bus ons een flink eind het binnenland in. Daar start onze eerste wandeling die ons naar Monchique voert.

Na de wandeling brengen taxi's ons naar het volgend logies, een hotel in de buurt van Monchique.

Dag 3

Vanaf vandaag wandelen we officieel op de GR 13, de Via Algarviana. Door een heuvelend landschap met typisch mediterrane begroeiing trekken we naar Marmelete. 

Na de wandeling transfer naar het hotel in Monchique voor een tweede overnachting.

Dag 4

Transfer naar Barao de Sao Joao. Daar vertrekt een lange maar niet zo moeilijke tocht door bossen en open landschappen met prachtige vergezichten naar het kleine stadje Vila do Bispo. 

Dag 5

We leggen de laatste etappe van de Via Algarviana af en bereiken de steile rotskust van Cabo de Sao Vincente. Hier zijn we aan drie kanten omringd door de Atlantische Oceaan en kunnen we  genieten van een indrukwekkend zicht. We staan hier op het uiterste zuidwestelijke punt van Europa! 

Met de bus rijden we naar Carapateira voor de overnachting.

Dag 6-7

Onder leiding van een plaatselijke gids maken we twee wandelingen in het natuurgebied aan de zuidwestkust van Portugal, waarbij je zowel de steile kusten als mooie zandstranden kan bewonderen.

Tweede en derde overnachting in Carapateira.

Dag 8

Vroege transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 390 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 18,95)
 • transfers
 • overnachtingen
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • bagagevervoer
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden, musea e.d.
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . We ondernemen 1 wandeling van 14 km, 2 wandelingen van 12 km, 1 wandeling van 18 km, 1 wandeling van 19 km (die evt. kan worden ingekort) en 1 wandeling van 24 km (op makkelijk terrein). De eerste wandeling omvat 800 m stijgen en dagen 2 en 3 starten met een stevige klim van 3 à 400 m. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten

 • 4 x in een kleinschalig hotel in tweepersoonskamers met privé-sanitair
 • 3 x in een gezellig maar eenvoudig pension in tweepersoonskamers met privé-sanitair en, afhankelijk van de bezetting, mogelijk 2 kamers die een badkamer delen. 

Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in de hotels. De tweede maaltijd is een picknick of een eenvoudige lunch. Het avondmaal gebruiken we in uitgekozen restaurants of in het hotel.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Ter plaatse gebruiken we zowel privé- als openbaar vervoer.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De Algarve is een populaire vakantiebestemming het hele jaar door. Voor- en najaar kennen milde temperaturen  - en dus aangenaam om te wandelen - maar in deze periodes is regen mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

 Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas en evt. -broek
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • short
 • zwemgerief (bij mooi weer)
 • grote sjaal mee, type pareo. Het neemt weinig plaats in in je dagrugzak en komt goed van pas bij het bezoek van religieuze plaatsen.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • evt. zwemhanddoek
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. (zak)mesje
 • picknickbord, -beker en –bestek.

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • enkele plastiek zakjes
 • evt. verrekijker
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Portugal volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan regelmatig terecht aan geldautomaten. Het is echter aangeraden om al wat cash euro's van hieruit mee te nemen.


Achtergrondinformatie

J. Rentes De Carvalho

 • Portugal, een gids voor vrienden, boei­end geschreven en bovendien kri­tisch. Het deel over Porto en Minho is gedetail­leerd en 'uit het leven gegrepen'. Rentes is een in Neder­land wonende Portugees;
 • Ernestina, waarbij Rentes ons terugvoert naar zijn 'roots', het geïsoleerde bergland van Trásos-Montes in het noordoosten van Portugal.
 • Laurentiustranen, schrijnend boek van de in Nederland wonende Portugese schrijver over het andere gezicht van Portugal, getekend door armoede, haat en dronkenschap;

G. Komrij

 • Over de bergen, de realiteit achter een romantische façade, roman die een prachtig beeld geeft van het platteland in een geïsoleerd deel van Portugal (Tras-Os-Montes) in de jaren tachtig;
 • Zakenlunch in Sintra en andere Portugese verhalen, alle verhalen die Gerrit Komrij schreef over zijn tweede vaderland Portugal. Van zijn eerste schreden op zoek naar een huis tot en met zijn verzuchtingen over de eigenschappen die een Nederlander aankleven en die hij nooit kwijtraakt.

J. Saramago  was één van de belangrijkste Portugese hedendaagse schrijvers. In 1998 won hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Interessant voor wie Portugal beter wil leren kennen zijn:

 • Reis naar Portugal
 • Opgestaan van de grond (speelt zich af in de Alentejo)
 • Het beleg van Lissabon
 • Memoriaal van het klooster
 • Kleine herinneringen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: