Portugal - Wandelen en yoga in de groene Minho


7 dagen

11/09/2022 - 17/09/2022

prijs € 1220


Boek deze reis »

Portugal - Wandelen en yoga in de groene Minho


7 dagen

11/09/2022 - 17/09/2022

prijs € 1220


Boek deze reis »

Portugal - Wandelen en yoga in de groene Minho


7 dagen

11/09/2022 - 17/09/2022

prijs € 1220


Boek deze reis »

Portugal - Wandelen en yoga in de groene Minho


7 dagen

11/09/2022 - 17/09/2022

prijs € 1220


Boek deze reis »

Portugal - Wandelen en yoga in de groene Minho


7 dagen

11/09/2022 - 17/09/2022

prijs € 1220


Boek deze reis »
Groepsreis Portugal
In het noorden van Portugal, op de grens met Spanje, ligt de prachtige Minho-streek. Joëlle en Dirk verwelkomen ons op hun domein, waar de ‘lodges’, elegante cottages uit tentzeil, verspreid liggen in de wilde bloementuin. De perfecte locatie voor een weekje relaxen met de combinatie van wandelen en yoga. De yogasessies waarmee we de dag beginnen en afsluiten, worden begeleid door Murielle, de zus van Joëlle die helemaal uit haar tweede vaderland Mexico is overgekomen. Beide zussen begeleiden al vele jaren met hart en ziel reizen voor Anders Reizen, en om ze samen aan het werk te zien is een unieke gelegenheid. Je voelt je meteen thuis in hun warme gezelschap en in dit charmant en natuurlijke verblijf, omringd door groene heuvels.
Prijs: € 1220
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 22PT1MHY1
Reisdatum: 11/09/2022 - 17/09/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

33

52

55

42
Deelnemers in optie:

44

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

5 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een deugddoende vakantie en de groep was heel goed. Dankuwel.

Marianne V. -

Yoga, wandelen, eten en de sfeer in de groep waren excellent.

Marc D. -

De locatie was super. De ontvangst en het eten waren top. Het was een leuke ervaring. De wandelingen waren dan ook zeker een meerwaarde in deze prachtige omgeving. Dikke merci alvast voor deze beleving.

Wim Q. -

Super toffe reis! Reis om volledig tot je zelf te komen door de meditatie en de yoga op een prachtige lokatie in combinatie met mooie wandelingen in een prachtige natuur !

Marleen V. -

Algemene reistips

Een woordje uitleg

Deze yoga- en wandelreis is kleinschalig en voor iedereen toegankelijk, of je nu veel of geen ervaring hebt met yoga. Ze biedt de kans om op een andere manier naar het leven te kijken, om innerlijke vrede te ontdekken en om in harmonie met jezelf en met alles wat je omringt te leven.

Het programma bestaat uit een combinatie van mindfulness, wandelen, Vinyasa-Hatha-yoga en Yin-yoga. Verder is er ook ruimte om te lezen, schrijven, een massage te nemen en gezellig samen te zijn. 

De ochtendsessie is een combinatie van Vinyasa en Hatha. Vinyasa-yoga is een dynamische vorm, een flow van verschillende houdingen waarin je op je ademhaling beweegt. We bouwen warmte op in ons lichaam met een positief effect op het cardiovasculair system. Daarna gaan we over naar Hatha-yoga waar we individuele lichaamshoudingen aanhouden gedurende enkele ademhalingen.

's Avonds ontspannen we met een Yin-yoga & mindfulness-sessie. Bij Yin-yoga blijf je gedurende meerdere minuten in een liggende of zittende houding. Hier ligt de nadruk op het ontspannen van de spieren en op meditatie. Hierdoor wordt er dieper gewerkt op onder andere de meridianen, het bindweefsel en de spieren. Het lichaam komt zowel mentaal als fysiek in balans. We combineren deze sessie met mindfulness-meditatie.

De rode draad tijdens deze reis zijn de vijf elementen; aarde, water, lucht, vuur en ruimte (of ether). De elementen geven inhoud en vorm aan ons bestaan. Tijdens de yoga-sessies en wandelingen verkennen en beleven we de vijf elementen.

Dag 1

Afspraak in de luchthaven van Porto om 13 uur en transfer naar het eco-verblijf in Ponte da Barca. De zussen Joëlle en Murielle verwelkomen ons met veel warmte. Relax en blaas even uit aan de zwemvijver.

's Avonds genieten we van een eerste lekker diner, dat opgediend wordt onder een pergola van druivenranken. 

Dag 2

De dag begint - net als alle volgende dagen - met een kopje thee of koffie, gevolgd door een yogasessie. Na het ontbijt gaan we op stap.

Wandeling Aarde

Sistelo is het startpunt voor een mooie tocht in de Serra de Peneda. Tegen de bergflanken liggen geïrrigeerde terrassen voor akkertjes met maïs en groenten, op de hellingen rondom groeien bossen. De terrassen, weelderige vegetatie en vele waterloopjes en kleine watervalletjes geven het geheel haast een exotisch karakter. In de piepkleine dorpjes lijkt de tijd te hebben stil gestaan.

Maïs heeft in deze streek het landschap veranderd. Voor de irrigatie van de maïsvelden werd een uitgebreid systeem van waterkanalen aangelegd en elke landeigenaar heeft recht op water gedurende een bepaald aantal uren per dag. Niet alleen de korrels worden gebruikt, de stengels worden in torentjes opgestapeld en later gebruikt als veevoeder.
De wandeling is 7,7 km en duurt een 4 tal uur.  In het totaal met vervoer en picknick zijn we een 6 tal uur onderweg.

's Avonds genieten we van een licht avondmaal, waarna we de dag afronden met een tweede yogasessie.

Dag 3

Wandeling Water

Bij deze wandeling volgen we de Rio Vez langs zijn oever stroomopwaarts en gedurende de hele wandeling voel je de verbondenheid met het stromende water.  De Rio Vez is een van de weinige Portugese rivieren die ook zijn bron heeft in Portugal. We komen tal van kleine 'lagoas' tegen waar we ons even kunnen verfrissen of rusten aan de waterkant.

De wandeling is lineair en de lengte bedraagt 10  tot 15 km, we wandelen een 3 tal uur.  En met de picknick erbij en vervoer zijn we in het totaal ongeveer een 5 tal uur weg.

Dag 4

Wandeling Lucht

We vertrekken voor deze lusvormige wandeling vanuit het dorpje Porto Bom en wandelen een 3-tal kilometer tot de reuzeschommel Baloiço de Oural - schommelen doet je zweven - met prachtig zicht van Braga tot aan de zee.

De wandeling is 6,9 km lang en duurt een drietal uur.  In het totaal met picknick en vervoer zijn we een 4 tal uur onderweg

Dag 5

Wandeling Vuur

Vandaag wandelen we in de Serra Amarella rond het dorpje Aboim de Nobrega, dat bekend staat om zijn grillige rotsformaties die ontstaan zijn uit een vulkaanuitbarsting heel lang geleden.

De wandeling is 7 km lang en duurt een drietal uur. In het totaal met picknick en vervoer zijn we een 5 tal uur onderweg

Dag 6

Vandaag voorzien we een vrije dag om alle opgedane ervaringen een plaats te geven.

Wie wenst kan een massage nemen met Joëlle of Murielle. Je kan ook gebruik maken van de dag om rond te kuieren in het gezellig stadje Ponte de Barca.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Porto en terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1220
Voorschot: € 430 per persoon

Inbegrepen

 • plaatselijke transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 7
 • yogasessies
 • Nederlandstalige begeleiding door Joëlle (wandelingen) en Murielle (yoga)
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • vluchten
 • dranken, behalve koffie en thee bij het ontbijt
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Vervoer

 VertrekAankomst
SN 3811Brussel 11/09/2022 09:45Porto 11/09/2022 11:20
SN 3810Porto 17/09/2022 17:00Brussel 17/09/2022 20:20

We hebben ervoor gekozen om deze reis zonder vluchten aan te bieden. De reden hiervoor is dat we voor een groep van 8 personen geen groepsboeking kunnen maken.

De luchthaven van Porto, gelegen op ca. 100 km van het logies, is te bereiken met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel en Charleroi.

We geven je alvast mee dat we idealiter om 13 uur vanuit Porto naar het logies vertrekken en dat je voor de terugreis dus ook best geen vroege ochtendvlucht boekt. Bovenstaand vluchtschema is een voorbeeld van vluchten die goed aansluiten op het programma. Let op! Wacht met het boeken van je vlucht tot de afreis gegarandeerd is. Je krijgt van ons bericht hierover.

Ter plaatse is alle vervoer met een privé-busje.


Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  en , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet.

We wandelen in de bergen maar de hoogteverschillen zijn niet al te groot. Er is geregeld schaduw, maar hou toch er ook rekening mee dat je ook in de zon zal wandelen.

De reis is voor iedereen toegankelijk, of je nu veel of geen ervaring hebt met yoga. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Charmant, ecologisch logies middenin de natuur, gerund door het sympathieke Belgisch echtpaar Dirk en Joëlle. Het bestaat uit 6 vaste tent-cottages (‘lodges’) verspreid over het domein, alle voorzien van eigen voortuintje en zithoek. De wanden zijn van tentzeil dat overdag heerlijk luchtig is en veel licht binnenlaat. Zowel lodge als het meubilair zijn ambachtelijk en uit natuurlijke materialen vervaardigd. Het sanitair is privé, maar ondergebracht in een apart gebouwtje (toegankelijk via de tuin), waar elke lodge zijn eigen badkamertje met douche, lavabo en toilet heeft. 
 • Elke deelnemer heeft zijn/haar eigen lodge met dubbel bed.
 • Naast de 6 lodges zijn er ook 2 ‘gewone’ tweepersoonskamers met sanitair op de kamer en met een terras. Je kan deze boeken mits betaling van een toeslag van € 50. Wanneer geen van de 6 eerste deelnemers voor een kamer kiest, zijn het de 7de en 8ste deelnemer die hierin ondergebracht worden (met toeslag van € 50). 
 • Wie als koppel een lodge of kamer met dubbel bed wenst te delen, krijgt een korting: € 185 per persoon in de lodge en € 135 per persoon in de kamer.
 • Bed- en badlinnen zijn ter plaatse aanwezig en hoef je dus niet mee te brengen.
 • De tuin is natuurlijk aangelegd met wilde bloemen. Hierbij trachten Joëlle en Dirk het ecosysteem in stand te houden, de natuur haar gang te laten gaan. De tuin is een rijke thuis voor vlinders, libellen en wilde bijen. Irrigeren/bewateren beperken ze ook tot een minimum om bewust met de natuurlijke middelen om te springen. De natuurlijke tuin verandert doorheen het seizoen dus van uitzicht en kleur: van de vele kleuren van de bloemenweide in de lente en vroege zomer naar de goudgele tinten van de wilde grassen en kruiden later op het seizoen.
 • Er is een mooie zwemvijver met terras.
 • In het domein ligt ook een kleine wellness waar Joëlle diverse vormen van massage en verzorging aanbiedt.

Maaltijden

 • Ontbijt in (beperkte) buffetvorm. Daar stellen we ook onze picknick samen die we overdag meenemen (6x).
 • 5x dineren we in het verblijf. Gastheer Dirk tovert met plaatselijke ingrediënten een heerlijk avondmaal bestaande uit een hapje, hoofdgerecht en dessert.
 • De overige 2 avonden gaan we eten in plaatselijke restaurantjes; zo leren we de lokale keuken kennen.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Voor deze reis mag je rekenen op overwegend zonnig en aangenaam warm weer. Bewolking, mist en/of een bui zijn mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • sandalen of lichte schoenen
 • wandel- of trekkingkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Dat spaart plaats in je grote bagage en, mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • regenjas
 • warme trui of fleece 
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • short
 • soepel zittende kledij voor de yoga

Verzorging

 • toiletgerief
 • biologisch afbreekbare zeep en shampoo.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter) 

Diversen

 • evt. oorstopjes 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. wandelstokken
 • evt. je eigen matje (ter plaatse is alle yogamateriaal voorzien)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Portugal volstaat je identiteitskaart.


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Geld

Het is aangeraden euro’s van thuis uit mee te nemen.

Achtergrondinformatie

J. Rentes De Carvalho 
 • Portugal, een gids voor vrienden, boeiend geschreven en bovendien kritisch. Het deel over Porto en Minho is gedetailleerd en 'uit het leven gegrepen'. Rentes is een in Nederland wonende Portugees;
 • Ernestina, waarbij Rentes ons terugvoert naar zijn 'roots', het geïsoleerde bergland van Trásos-Montes in het noordoosten van Portugal.
 • Laurentiustranen, schrijnend boek van de in Nederland wonende Portugese schrijver over het andere gezicht van Portugal, getekend door armoede, haat en dronkenschap;
G. Komrij
 • Over de bergen, de realiteit achter een romantische façade, roman die een prachtig beeld geeft van het platteland in een geïsoleerd deel van Portugal (Tras-Os-Montes) in de jaren tachtig;
 • Zakenlunch in Sintra en andere Portugese verhalen, alle verhalen die Gerrit Komrij schreef over zijn tweede vaderland Portugal. Van zijn eerste schreden op zoek naar een huis tot en met zijn verzuchtingen over de eigenschappen die een Nederlander aankleven en die hij nooit kwijtraakt. 
 • J. Saramago  was één van de belangrijkste Portugese hedendaagse schrijvers. In 1998 won hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Interessant voor wie Portugal beter wil leren kennen zijn: 
 • Reis naar Portugal
 • Opgestaan van de grond (speelt zich af in de Alentejo)
 • Het beleg van Lissabon
 • Memoriaal van het klooster
 • Kleine herinneringen.
Wie wil kennismaken met en/of zich verdiepen in de Portugese 'saudade' (weemoed) en 'fado' (noodlot), kan terecht bij één van de groten uit de Europese literatuur, Fernando Pessoa.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: