Portugal - Lissabon en Sintra


7 dagen

26/12/2022 - 1/01/2023

prijs € 1150


Boek deze reis »

Portugal - Lissabon en Sintra


7 dagen

26/12/2022 - 1/01/2023

prijs € 1150


Boek deze reis »

Portugal - Lissabon en Sintra


7 dagen

26/12/2022 - 1/01/2023

prijs € 1150


Boek deze reis »

Portugal - Lissabon en Sintra


7 dagen

26/12/2022 - 1/01/2023

prijs € 1150


Boek deze reis »

Portugal - Lissabon en Sintra


7 dagen

26/12/2022 - 1/01/2023

prijs € 1150


Boek deze reis »
Groepsreis Portugal
Lissabon heeft vele gezichten: de benedenstad Baixa heeft de allure van een moderne metropool, in de Moorse wijk Alfama waan je je dan weer in lang vervlogen tijden. Haar verleden is gekenmerkt door een afwisseling van immense voorspoed en vreselijk onheil. Op een boogscheut van Lissabon ligt de Serra do Sintra, een klein maar prachtig massief waar natuurlijke en culturele schatten met elkaar wedijveren. 
€ 1150
7 dagen
Reisdatum: 26/12/2022 - 1/01/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22PT1LSA1
Al 2 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Lissabon en Sintra is een mooie combinatie. We hebben genoten van de stad en de wandelingen. Ondanks dat de kastelen gesloten waren door corona hebben we toch heel wat moois gezien bij zalige temperaturen.

Monique H. -

Mijn allereerste reis met Anders Reizen was een topper! Alles was aanwezig: kultuur-natuur-fijne reisgenoten-lekker eten - prima reisbegeleidster - goed gelegen en propere hotels met supervriendelijk personeel en last but not least een warme zon in deze kerstperiode. Kortom, een reis om nooit meer te vergeten!

Viviane M. -

Algemene reistips

Dag 1-3

Voormiddagvlucht naar Lissabon en transfer naar het hotel. 

We stellen in Lissabon enkele wandelingen doorheen de mooiste en interessantste wijken van de stad.

 • Wandeling doorheen de Bairro Baixa, de lagergelegen centrale wijk vol statige gebouwen en herenhuizen en het centrale plein Rossio. We komen langs de Elevador en wandelen via de Arco Triunfal naar de Praça de Comércio, aan de oevers van de Taag. 
 • Alfama is Lissabons oudste wijk, een wirwar van steile straatjes en doodlopende steegjes, balkonnetjes met vogelkooien en binnenpleintjes vol drogend wasgoed. Het is de meest pittoreske wijk van de stad, echter zonder ‘Bokrijk-allures’, want ook de dichtst bevolkte. Het is aangenaam wandelen in dit verkeersvrije stadsdeel, langs piepkleine cafeetjes en gevels versierd met ‘azulejos’. We klimmen naar het Castelo de São Jorge, met fantastisch zicht op de stad, de rivier en de brug van de 25ste April.
 • Overdag is het in de volkse wijk Bairro Alto vrij rustig: keuvelende vrouwen, spelende kinderen, hier en daar een alternatieve kledingzaak, een tweedehandsboekenwinkel of – platenzaak. Maar ’s avonds en ’s nachts begint een ander verhaal, vooral in het weekend; dan openen de talloze bars, cafés en restaurants hun deuren. Hier – en in Alfama – vind je de beste ‘casas de fado’. We kunnen even halt houden in het koffiehuis Brasileira, ooit de vaste stek van dichter Fernando Pessoa.  
 • De wijk Belém is haast een museum op zichzelf! We bezoeken het prachtige Mosteiro dos Jerónimos, een 16de-eeuwse kerk annex klooster en tuin, gebouwd naar aanleiding van de ontdekkingsreizen door Dom Manuel I om God te bedanken voor  de succesvolle tochten.  Aan de oevers van de Taag zien we het laatgotische fort in manuelstijl Torre de Belém en het monolithische, fascistoïde beeldhouwwerk Padrão dos Descobrimentos (Monument van de Ontdekkingen), gemaakt in 1940 in opdracht van dictator Salazar. We sluiten ons bezoek aan deze mooie plaats af  met het overheerlijke gebak, ‘pastéis de Belém’. Tijdens ons bezoek zien we overal de mooie azulejos: op straat, op de pleintjes, in de metro. Wie er niet genoeg kan van krijgen, kan op de vrije namiddag een bezoek brengen aan het 'Museu Nacional do Azulejo', gevestigd in een oud klooster waar de kapel versierd is met bladgoud en azulejos! Andere mogelijkheden op de vrije namiddag zijn: één van de vele andere musea, flaneren in de stad, gaan wat winkelen, ...

Dag 4

Ook het nieuwe deel van Lissabon is de moeite. We rijden met de metro naar het eindpunt van de lijn: het ultramoderne metrostation van Calatrava, van daaruit wandelen we langs de moderne expogebouwen, naar de Taag en hebben een mooi zicht op de parken en de Vasco da Gama-brug. We bezoeken het Parque das Nações, de site van Expo ’98, en het Oceanário, het tweede grootste zeeaquarium ter wereld. We lunchen in het supermoderne shoppingcenter. Je kan een stukje verder wandelen langs de Taag of wat rondneuzen in het shoppingcenter!

In de vooravond begeven we ons naar Sintra, gelegen in een geologisch en klimatologisch bevoorrechtte omgeving. Het is één van Portugals grootste toeristische trekpleisters en terecht: de combinatie van de weelderige natuur, de prachtige ligging op 13 km van de zee en het rijke cultuurpatrimonium maken het tot een klein Eden. Ons pension is een prachtig historisch gebouw in de buitenwijk São Pedro.

Dag 5

Mooie paden leiden ons onmiddellijk uit het pension richting Sintra-centrum naar het Paço Real, het vroegere zomerpaleis van de koningen. Na het bezoek genieten we van het gezellige stadje met zijn winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes.

's Middags wandelen we verder naar de sprookjesachtige tuinen van het Regaleira.

Dag 6

We worden met privé-vervoer tot aan de kust gebracht en wandelen langs kliffen en stranden, klimmen en dalen een stukje, genieten van de hoge golven en de mooie planten. Van bij de start van de wandeling zien we in de verte de vuurtoren van Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland en ook het eindpunt van de wandeling. We genieten aan een rustig tempo van al dat moois.

Dag 7

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1150
Voorschot: € 400 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • groepstransfers 
 • logies
 • 6 ontbijten
 • 3 avondmalen in Sintra
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • middagmalen (ca. € 50 te voorzien)
 • 3 avondmalen in Lissabon
 • inkomgelden van bezienswaardigheden, musea e.d. (ca. € 60 te voorzien) 
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis van wandelniveau  en . In Lissabon wordt een hele dag gewandeld. De wandelingen in Sintra lopen over glooiend terrein en stukken strand.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een centraal gelegen pension in Lissabon en in een mooi en rustig gelegen pension in Sintra.

Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in de logiesplaats. De tweede maaltijd is een eenvoudige, snelle lunch of picknick. Het avondmaal gebruiken we op restaurant in Lissabon en in het pension in Sintra (dagmenu).


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. Je houdt er echter best rekening mee, ook bij het pakken, dat je je bagage over korte afstanden zelf zal moeten dragen, b.v. van het busstation naar het logies en omgekeerd.

Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij TAP Air Portugal (TP).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TP 643Brussel 26/12/2022 11:50Lissabon 26/12/2022 13:40
TP 642Lissabon 01/01/2023 19:55Brussel 01/01/2023 23:45
We verplaatsen ons met het openbaar en met privé-vervoer.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Tijdens deze reis kan je je verwachten aan aangenaam wandelweer (gemiddelde dagtemperatuur 15°), hoewel een bui niet is uitgesloten. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Geld

De Portugese munt is de euro. Je kan overal terecht aan geldautomaten. In vele horeca-zaken kan je tevens met de kaart betalen.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

 • reistas of kleine koffer met wieltjes
 • dagrugzakje.
 • Schoeisel & kousen

  • waterbestendige, comfortabele wandelschoenen
  • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
  • wandelkousen.

  Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

  Kledij

  • soepele (wandel)broek
  • wind- en waterdichte jas
  • wollen trui of fleece
  • T-shirts
  • zonnehoed of –pet.

  Verzorging

  • toiletgerief
  • zonnecrème.

  Diversen

  • evt. oordopjes (gesnurk)
  • evt. verduisterend oogmasker
  • evt. wandelstokken.

  Je begeleidster beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

  • evt. middel tegen reisziekte
  • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
  • pijnstillend en koortswerend middel
  • middel bij maag- en darmklachten
  • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
  • middel tegen blaren
  • ontsmettende zalf
  • wondpleisters van verschillende breedte
  • verbanden (elastisch + niet elastisch).

  Reisdocumenten

  Voor reizen naar Portugal volstaat je identiteitskaart.


  Achtergrondinformatie

  • J. Rentes De Carvalho
   - Portugal, een gids voor vrienden, boei­end geschreven en bovendien kri­tisch. Het deel over Porto en Minho is gedetail­leerd en 'uit het leven gegrepen'. Rentes is een in Neder­land wonende Portugees;
   - Ernestina, waarbij Rentes ons terugvoert naar zijn 'roots', het geïsoleerde bergland van Trásos-Montes in het noordoosten van Portugal.
   - Laurentiustranen, schrijnend boek van de in Nederland wonende Portugese schrijver over het andere gezicht van Portugal, getekend door armoede, haat en dronkenschap;
  • G. Komrij
   - Over de bergen, de realiteit achter een romantische façade, roman die een prachtig beeld geeft van het platteland in een geïsoleerd deel van Portugal (Tras-Os-Montes) in de jaren tachtig;
   - Zakenlunch in Sintra en andere Portugese verhalen, alle verhalen die Gerrit Komrij schreef over zijn tweede vaderland Portugal. Van zijn eerste schreden op zoek naar een huis tot en met zijn verzuchtingen over de eigenschappen die een Nederlander aankleven en die hij nooit kwijtraakt.

  J. Saramago  was één van de belangrijkste Portugese hedendaagse schrijvers. In 1998 won hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Interessant voor wie Portugal beter wil leren kennen zijn:

  • Reis naar Portugal
  • Opgestaan van de grond (speelt zich af in de Alentejo)
  • Het beleg van Lissabon
  • Memoriaal van het klooster
  • Kleine herinneringen.

  Wie wil kennismaken met en/of zich verdiepen in de Portugese 'saudade' (weemoed) en 'fado' (noodlot), kan terecht bij één van de groten uit de Europese literatuur, Fernando Pessoa.


  Vertrekinfo

  De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


  Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: