Marokko - Naar de top van de Toebkal


13 dagen

12/07/2022 - 24/07/2022

prijs € 1370


niet meer boekbaar

Marokko - Naar de top van de Toebkal


13 dagen

12/07/2022 - 24/07/2022

prijs € 1370


niet meer boekbaar

Marokko - Naar de top van de Toebkal


13 dagen

12/07/2022 - 24/07/2022

prijs € 1370


niet meer boekbaar

Marokko - Naar de top van de Toebkal


13 dagen

12/07/2022 - 24/07/2022

prijs € 1370


niet meer boekbaar

Marokko - Naar de top van de Toebkal


13 dagen

12/07/2022 - 24/07/2022

prijs € 1370


niet meer boekbaar
Groepsreis Marokko
Vanuit het drukke Marrakech beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. We wandelen van dorp tot dorp, slaan het dagelijks leven gade en zien gaandeweg het landschap veranderen van glooiende heuvels in hooggebergte. Ons doel is niet min: de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika.
€ 1370
13 dagen
Reisdatum: 12/07/2022 - 24/07/2022
Deelnemers: min. 5 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22MA1TKB1
Al 12 deelnemers
Wie gaat er mee?

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Intense topbeklimming
 • Decennialange expertise in deze regio
 • Zeer ervaren lokaal team
 • Prachtige landschappen
 • Bezoek aan Marrakech

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

7,8

6 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis naar Marrakech en transfer naar het hotel.

Voor de buitenlandse bezoeker is Marrakech Marokko op z’n best: een overrompeling van kleuren, geuren en geluiden, charme en sfeer, steegjes en straatjes in een labyrint van licht en schaduw. Wie niet te moe is, kan al naar het het Jemaa El-Fnaa-plein, hét symbool van Marrakech. Je wordt er meteen ondergedompeld in de typische sfeer van de stad: met zangers, muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, astrologen, waarzeggers, … 

Dag 2

Bezoek aan Marrakech, één van de ‘keizerlijke steden’, gesticht in 1062 door de Almoraviden aan de voet van de Hoge Atlas. De Almoraviden maakten haar tot hoofdstad van hun rijk dat zich uitstrekte tot Zuid-Spanje, waardoor de afgelegen woestijnstad een ‘touch’ kreeg van de verfijnde Andaloesische cultuur. Minder dan een eeuw later namen de Almohaden het roer over en zij bouwden in 1162 de statige en imponerende Koutoubia-moskee, één van de belangrijkste bouwwerken in de Noord-Afrikaanse architectuur, met een minaret van 67,5 m hoog. Vanaf het Jemaa El-Fnaa-plein kunnen we de historische medina verkennen. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn:

 • De Ben Youssef Medersa (12de eeuw), één van de grootste van Marokko én volledig toegankelijk voor het publiek. Mooi staaltje van religieuze architectuur, versierd met bewerkt Carrara-marmer en cederhout.
 • De Sa’adische graven, laat 16de-eeuwse mausolea voor de Sa’adische sultans en hun familie.
 • Het Bahia-paleis, een sprookjesachtig paleis-met-tuinen, gebouwd in de 19de eeuw door de vizier (en voormalige slaaf) Bou Ahmed.
 • Het Museum voor Marokkaanse kunst, met vooral een prachtige collectie tapijten en Berber-kunstvoorwerpen.

Shoppen in de soeks hoort er ook bij!

Dag 3

Per bus door de hete vlakte van Marrakech naar Tamatert (ca. 2 uur rijden). Op de flan­ken van de heuvels ontwaren we de eerste rood­bruine Berber-­dor­pen.

Tamatert, gelegen aan de voet van het Atlas-gebergte, is het dorp van Amzil Mohammed die, samen met zijn zonen, al meer dan 30 jaar tochten van Anders Reizen begeleidt. De muilezelkaravaan die ons de hele tocht zal vergezel­len, wordt gevormd en we beginnen er aan. Het eerste traject leidt ons tot Ouanasekra.

Ca. 11 km wandelen, totale stijging ca. 1200 m. 

Dag 4

Klim naar de Tached­dirt-bergpas (3172 m). Dit traject loopt door een indruk­wekkend landschap en staat garant voor verge­zichten over de bergke­ten. Stilaan gaan de kale, gele hellingen over in rode met thuya's beboste bergflanken. Na de col en de middagpicknick, volgt een mooie wandeling in de Ourikavallei tot aan de gîte van Timichi (2000 m).

Ca. 12 km - 900 m stijgen, 1390 m dalen

Dag 5

We volgen de rivier tot aan Setti Fatma, of althans tot aan de gîte een eind voor het dorp, op 1498 m. Afhankelijk van de waterstand en andere omstandigheden, kan een deel van het traject door de rivier worden afgelegd. Hiervoor heb je stevige watersandalen of oude sportschoenen nodig. Sowieso kan er gezwommen worden.

10 km - 470 m dalen.

Aangezien we al in de vroege namiddag ter bestemming zijn, kunnen we een bezoekje brengen aan Setti Fatma. Het is een bedevaartsoord met een heiligdommetje van een marabout (een heilige man) en er zijn enkele cafeetjes, winkeltjes, kraampjes met souvenirs, restaurantjes, een internet-café en een kapper/barbier. Er komen veel dagjestoeristen, dus overdag is het er heel druk. 

Dag 6

Vroeg weg, bergop-bergaf door weinig gekend gebied. We zien het Berber­leven op zijn meest traditione­le wijze. Ook vandaag weer de mogelijkheid om gedeeltelijk door de rivier te lopen. 

We overnachten naast een riviertje in Oum Chichka (2547 m).

14,1 km - 883 m stijgen.  

Dag 7

Eerst langs een rivier, dan langs 'azibs' (zomer­weideplaatsen) met herders en kudden, rich­ting Oum Chichka-bergpas vanwaar we voor het eerst de Toeb­kal zien.

Kamperen in Azib Likemt - een mooie kloof - langs een riviertje op 2534 m.

11,6 km - 673 m stijgen, 600 m dalen.

Dag 8

Een zware dag vandaag. Door een dal trekken we naar de Tizi n' Ourai-pas (3110 m), gevolgd door een lange afda­ling tot het volgen­de dorp. We zijn hier in het brongebied van de Sous, de enige ri­vier ten zuiden van de Hoge Atlas die de Oceaan bereikt. Enkele kilometers verder, loopt al het water verloren in de eindelo­­ze Sahara.

We overnachten in Amsouzart (1712 m).

17,6 km - 620 m stijgen,1400 m dalen.

Dag 9

We maken een korte tocht langs een sliert van dorpjes naar het hoge Ifni-meer, een na­tuurlijk meer waar het heerlijk vertoeven is. We slaan de tenten op in de buurt van het meer op 2319 m hoogte. De rest van de dag is vrij: zwemmen (koud!), lezen, zonnen,..­.

10,4 km - 794 m stijgen, 200 m dalen, 

Dag 10

Voor het traject vandaag - via de Tizi n' Ouanoums (3600 m) naar de  aan de voet van de Toeb­kal-top (4167 m) - is het bijna heel de dag stijgen geblazen.

Wie wil, en over een zéér goede conditie beschikt, kan na de lunch op weg gaan voor de beklimming van de Ouannakrim (4088 m; 2 u. heen en 2 u. terug).

De rest wandelt verder naar de Nelter-hut (3500 m). Het kan er druk zijn, want van overal komen ze om de hoogste berg van Marokko te beklim­men.

We slaan we onze tenten op in de nabijheid van de hut en gaan vroeg slapen.

Verschillende trajecten mogelijk.

Dag 11

Vroeg uit de veren voor de koninginnewandeling naar de Toebkal-top (4167 m). Het uitzicht op dit hoogste punt van Noord-Afrika is overweldigend en alle inspanningen zijn snel vergeten. (Deze klim is facultatief).

Omstreeks 13 uur bereiken we opnieuw de refuge en hebben we er ongeveer 3 uur klimmen en 2 uur dalen opzitten. Maar het is nog niet afgelopen. Na een uur rust en eten vertrekken we opnieuw richting Tamatert voor de 4 uur durende afdaling langs dezelfde piste als gisteren.

1200 m stijgen, 2200 (!) meter dalen.

Dag 12

Transfer naar Marrakech, waar we in de loop van de voormiddag aankomen en we de rest van de dag kunnen doorbrengen met stadsbezoek, en verdergaan waar we op dag 2 gestopt zijn.

Dag 13

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1370
Voorschot: € 480 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot ontbijt dag 13
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Marokkaanse gids & ploeg
 • huur lastdieren
 • gebruik kampeergerief.

Niet inbegrepen

 • fooien (ca. € 30)
 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Miet Vanderbeke


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stevige wandelreis met wandelniveau  voor de aanlooptocht en  voor de topwandeling. We bewandelen vaak goede paden, maar even vaak gaat het over losse stenen.

Een goede fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen zijn dus absoluut vereist.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

In Marrakech slapen we 3x in een traditioneel Marokkaans hotel, gelegen in het hart van de stad.

Tijdens de tocht slapen we enkele keren in  "gîtes": eenvoudige dorpshuizen met 1 of 2 ruime kamers met matrassen. Er is overal een (Frans) toilet en douches met koud water. De overige nachten slapen we in tweepersoonstenten in de buurt van gîtes of ‘in het wild’. Je dient zelf een slaapzak mee te nemen. 


Maaltijden

In Marrak­ech ontbijten en dineren we in het hotel of op restaurant. 's Middags eten we een snelle hap in de stad. 

Het eten tijdens de tocht wordt door een kok klaargemaakt. De kok en de drijvers zorgen voor alles (bereiden van de maaltijden, opdienen, afruimen, afwassen). We krijgen lekkere picknicks met salade en pasta/linzen/brood en dessert. ‘s Avonds steeds soep, couscous/tajine en dessert. In de Toebkal-refuge eten we 1x ontbijt, 1x avondmaal en 2x middagmaal.

De Marokkaanse keuken in het algemeen is zeer gevarieerd en smaakvol, en er wordt rijkelijk gebruikt gemaakt van kruiden, specerijen, zout en suiker. Meestal nuttigt men ’s middags de hoofdmaaltijd. Het bekendst zijn tajines (stoofpot van vlees, vis of kip met groenten en saus), en couscousgerechten (griesmeel met een ragout van groenten, vlees en bouillon. Andere bekende gerechten zijn harira (een dikke soep met granen die ook als ontbijt wordt gegeten), mechouia (salade van geroosterde paprika en tomaat), briouats (kleine drie- of rechthoekige pakketjes met allerlei soorten vulling) en pastilla of b’stilla (een machtig en feestelijk gerecht met een kruidige vulling van duif en amandelen). Mechoui is een volledig lam of schaap dat in een ondergrondse klei-oven wordt bereid bij religieuze of familiefeesten. Bij elk maal eet men vers brood. 


Bagagevervoer

Tijdens de tocht draag je enkel een dagrugzak. De bagage wordt door muilezels vervoerd.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TP 0647Brussel 12/07/2022 11:45Lissabon 12/07/2022 13:50
TP 1450Lissabon 12/07/2022 14:50Marrakech 12/07/2022 16:25
TP 1451Marrakech 24/07/2022 17:10Lissabon 24/07/2022 18:45
TP 0642Lissabon 24/07/2022 19:55Brussel 24/07/2022 23:35

Het vervoer ter plaatse gebeurt met een privé-bus met chauffeur.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In Marrakech is het in deze periode zeer warm. In de Hoge Atlas komen de maxima in de zomer zelden boven de 20° uit overdag en wordt het 's nachts goed fris. Aan de Toebkal-hut en op de top is het koud en vaak zeer winderig.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • stevige reistas
 • overtrek (bv. grote vuilniszak) om je reistas in te stoppen of mee te omwikkelen tijdens het  vervoer op de ezelruggen
 • dagrugzak
 • tasje om de zaken in te steken die je niet meeneemt op trekking en die je in het hotel in Marrakech kan achterlaten

 Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte schoenen of sandalen (voor ’s avonds)
 • wandelkou­sen
 • stevige watersandalen of oude sportschoenen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • warme slaapzak
 • slaapmatje (eenvoudige matjes worden ter plaatse voorzien, maar het staat je vrij je eigen matje mee te brengen)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdicht jas
 • wollen trui of fleece
 • T-shirts
 • bermuda
 • ondergoed
 • zonnehoed of –pet
 • handschoenen & muts (voor de topbeklimming)

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Marokkanen.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij. Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon (en in dit geval ook tegen de kou) beschermt.

Verzorging

 • handdoek, best van het sneldrogende type
 • toiletgerief  (biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5  L)
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • zak- of hoofdlamp & reservebatterijen
 • zonnebril
 • wc-papier
 • evt. wandelstokken
 • evt. speelkaarten of reisspelletjes (voor ’s avonds)
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. powerbank of extra batterijen
 • evt. verdeelstekker
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Reispas

Voor reizen naar Marokko heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet geldig zijn tijdens de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Geld

 • De Marokkaanse munt is de dirham.Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/
 •  Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren.
 • Je kan cash euro’s meenemen en ter plaatse wisselen.
 • In de luchthaven en in Marrakech kan je geld afhalen bij een bankautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst" laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

 • Maroc Meteo
 • Toeristische dienst van Marokko (toeristische dienst)
 • Marokko info (Nederlandstalige website met beknopte, algemene info over Marokko)
 • Jeune Afrique/Maroc (actualiteit)
 • Ntional Geographic Morocco (foto’s)
 • T. Ben Jelloun             
  Gebed voor de afwezige (roman)
  Gewijde nacht (roman)
  Met neergeslagen ogen (roman)
  Een gebroken man (roman)
  Duivelse Liefdes (roman)
 • M. Chafik                    
  Imazighen, De Berbers en hun geschiedenis
 • D. Chraibi                   
   De beschaving is mijn moeder (roman)
 • H. De Haas                 
  Aroemi, aroemi, een vreemdeling in Marokko (roman)
 • E.W. Fernea                
  Een straat in Marrakech (roman)
 • E. & H. Jouad             
  Marrakech, culture populaire de la medina
 • L. Lalami                     
  Hoop en andere gevaarlijke verlangens (roman)
 • R. Lamrabet                
  Vrouwland (roman)
 • A. Maalouf                  
  Leo Africanus (historische roman)
 • P. Mansfield                
  The Arabs (sociale, politieke en historische analyse van de Arabische wereld)
 • F. Mernissi                  
  Het verboden dakterras (sociologische roman)
 • C. Nooteboom            
  Het geluid van zijn naam, Reizen door de islamitische wereld
 • H. Obdeijn, P. De Man & P. Hermans,
  Geschiedenis van Marokko (met o.a. aandacht voor de betrekkingen tussen Marokko en de Lage Landen)
 • G. Riemersma              
  Het land van zijn vader, de schrijfster is een Nederlandse die gehuwd is met een Marokkaan en een realistische kijk geeft op de verhoudingen/verschillen tussen de Marokkaanse cultuur en gebruiken en deze van onze Westerse wereld
 • K. Strobbe                  
  De Gazellen, Marokkaanse vrouwen vertellen (ervaringen van Marokkaanse vrouwen in België)
 • G. Van camp               
  Mijn Marokko (reisverhaal)
 • S. Venema                  
  Een man met suikerhaar, verhalen uit Marokko (reisverhaal).

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: