Marokko - Naar de top van de Toebkal


9 dagen

2/04/2022 - 10/04/2022

prijs € 1380


Boek deze reis »

Marokko - Naar de top van de Toebkal


9 dagen

2/04/2022 - 10/04/2022

prijs € 1380


Boek deze reis »

Marokko - Naar de top van de Toebkal


9 dagen

2/04/2022 - 10/04/2022

prijs € 1380


Boek deze reis »

Marokko - Naar de top van de Toebkal


9 dagen

2/04/2022 - 10/04/2022

prijs € 1380


Boek deze reis »

Marokko - Naar de top van de Toebkal


9 dagen

2/04/2022 - 10/04/2022

prijs € 1380


Boek deze reis »
Groepsreis Marokko
Vanuit het drukke Marrakech beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. We wandelen van dorp tot dorp, slaan het dagelijks leven gade en zien gaandeweg het landschap veranderen van glooiende heuvels in hooggebergte. Ons doel is niet min: de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika.
Prijs: € 1380
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 22MA1TKA1
Reisdatum: 2/04/2022 - 10/04/2022
Deelnemers: min. 5 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Intense topbeklimming
 • Decennialange expertise in deze regio
 • Zeer ervaren lokaal team
 • Prachtige landschappen
 • Bezoek aan Marrakech

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

7 Beoordelingen

reviews van klanten

Mooie tocht, voor wie van de rust en schoonheid van het atlasgebergte wil genieten Met als toemaatje de beklimming van de Toebkal die wel een serieuze inspanning vraagt, maar het dubbel en dik waard is .

Karel K. -

Zeer mooie reis, maar ook vermoeiend. Ikzelf ben tot het uiterste gegaan wat achteraf een enorme voldoening geeft en mijn batterijen zijn volledig opladen. Aan diegene die voor deze reis willen inschrijven raad ik aan om in een zeer goede conditie te zijn, dwz niet alleen te fietsen naar de bakker en terug. De reis is zeker een aanrader.

Martine D. -

Een trektocht in de Hoge Atlas en naar de top van de Toebkal valt niet te beschrijven, die moet je ervaren! De gastvrije Berbers en de couleur locale geven ons een les in nederigheid. Je voelt je nietig in de immens mooie bergen en rotsformaties. De Toebkal is het 'andere' Marokko, los van de koninklijke steden en de soeks, en markeert het authentieke en oorspronkelijke land. Leerrijk, intens en uitdagend!

Sofie D. -

Elke dag was anders, afwisselende wandeldagen en logies, toffe groep, lekker eten en een goede begeleiding.

Ann D. -

Deze tocht is goed opgebouwd. Iedereen heeft de top gehaald, mede dankzij de goede begeleiding van de gids. Héél fijn dat er zo goed voor ons gezorgd werd door de mannen die de tenten opzetten en (lekker!) voor ons kookten!

Maryn H. -

De groepsgrootte was heel fijn met 10 deelnemers. Het eten was uitstekend verzorgd en gezond en vers. Als vegetarier kwam ik niets tekort.

Maria B. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Marrakech en transfer naar het logies. 

Voor de buitenlandse bezoeker is Marrakech Marokko op z’n best: een overrompeling van kleuren, geuren en geluiden, charme en sfeer, steegjes en straatjes in een labyrint van licht en schaduw. Wie niet te moe is, kan al naar het het Jemaa El-Fnaa-plein, hét symbool van Marrakech. Je wordt er meteen ondergedompeld in de typische sfeer van de stad: met zangers, muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, astrologen, waarzeggers, …

Dag 2

Marrakech is één van de ‘keizerlijke steden’, gesticht in 1062 door de Almoraviden aan de voet van de Hoge Atlas. De Almoraviden maakten haar tot hoofdstad van hun rijk dat zich uitstrekte tot Zuid-Spanje, waardoor de afgelegen woestijnstad een ‘touch’ kreeg van de verfijnde Andaloesische cultuur. Minder dan een eeuw later namen de Almohaden het roer over en zij bouwden in 1162 de statige en imponerende Koutoubia-moskee, één van de belangrijkste bouwwerken in de Noord-Afrikaanse architectuur, met een minaret van 67,5 m hoog.

Vanaf het Jemaa El-Fnaa-plein kunnen we in de voormiddag al een deel van de historische medina verkennen. 

Na de lunch brengt de bus ons in ca. 1,5 u. tot Wizilne, een dorpje in het Atlasgebergte op 1300 m. In de valleien van deze bergketen leeft een volk van boeren en herders die duidelijk anders zijn dan hun Arabische landgenoten: de berbers. Een inloopwandeling warmt ons alvast op.

Dag 3

Na het ontbijt worden de muilezels geladen en starten we met een zachte klim tot op het mooie Kik-plateau. Graanvelden, olijfbomen en citroenboomgaarden geven aan deze hoogvlakte een totaal ander karakter dan het ruige landschap elders in deze streek.

Na een passage door een bos, komen we in het bergdorp Tinzert. Het lijkt wel of je teruggaat in de tijd: binnen in de uit leem opgetrokken huizen gaat het berberleven gezapig en ongestoord zijn traditionele gang.

Dag 4

We dringen dieper door in de Hoge Atlas. Het landschap verandert: heuvels maken plaats voor bergen.
We genieten van de prachtige rood-groene kleurschakeringen in het landschap. Meermaals hebben we zicht op de Toebkal.

We slapen in Imsker (1500 m).

Dag 5

Tijdens het eerste deel van dag trekken we langs de valleiwanden steeds hoger de bergen in, meerdere dorpjes voorbij. Na de middagpicknick moeten we eerst de rivier oversteken en dan volgt een lange, steile klim naar de pas Tizi ‘n Tamatert op  2300 m. Hier hebben we een prachtig zicht op de valleien van Imnane en Imlil.

We dalen weer af en gaan overnachten in het dorp waar onze gidsen vandaan komen, Tamatert (1800 m).

Dag 6

De volgende dagen zijn niet van de poes. Vanuit Tamatert klimmen we vandaag en met bagage voor 1 nacht quasi onafgebroken en misschien gedeeltelijk door de sneeuw naar Toebkal-refuge op 3200 m. Op dit traject zijn we niet meer alleen en krijgen het gezelschap van hikers die vanuit Imlil vertrokken zijn. Geregeld passeren we kraampjes waar je frisdrank en vers appelsiensap kan kopen.

Rond 14u is de aankomst in de refuge voorzien, waar ons een picknick wacht. Daarna passen we de stijgijzers aan en kunnen de liefhebbers ze al eens gaan uitproberen tijdens een tochtje in buurt van de refuge. De anderen kunnen relaxen in de zon...

Dag 7

Gewapend met onze stijgijzers gaan we op pad voor de tocht naar de Toebkal-top (4167 m). Het laatste uur gaan ze overigens opnieuw uit omdat we dan hoofdzakelijk op rots stappen. Het uitzicht op dit hoogste punt van Noord-Afrika is overweldigend en alle inspanningen zijn snel vergeten.

Omstreeks 10 uur bereiken we opnieuw de refuge en hebben we er ongeveer 3 uur klimmen en 2 uur dalen opzitten. Maar het is nog niet afgelopen. Na het middagmaal vertrekken we opnieuw richting Tamatert voor de 4 uur durende afdaling langs dezelfde piste als gisteren.

Dag 8

Transfer naar Marrakech, waar we in de loop van de voormiddag aankomen en we de rest van de dag kunnen doorbrengen met stadsbezoek, en verdergaan waar we op dag 2 gestopt zijn. Enkele van de mogelijkheden zijn:

 • De Ben Youssef Medersa (12de eeuw), één van de grootste van Marokko én volledig toegankelijk voor het publiek. Mooi staaltje van religieuze architectuur, versierd met bewerkt Carrara-marmer en cederhout.
 • De Sa’adische graven, laat 16de-eeuwse mausolea voor de Sa’adische sultans en hun familie.
 • Het Bahia-paleis, een sprookjesachtig paleis-met-tuinen, gebouwd in de 19de eeuw door de vizier (en voormalige slaaf) Bou Ahmed.
 • Het Museum voor Marokkaanse kunst, met een prachtige collectie kunstvoorwerpen.
 • Shoppen in de soeks.
Indien gewenst, kunnen we op pad gaan met een gids, waarvoor de kost ca. 35 euro bedraagt (voor de gehele groep).

Dag 9

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1380
Voorschot: € 420 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 25,44)
 • transfers
 • logies
 • maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9)
 • begeleiding
 • Marokkaanse gids & ploeg
 • huur lastdieren
 • huur stijgijzers (indien nodig)

Niet inbegrepen

 • fooien (ca. € 30)
 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stevige wandelreis met wandelniveau  en  voor de eerste 4 wandelingen en  voor de topwandeling op dag 7. We bewandelen doorgaans goede paden, maar soms gaat het over losse stenen. Op dag 7 dien je 9 à 10 u. te stappen, door sneeuw en over rots, en 900 m te klimmen en 2300 m te dalen. Een goede fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen zijn dus absoluut vereist.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • In Marrakech slapen we 2x in een traditioneel Marokkaans hotel, gelegen in het hart van de stad.
 • Tijdens de tocht slapen we in "gîtes" (5x): eenvoudige dorpshuizen met 1 of 2 ruime kamers met matrassen. Er is overal een (Frans) toilet en een douches met koud water. Met uitzondering van de eerste nacht, kan je warm douchen. Er is geen verwarming in de huizen en je dient zelf een slaapzak mee te nemen.
 • De Toebkal-refuge (1x) is grootschalig. In de kelderverdieping heb je de sanitaire faciliteiten, op het gelijkvloers het restaurant/cafetaria en de zitruimte, en op de bovenverdieping de slaapzalen.

Maaltijden

In Marrak­ech ontbijten en dineren we in het hotel of op restaurant. 's Middags eten we een snelle hap in de stad. 

Het eten tijdens de tocht wordt door een kok klaargemaakt. De kok en de drijvers zorgen voor alles (bereiden van de maaltijden, opdienen, afruimen, afwassen). We krijgen lekkere picknicks met salade en pasta/linzen/brood en dessert. ‘s Avonds steeds soep, couscous/tajine en dessert. In de Toebkal-refuge eten we 1x ontbijt, 1x avondmaal en 2x middagmaal.


Bagagevervoer

Tijdens de tocht draag je meestal enkel een dagrugzak en wordt de bagage door muilezels vervoerd. Tijdens het traject vanaf Tamatert tot de Toebkal-refuge op dag 6 en omgekeerd op dag 7, draag je bagage voor 1 nacht. De muilezels kunnen dan maar een stukje mee. 


Vervoer

Het vervoer ter plaatse gebeurt met een privé-bus.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In Marrakech is het zonnig en warm. Naarmate we hoger de bergen intrekken wordt het frisser. Vanaf de refuge kunnen de weersomstandigheden een winters karakter hebben met sneeuw en ijs.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Indien bij de beklimming van de Toebkal stijgijzers nodig blijken te zijn, kunnen we deze ter plaatse verkrijgen.

Bagage

 • stevige reistas
 • overtrek (b.v. grote vuilniszak) om je reistas in te stoppen of mee te omwikkelen tijdens het  vervoer op de ezelruggen
 • dagrugzak met goede heupriem en groot genoeg voor bagage voor 1 nacht
 • tasje om de zaken in te steken die je niet meeneemt op trekking en die je in het hotel in Marrakech kan achterlaten

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte schoenen (voor Marrakech en ’s avonds)
 • wandelkou­sen
 • evt. getten

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je bagage.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak (in de gîtes is er geen verwarming en is het koud 's nachts. In de Toebkal-refuge is ook geen verwarming, maar kan de temperatuur door de 'menselijke warmte' in de slaapzalen serieus oplopen)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • warme wind- en waterdicht jas
 • wollen trui of fleece
 • T-shirts
 • bermuda
 • ondergoed
 • zonnehoed of –pet
 • handschoenen
 • muts
 • sjaal

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Marokkanen.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij. Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon (en in dit geval ook tegen de kou) beschermt.

Verzorging

 • handdoek, best van het sneldrogende type
 • toiletgerief  (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 l)
 • evt. (zak)mesje (kan van pas komen tijdens de picknick)

Diversen

 • zaklamp & reservebatterijen
 • zonnebril
 • wc-papier
 • enkele plastiek zakken
 • evt. wandelstokken
 • evt. speelkaarten of reisspelletjes (voor ’s avonds)
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. powerbank of extra batterijen (in sommige logies is weinig of geen elektriciteit en een beperkt aantal stopcontacten, dus niet mogelijk om allemaal tegelijk telefoon of batterijen van fototoestellen op te laden) 
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
 • evt. kleine paraplu.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Reispas

Voor Marokko heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  geldig zijn tijdens de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.


Geld

 • De Marokkaanse munt is de dirham. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency/converter/
 •  Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren.
 • Je kan cash euro’s meenemen en ter plaatse wisselen.
 • In de luchthaven en in Marrakech kan je geld afhalen bij een bankautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst" laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
 • Voor de niet-inbegrepen posten, voorzie je best 60 à 70 euro (souvenirs niet inbegrepen).

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • www.marocmeteo.ma
 • www.visitmorocco.com (toeristische dienst)
 • www.jeuneafrique.com (actualiteit)
 • travel.nationalgeographic.com (foto’s)
 • S. Adolf, Steven - Marokko achter de schermen; de wedloop voor een betere toekomst. 
 • T. Ben Jelloun  - Gebed voor de afwezige (roman), Gewijde nacht (roman), Met neergeslagen ogen  (roman), Een gebroken man (roman), Duivelse Liefdes (roman)
 • M. Chafik - Imazighen, De Berbers en hun geschiedenis
 • D. Chraibi - De beschaving is mijn moeder (roman)
 • H. De Haas - Aroemi, aroemi, een vreemdeling in Marokko (roman)
 • E.W. Fernea - Een straat in Marrakech (roman)
 • E. & H. Jouad - culture populaire de la medina
 • L. Lalami - Hoop en andere gevaarlijke verlangens (roman)
 • R. Lamrabet - Vrouwland (roman)
 • A. Maalouf - Leo Africanus (historische roman)
 • P. Mansfield - The Arabs (sociale, politieke en historische analyse van de Arabische wereld)
 • F. Mernissi - Het verboden dakterras (sociologische roman)
 • C. Nooteboom - Het geluid van zijn naam, Reizen door de islamitische wereld
 • H. Obdeijn, P. De Man & P. Hermans - Geschiedenis van Marokko (met o.a. aandacht voor de betrekkingen tussen Marokko en de Lage Landen)
 • G. Riemersma - Het land van zijn vader, de schrijfster is een Nederlandse die gehuwd is met een Marokkaan en een realistische kijk geeft op de verhoudingen/verschillen tussen de Marokkaanse cultuur en gebruiken en deze van onze Westerse wereld
 • K. Strobbe - De Gazellen, Marokkaanse vrouwen vertellen (ervaringen van Marokkaanse vrouwen in België)
 • G. Van camp - Mijn Marokko (reisverhaal)
 • S. Venema - Een man met suikerhaar, verhalen uit Marokko (reisverhaal).

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: