Luxemburg - Eisleck Trail


7 dagen

24/07/2022 - 30/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Luxemburg - Eisleck Trail


7 dagen

24/07/2022 - 30/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Luxemburg - Eisleck Trail


7 dagen

24/07/2022 - 30/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Luxemburg - Eisleck Trail


7 dagen

24/07/2022 - 30/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Luxemburg - Eisleck Trail


7 dagen

24/07/2022 - 30/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Luxemburg
Misschien heb ook jij mooie herinneringen aan spannende jeugdkampen in de Ardennen, ravottend in de bossen en verwonderd om zoveel moois dichtbij huis? Wil je dit graag nog eens beleven, dagen we je graag uit om het Eisleck Trail te bewandelen. In vijf stapdagen trek je van de mooiste paden van de Luxemburgse naar de Belgische Ardennen. Een pittige maar afwisselende tocht.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 22LU1ETA1
Reisdatum: 24/07/2022 - 30/07/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 11
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,5

6 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze reis in 3 woorden: geweldig, geweldig, geweldig.

Astrid C. -

Het was een mooie, afwisselende tocht. Soms met pittige klimmen.

Ann P. -

Pittige wandelingen door een gevarieed landschap, en toch zo dicht bij huis - toffe groep en supergids, een aanrader!

Ingrid V. -

Algemene reistips

Dag 1

In de loop van de namiddag word je in Kautenbach verwacht. ‘s Avonds schuiven we aan voor een eerste Ardens avondmaal.

Dag 2

We starten de tocht in een omgeving van dichte bossen en op een plek waar de twee rivieren de Wiltz en de Clerf elkaar ontmoeten. Gebouwd op een smalle kam domineert het mysterieuze kasteel van Schibberech de omgeving. Na een klim over een mooi oud veepad wandelen we door de bijzondere eiken kreupelbossen van de Kiischpelt en langs een schare Ardense dorpjes waarvan Lellingen ongetwijfeld het mooiste voorbeeld is. De vallei van de Irbach zal verder onze leidraad zijn tot Clervaux.

25,5 km, 1021 m stijgen en 876 m dalen.

Dag 3

We trekken het prachtige Beischend-woud in. Dit dichte bos was ooit een schuilplaats voor de Tempeliers. De goed verborgen ruïnes van hun huizen hullen de plek in een waas van mysterie. Bij Cinqfontaines beschrijft het pad een grote lus richting Troisvierges. De mooie landschappen die we doorkruisen, worden getekend door vochtige weilanden, rivieren en talrijke beekjes. Van de vele molens die ooit de oevers van de Troine sierden doet enkel de watermolen van Asselborn na 1000 jaar nog steeds dienst.

18,8 km, 558 m stijgen en 539 m dalen.

Dag 4

Over landelijke wegen trekken we naar de grens tussen de Luxemburgse en Belgische Ardennen. We verkennen een paar opmerkelijke natuurgebieden: het plateau van Wincrange, de Leeresmillen en de vijvers van Weiler zijn stuk voor stuk belangrijke plekken met een grote variëteit aan dieren. Tegen het einde van de tocht maken we nog een mooie maar pittige klim. We rusten even uit op een bankje in het mooie Ardense dorpje Tavigny en genieten van indrukwekkende uitzichten voor we het woudmassief van de Witte Bossen induiken. Diep in de Ourthevallei ligt Houffalize, de volgende overnachtingsplaats.  

20,6 km, 318 m stijgen en 380 m dalen.

Dag 5

Voor het overgrote deel volgen we de vallei van de Boven-Ourthe. Bij het dorpje Nabiselle verkennen we een hoogwaardig natuurgebied - de Eisleck Trail doorkruist verschillende stiltegebieden waar enkel het kabbelende water de stilte verstoord: puur genieten! Via het stuwmeer van Nisramont gaan we weer klimmen voor we het oude dorp Ollomont binnenkomen. In sneltempo rijgen we nu een aantal uitzonderlijk mooie uitzichtpunten aan elkaar. Deze woeste en rotsachtige regio is dan ook erkend als buitengewoon erfgoed ‘Val de l’Ourthe’. Na de wandeling worden we terug naar het logies in Houffalize gebracht.

23,4 km, 708 m stijgen en 727 m dalen.

Dag 6

Transfer naar het startpunt in Nadrin. Met het Keltische arendsnest van Cheslé in het vizier zetten we de klim in naar het hooggelegen dorpje Bérisménil. Het pad leidt voorbij de dorpjes Maboge en Borzée temidden een lieflijk landschap van weilanden en boomgaarden. Einddoel is het levendige La Roche-en-Ardenne. Tijdens de tweede wereldoorlog werd La Roche bijna volledig van de kaart geveegd. De stad wist echter te herrijzen en groeide uit tot een gezellig druk plaatsje, erg geliefd bij toeristen. Hier zit de tocht er op. Een lekker laatste avondmaal zet de kroon op deze fijne wandelweek.

18 km, 708 m stijgen en 771 m dalen.

Dag 7

Na het ontbijt volgt een transfer naar het station of je wagen. 

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 360 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 7
 • privé-transfers op dagen 5 en 6
 • transfer La Roche-station op dag 7
 • bagagevervoer 
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 11 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . Dagtrajecten van 18 tot 25,5 km over goede paden die maximaal de verharde wegen vermijden, slechts 20% loopt over asfalt of beton en dan voornamelijk in en rond de dorpen. De hoogteverschillen die worden vermeld in het dagschema zijn de gecumuleerde te overbruggen hoogteverschillen per dag.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Overnachting op basis van tweepersoonskamers met eigen sanitair in degelijke en comfortabele hotels of gastenkamers die zijn uitgekozen omwille van hun karaktervolle inrichting en goede ligging. Wifi in alle hotels.

In Houffalize overnacht je in een verzorgd stadshotel. In Asselborn verblijf je in de oude watermolen, een historisch gebouw op een prachtige locatie en in La Roche ligt het hotel in een groene omgeving op 2 km van het centrum.


Maaltijden

Ontbijt en driegangendiner nemen we in het hotel. Voor 's middags nemen we een picknick mee.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen. De bagage wordt vervoerd,  1 stuk bagage per persoon van max. 20 kg.


Vervoer

 • Je kan vanuit Brussel via Luik naar  Kautenbach reizen met de trein in ca. 3 uur (met overstap in Luik), regelmatige verbinding. Er zijn meerdere verbindingen per dag. Transfer inbegrepen per taxi vanuit La Roche terug naar het station Marloie of Libramont.
 • Met de wagen: afstand Brussel - Kautenbach: ca. 180 km. Je kan je wagen achterlaten bij het eerste logies. Transfer per taxi vanuit La Roche terug naar je wagen - prijs op aanvraag.
 • Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de trein;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten)

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: 25 euro per persoon en per treinbiljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor dit weekend. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas of kleine koffer
 • dagrugzak met waterdichte overtrek (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling)

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • schoeisel voor binnen
 • wandelkousen of -sokken

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte (over)broek
 • wandelbroek
 • fleece

Check het weerbericht voor je pakt, maar voorzie best kledij voor zowel nat als droog weer.

Verzorging

 • toiletgerief (douchezeep is aanwezig)
 • zonnecrème

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker.

Reisdocumenten

Je identiteitskaart volstaat.


Geld

In Luxemburg betaal je met euro’s. Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: