Jordanië - Avontuurlijke trekking in de Wadi Rum-woestijn


10 dagen

16/10/2022 - 25/10/2022

prijs € 1780


niet meer boekbaar

Jordanië - Avontuurlijke trekking in de Wadi Rum-woestijn


10 dagen

16/10/2022 - 25/10/2022

prijs € 1780


niet meer boekbaar

Jordanië - Avontuurlijke trekking in de Wadi Rum-woestijn


10 dagen

16/10/2022 - 25/10/2022

prijs € 1780


niet meer boekbaar

Jordanië - Avontuurlijke trekking in de Wadi Rum-woestijn


10 dagen

16/10/2022 - 25/10/2022

prijs € 1780


niet meer boekbaar

Jordanië - Avontuurlijke trekking in de Wadi Rum-woestijn


10 dagen

16/10/2022 - 25/10/2022

prijs € 1780


niet meer boekbaar
Groepsreis Jordanië
In het zuiden van het gastvrije koninkrijkje Jordanië ligt een gebied van 720 km² waar de Bedoeïenen de baas zijn: Wadi Rum. Deze prachtige rotswoestijn bestaat uit een serie van valleien op een gemiddelde hoogte van 900 m. Niet voor niets werd dit gebied door de beroemde Lawrence of Arabia ‘Rum the magnificent’ genoemd. In zes pittige trajecten wandelen we door een indrukwekkend landschap van afgeronde, rode zandsteenrot­sen en adembenemend mooie vergezichten. Een week lang leven op het tijdloze ritme van de woestijn en met een geweldige omkadering door het lokaal team is een ervaring die je nooit meer vergeet. En niet onbelangrijk: Anders Reizen is hier al zowat 30 jaar kind aan huis. Op de weg terug naar Amman, brengen we een bezoek aan de magische rotsstad Petra.
prijs € 1780
10 dagen
Reisdatum: 16/10/2022 - 25/10/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22JO1WRA2
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Diepgaande kennismaking met het leven in de woestijn
 • Ontmoetingen met bevriende Bedoeïenen-families
 • Landschappen die je nooit zal vergeten
 • Pittige wandelingen door canyons en over bergkammen
 • Beklimming van de bekende Burdah Bridge
 • Eten en slapen rond het kampvuur
 • Dagbezoek aan Petra

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,4

27 Beoordelingen

reviews van klanten

Top-reis

Jan S. -

Fantastische reis in een ongelooflijk mooi landschap met een zeer aangenaam gezelschap, in Wadi Rum heb ik echt de tijd van mijn leven gehad !

Bram N. -

Fantastische trektocht door het hart van Wadi Rum, die je ziel niet onberoerd laat. De rode woestijn -op het eerste zicht een barre plaats- is nu een stukje thuis geworden dankzij de warme ontvangst van Rakan, Zaouid en Abdesalam en de grappen, grollen en boeiende verhalen van Attayak. Zij hebben een wandelvakantie getransformeerd tot een heus avontuur waar geen enkele film aan kan tippen.

Lana L. -

Een unieke ervaring, zowel overdag als 's nachts!

Sandy F. -

Deze reis heeft me alles en meer gegeven dan hetgeen ik ervan verwachtte... Back to basics door prachtige landschappen, slapen onder een heldere sterrenhemel, vriendelijke lokale mensen, héél lekker eten, een fantastische gids en een harmonieuze wandelgroep. Wat een ervaring!!

Dirk V. -

Deze woestijnreis was voor mij een unieke ervaring in veel opzichten: het buitenleven zowel overdag als s 'nachts ; een groepsreis met zeer sympathieke reisgenoten; de overweldigende natuur en het contact met de Bedoeïenen. Geweldige organisatie over de hele lijn. Dit was mijn eerste reiservaring met Anders reizen maar zeker niet mijn laatste!

Anne-Marie H. -

Onthaasten, get "off the grid", leven op het ritme van de zonsopgang en zonsondergang, (her)ontdek the basics met de Bedouin. Een aanrader voor iedereen die eens echt "anders" wil reizen. De Bedouin zijn ook een voorbeeld van verdraagzaamheid, open mind en vooral een grenzeloze gastvrijheid.

Walter D. -

De culturele reis door Jordanië met Anders reizen, was een paar jaar geleden al bijzonder goed meegevallen en ik koesterde al lang de wens eens terug te keren naar de schitterende sterrenhemel van Wadi Rum. Ik zag ditmaal een 7-daagse trekking in de Wadi Rum op het programma staan en was verkocht. Dit keer trok ik opnieuw door het unieke landschap van Wadi Rum met zijn variatie aan rotsgebergte, kleurige zandlandschappen, kloven, woestijnfauna en flora en zijn bedoeïenenbevolking. De bedoeïenenbegeleiding zorgde voor de beste kampplaatsen en ook op culinair vlak werden we echt verwend. Het houtvuur en de bedoeïenthee wachtte ons altijd op na een voldane wandeling. s'Avonds was de sfeer in de kampplaats telkens heel gezellig. De groep viel ook enorm goed mee, allen fijne gelijkgestemde mensen, hun gezelschap maakte deze reis compleet. Ik heb enorm genoten van deze 7-daagse Wadi Rum, al mijn zintuigen zijn verwend geweest, mijn wat haperende rug is er veel sterker uit gekomen en mijn lichaam voelt veel soepeler door het wandelen en klimmen. Mijn batterijen zijn helemaal opgeladen - een super reis !!

Greet N. -

Een adembenemende reis! De weidsheid van de woestijn, de kleuren, maar ook de bedoeïenen die ons door de woestijn gidsten, elke avond een fijne plek kozen om te overnachten, ons een lekkere maaltijd voorzetten...zalig was dit.

Lieve D. -

Weerom een prachtige reis in de wilde natuur. Heel de dag (en nacht) rondlopen in een fantastisch landschap, en er dan 's nachts nog in mogen slapen! Enkel de basis was aanwezig, voor de rest was het aan de groep om de sfeer te maken, geholpen door de bedoeïnen. En dat is wonderlijk geslaagd.

Johan N. -

Een fantastische woestijn ervaring met intens contact met de natuur, het leven, cultuur en gebruiken van de woestijnbewoners. Slapen onder de sterren en de kans krijgen om helemaal zen te worden was zalig. Een totaalbeleving om 'u' tegen te zeggen!

Veerle D. -

De trekking in de Wadi Rum is een avontuurlijke reis met gevarieerde maar uitdagende wandelingen. Het overnachten in open lucht in de woestijn is onvergetelijk. De begeleidster en de crew ( bedoeïenen) ter plaatse zijn uniek.

Herman V. -

De wandelingen zijn afwisselend en leuk, de vergezichten zijn verbluffend en doen af en toe bijna buitenaards aan. De avonden rondom het kampvuur zijn warm en gezellig. En wat een luxe om mijn matje daarna onder de sterrenhemel te mogen uitrollen! De perfecte ingrediënten voor een reis waar ik nog lang van ga nagenieten.

Myrthe F. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar de zuidelijke badstad Aqaba.

Dag 2

Aankomst in Aqaba 's nachts en transfer (15 min.) naar het hotel.

Na een korte nacht en een goed ontbijt verlaten we Aqaba en rijden in een zowat een uur naar het Visitor’s Centre van Wadi Rum. We moeten ons registreren, want de toegang tot Wadi Rum wordt strikt gecontroleerd, met de bedoeling de fragiele ecosystemen maximaal te beschermen. De bescherming en veiligheid is van overheidswege helemaal in handen gegeven van de Bedoeïenen-families en hoewel het gebied 720 km² groot is, is het als buitenstaander zeer moeilijk om dit stuk woestijn onopgemerkt te betreden. 

Na de registratie, rijden we Wadi Rum binnen. Het is een door Unesco beschermd gebied en je kan het volgende lezen op de webpagina van Unesco: “Dit natuur- en cultuurgebied van 74.000 hectare ligt in het zuiden van Jordanië, vlak bij de grens met Saoedi-Arabië. Het beschikt over een gevarieerd woestijnlandschap dat bestaat uit een reeks smalle kloven, natuurlijke bogen, torenhoge kliffen, hellingen, enorme landverschuivingen en grotten. De rotstekeningen, inscripties en archeologische overblijfselen in dit gebied getuigen van 12.000 jaar menselijke bewoning en interactie met de natuurlijke omgeving. De combinatie van 25.000 rotstekeningen met 20.000 inscripties traceren de evolutie van het menselijk denken en de vroege ontwikkeling van het alfabet. Het gebied illustreert de evolutie van pastorale en stedelijke activiteit en van landbouw in de regio.”

We slapen voor het eerst in de woestijn, onder een fenomenale sterrenhemel, en genieten van de warmte en sfeer van het kampvuur.

Dag 3

We beginnen aan een avontuurlijk circuit dat ons op de mooiste plaatsen van Wadi Rum brengt. Vandaag gaan we op pad richting Rakebat Canyon, die voor de bedoeïenen en hun vee lange tijd een belangrijke doorgang was tussen de twee valleien. Je wandelt doorheen Goat Gulley, een smal ravijn, en bij het verlaten zien we hoe een rots binnenin een waar labyrint kan zijn. In de namiddag zetten we onze tocht verder naar Barragh Canyon, bekend van de film Lawrence of Arabia. De canyon loopt door twee indrukwekkende kliffen met aan de zijkanten hoge zandduinen. 

Dag 4

Vandaag bereiken we de ‘lieveling’ van Wadi Rum, Burdah Bridge, een natuurlijke rotsbrug die, eens je tot boven bent geklommen, geweldige foto’s oplevert. We wandelen over een mooi stuk van de Khasch Ridge, een bergkam die Wadi Rum van oost naar west doorkruist. 

Dag 5

Verdere ontdekking van de Khasch Ridge. Na de lunch wandelen we heuvelafwaarts door de Wadi Noghra naar Wadi Saabit, een afgelegen plaats die zelden wordt opgezocht door toeristen. Van hieruit bezoeken we, vandaag of morgenvroeg, de Siq Um Barid, een 50 m lange koele en vochtige kloof met interessante rotstekeningen.

Dag 6

Per jeep rijden we in een goed half uur naar Jebel Um Adami, de hoogste berg van Jordanië die bij de Saoedische grens gelegen is. Tijdens de transfer genieten we van de mooie zichten. We wandelen en klauteren naar de top. In de namiddag trekken we door de brede en verlaten Wadi Saabit, met in het midden de diepe rivierbedding die ons een idee geeft van de hoeveelheden water die hier duizenden jaren lang zijn doorheen gestroomd. 

Dag 7

We wandelen verder westwaarts naar de omgeving rond Jebel Sweibit en het indrukwekkende Hajj-gebergte, populair bij rotsklimmers van gans de wereld. De afgeronde, roodkleurige zandsteenrotsen nemen grillige vormen aan en de vergezichten zijn adembenemend mooi. 

Dag 8

Laatste tocht in Wadi Rum. 

Overnachting in de woestijn in een vast tentenkamp met eenvoudig sanitair.  

Dag 9

Om 7 uur verlaten we de woestijn en rijden we naar Petra, één van de meest fascinerende archeo­logische sites ter wereld. Petra werd, op enkele gebouwen na, volledig uitgehouwen in de rotsen door de Naba­teeërs en was tussen de 4de eeuw v.Chr. en 106 n.Chr. het centrum van hun rijk. Het werd enkele jaren geleden verkozen tot een van de nieuwe wereldwonderen. De ligging alleen al is adembe­ne­mend: aan de rand van Wadi Araba, volledig om­ringd door grote en kleine heuvels en bergen.

Begeleid bezoek vanaf ca. 9.30 uur tot in de late namiddag.

Transfer naar Amman (ca. 3 u. rijden) voor de laatste overnachting in een hotel.

Dag 10

Rustig ontwaken en ontbijten. Rond de middag vertrek naar de luchthaven voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1780
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 60
Voorschot: € 630 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers 
 • logies (incluis het gebruik van de tenten en het gemeenschappelijk kampeermateriaal)
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. ontbijt dag 10 (behalve diner op dag 9)
 • water tijdens de trekking en koffie/thee bij het ontbijt
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • woestijnploeg
 • groepsvisum.

Niet inbegrepen

 • bezoek Petra op dag 9 (transfers, inkom, Engelssprekende gids en lunchbox): € 120
 • avondmaal op dag 9
 • overige dranken
 • fooien (ca. 25 dinar)
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Karin Middel


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

SingleRoomSuppl

Basisprijs: € 1780
Eenpersoonskamer (mits beschikbaar): € 60

Wandelniveau

Dit is een doorgaande trekking van wandelniveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,…). 

We leggen dagelijks trajecten af  van ca. 7 u. over meestal rotsachtige (en in veel mindere mate zanderige) ondergrond. Af en toe moeten we over rotsen klimmen en dalen, waarvan sommige stukjes niet geschikt zijn voor mensen met hoogtevrees. De klim naar Burdah Bridge en de Um Adami-top is optioneel.

Het gebrek aan comfort dat kamperen met zich meebrengt, draagt ook bij tot de ‘zwaarte’ van deze reis. Zie 'Logies' voor meer uitleg.

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.

 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

In Wadi Rum slapen we op beschutte plaatsen in open lucht.

Kamperen in de woestijn beperkt de sanitaire mogelijkheden tot een minimum. Toch blijkt dit voor de deelnemers geen enkel probleem op te leveren. Onze lokale ploeg voorziet ruim in vers drinkbaar water. Dit wordt gebruikt om te koken, als drinkwater en ook voor de lichaamshygiëne. Het spreekt voor zich dat zo zuinig mogelijk met water dient omgesprongen te worden. Voorzie voor de dagelijkse wasbeurt(en) best vochtige doekjes om je tussendoor te verfrissen. Het is absoluut nodig om geen sporen van "sanitaire stops" achter te laten. Toiletpapier vergaat slechts uitermate langzaam in een droge omgeving als de woestijn. Ook als het wordt begraven, komt het na verloop van tijd weer bloot te liggen doordat de wind het zand verplaatst of dieren het uitgraven. Met als resultaat dat op plaatsen waar regelmatig toeristen komen (mooie bivakplaatsen of nabij bekende prehistorische sites), toch resten van toiletpapier te vinden zijn. Het verbranden van toiletpapier is een veelvoorkomend gebruik, maar bij gebruik van vochtige doekjes levert dit problemen op. Daarom raden wij aan de deelnemers van onze woestijnreizen aan om kleine papieren zakjes mee te brengen (zoals die worden gebruikt voor maandverbanden), waarin de gebruikte vochtige doekjes kunnen verpakt worden tot het bij de terugkeer naar de bewoonde wereld met de rest van het afval wordt verwijderd. Het klinkt allicht omslachtig, maar eens in de praktijk blijkt het allemaal best mee te vallen!
De laatste nacht in de woestijn brengen we door in een vast tentenkamp met beperkte sanitaire voorzieningen.

In Aqaba en Amman slapen we in een degelijk hotel.


Maaltijden

Tijdens het kamperen wordt het eten voor ons klaargemaakt. De keukenploeg doet zijn uiterste best om lekkere maaltijden ‘op tafel’ (op de grond dus) te zetten en slaagt daar, rekening houdend met de omstandigheden, wonderwel in. Het eten is voldoende en smakelijk (maar culinaire hoogstandjes mag je uiteraard niet verwachten).


Bagage

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, niet alleen makkelijk te hanteren in functie van het bagagevervoer maar ook voor jezelf. Je krijgt een bagagelabel van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Tijdens de Wadi Rum-tocht wordt de bagage vervoerd met jeeps, wat betekent dat je overdag niet aan je bagage kan. Jij draagt enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TK 1944Brussel 16/10/2022 14:50Istanbul 16/10/2022 19:15
TK 818Istanbul 16/10/2022 22:00Aqaba 17/10/2022 00:50
TK 817Amman 25/10/2022 15:05Istanbul 25/10/2022 17:30
TK 1941Istanbul 25/10/2022 19:20Brussel 25/10/2022 21:50

Het vervoer gebeurt met een privé-bus en in de woestijn met jeeps.


Klimaat

Jordanië kent (zeer) warme en droge zomers (mei-oktober) en wisselvallige winters (november-april). De meeste neerslag valt in de noordelijke Jordaanvallei en het noordwestelijke hoogland, waarbij sneeuw in januari/februari geen uitzondering is.

Over het algemeen kan je stellen dat, hoe verder je zuidwaarts gaat, hoe warmer (overdag) en droger. In april/mei en oktober kan de “khamsin” opsteken, een onaangename, hete en droge wind die woestijnstof aanvoert en soms een dag lang kan aanhouden en lokaal erg hevig kan zijn.

Aangezien we kamperen in Wadi Rum, geven we hier een jaaroverzicht van de gemiddelde nachttemperaturen:
Jan. 2° - Feb. 3° - Maart 6° - April 11° - Mei 14° - Juni 16° - Juli & Aug. 18° - Sep. 16 - Okt. 13° - Nov. 8° - Dec. 4°. Je ziet dus dat het daar 's nachts flink afkoelt en dat een degelijke, warme slaapzak geen overbodige luxe is.

Gedetailleerde informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • reistas
 • dagrugzak (voor de spullen die je overdag nodig hebt)

 Schoeisel & kousen

 • stevige wandelschoenen met goed zoolpro­fiel
 • lichte schoenen of slippers voor ’s avonds
 • wandelkousen 

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • slaapmatje
 • warme slaapzak

Tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal worden voorzien.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme trui of fleece
 • lichte trui
 • luchtige hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. warme pyjama als aanvulling op je slaapzak
 • bermuda tot aan de knie (geen short)
 • zwembroek/badpak (in geval er kan gezweommen worden in Aqaba)

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Jordaniërs.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). 

Verzorging

 • toiletgerief  (gebruik liefst biologisch afbreekbare zeep)
 • vochtige doekjes
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift
 • tasje met toiletpapier, lucifers, vochtige doekjes en kleine zakjes

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1 L)

Diversen

 • zonnebril
 • rol WC-papier
 • zaklamp of hoofdlamp
 • powerbank of extra batterijen voor je apparaten (geen oplaadmogelijkheden in de woestijn)
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. wandelstokken
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De munt is de Jordaanse dinar, in het Engels JD (‘djeedie’) genoemd. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency/converter/
 • In Aqaba kan je met je betaalkaart geld afhalen aan de ruim aanwezige geldautomaten. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.

Formaliteiten

Reispas

Voor Jordanië heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Jordanië. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om deprecieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Indien je deelneemt aan één van onze groepsreizen kunnen wij gratis voor een groepsvisum zorgen. Hiervoor dienen wij min. 2 weken voor vertrek in het bezit te zijn van alle gegevens zoals die te vinden zijn op de identiteitsbladzijde van je reispas: naam, voornamen, geboorteplaats- en datum, datum en plaats van uitgifte, geldigheidsdatum en nummer (2 letters + 6 cijfers).


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • Visitjordan (toeristische dienst 
 • Unesco Jordan (Unesco sites
 • National Geographic (foto’s)
 • Maqsood R., Petra, a travellers’ guide
 • Browning I., Petra
 • Lindner M., Petra und das Königreich der Nabataër
 • Howard T., Treks and climbs in the mountains of Rum and Petra, Jordan
 • Flaubert G., Reis door de Oriënt (19de-eeuws reisverhaal)
 • As-shaikh H., Vrouwen tussen hemel en zand (magistraal epos over vrouwen in de Arabische wereld);
 • Lawrence T. E. ('of Arabia'), The seven pillars of wisdom(over de Arabische opstand).
 • Faqir M., Zoutpilaren (beklijvend portret van twee Jordaanse vrouwen)
 • Noor van Jordanië, Een leven in het teken van vrede (memoires van koningin Noor, die haar hart verloor aan koning Hoessein en aan zijn volk).

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online. Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen en je maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Wadi Rum