Italië - Alta Val di Cecina, een onbekend stukje Toscane


9 dagen

21/05/2022 - 29/05/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Alta Val di Cecina, een onbekend stukje Toscane


9 dagen

21/05/2022 - 29/05/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Alta Val di Cecina, een onbekend stukje Toscane


9 dagen

21/05/2022 - 29/05/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Alta Val di Cecina, een onbekend stukje Toscane


9 dagen

21/05/2022 - 29/05/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Alta Val di Cecina, een onbekend stukje Toscane


9 dagen

21/05/2022 - 29/05/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Italië
Na een bezoek aan Volterra, rijden we even zuidwaarts naar het dorp Pomarance. Hier start een wandel- en genietweek in de Alta Val di Cecina, een streek met een rijk verleden en pure natuur die nog niet door het massatoerisme is ontdekt. We trekken door een landschap van glooiende, beboste heuvels, afgewisseld met hoge rotsformaties. We logeren in stuk voor stuk karaktervolle, comfortabele en schitterend gelegen agriturismo's met goeie keuken. Eindigen doen we in stijl, want met Firenze zo dichtbij zou het zonde zijn om niet even gaan te genieten van Italië's cultuurstad nr. 1.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 22IT1ZTB1
Reisdatum: 21/05/2022 - 29/05/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 10
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

61

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Firenze en transfer (ca. 80 km) naar Volterra, een zeer oude, van oorsprong Etruskische stad. In het centrum werd het middeleeuwse karakter nog sterk bewaard. De paleizen, de dom en de woontorens, alle gebouwd uit de typerende grijze 'panchino' steen, bepalen het stadsbeeld. Het stadje staat bekend voor de verwerking van albast tot (kunst)voorwerpen, een ambacht die nog stamt uit de Etruskische tijd. In de Via Porta all'Arco zijn in de veelal middeleeuwse huizen veel albast-werkplaatsen en winkeltjes gevestigd.

We logeren in een gerestaureerd 13de-eeuws klooster.

Dag 2

Met de bus bereiken we in een 50-tal minuten het middeleeuwse dorp Pomarance, gelegen in de Valle del Diavolo (vallei van de duivel), zo genoemd omwille van de zwaveldampen die uit de de grond opstijgen. Door de eeuwen heen werden hier en in de wijdere, van oorsprong vulkanische regio waar we wandelen ertsen en mineralen ontgonnen met een hoogtepunt in de 18de eeuw. Vandaag zijn er nog sporen van deze mijnindustrie terug te vinden: oude schachten, overgroeide mijngebouwtjes en vervallen spoorwegbruggen. 

We verlaten Pomarance en dalen af naar de rivier Trossa over de route van de oude albastgroeves. Langs het pad liggen de witte rotsen waar de albastsoort werd gedolven die eeuwenlang werd bewerkt in Volterra. We blijven ettelijke kilometers langs de rivier wandelen, vooraleer we tegen de heuvelflank omhoog gaan naar onze agriturismo. Niet alleen is het een actief landbouwbedrijf waar op ecologische wijze groenten, wijn en olijfolie worden geproduceerd, het is een heerlijke plaats om te logeren. 

14 km

Dag 3

Over een oude weg klimmen we naar Querceto, een middeleeuws dorpje met een bekend wijnkasteel. Vandaar trekken we het natuurreservaat Monterufoli-Caselli in en wandelen we op en af door een zeer biodivers gebied van hoge rotsformaties, bossen en 'maquis', het typische mediterrane struikgewas, dat doorkruist wordt door een netwerk van stroompjes. Ook vandaag brengen de laatste kilometers ons omhoog door de velden naar onze volgende agriturismo.

12 km 

Dag 4

De dag begint met een stevige klim naar het oude dorpje Sassa, zeker een bezoek waard omwille van het uitzicht dat je er krijgt van de zee tot Volterra. We trekken verder door het bos naar een gebied waar vroeger halfedelstenen werden ontgonnen, waarvan vervallen mijngebouwen en een spoorwegbrug over de rivier de getuigen zijn. Onze logiesplaats bevindt zich aan wat ooit het eindstation van deze oude spoorweg was, een prachtig wijndomein met een rijke geschiedenis waar we vandaag en morgen overnachten.

14 km

Dag 5

In de voormiddag maken we een wandeling door de wijngaarden, waar enkele van de betere Toscaanse wijnen worden geproduceerd, naar het dorpje Canneto. Vlakbij liggen oude groeves van het halfedelgesteente chalcedon.

In de namiddag ben je vrij om te genieten van wat dit mooie domein te bieden heeft: je kan nog wat rondzwerven in de wijn- en olijfgaarden, een duikje nemen in het zwembad, relaxen op een van de terrassen met weids zicht over de omgeving, wijn proeven...

Dag 6

Over het hoofdpad van het natuurreservaat Monterufoli wandelen we naar de Villa di Monterufoli, waarnaar het gebied genoemd is. Deze mooie 'villa van de 100 kamers' was in de 17de eeuw een trekpleister voor kunstenaars die hier inspiratie zochten in de natuur. Er is een bronnetje en een picknickplaats. We blijven het pad volgen tot bij de volgende agriturismo, aan de rand van het natuurreservaat La Landuccia, met zwembad en omgeven door prachtige bossen, ver van de bewoonde wereld.

12 km

Dag 7

Na een kilometer komen we aan in Libbiano, een dorpje op de heuveltop. Helemaal boven, op de ruïnes van een middeleeuwse uitkijktoren, hebben we uitzicht over een groot deel van Toscane: Van de Apennijnen over Volterra tot het eiland Elba in de de Middellandse Zee.  In de verte, aan de overkant van de groene vallei, ligt ons einddoel van vandaag, een luxueuze agriturismo met een groot zwembad en uitzicht. De heuvelflank waarlangs het pad loopt is rijk aan water; veel kans om dieren bij een drinkplaats te spotten.

11 km

Dag 8

De laatste wandeling brengt ons langs eeuwenoude termen in het bos, via de ruïne van een heremietenklooster op een heuveltop en door weiden en velden naar Pomarance, waar we een week geleden gestart zijn. 

11 km

Privé-transfer (ca. 100 km) naar Firenze.  We wandelen rond en genieten van de sfeer en van een laatste avondmaal in deze mooie stad, met wellicht een bezoekje aan de Piazza del Duomo, de Piazza della Signoria, even struinen langs de Arno en de Ponte Vecchio bewonderen. Voor wie hier al was is het een blij weerzien en voor de nieuwelingen is het tijd om een uitgebreider bezoek te plannen!Dag 9

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 520 per persoon

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 10.70)
 • transfers
 • logies
 • alle maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • toegangsgelden voor bezienswaardigheden, musea e.d. 
 • dranken, behalve koffie en thee bij het ontbijt
 • evt. wijnproeverij
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 10 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Voor de afstanden per dag: zie dagschema. De hoogteverschillen zijn niet groot - max. 150 m stijgen en dalen per dag - maar je wandelt zelden op echt platte stukken. Verwacht je echter niet aan brede Toscaanse landwegen. Die zitten er af en toe ook in, maar meestal wandelen we middenin een bosrijke natuur, grotendeels over vrij ongerepte paden, soms zit er een steil stuk in, is het pad bezaaid met losse stenen of moeten we een beek oversteken. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren 7 x in sfeer- en karaktervolle, zeer comfortabele 'agriturismi', stuk voor stuk prachtig gelegen en meestal met zwembad. In Volterra logeren we in een gerestaureerd klooster en in Firenze in de gastenkamers van een Oblaten-klooster, op 200 m van de Piazza del Duomo. Twee- en mogelijks soms driepersoonskamers met privé-sanitair.


Maaltijden

We nemen rustig de tijd om te ontbijten: overal uitgebreid ontbijtbuffet met uiteraard heerlijke cappuccino. De lunch is een picknick. 's Avonds eten we in het logies: antipasto (voorgerecht), primo (pasta), secondo (vlees en groenten), dessert, koffie en water. In Volterra en Firenze eten we in een restaurant in de stad.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De bagage wordt vervoerd.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 3139Brussel 21/05/2022 06:20Firenze 21/05/2022 08:10
SN 3140Firenze 29/05/2022 09:00Brussel 29/05/2022 10:50

De luchthaventransfers gebeuren met privé-vervoer, de transfer tussen Pomarance en Volterra per lijnbus.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Meestal zonnig en aangenaam wandelweer. Regen is mogelijk. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen met goed zoolprofiel
 • lichte schoenen voor 's avonds
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme trui of fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. (zak)mesje
 • goed afsluitbare lunchbox (genre tupperware) waarin je (de ingrediënten voor) de picknick kwijt kan

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker

Hier en daar vind je in Italië nog stopcontacten met 3 gaatjes (type L), waarin enkel een stekker met de dunnere pinnetjes past (type C). De meeste opladers voor telefoons zijn type C.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.

Geld

Je kan in Volterra en Firenze terecht aan bankautomaten en in de meeste logiesplaatsen kan je met de kaart betalen. Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: