Italië - Sardinië


9 dagen

2/04/2022 - 10/04/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Sardinië


9 dagen

2/04/2022 - 10/04/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Sardinië


9 dagen

2/04/2022 - 10/04/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Sardinië


9 dagen

2/04/2022 - 10/04/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Sardinië


9 dagen

2/04/2022 - 10/04/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Italië
Als tweede grootste eiland in de Middellandse Zee biedt Sardinië heel wat afwisseling: paradijselijke stranden en baaien, authentieke plattelandsdorpjes, dichte bossen en vooral een prachtig ongerept hooggebergte. Tijdens deze reis krijg je dan ook van alles wat te zien. Vanuit drie karaktervolle logiesplaatsen verkennen we het bijzonder ongerepte Sardijnse landschap, waarbij ook voor de cultuurliefhebber aan zijn trekken komt.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 22IT1SDA1
Reisdatum: 2/04/2022 - 10/04/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

52

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

35 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was de eerste keer dat ik deelnam aan een wandelvakantie in groep en ook aan een reis georganiseerd door Anders Reizen. Alles was heel goed geregeld, de plaatsen die we bezochten en ook de hotels waren zeer goed gekozen. De wandelingen waren heel gevarieerd en niet te zwaar. Ook de lokale keuken hebben we vaak kunnen proeven. Een reis die ik zeker zou aanraden en een ervaring die voor herhaling vatbaar is !

Inge J. -

Sardinië is een eiland dat vele gezichten heeft, het ontdekken waard!

Johan D. -

Deze reis was een leuke kennismaking met Sardinië. We hebben verschillende stukjes gezien: kust, bergen, hoogplateau en we hadden ook wat contact met de mensen. De gids was goed op de hoogte en liet ons genieten van het mooie natuurschoon. We hadden ook wat tijd en oog voor lokale cultuur en traditie. Leuk evenwicht tussen wandelen in de natuur en kennis maken met de cultuur en tradities van het land.

Katrien V. -

Sardinie, een parel in de Middellandse Zee. Met deze reis krijg je een heel mooi beeld van de natuurpracht die men hier aantreft. Onze eerste kennismaking met Anders Reizen is meer dan 100% meegevallen. Knap werk.

Joris P. -

De reis naar Sardinië is een van de mooiste vakanties geworden die ik de laatste gemaakt heb. Een zeer toffe groep, omkaderd door een ervaren begeleider met veel kennis van de streek en voortdurende zorg voor de groep, hebben deze reis onvergetelijk gemaakt. De prachtige streek met goed uitgebalanceerde wandelingen, verzorgde verblijven en een gevarieerd uitstekend culinair aanbod, waren de kers op de taart.

Dirk D. -

Eerste keer met een groep op wandelvakantie. Het is me zeer goed bevallen. De reis was prima georganiseerd, alles was goed verzorgd. Heel gezellig en bijzonder waren de picknicks op de wandeltochten. Fijne reisleider die de streek goed kent en veel over Sardinië wist te vertellen. Hij is duidelijk ook graag gezien in de hotels.

Elly d. -

Een perfect combinatie van wandelen, het culturele en het culinaire aspect.

Paul B. -

Het was de eerste keer dat ik mee ging met Anders Reizen. Ik was meteen in goede handen van begeleider Peter die ons de prachtige natuur en de gastvrijheid in onze logies liet ontdekken. Ik had ook het geluk om me goed omringd te mogen voelen in een goede groep; we hebben veel gelachen, maar hielpen ook elkaar waar nodig, en waren begripvol voor ieders tempo en eigenheid. Sardinië zelf is een heel mooi eiland met bergen, rotswatervalletjes, bloemenweelde, baaien, berggeiten en bergkoeien, cultuur en geschiedenis. Ik heb meer dan genoten van deze reis; het smaakt naar meer!

Leni D. -

Goddelijk eten, uitbundige flora en grote verscheidenheid aan landschappen.

Mario N. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Cagliari en transfer van een uur naar het eerste hotelletje in het dorp Barumini, in het zuidelijk deel van het eiland.

We doen het rustig aan voor de rest van de dag met een wandelingetje in het historisch dorpje Barumini en genieten van de zon op de ruime patio van het hotel. Evt. kunnen we een bezoek brengen aan het museum Casa Zapata of aan Su Nuraxi (zie dag 2).

Dag 2

Dagtocht in het natuurpark Giara di Gesturi, een basaltplateau met een oppervlakte van 45 km² dat door zijn specifieke landschappelijke kenmerken bijna een ‘eiland op een eiland’ is. Tussen de maquisvegetatie van struiken en kurkeiken groeien de mooiste bloemen, waaronder heel wat orchideeën, en zwerven inheemse Sardijnse paarden rond. Deze kleine, donkerbruine paarden zijn de laatste afstammelingen van een ras dat ooit heel Sardinië bevolkte. 

Een bezoek met lokale gids aan Su Nuraxi, het grootste nuraghen-complex van Sardinië, is de moeite waard. Deze bouwwerken van onbekende oorsprong die opgetrokken werden tijdens het eind van het 2e millennium v.Chr. zijn uniek in de wereld. Su Nuraxi is het mooiste en best bewaarde voorbeeld van deze opmerkelijke vorm van prehistorische architectuur en is opgenomen in de Werelderfgoedlijst. 

We overnachten opnieuw in Barumini.

Dag 3

Transfer (ca. 55 km) naar Centraal-Sardinië, naar het dorpje Belvi in het westen van het Gennargentu-gebergte. Hier logeren we ook 2 nachten in het familiehotel van Marianna en Bastiano.

De gemengde wouden die de Gennargentu-keten bedekken doen wat denken aan die van zuidelijk Duitsland (maar dan zonder de massa’s toeristen). Vandaan maken we een luswandeling en de volgende dagen twee pittige tochten in de ongerepte natuur van dit ruige, haast onbewoonde massief en passeren dorpjes waar nog volop Sardijns wordt gesproken en waar de oude tradities in ere worden gehouden. Op ons pad ligt eveneens Monte Texile, een meesterwerk van natuurlijke architectuur.

Dag 4

We begeven ons naar Arco de Tascussi, gelegen op 1245 m, en vandaar wandelen we naar het hoogste punt van Sardinië, Punta la Marmora op 1835 m. Het hele eiland ligt aan onze voeten.

Dag 5

Transfer (ca. 120 km) noordoostwaarts naar het logies in Cala Gonone, gelegen bij de zee, in een romantische baai aan de Golf van Orosei. Onderweg brengen we een bezoek aan het stadje Mamoiada.

We maken een korte wandeling in Orgosolo met zijn bijzondere 'murales' (muurschilderingen).

Dag 6

Vandaag ondernemen we een dagtocht langs de Monte Irveri tot in de prachtige baai Cala Cartoe, met een van de mooiste zandstranden van Sardinië.

Dag 7

Tocht langs nog meer mooie stranden en kreken met azuurblauw water, die enkel te voet of per boot bereikbaar zijn en waar het heerlijk zwemmen is (als het wer het toelaat). Wie dit wil, kan deze wandeling afsluiten met een optionele boottocht.

Dag 8

Transfer (250 km) naar Cagliari, waar we inchecken in een hotel in het centrum.

Cagliari is de meest "Italiaanse" stad van Sardinië. Vespa's rijden op en af de beschaduwde boulevards, de locals vertoeven in de cafeetjes onder de sierlijke bogen in het Marina district. We ontdekken de rijke  geschiedenis van de stad die zich weerspiegelt in Romeinse ruïnes, musea, Romaanse kerken en galerijen.

Dag 9

Transfer naar de luchthaven van Cagliari voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 440 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers ter plaatse, zoals voorzien in het dagprogramma
 • logies
 • alle maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9)
 • begeleiding 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • facultatieve uitstappen (bv. boottocht op dag 3)
 • toegangsgelden voor bezienswaardigheden, musea e.d. (ca. € 20)
 • dranken, behalve koffie en thee bij het ontbijt
 • fooien (ca. € 20)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,…). De wandelingen variëren van 4 tot 6,5 uur en lopen over bergachtig terrein, vaak met behoorlijke hoogteverschillen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in kleinschalige hotels.


Maaltijden

We ontbijten in het hotel (Italiaanse ontbijten zijn helaas weinig copieus en inspirerend). De lunch is meestal een picknick of een lekker broodjes of een stuk pizza uit het vuistje. 's Avonds eten we in het hotel of in typische restau­rants en trattoria's, waar we volop de kans krijgen om de lokale keukenfinesses te ontdekken.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Ter plaatse maken we gebruik van privé-vervoer.


Klimaat

In deze periode is het meestal aangenaam voorjaars- en wandelweer. In de bergen kan echter koud zijn, zeker in de schaduw of als de zon niet schijnt. Regen is mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen
 • evt. (wandel)sandalen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen, tegen de zon en om religieuze plaatsen te bezoeken)
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • zwemgerief (afhankelijk van het weer in april)

Verzorging

 • toiletgerief
 • evt. zwemhanddoek
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje (om een stuk fruit te schillen)
 • picknickbord, -beker en –bestek.

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan in de logiesplaatsen met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.


Achtergrondinformatie

 • Sardinia
 • Ine Roox, De schaduwkant van een zonovergoten land - Italiëkenner Ine Roox reist door dat andere Italië en verwerpt  niet zozeer alle clichés, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang. Aan de hand van vijftien verhalen - over onder meer politiek, religie, gastronomie, emigratie en cultuur – schetst ze op meeslepende wijze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van een land dat het verdient om beter gekend te worden.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen