Italië - Rome


7 dagen

17/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 1170


niet meer boekbaar

Italië - Rome


7 dagen

17/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 1170


niet meer boekbaar

Italië - Rome


7 dagen

17/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 1170


niet meer boekbaar

Italië - Rome


7 dagen

17/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 1170


niet meer boekbaar

Italië - Rome


7 dagen

17/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 1170


niet meer boekbaar
Groepsreis Italië
Rome ademt geschiedenis en cultuur. Al wandelend slaat het ene na het andere meesterwerk je om de oren en ontdek je deze eeuwenoude wereldstad met haar eeuwig jonge ziel.  
€ 1170
7 dagen
Reisdatum: 17/10/2022 - 23/10/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22IT1RMA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

19 Beoordelingen

reviews van klanten

Wij keken er al lang naar uit Rome te bezoeken. Via Anders Reizen werden we 6 dagen ondergedompeld in het oude en nieuwe Rome. Een heel fijne, cultureel verrijkende, onvergetelijke reis met top begeleiding.

Els B. -

In Rome stap je met twee voeten in een levend geschiedenisboek, maar geniet je ook met volle teugen van "la dolce vita".

Silva V. -

Een prachtig verblijf in het mooie Rome en dit met een gids om "u" tegen te zeggen. Dit was mijn tweede reis met Anders Reizen maar zeker niet te laatste.

Lucie D. -

Ik heb echt genoten van de reis, had ik Rome op een andere manier bezocht dan zou ik lang niet zo veel gezien hebben dan nu met Anders Reizen. Dat we zo veel te voet hebben gedaan was helemaal naar mijn zin. En ook de wandeling was een aangename afwisseling in het drukke programma.

Francine B. -

Indien we deze reis alleen gemaakt hadden zouden we nooit zoveel gezien en ontdekt hebben!

Eric S. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Rome en transfer naar het hotel. Dat geniet van een goede ligging in de nabijheid van de grote overblijfselen van het antieke Rome.

We maken een eerste wandeling: de ongewone basiliek San Pietro in Vincoli die de ketenen van de apostel Petrus zou bevatten, de zuil van Trajanus, de Piazza Venezia met het in het oog springende marmeren monument ter ere van koning Victor Emmanuel II en tenslotte de Piazza del Campidoglio, misschien wel het mooiste plein van Rome op de Capitolijn, een van de zeven heuvels waarop Rome is gebouwd.

Dag 2

De voormiddag brengen we door in het hart van het oude Romeinse rijk. In volgorde afhankelijk van de uren van reservatie en de ons toegekende uren brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Colosseum. Langs de Palatijn, de heuvel die het eerst werd bebouwd werd, dalen we af naar het prachtige Forum Romanum.

Nadien start een dwaaltocht door de smalle straatjes van het oude centrum. Hier liggen bekende plaatsen als de Spaanse trappen, de Trevi-Fontein, het Pantheon en de Piazza Navona. We sluiten af met een cultureel hoogtepunt: de schitterende kunstcollectie in de Villa Borghese.

Dag 3

Vandaag staan er heel wat kilometers op het programma die ons langs diverse mooie plaatsen brengen. Via de vroeg-christelijke basiliek Santo Stefano Rotondo en het uitgestrekte Circus Maximus wandelen we naar de andere oever van de Tiber. ‘Trastevere’ heet deze volkse wijk, waar je je eerder in een dorp dan een hoofdstad waant. Over de heuvel Janiculum trekken we als pelgrims te voet naar Vaticaanstad. Ons laatste restje energie houden we voor de Sint-Pietersbasiliek en de klim tot op de top van zijn machtige koepel. 

Dag 4

De imposante aartsbasiliek San Giovanni in Laterano, de 'moeder der katholieke kerken', kunnen we niet overslaan. Vandaar nemen we de bus voor een bezoek aan de catacomben van de heilige Callixtus. We komen weer bovengronds en wandelen over de Via Appia, ooit de belangrijkste weg van het Romeinse Rijk. Na de lunch wandelen we verder over de Via Appia naar de Thermen van Caracalla, een badcomplex uit de 3de eeuw dat wel 1600 baders kon herbergen. Aan het einde van onze wandeling ligt de curieuze basiliek van San Clemente, gebouwd in de 12de eeuw bovenop een kerk uit de 4de eeuw met daaronder 5 eeuwen aan funderingen uit de Romeinse tijd.

Dag 5

Vandaag lassen we een pauze in om even te bekomen van de  overvloed aan kunst en cultuur. We trekken naar buiten en maken een deugddoende natuurwandeling langs het kratermeer van Nemi. Het gelijknamige stadje hangt schilderachtig tegen de kraterwand, met een schitterend uitzicht over het meer. Het is gekend voor zijn heerlijke bosaardbeitjes, die in de omgeving gekweekt worden. Iemand zin in een prosecco met bosaardbeien, vergezeld van een aardbeitaartje?

Dag 6

We starten waar we op dag 3 eindigden: in het Vaticaan. De Vaticaanse Musea behoren tot de topmusea van de wereld en we trekken dan ook enkele uren uit voor het bezoek. 

De metro brengt ons naar de Piazza Barberini, startpunt voor een wandeling naar de wereldberoemde Trevi-fontein, de heuvel Quirinaal met o.a. het gelijknamige paleis, en tenslotte de 5de-eeuwse basiliek Santa Maria Maggiore bovenop de heuvel Esquilijn.

Dag 7

De dag is vrij. In de namiddag begeven we ons naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 1170
Voorschot: € 410 per persoon

Inbegrepen

 • lijnvluchten Brussel-Rome-Brussel
 • luchthaventaksen
 • logies
 • ontbijt
 • kaart voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer
 • overige groepstransfers
 • inkomgelden voor gereserveerd bezoek Colosseum/Palatijn/Forum Romanum, Galleria Borghese en Vaticaanse Musea
 • verblijfstaks
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen (budget ca. € 200)
 • inkomgelden voor overige musea, bezienswaardigheden e.d. (budget ca. € 45)
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Begeleiding:

Pros Vandebroek


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis van niveau . Hou er rekening mee dat een stadsreis behoorlijk vermoeiend kan zijn: de meeste verplaatsingen gebeuren te voet, dus worden er heel wat km afgelegd.

De natuurwandeling op dag 5 duurt zo'n 3,5 uur en verloopt grotendeels over goed begaanbare bos- en landwegen. Hier en daar is de ondergrond oneffen en liggen er grote keien. In de tweede helft van de wandeling moet je zo'n half uur afdalen over een pad met rotstreden, oneffen plaveien en keien (kan belastend zijn voor mensen met gevoelige knieën). 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Onze verblijfplaats is een combinatie van een hotel en een hostel.  Het hostel heeft meerpersoonskamers voor (jongere) budgetreizigers, maar wij slapen in de hotelkamers: klassieke een- of tweepersoonskamers met privaat sanitair. Het geheel werd recent gerenoveerd en vormt een kleurrijke mix van vintage en hedendaags, die zowel een jeugdig als klassieker publiek aantrekt. Er is op het gelijkvloers een schaduwrijke patio met veel planten, en op de bovenste verdieping een prachtig dakterras met een schitterend uitzicht op Rome. Een piano en wat gitaren, gezelschapsspellen, een leuke bar: alles is erop gericht dat de gasten zich snel thuisvoelen en leuke contacten met elkaar kunnen maken.
Het hotel is zeer goed gelegen in een rustige straat in een weinig toeristische en toch centrale buurt met een volks karakter (ondanks dat het vlakbij het Colosseum en het Forum Romanum ligt), met veel typische restaurantjes en op wandelafstand de 2 metrolijnen die Rome telt. 


Maaltijden

Ontbijt in het hotel (beperkt ontbijtbuffet). De lunch is vrij. Avondmaal in typische restaurants; kans om de Italiaanse keukenfinesses te verken­nen is er dus voldoende.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN3175Brussel 17/10/2022 07:30Rome 17/10/2022 09:30
SN3184Rome 23/10/2022 21:20Brussel 23/10/2022 23:25
In Rome verplaatsen we ons hoofdzakelijk te voet. Langere afstanden leggen we af met het openbaar vervoer. De prijs omvat een kaart voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in het centrum, voor de duur van het hele verblijf.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Meestal aangenaam najaarsweer. Regen is mogelijk. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas of valies(je) met wieltjes
 • dagrugzakje met goede sluiting.

 Schoeisel & kousen:

 • lichte, goed ingelopen wandelschoenen
 • wandelkousen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • wollen trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • een stel kleren voor 's avonds op restaurant (hoeft niks chique te zijn, maar wel 'gekleder' dan een wandeloutfit)

Verzorging

 • toiletgerief.

Diversen

 • evt. kleine paraplu
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan in Rome op veel plaatsen met je betaalkaart terecht aan bankautomaten.

Achtergrondinformatie

 • H-J Fischer, Rome, Deze rijk geïllustreerde kunstreisgids maakt het voorbereiden van je reis tot een spannende ontmoeting met de geschiedenis en cultuur van Rome. 
 • R. Hughes, De zeven levens van Rome, het turbulente verhaal van 27 eeuwen, een meesterlijk boek dat zijn bouwstenen in de cultuur van het oude, maar ook van het moderne Rome vindt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen