Italië - Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn


10 dagen

23/09/2022 - 2/10/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn


10 dagen

23/09/2022 - 2/10/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn


10 dagen

23/09/2022 - 2/10/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn


10 dagen

23/09/2022 - 2/10/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Italië - Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn


10 dagen

23/09/2022 - 2/10/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Italië
Piëmonte betekent letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. Het is een zeer aantrekkelijke regio die zowat volledig in het teken staat van de productie van wijn en hazelnoten. We maken 6 dagtochten door het zuidelijk deel van deze nog niet zo toeristische streek, langs prachtige middeleeuwse dorpjes. Bij goed weer hebben we op de heuveltoppen spectaculaire vergezichten op het Alpenmassief van Monte Viso tot Mont Blanc. Bovendien genieten we van de overheerlijk lokale keuken en als toemaatje is er het bezoek aan Turijn.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 22IT1PTA1
Reisdatum: 23/09/2022 - 2/10/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

24 Beoordelingen

reviews van klanten

Een leuke combinatie van niet al te zware dagtochten met enkele nijdige maar korte hellingen in een landbouwgebied en een city trip met musea en andere geneugden van de grote stad, telkens met de nodige aandacht voor de lokale lekkernijen..

Christophe V. -

Tussen hazelnoten en druiventrossen vinden we de rust die ons energie geeft om Turijn in al zijn facetten te ontdekken. Genieten van mooie uitzichten, lekker eten en op z'n tijd een goed glas wijn!

Wim L. -

Een reis in drie delen: eerst in in een wat woester hazelnoten gebied, deel 2 tussen de wijngaarden van Barolo, deel 3 in het elegante Turijn. Het is een mooie variatie/aanvulling.

Aster K. -

Piemonte was een prachtige reis met hele mooie wandelingen en met een bezoek aan Turijn voldoende afwisselend. Zeker en vast een aanradr!

Alois V. -

Algemene reistips

Dag 1

We reizen met de trein vanuit Brussel naar Turijn en vervolgens met de bus naar Serravalle, een klein dorp in de Langhe tussen de groene heuvels.

Ons logies voor de komende dagen is een eenvoudige, authentieke agriturismo, waar we 's avonds verwend worden met heerlijke Piëmontese maaltijden.

Dag 2-4

We maken elke dag een mooie wandeling door de groene heuvels van de Langhe, één van Italië’s best bewaarde geheimen en een streek die erg in opmars is. We wandelen door bossen en hazelnootplantages (die de noten leveren voor Nutella), over heuvels en door dalen, genieten van mooie uitzichten en dorpjes als Feisoglio, Niella Belbo en Montelupo.

Dag 5

We stappen naar onze volgende verblijfplaats: een hotel in het mooie plaatsje Serralunga, temidden van uitgestrekte wijngaarden, gebouwd rond een prachtig gerestaureerd 14de-eeuws kasteel. 

Dag 6

Vanuit Serralunga wandelen we door de wijngaarden naar het kleine dorpje Sinio en weer terug naar Serralunga.

Dag 7

Via Castiglione Faletto bereiken we naar het familiale wijnbedrijf Cenciurio en brengen een bezoek aan deze laatste aanwinst in de rangen der Barolo-producenten. We wandelen verder naar Barolo, het wijnstadje bij uitstek van de streek, om er te genieten van een wijndegustatie. 

Met een busje keren we terug naar Serralunga.

Dag 8-9

Bus en trein brengen ons weer in Turijn, dat zoveel meer te bieden heeft dan Juventus, Fiat en de lijkwade. Deze sierlijke en sobere stad aan de voet van de Alpen (volgens sommigen de mooist gelegen stad van Italië!) straalt een aristocratische sfeer uit.  Het is er aangenaam flaneren in het historisch centrum, tussen de barokke gebouwen en galerijen en langs de Po-rivier. De Duomo San Giovanni Battista, het Egyptologisch Museum, de vele Palazzi, de Galleria Sabauda, het Nationaal Filmmuseum, … het zijn maar enkele van de vele bezienswaardigheden die Turijn rijk is.

Dag 10

We wandelen naar het station van Turijn voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 550 per persoon

Inbegrepen

 • trein Brussel-Turijn-Brussel
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10
 • bagagevervoer
 • bezoek wijnbedrijf en wijndegustatie op dag 7
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, ...
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau . De tochten zijn tussen 18 en 20 km lang en lopen vnl. over veld- en zandwegen in een uitgesproken heuvelachtig gebied. Hou rekening met ca. 600 stijgmeters  per dag.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren
 • 4 nachten in een zeer eenvoudige doch authentieke, tussen de groene heuvels gelegen agriturismo, een actieve boerderij waar de boer en de boerin met veel toewijding voor hun gasten zorgen. Bij een volle groep, moeten enkele mensen slapen in een mooie B&B op 1 km afstand van de agriturismo
 • 3 nachten in een klein hotel
 • 2 nachten in een stadshotel (2 x). 

Alle kamers hebben privé-sanitair.


Maaltijden

De boer van de agriturismo heeft zich de finesse van de Italiaanse keuken en de filosofie van 'slow food' eigen gemaakt en verwent ons culinair. In Serralunga dineren we in het hotelrestaurant en in Turijn zoeken we terrasjes op voor de avondmalen. Dit alles al dan niet overgoten met een niet te versmaden wijntje uit de streek.

Tijdens de wandelingen verorberen we een picknick.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen. Zorg echter ook voor een gemakkelijke te dragen rugzak of reistas op wieltjes want we moeten nogal eens een stukje te voet bij het overstappen op de reisdagen.


Vervoer

Ter plaatse maken we gebruik van het openbaar vervoer en twee keer van privé-vervoer. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het is meestal warm en zonnig in deze periode, hoewel een regen- of onweersbui nooit uitgesloten is.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece of pull
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. zakmesje
 • picknickbord, -beker en -bestek

 Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. lerarenkaart
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig (bij bezoek aan een kerk bv.).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan met je betaalkaart terecht aan geldautomaten. Handig is om al een minimum aan cash euro's mee te nemen.


Achtergrondinformatie

 • W. Nieuwenhuis, De vuist van Piëmonte (de geschiedenis van de eenwording van Italië)
 • Ine Roox, De schaduwkant van een zonovergoten land - Italiëkenner Ine Roox reist door dat andere Italië en verwerpt  niet zozeer alle clichés, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang. Aan de hand van vijftien verhalen - over onder meer politiek, religie, gastronomie, emigratie en cultuur – schetst ze op meeslepende wijze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van een land dat het verdient om beter gekend te worden.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: