Italië - Campanië: Van de Cilento naar de Amalfitaanse kust


10 dagen

8/04/2022 - 17/04/2022

prijs € 1790


Boek deze reis »

Italië - Campanië: Van de Cilento naar de Amalfitaanse kust


10 dagen

8/04/2022 - 17/04/2022

prijs € 1790


Boek deze reis »

Italië - Campanië: Van de Cilento naar de Amalfitaanse kust


10 dagen

8/04/2022 - 17/04/2022

prijs € 1790


Boek deze reis »

Italië - Campanië: Van de Cilento naar de Amalfitaanse kust


10 dagen

8/04/2022 - 17/04/2022

prijs € 1790


Boek deze reis »

Italië - Campanië: Van de Cilento naar de Amalfitaanse kust


10 dagen

8/04/2022 - 17/04/2022

prijs € 1790


Boek deze reis »
Groepsreis Italië
Campania was al geliefd bij Grieken en Romeinen, vanwege haar schoonheid en heerlijke klimaat. Ook jij kan Zuid-Italië, de ‘Mezzogiorno’, van zijn beste kant ervaren. Tijdens het eerste deel van de reis verkennen we de ongerepte rotskusten en het prachtig binnenland van de regio Cilento, met ruige bergen en bergdorpjes temidden van olijfgaarden. Op dag 5 reizen we via Paestum naar wat Italië’s mooiste kust wordt genoemd, de 'goddelijke' Costiera Amalfitana.
Prijs: € 1790
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 22IT1CAA1
Reisdatum: 8/04/2022 - 17/04/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

63

65

56

57
Deelnemers in optie:

74

61

56

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

22 Beoordelingen

reviews van klanten

Mooie reis. Tof gezelschap. Actieve dagen. Nat en niet warm. Veel trappen. Lekker eten. Bedreven begeleider.

Alain C. -

Is een heel boeiende reis met tussendoor een dagje cultuur en mogelijkheid om op eigen initiatief een dagje Sorrento te doen. Soms toch wel pittige tochten, maar die inspanning is snel vergeten door de mooie uitzichten en het lekker Italiaans eten achteraf !

Ingrid I. -

Italie is een fantastisch land. Ik heb genoten van de mooie natuur, het lekkere eten en niet te vergeten van een heel fijne gezelschap. Mijn baterijen zijn weer opgeladen..

Marita M. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Napels.

Transfer per privé-bus naar San Giovanni a Piro, hoog boven de baai van Policastro, en intrek in het eerste logies.

Dag 2

Vanuit ons logies begeven we ons via een prachtig uitzichtpunt, vanwaar zelfs Sicilië soms te zien is, naar één van de mooiste kuststroken van de Cilento, de Costa degli Infreschi. We wandelen hoog boven de zee over de schaars begroeide berghellingen tussen het geurend maquis. We nemen een pad dat ons leidt langs het heiligdom Pietrasanta en nemen een kijkje in de kerk die werd gebouwd omheen een uit de rots gehouwen Madonna. Via een steil en slingerend pad vervolgen we onze weg naar het strand van Molara, waar we uitrusten na een heerlijke picknick met huisgemaakte streekproducten.

Na de siësta wandelen we verder naar het pittoreske Scario, de haven van San Giovanni a Piro, een architectonisch juweeltje.

Tweede overnachting in San Giovanni a Piro.

Dag 3

Vandaag reizen we langs de kust van de Cilento naar het noorden. Een rit van ca. 40 minuten brengt ons langs de loop van de rivier Mingardo tot aan de haven van Palinuro. Hier wacht de boot ons op om een rondvaart te maken rond Capo Palinuro. We varen langs de kust en genieten van het prachtige kustlandschap met zijn kliffen en grotten. We bezoeken de beroemde Grotta Azzurra, maar ook enkele andere grotten die onder de kaap verscholen liggen en alleen per boot bereikbaar zijn.

Na de boottocht wandelen we omhoog naar de 'faro' (vuurtoren). We picknicken op het strand en rijden vervolgens verder door het natuurpark naar het hoger gelegen Felitto, onze verblijfplaats voor de komende twee nachten.

Dag 4

Felitto ligt aan de ingang van een kloof waar de rivier Calore zich door een chaos van rotsblokken, kolkgaten en nauwe passages tussen twee kalksteenruggen heen perst. Dit groene gebied met zijn uitbundige flora en fauna is het kerngebied van het nationaal park Cilento. Langs enkele bruggen voert een mooi pad ons door de kloof en langs de verkoelende rivier. Onderweg passeren we een aantal watervalletjes en indrukwekkende rotsformaties. We klimmen aan het eind van de dag ter hoogte van het oude centrum van Felitto de kloof uit, waar we opgehaald worden door een minibus of van waaruit we te voet terugkeren. 

Tweede overnachting in Felitto.

Dag 5

We nemen afscheid van de Cilento en rijden per bus naar de Griekse tempels van Paestum, waarschijnlijk gesticht in de 7de eeuw v. Chr. Deze mooie archeologische site is prachtig ingebed in de omliggende natuur.

We rijden verder naar de stad Salerno, waar we de lijnboot of de bus nemen die ons langs de kust naar het stadje Amalfi brengt, vele eeuwen geleden één van de leidende zeevaartstaatjes in het Middellandse Zeegebied. De gehele ‘Costiera Amalfitana’ is terecht door de UNESCO op de ‘World Heritage’-lijst gezet. Kalksteenrotsen rijzen meer dan 1000 m hoog uit zee op en op de meest onwaarschijnlijke plekken zijn huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. Eeuwenoude trappenpaden, soms haast verdwenen, soms fraai gerestaureerd, vormen de verbinding tussen prachtige stadjes en dorpjes als Amalfi, Praiano, Positano en Ravello.

In Amalfi maken we een korte wandeling door het historische centrum richting ‘Valle dei Mulini’, een groene vallei met de ruïnes van middeleeuwse watermolens en Europa’s eerste papierfabrieken. Daarna lopen we terug omlaag naar Amalfi, waar we de bus naar Agerola nemen.

Overnachting in San Lazzaro-Agerola.

Dag 6

Vanuit San Lazzaro wandelen we via een eeuwenoud pad omlaag naar Amalfi, eerst door citroengaarden en bossen, daarna door enkele karakteristieke dorpjes. In Amalfi heerst altijd een gezellige sfeer en vooral de kleurrijke 12de-eeuwse kathedraal en het ‘Chiostro del Paradiso’, een Arabische lusthof, zijn fraai.

Aansluitend nemen we de bus naar Ravello. Hier bezoeken we het centrum, de Dom met marmeren spreekstoel en de villa’s van Cimbrone en/of  Rufolo. Deze prachtige residenties zijn  omgeven door mooie Italiaanse tuinen met elegante terrassen en terracottavazen. Het uitzicht op de kust doet begrij­pen waarom Richard Wagner hier inspiratie vond voor zijn meester­werken. Dan dalen we te voet weer af  - de bus is een optie - naar Amalfi, waar we de bus terug naar Agerola nemen.

Tweede overnachting in San Lazzaro-Agerola.

Dag 7

Voor we vertrekken laden we onze rugzak in met bagage voor 1 nacht. Onze grote bagage zien we morgen weer in Marina della Lobra. We nemen de lijnbus naar Bomerano. Vanaf hier begint de schitterende wandeling langs het pad der goden, de "Sentiero degli Dei". Deze prachtige panoramawandeling brengt ons via Nocelle en Montepertuso (de "doorboorde" berg) naar een sfeervolle en authentieke agriturismo bij Santa Maria del Castello.

Dag 8

Via een klimmend pad en middeleeuwse muilezelpaden stappen we naar Santa Maria al Castello en daarna steil afdalend naar Positano. Tijd voor een stadsbezoekje, een verkwikkende duik in zee (indien het weer het toelaat) en een terrasje.

Een privé-bus brengt ons naar ons volgend logies, het pittoreske vissersplaatsje Marina della Lobra aan de Costa Sorrentina. Hier beschikken wij terug over onze grote bagage. 

Dag 9

Voor de laatste wandeling gaan we eerst tot Termini, het laatste stadje voor de uiterste punt van het schiereiland. Vervolgens dalen we langs een Romeins pad af naar Punta della Campanella, het uiterste punt van de kaap met een vuurtoren en de ruines van een militaire uitkijktoren. Een klimpad brengt ons op de 496 m hoge Monte Santa Croce, waar we uitkijken over de baaien van Napels en Salerno en het eiland Capri. We dalen over droge hellingen met geurend maquis terug af naar het stadje Termini. Vandaar nemen we de bus terug naar ons hotel. De liefhebbers kunnen te voet terug, over een mooi pad met prachtige vergezichten over de Baai van Napels.

Er is ook een minder zwaar alternatief op deze wandeling mogelijk. Desgevallend kan ze ook vervangen worden door de mooie luswandeling naar de historische stad Sorrento, met bezoek aan de oude vissershaven. 

Overnachting in Marina della Lobra.

Dag 10

Transfer met een privébus naar de luchthaven van Napels voor de terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1790
Voorschot: € 540 per persoon

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers ter plaatse, zoals voorzien in het dagprogramma
 • logies
 • alle maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10)
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • evt. facultatieve bezoeken
 • toegangsgelden voor bezienswaardigheden, musea e.d. (ca. € 10)
 • dranken, behalve koffie en thee bij het ontbijt
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  en , dus geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,…).

We ondernemen wandelingen van 4 à 6 u. effectief stappen. De hoogteverschillen zijn niet groot, maar je bent wel veel aan het stijgen en dalen.  Meestal wandelen we op goed begaanbare paden. Soms zit er een steil stuk in en is het pad bezaaid met losse stenen. Op 7 van de 10 wandeldagen liggen er ook steile maar doorgaans goed onderhouden trappenpaden op ons pad. Sommige wandelingen kunnen problematisch zijn voor wie sterk hoogtevreesgevoelig is en voor wie zwakke knieën heeft.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren 5 x in sfeervolle agriturismi, in 2- tot 4-persoonskamers, en 4 x in een hotel.

Maaltijden

We ontbijten in het logies. De lunch is een picknick, een broodje of een stuk pizza uit het vuistje. Op dag 2 wordt onze lunch bereid op het strand door mensen van een lokale vissersorganisatie.  's Avonds eten we in het logies en de twee laatste avonden in een typisch visrestaurant aan de haven.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. Op dagen 7-8 draag je bagage voor 1 nacht.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 3169Brussel 08/04/2022 10:45Napels 08/04/2022 13:05
SN 3170Napels 17/04/2022 13:55Brussel 17/04/2022 16:15

We maken gebruik van openbaar en privé-vervoer.


Klimaat

Meestal zonnig en aangenaam wandelweer. Regen is mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen of (wandel)sandalen
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte vest
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short/bermuda

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. (zak)mesje
 • goed afsluitbare lunchbox (genre tupperware) waarin je (de ingrediënten voor) de picknick kwijt kan

Diversen

 • evt. wandelstokken (zeer nuttig voor enkele steile paden met losse stenen!)
 • evt. zwemgerief
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

Hier en daar vind je in Italië nog stopcontacten met 3 gaatjes (type L), waarin enkel een stekker met de dunnere pinnetjes past (type C). De meeste opladers voor telefoons zijn type C.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart.

Geld

Je kan tijdens deze reis op verschillenden plaatsen met je betaalkaart terecht aan bankautomaten en ook met de kaart betalen. Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.


Achtergrondinformatie

 • www.landen.net/italie/ (algemene landeninformatie)
 • www.enit.it/ (toeristische dienst van Italië)
 • Ine Roox, De schaduwkant van een zonovergoten land - Italiëkenner Ine Roox reist door dat andere Italië en verwerpt  niet zozeer alle clichés, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang. Aan de hand van vijftien verhalen - over onder meer politiek, religie, gastronomie, emigratie en cultuur – schetst ze op meeslepende wijze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van een land dat het verdient om beter gekend te worden.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: